זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20-24 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם שקית א.אפיה)
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית/קנולה
200 מ”ל שמנת חמוצה
רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת
למילוי: זיתים שלמים מגולענים
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר 2.5-3 ס”מ (בגודל כדורי פינג פונג) ומטמינים בכל כדור זית מגולען.
-מניחים על נייר האפיה, מברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (23 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לילדים
תודה רבה על האתר המבורך, אני נעזרת בו המון ולא מעט שנים. המתכונים מאוד מוצלחים, וגם התגובות☺️
רציתי לשאול- האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא? ראיתי שהיתה שאלה על קמח מלא ושאלה על כוסמין 80%, אבל לא על כוסמין מלא ולא ידעתי איך לשייך.
תודה רבה!
היי צאלה🙂,
כן, אפשר להכין באותו אופן עם קמח כוסמין 80%. המרקם קצת ייצא שונה בהתאם לסוג הקמח.
תודה רבה על התגובה המהירה!
התכוונתי לקמח כוסמין מלא 100% (ולא ל-80%), האם עדיין זה יהיה אפשרי?
כן. תמיד מומלץ לשלב עם קמח לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי אבל זה לשיקולך:)
היי, תודה על המתכונים שלך! הכל ממש מוצלח!
רציתי לשאול-אפשר להחליף את השמנת בקוטג’?
כן אפשר:)
היי תודה רבה אני משתמש קבועה בכל המתכונים שלך כבר שנים!!! האם זה יצא טוב אם אכין אותו יום קודם ואז יום אחרי אחמם בתנור?
כן:)
היי אפשר גם לעשות אתזה עם קמח מלא?
יש מצב שזה ייצא במרקם קצת דחוס וכבד רק עם קמח מלא.
את יכולה לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח רגיל.
היי במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?
יוגורט או גבינה לבנה
היי אפרת יקרה,
במתכון רשום 280 גרם קמח רגיל+שקית אבקת אפייה, עשיתי כך והיה מאוד מאוד עיסתי, הוספתי עוד המוןןן קמח עד שהגיע למרקם בצקי, אך מכיוון שנוסף הרבה קמח התוצאה הסופית לא היתה טעימה, הרגיש לחם רגיל ואפילו בטעם תפל כזה, הגבינה לא הורגשה כלל,
האם היה צריך להיות עיסתי מאוד? פשוט ברגע שעיסתי אי אפשר היה לעשות כדור, מצד שני רשמת 280 גר..
אודה למענה שאדע כיצד לעשות להבא שייצא טעים❤ תודה רבה
היי הדר,
עיסתי הכוונה לרך מידי ודביק?
באיזו כוס השתמשת? אולי השתמשת בכוס קטנה מידי
זה אמור לצאת רך אבל כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים.
השתמשתי בכוס פלסטיק שהיא 180 גר אבל באמצעותה עשיתי 280 גר כמו שציינת שצרייך ויצא רך ודביק מאוד ורק לאחר המון קמח נוסף יצא בצק
כוס פלסטיק היא 180 מ”ל (אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל = 140 גרם קמח).
מ”ל וגרם אלה יחידות מידה שונות.
לכן יצא לך דביק. לא היה מספיק קמח.
אההה אוקייי תודה רבה יקרה על ההסבר המפורט!
ושאלה נוספתת-
האם ניתן להמיר את הפרמג’ן בבולגרית מגןרדת? וכמה- כוס?
תודה רבה יקרהה
כן אפשר לשים עד רבע כוס בולגרית מפוררת או גבינה צהובה מגורדת.
תודה רבה יקרה על התגובות המהירות!
מאוד מאוד לא מובן מאליו!!❤❤ שתהיה בעזרת ה’ שנה טובה ומתוקה מלאה בבשורות טובות לך ולכל משפחתך!
שאלה דחופהה שאודה ממש למענה למחר🙌
אפרת יקרה אני מכינה את המתכון למחרר בע”ה ורציתי לשאול האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה בגבינה לבנה ומה הכמות??
תודה רבהה
כן, אותה כמות:)
זה יצא טעים גם עם זית שחור?
כן
ממש טעים הכנו לארוחת בוקר מושלם!
שמחה שיצא טעים🙂
אחלה מתכון וממש טעים אבל לא יודעת זה יצא לי לא טוב הכל יתפרק לי ועשיתי הכל לפי המתכון !!! אבל היה טעיםם !!!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה
איזה תוכנית בתנור? טורבו? חימום עליון תחתון?
אם לא רשום אחרת זה תמיד חום עליון ותחתון.
הי אפרת,
נראה מתכון ממש מגרה
אני רוצה להוסיף לקמח הלבן סובין- שיהיה יותר בריא
האם זה מתאים למתכון הזה?
ואת יודעת אולי איך לשלב את זה עם הקמח? מה הכמויות?
האמת שלא יצא לי להשתמש בקמח סובין.
אם אפשר להקפיא ?
כן אפשר:)
היי, תודה על האתר הנפלא והמתכונים מכינה בצהריים, איך כדאי לחמם בערב?
בתנור:)
תודה. מכוסה? 180 מעלות?
בלי לכסות.
ב-180 מעלות.
תודה רבה 🌸
האם ניתן להמיר לקמח כוסמין 80%?
האם יש שינוי בכמויות בעקבת זה?
אפשר.
לא אמור להיות שינוי בכמויות.
היי,
האם יכול לעבוד עם קמח שקדים?
לא חושבת
מה אפשר לשים בתוך במקום זית?
גרגירי תירס משימורים.
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה??
והאם חייבים גבינת פרמז’ן?
גבינה לבנה או יוגורט.
גבינת הפרמז’ן מוסיפה טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
שלום יש מתכון לפרוה?
זה פחות מוצלח בגרסת פרווה.
שלום
אשמח לגרסת פרווה (הבן שלי רגיש לחלבי, אבל הרעיון של הזית בפנים ירגש אותו נורא…)
תודה רבה!
יש לחמניות ביס פריכות. אולי אפשר למלא אותן בזיתים.