זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
2 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס (240 מ”ל) מים רותחים
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
-מחממים סיר עם כף שמן זית. מוסיפים שום כתוש, מערבבים כ-10 שניות ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים היטב ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי), מפוררים מעט בעזרת מזלג ומוסיפים לרוטב יחד עם הזיתים הקצוצים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.
-מערבבים את הרוטב עם הפסטה או מגישים את הרוטב בנפרד מהפסטה.
*אפשר להשתמש בשתי קופסאות של טונה כדי להדגיש את הטעם.
היי,
אני רוצה כמות ל2-3 מנות .
מה הכמויות?
תכיני מחצית מכל הכמויות.
איך ניתן לשלב ירקות במתכון???
אפשר להוסיף ירקות כמו גזר. לחתוך לקוביות קטנטנות, לטגן קודם בנפרד עד לריכוך ואז להוסיף את יתר החומרים.
יצא פיגוזזזזז!!!
רבע שעה מאז שפתחתי ת האתר עד שהביס הראשון היה בפה ופשוט טעים נורא
עשיתי כמות כפולה כי לפי התגובות הבנתי שכדאי ובהחלט לא מתחרטת…
והזיתים מאוד מוסיפים, לא כדאי לוותר עליהם
איזה כיף לשמוע!
תודה ברכה🧡
ממש טעים
זה נחמד שיש רעיון כזה לגיוון
שמחה שאהבת🙂
היי אפרת,
תודה רבה!!
יצא אחלה ארוחה:)
כדאי לשים קצת יותר טונה על כזאת כמות של רוטב
אין על המתכונים שלך בעולם❤
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא טעים מאוד!
אוהבת.
תודה לך, אפרת. תמיד כשאני רעבה, האצבעות מקלידות מעצמן את שם האתר…
ממליצה להוסיף מלח
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🩷
וואו – מעולם לא הכרתי כזה שילוב וזה ממש טעים!
לדעתי חובה 2 קופסאות טונה לפחות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת מדהימה!
תודה על כל המתכונים שאני לוקחת ממך 🙂
אני רוצה להכין את הבולונז ולהגיש עם אורז, אבל חשוב לי שיהיה מספיק חלבון בארוחה, לכן אני רוצה להגדיל את כמות הרוטב והטונה.
ל-5 נפשות, שרוצות ממש לשבוע מהרוטב (מהטונה… :)), כמה להכפיל כמויות לדעתך?
תודה יקרה!!
היי מיכל,
תודה לך על המילים החמות!
הייתי מכפילה את כמויות הרוטב ושאר המרכיבים מלבד הפסטה פי 1.5 (כדי שיצא יחסית הרבה רוטב אך לא מרק😊).
מושלם מושלם
זריז, זול, ומלקקים ת’סיר.
תודה רבה!!!
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף😊
כרגיל המתכונים שלך הכי מוצלחים שיש!!!
יצא טעים טעים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה טעים מאד!
תודה שחזרת לשתף🌺
הכנתי את המתכון הזה אבל קצת אחרת דבר ראשון עשיתי עם מקרוני ואת רוטב הטונה התחלתי עם טיגון בצל והוספתי אחר כך פטריות משומרות ואז הוספתי את הטונה ולרוטב לא היו לי עגבניו והחלטתי להוסיף קטשופ ותבלינים שונים ויצא טעים ומתקתק כזה תודה על ההשראה.
שמחה לשמוע(:
תודה על השיתוף🌺
היי, יצא ממש מוצלח וטעים! תודה:)
לא היה לי עגבניות מרוסקות וריסקתי בעצמי אבל יצא ממש נוזלי.. מה אני יכולה לעשות לפעם הבאה שיהיה רוטב יותר סמיך?
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
האם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל למדידת המים? כי לא אמור לצאת מדי נוזלי.
יתכן ואת אוהבת רוטב סמיך יחסית, אז לפעם הבאה אני ממליצה לשים מים לפי הטעם וכן אפשר להוסיף עוד כף רסק שתסמיך.
השתמשתי בכוס שתיה חמה.
אנסה להוסיף לרוטב שנשאר ואבדוק.. תודה על זמינות ומקצועיות!
זה גאוני!
מהיר וטעים!!!!!
זמן הכנה – 5 דקות.
עד שמבושל- רבע שעה….
