שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 20-24 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם שקית א.אפיה)

חצי כפית מלח

רבע כוס שמן זית/קנולה

200 מ”ל שמנת חמוצה

רבע כוס גבינת פרמז’ן מפוררת

למילוי: זיתים שלמים מגולענים

לציפוי: ביצה טרופה, שומשום

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר 2.5-3 ס”מ (בגודל כדורי פינג פונג) ומטמינים בכל כדור זית מגולען.

-מניחים על נייר האפיה, מברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (23 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
עוגיות עם תחליף סוכרעוגיות עם תחליף סוכר
טוסט משפחתי טוסט משפחתי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
צאלה רוטגר (14:54 27.11.2024)

תודה רבה על האתר המבורך, אני נעזרת בו המון ולא מעט שנים. המתכונים מאוד מוצלחים, וגם התגובות☺️
רציתי לשאול- האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא? ראיתי שהיתה שאלה על קמח מלא ושאלה על כוסמין 80%, אבל לא על כוסמין מלא ולא ידעתי איך לשייך.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 27.11.2024)

היי צאלה🙂,
כן, אפשר להכין באותו אופן עם קמח כוסמין 80%. המרקם קצת ייצא שונה בהתאם לסוג הקמח.

avatar
צאלה רוטגר (15:41 27.11.2024)

תודה רבה על התגובה המהירה!
התכוונתי לקמח כוסמין מלא 100% (ולא ל-80%), האם עדיין זה יהיה אפשרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 27.11.2024)

כן. תמיד מומלץ לשלב עם קמח לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי אבל זה לשיקולך:)

avatar
שירה (17:50 24.11.2024)

היי, תודה על המתכונים שלך! הכל ממש מוצלח!
רציתי לשאול-אפשר להחליף את השמנת בקוטג’?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:49 24.11.2024)

כן אפשר:)

avatar
ירדנה (15:07 18.11.2024)

היי תודה רבה אני משתמש קבועה בכל המתכונים שלך כבר שנים!!! האם זה יצא טוב אם אכין אותו יום קודם ואז יום אחרי אחמם בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 18.11.2024)

כן:)

avatar
צביה (16:54 21.10.2024)

היי אפשר גם לעשות אתזה עם קמח מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 22.10.2024)

יש מצב שזה ייצא במרקם קצת דחוס וכבד רק עם קמח מלא.
את יכולה לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח רגיל.

avatar
Hhgf (10:59 10.10.2024)

היי במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 10.10.2024)

יוגורט או גבינה לבנה

avatar
הדר (23:09 26.09.2024)

היי אפרת יקרה,
במתכון רשום 280 גרם קמח רגיל+שקית אבקת אפייה, עשיתי כך והיה מאוד מאוד עיסתי, הוספתי עוד המוןןן קמח עד שהגיע למרקם בצקי, אך מכיוון שנוסף הרבה קמח התוצאה הסופית לא היתה טעימה, הרגיש לחם רגיל ואפילו בטעם תפל כזה, הגבינה לא הורגשה כלל,
האם היה צריך להיות עיסתי מאוד? פשוט ברגע שעיסתי אי אפשר היה לעשות כדור, מצד שני רשמת 280 גר..
אודה למענה שאדע כיצד לעשות להבא שייצא טעים❤ תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:37 27.09.2024)

היי הדר,
עיסתי הכוונה לרך מידי ודביק?
באיזו כוס השתמשת? אולי השתמשת בכוס קטנה מידי
זה אמור לצאת רך אבל כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים.

avatar
הדר (12:56 27.09.2024)

השתמשתי בכוס פלסטיק שהיא 180 גר אבל באמצעותה עשיתי 280 גר כמו שציינת שצרייך ויצא רך ודביק מאוד ורק לאחר המון קמח נוסף יצא בצק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:22 27.09.2024)

כוס פלסטיק היא 180 מ”ל (אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל = 140 גרם קמח).
מ”ל וגרם אלה יחידות מידה שונות.
לכן יצא לך דביק. לא היה מספיק קמח.

avatar
הדר (00:05 29.09.2024)

אההה אוקייי תודה רבה יקרה על ההסבר המפורט!

