זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 15 כדורים
סוג: חלבי
מצרכים:
שקית קמח תופח לפסח (200 גרם)
מיכל יוגורט/שמנת חמוצה/גבינה לבנה (200 מ"ל)
1 ביצה קטנה (S או M)
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
שן שום כתושה
חצי כוס (50 ג') גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל לשחור
לציפוי: ביצה טרופה או שמן
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת רכה ואחידה. יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים על נייר האפיה.
-מורחים בחלק העליון ביצה טרופה או שמן. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קציצות קולורבי וגזר |
- בורקס מצה במילוי גבינות
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
תגובות
יצא ממש טעים, הזכיר לנו קצת בורקס…
לא הייתה לי גבינה צהובה אז שמתי חצי מיכל קוטג' שהיה לי במקרר ויצא ממש אחלה!
תודה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה רינת
תודה רבה! ניסיתי גם עם כוסמין וגם עם קמח תופח בפעם נוספת. יצא מעולה ופריך!
מהמם 😍
תודה אתי
תודה על המתכון, יצא מעולה!
בחלק מהלחמניות הוספתי תירס או זיתים וזה יצא אפילו יותר טעים!
מעולה 🙂
תודה ירדן
לתועלת כולם, אני החלפתי כדברייך את הקמח תופח בשני שליש כוס קמח ת\"א ושני שליש כוס קמח מצה וכפית אבקת אפייה ויצא ממש טעים!
תודה שחזרת לעדכן!
היי, המתכון פשוט מעולה!
יחד עם סלט ירקות, סגר לי את הפינה לארוחת ערב של חול המועד.
ויתרתי על השום והוספתי גבינה בולגרית.
יצא מושלם 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, אם יש לי רק קמח מצה זה יעבוד? מה הכמויות שצריך?
תודה רבה
ממליצה לקרוא תגובה קודמת של ארז. הוא ניסה להכין מקמח מצה וקמח תפו"א ושיתף בתוצאה.
היי אפרת.
אני ואשתי הכנו את המתכון כפי שהמלצת בתגובה להילה:
\"3/4 כוס קמח מצה טחון + חצי כוס קמח תפו\"א וכפית מלאה אבקת אפייה.\"
עשינו כך אבל יצאה תערובת ממש קשה, אי אפשר לערבב. נאלצתי להוסיף 3/4 גביע אשל 4.5% וקצת שמן.
התערובת התרככה מעט אבל עדיין קשה לערבב. התערובת הפכה לדביקה מאוד וזה הקשה על יצירת הכדורים.
בסוף אפינו כחצי שעה ולהפתעתי יצא טעים אבל אני לא בטוח מה צריכה להיות רמת העשייה של הבצק בתוך הלחמניה.
אשמח לשמוע את דעתך בנוגע ליחס הכמויות בין המרכיבים. איך צריך להיראות בצק בתוך הלחמניה לאחר האפייה?
צירפתי תמונה של התוצאה 🙂
היי ארז,
את המתכון הזה ניסיתי להכין רק עם קמח תופח לפסח ויצא מוצלח. כנראה שקמח המצה סופח יותר נוזלים מהקמח התופח ולכן התערובת יצאה קשה. אולי להבא כדאי להפחית מכמות קמח המצה ולשים בסביבות שליש-חצי כוס וקמח תפו"א לשים שליש כוס.
התערובת צריכה להיות רכה אבל עדיין יציבה ליצירת כדורים (אפשר גם להרטיב ידיים אם זה קצת דביק).
בתמונה זה נראה כאילו הכדורים השתטחו אז יכול להיות שהתערובת היתה רכה מידי. מבחינת מרקם, זה אמור להראות אפוי. בתמונה ששלחת זה נראה לא אפוי לגמרי. אולי קמח המצה גורם לזה ומצריך זמן ארוך יותר של אפיה.
את הכדורים שיטחתי כדי להפחית מעובי הבצק שצריך להיאפות.
אני בהחלט אנסה את המתכון הזה שוב.
תודה לך 🙂
אני הכנתי עם שני שליש כוס קמח ת\"א ושני שליש כוס קמח מצה ויצא נהדר!!
היי אפרת, רציתי לשאול: כשכתוב לערבב לפי סדר ההוספה, הכוונה שכל דבר שמוסיפים צריך לערבב, או להוסיף הכל לפי הסדר ואז לערבב פעם אחת הכל ביחד?
תודה והרבה בריאות!
עדיף לערבב אחרי כל מוצר שמוסיפים.
רק בריאות ובשורות טובות 🙂
יצא נהדר! הוספנו גם גבינה בולגרית מגורדת. מומלץ!
נראה מעולה 🙂
תודה ענת
הכנתי עם קמח רגיל ואבקת אפייה. יצא אוורירי, טעים… רציתי לצלם אבל הכל נחטף… כרגיל. צריכה ללמוד להכפיל כמויות מראש. שוב תודה. מחכה שהספר יחזור למלאי 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמה
הי אפרת,
המתכונים שלך מעולים.
אנחנו כבר אחרי פסח. האם אפשר להשתמש בקמחים אחרים? כמו כוסמין במקום קמח מצה, תפוחא" או תופח
תודה.
היי שלומית,
אני חושבת שאפשר לשים 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח כוסמין לבן + 2 כפיות אבקת אפיה או כוס קמח כוסמין מלא + כוס קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה.
היי,רציתי לשאול בנוגע לתגובה שרשמת על החלפת הקמח תופח בקמחים אחרים,בחצי קמח תפוח אדמה התכוונת לחצי כוס או חצי חבילה?
הכוונה לחצי כוס.
3/4 כוס קמח מצה טחון + חצי כוס קמח תפו"א וכפית מלאה אבקת אפיה.
היי
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום?
אם הכוונה לקמח תמי או כרגיל אז אני חושבת שכן.
חסר המתכון מלח,יצא תפל
המלח זה עניין של טעם.
אפשר לחתוך באמצע ולמלא בגבינה בולגרית או גבינה מלוחה אחרת.
כמה פשוט ככה טעים!!!
תודה על מתכון ליגה פשוט וטעים שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גלית
בימים רגילים עושים את הלחמניות מקמח תופח רגיל? תודה, אתר נהדר!
כן, יש לשים 2 כוסות קמח תופח.
היי
לגבי הלחמניות להשתמש עם קמח מצה רגיל או קמח מצה דק?
יש לך מתכונים קלים וטעימים.
תודה שרה
עדיף קמח מצה דק.
חג שמח 🌺
תודה על המתכון וחג שמח!
האם ניתן להחליף את הקמח התופח לפסח בקמח תפוא ואבקת אפייה?
היי עינב,
אני חושבת שיהיה כדאי לשלב גם קמח מצה. ראי מה שרשמתי בתגובה קודמת.
חג שמח 🌺
מה אפשר לשים במקום קמח תופח לפסח?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין עם 3/4 כוס קמח מצה טחון + חצי כוס קמח תפו"א וכפית מלאה אבקת אפיה.
היי אפרת מועדים לשמחה שתי שאלות לי אלייך .. יש לחמותי 2 קילו תותים קפואים מה את ממליצה לעשות איתם? .. אחרי פסח יש את השבת שעושים לכבודה את החלה בצורת מפתח סגולה לפרנסה אשמח למתכון איך עושים את הלחם עים צורה זו תודה רבה❤
היי שמחה,
אפשר להשתמש בתותים להכנת שייקים או גלידה.
לגבי החלה, אין לי מתכון לחלה בצורת מפתח אבל את יכולה להכין את המתכון של החלה מהאתר ולחפש ביוטיוב סרטונים להכנת חלה מפתח.