ואו!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
היי, טיפ קטן וטעים למי שרואה… (ברשותך אפרתי)
כיף מראש אפילו- להחליף את הזיתים בפרוסות מלפפון חמוץ (במלח. הסוג הקטן) ביחד עם הרוטב והטונה זה מעדן אמיתי…
ראיתי את זה פעם באיזו מסעדה…
בתאבון:)
תודה על השיתוף יעל🌺
ואוו!
יצא פשוט מושלם!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
וואו לא ידענו מה להכין היום לבנות וזה היה ממש מתכון במקום!!
יצא טעים מאוד!
אפילו הבת שלי אנינת טעם אהבה 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת,
לאחרונה אני מכינה הרבה מתכונים מושלמים מהאתר שלך וכולם קלים, פשוטים וטעימיםם
הכנתי את המתכון הזה עכשיו בפעם השניה והוא כזה טעים שהסיר מתחסל במהירות!! הילדים מלקקים את השפתיים!!
תודה על מתכונים מעולים🤗
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאתם נהנים מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
יצא טעים מאד!
תודה לך אפרת על האתר
במיוחד בתקופה הזו של בידודים כשהילדים בבית 24/7 וצריך לתקתק ארוחות ברגע… האתר הוא הצלה של ממש
כל יום מכינה מתכון מהאתר והכל מוצלח
😊
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאתם נהנים מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון🌺
יצא מאוד טעים! 🥰
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
אם אני מכינה היום נראה לך שיהיה אפשר לשמור במקרר ולחמם את זה מחר?
היי,
כן אפשר(:
אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום בעגבניות מרוסקות?
אני מאוד מאוד נהנית מהאתר שלך ומחפשת בו מתכונים דבר ראשון…
היי לאה,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום עגבניות מרוסקות😊
ההחלפה היא באותו יחס?
400 גר’ רסק עגבניות במקום 400 גר’ עגבניות מרוסקות?
במקרה כזה עדיף לשים 300 גרם רסק.
אגב, אם יש לך עגבניות טריות את יכולה להשתמש בעגבנייה מגורדת.
אם יש לי עגבניות טריות ויש לי 400 גרם “רוטב עגבניות מרוכז מאוד”
מה הכמויות בדיוק?
תגרדי כוס עגבניות טריות (תשתמשי בעגבניות רכות) ותשימי 2 כפות גדושות רוטב עגבניות מרוכז מאוד.
היי אפרת, לאורטיז יש כמה סוגי טונה, לבנה, צהובה, בצנצנת.. מה הכי מתאים כאן? כמובן איכותי והמחיר בהתאם
היי דורית,
כל טונה שאוהבים אצלכם תתאים, רצוי לבחור טונה ללא תיבול (כמו שום וכו’) ושתהיה בשמן ולא במים.
הי אפרת, הילדה הגדולה (18) לא הסכימה בהתחלה לטעום כי לא חשבה שטונה מתאימה לפסטה ברוטב אדום. כששמעה שכל המשפחה אהבה, טעמה וכמובן, אהבה ממש ויחד עם כולם, הסיר חוסל ביום אחד 🙂 אז…תודה על עוד מתכון מוצלח.
איזה כיף לשמוע סיגי! תודה לך על השיתוף🌺
ואווו טעים ברמות!
כיף שאהבת, נראה מעולה!🌺
יצא פשוט מושלם!!!!
אין על המתכונים שלך..!!
שמחה לשמוע שאהבת❤️
יצא לי טפל מה אפשר להוסיף כדי שיהיה טעם?
אפשר להוסיף עוד קצת רסק, שום או מלח, לפי הטעם.
היי
נראה לך שיתאים עם אטריות שעועית?
תודה רבה.
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
הקרמתי חלק עם גב”צ (הארה חשובה: אנחנו נוהגים לאכול טונה עם חלב), יצא פגז!!!
נשמע מצויין, תודה על העידכון❤️
הכנתי עכשיו, יצא פצצה!
תודה 🙂
שמחה לשמוע❤️
יצא מעולה!!! הכנתי עם הסלט בורגול שלך… תודה רבה!
נראה ממש טעים מירב!!
תודה שחזרת לשתף ❤️
טעים ביותר ! כרגיל(: אפילו הוספתי ביצה קשה, בצל ירוק קצוץ ושום חי חתוך קטן מלמעלה. תודה רבה ענבל ((:
מעולה 🙂
תודה ענבל
קל, מהיר, טעים …כולנו אהבנו ואימצנו
שמחה שנהנת יקרה,
יום מקסים ♥
בס”ד
שלום אפרת!