avatar
הדר (23:17 25.09.2024)

ושאלה נוספתת-
האם ניתן להמיר את הפרמג’ן בבולגרית מגןרדת? וכמה- כוס?
תודה רבה יקרהה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 26.09.2024)

כן אפשר לשים עד רבע כוס בולגרית מפוררת או גבינה צהובה מגורדת.

avatar
הדר (10:04 26.09.2024)

תודה רבה יקרה על התגובות המהירות!
מאוד מאוד לא מובן מאליו!!❤❤ שתהיה בעזרת ה’ שנה טובה ומתוקה מלאה בבשורות טובות לך ולכל משפחתך!

avatar
הדר (23:10 25.09.2024)

שאלה דחופהה שאודה ממש למענה למחר🙌
אפרת יקרה אני מכינה את המתכון למחרר בע”ה ורציתי לשאול האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה בגבינה לבנה ומה הכמות??
תודה רבהה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 26.09.2024)

כן, אותה כמות:)

avatar
שר (10:37 16.09.2024)

זה יצא טעים גם עם זית שחור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 17.09.2024)

כן

avatar
הלל (12:37 19.08.2024)

ממש טעים הכנו לארוחת בוקר מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:31 19.08.2024)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
עם ישראל חיייי !!!!! (17:34 18.06.2024)

אחלה מתכון וממש טעים אבל לא יודעת זה יצא לי לא טוב הכל יתפרק לי ועשיתי הכל לפי המתכון !!! אבל היה טעיםם !!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 19.06.2024)

שמחה שיצא טעים:)

avatar
עידו (19:34 14.09.2024)

תודה

avatar
ענת (20:21 9.06.2024)

איזה תוכנית בתנור? טורבו? חימום עליון תחתון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 10.06.2024)

אם לא רשום אחרת זה תמיד חום עליון ותחתון.

avatar
ברכה (10:41 6.06.2024)

הי אפרת,
נראה מתכון ממש מגרה
אני רוצה להוסיף לקמח הלבן סובין- שיהיה יותר בריא
האם זה מתאים למתכון הזה?
ואת יודעת אולי איך לשלב את זה עם הקמח? מה הכמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 6.06.2024)

האמת שלא יצא לי להשתמש בקמח סובין.

avatar
שרית אשלג (13:17 31.05.2024)

אם אפשר להקפיא ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 31.05.2024)

כן אפשר:)

avatar
רות (17:36 18.04.2024)

היי, תודה על האתר הנפלא והמתכונים מכינה בצהריים, איך כדאי לחמם בערב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:37 19.04.2024)

בתנור:)

avatar
רות (07:35 19.04.2024)

תודה. מכוסה? 180 מעלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 19.04.2024)

בלי לכסות.
ב-180 מעלות.

avatar
רות (14:19 19.04.2024)

תודה רבה 🌸

avatar
גולי (07:43 1.04.2024)

האם ניתן להמיר לקמח כוסמין 80%?
האם יש שינוי בכמויות בעקבת זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:11 1.04.2024)

אפשר.
לא אמור להיות שינוי בכמויות.

avatar
שרית (13:20 14.03.2024)

היי,
האם יכול לעבוד עם קמח שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:20 14.03.2024)

לא חושבת

avatar
נגה (17:02 8.03.2024)

מה אפשר לשים בתוך במקום זית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 8.03.2024)

גרגירי תירס משימורים.

avatar
שרה (14:58 6.03.2024)

במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה??
והאם חייבים גבינת פרמז’ן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 6.03.2024)

גבינה לבנה או יוגורט.
גבינת הפרמז’ן מוסיפה טעם אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
R.L (16:25 5.03.2024)

שלום יש מתכון לפרוה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 5.03.2024)

זה פחות מוצלח בגרסת פרווה.

avatar
שרי (09:16 14.03.2024)

שלום
אשמח לגרסת פרווה (הבן שלי רגיש לחלבי, אבל הרעיון של הזית בפנים ירגש אותו נורא…)
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 14.03.2024)

יש לחמניות ביס פריכות. אולי אפשר למלא אותן בזיתים.

לקריאת כל התגובות