כל פעם מחדש אני נהנית מהאתר המקסים שלך, נותן מתכונות ורעיונות עסיסיים…
יש לי 2 שאלות:
1. יש לי טונה במים…זה משנה את הטעם?
2. יש לי רוטב לפסטה קלאסי שאני מחפשת נואשות להיפטר ממנו כי לי מה לעשות עם זה, האם זה ילך עם המתכון?
היי רחל,
1. עדיין אמור לצאת טעים.
2. כן, למה לא 🙂
בס”ד
יצא מקסים, טעים ומשביע ועדיין נשארים פרווה לקפה שאחרי 😉
היי רחל,
זה הכי כיף! 🙂
שמחה שאהבת יקירה
המשך יום מקסים💕
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יוצא רוטב עשיר?
נראה לי שכן.
שלום אפרת
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות עם בזיליקום?
כן.
היי אפרת,
תודה על המתכונים 🙂
האם אפשר להשתמש בטונה בשמן זית?
תודה,
שיר
כן.
יצא מושלם!! תודה!
שמחה לשמוע ❤️
הילדים שלי שלא מתלהבים מפסטה טרפו הכל וביקשו עוד.
תודה מכל ה ♥️ !
איזה כיף לשמוע!
תודה טליה 🙂
היי אפרת אני מתה על המתכונים שלך!!!! הכנתי הערב ארוחת ערב למשפחה שלי פסטה עם רוטב ממך וכל יום אני מפתיע אותם עם אחד המתכונים שלך תמשיכי ככה את מהממ👍
שמחה לשמוע!
הפסטה נראית מעולה 🙂
תודה צופיה
היי אפרתי,
אני רוצה להכין אבל השימורים של הטונה רשום 108 לפני סינון..
לשים 2?
השאר נשאר אותו הדבר?
כן, אפשר לשים 2 קופסאות. אין שינוי ביתר החומרים.
היי אפרתי,
בסוף הכנסתי 2 לפני שענית,חח יצא טוב.
הפסטה הייתה ממש טעימה,זאת פעם ראשונה שאני מכינה ככה.
תודה רבה😊
מעולה 🙂
תודה לך.
הי אפרת עגבניות מרוסקות זה לא רוטב עגבניות בשימורים?
אפשר להחליף?
היי שירה,
את מתכוונת לרסק עגבניות?
בוקר טוב אפרת,
הכנתי אתמול לתינוקת כמעט בת שנה. אהבה מאוד. כמה ימים ניתן לשמור את הרוטב במקרר? האם אוכל לתת לה מזה גם מחר?
תודה ושבת שלום
גילת
שמחה שהיא אהבה 🙂
אפשר לשמור 2-3 ימים במקרר.
שבת שלום 🌸
כרגיל עוד מתכון מעולה שלך! והשתמשתי בפסטה מחיטה מלאה.
נראה מעולה! 😍
הי אפרת,
הכנתי היום לצהריים. לא רציתי ארוחה בשרית וכבדה כי הולכים לארוע עם אוכל חלבי. יצא ממש טעים. ואפילו בעלי שלא אוהב טונה, אהב את זה.
שאלה: נשאר לי רוטב, האם אפשר להקפיא אותו?
רוטב עגבניות בלי טונה, אני מקפיאה ויוצא מצויין. השאלה האם אפשר להקפיא עם הטונה?
שמחה שאהבתם 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.
שלום אפרת.
האם אפשר להוסיף גם פטריות?
תודה רבה ושבת שלום.
כן.
שבת שלום 🙂
היי אפרת
יש לי רק רוטב עגבניות בבית לא רסק ולא עגבניות מרוסקות, או כמובן איזה 2-3 עגבניות טריות…
מה לעשות?
זה רוטב עגבניות מוכן? יש לך 400 גרם ממנו? אם כן אפשר להשתמש בו.
היי, אפשר במקום כוס מים להוסיף עוד קופסא של עגבניות מרוסקות?
אפשר אבל המים דווקא מעדנים את הטעם של העגבניות.
שמעבירים מהסיר למסננת ואז כדי להכין את הרוטב צריך סיר,
אפשר להצמד באותו הסיר?
כן.
יצא מעולה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
רעיון מעולה 🙂 האכיל אותי במשך 3 ימים, אף אחד במשרד לא האמין שיש באמת דבר כזה “בולונז טונה”… עוד מתכון מעולה לאוסף!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך
היי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ואת המענה המהיר. אשמח לדעת אם מתאים רוטב נפוליטנה מרוכז ומתובל במקום עגבניות מרוסקות כי אין לי .
כן, אפשר להשתמש ברוטב נפוליטנה ולתבל במלח, סוכר ופלפל שחור לפי הטעם.
הכנתי לבן שלי בן השנתיים וחצי והוא פשוט טרף את זה
תודה רבה!!!!
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרתי אהובה,הבן שלי מאוד קשה עם אוכל וכל פעם שאני מכינה משהו מהמתכונים שלך הוא מפרגן לי ואומר שאוכל יאמי יאמי אז תודה לך מכל הלב.
נ.ב אשמח למתכונים חדשים לילדים בלי ביצים .
כיף גדול לשמוע! ❤️
אוסיף בהמשך מתכונים נוספים ללא ביצים.
יש תחליף לעגבניות מרוסקות???
אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות טריות או שהתכוונת למשהו שהוא לא עגבניה?
יצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי ויצא מעולה
תודה רבה על המתכונים הנפלאים באתר
ממש כיף למצוא מתכונים קלים להכנה, טעימים ומהירים
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
איך אני ממירה את העגבנית מרוסקות לטריות?
היי שני,
אפשר לרסק 4 עגבניות רגילות. אם אין לך אפשרות לרסק אז תגרדי בפומפיה.
אין לי קופסא של טונה בשמן אלא רק של סלט טונה. איך אני יכולה לשלב את זה עם הפסטה???
תודה מראש!
היי, אני חושבת שאפשר להשתמש בזה בדיוק כמו בטונה רגילה ולהוסיף את זה לרוטב.
אין לי טונה בשמן אלא רק סלט טונה. יש לך רעיון איך אפשר לשלב את זה עם פסטה?
תודה מראש.
נ.ב. אני משוגעת על המתכונים שלך!! כל יום נכנסת לבדוק מה חדש…
תודה רבה, אחלה מתכון לארוחת צהריים זריזה, ולתשעת הימים בהם נהוג שלא לאכול בשר.
תודה אודליה 🙂
הכנתי לצהריים, יצא ממש טוב.
מחכה שהילדים יטעמו…
במקום עגבניות מרוסקות שמתי סלט טורקי של ‘מיקי’ שהיה לי בבית.
תודה על עוד מתכון מושלם!
רעיון מעולה 🙂
תודה מלכי
יום מקסים 🌷
הכנתי ויצא טוב, רק מרגיש לי קצת חסר מבחינת טעם נוסף או תיבול אולי להוסיף לרוטב פלפל חריף/ בצל/ גמבה, מה לדעתך יכול להשתלב טוב? תבלין נוסף?
כן אפשר בהחלט להוסיף בצל או פלפל חריף או לשלב בניהם.
אפשר להוסיף אורגנו או בזיליקום מיובש.
נגמרו לי העגבניות ואנלי של שימורים… אפשר לוותר ולהסתפק ברסק?
אפשר להכין בלי עגבניות מרוסקות אבל הרוטב ייצא יותר פשוט. מומלץ להוסיף כף נוספת של רסק.
המים הכרחיים?זה לא יוצא מיימי?
היי מיכל,
את יכולה להוסיף את המים בהדרגה לפי הסמיכות שאת אוהבת.
יופי של מתכון .מהיר וטעים.
תודה רבה!
תודה נירה 🙂
יום מקסים
רעיון פצצה.
אכין כנראה כבר היום.
תודה על האתר!
מעולה.
מחכה לעדכון איך יצא 🙂
היי אני רוצה להכין לבני בן השנה, האם הזיתים הכרחיים?
אפשר לוותר על הזיתים.
תודה על המתכון,
הכנתי והיה טעים!
חושב שפעם הבאה אלך על המלצתך לשתי קופסאות טונה להדגשת הטעם 🙂
תודה דניאל 🙂
יום נפלא
איזה יופי!!!
חיפשתי משו קל להכנה משביע ולא כבד מידי לסוף הצום. (יש כאן בבית שבעה מורעבים…)
ידעתי שפה אני אמצא!!!!
הולכת להכין
המון תודה!!!
מעולה 🙂
תודה מיכל ושבוע נפלא
יופי, בדיוק מה שרציתי! ראיתי מתכון דומה אבל עכשיו שיש את הגרסה שלך, שבטוח יהיה יותר קל ויותר טעים, אכין בקרוב בע”ה 🙂 את זה שרק המתכונים שלך גורמים לי לגשת למטבח ולהכין, כבר אמרתי לך?? שבוע טוב אפרת!
תודה יקירה 🙂
שבוע טוב 🌷