זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות בעובי כס”מ וחצי
2 כפות שמן זית
תבלין פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מתבלים את הארטישוק עם כל החומרים, מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור ב180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שהארטישוק מזהיב ונעשה רך למאכל.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
יצא טעים נהדר. ירק איכותי.
תודה מיכל:)
היי אפרת,
כרגיל נעזרת בך במטבח… מחפשת מתכון לתחתיות ארטישוק ממולא, יש מתכונים באינטרנט אבל כולם זה סגנון מרוקאי וחשבתי למצוא אצלך מתכון שונה. אם פספסתי אשמח שתכווני אותי.
שוב תודה על אתר מושלם וסליחה שלא תמיד אני חוזרת לעדכן למרות שתמיד יוצא מושלם!!( נכנסת עכשיו לכתוב מילה על העוגת דבש! )
מתנצלת אבל אין לי מתכון.
אשתדל להעלות בהמשך 🙂
היי אפרת, מה שלומך?
רשמת תבלין פטרוזיליה,טרי או יבש ובאיזה כמות?
ושוב תודה על מתכונים טעימים.
היי 🙂
הכוונה לתבלין יבש. מומלץ לשים בסביבות חצי כפית.
היי,
כמה מלח לשים? מלח רגיל או גס?
בסביבות שליש כפית מלח רגיל (לא גס).
קניתי ארטישוק ירושלמי טרי. לא רשמת במתכון איך לנקות אותו? האם לבשל לפני האפיה?
הבנתי שהוא גורם להצטברות אדירה של גזים לאחר אכילה.. יש דרך להפחית את ההשפיה הזו שלו?
רוצה להכין בשעה הקרובה מקווה שתעני עד אז.. 🙂
היי רויטל,
יש לקלף את הארטישוק (רצוי בעזרת קולפן) ולחתוך אותו. אין צורך לבשל לפני האפיה.
אני לא מכירה דרך להפחית את ההשפעה.
בהצלחה 🙂
היי,
אחד הדברים האהובים עלי הוא ארטישוק ירושלמי!! והיום מצאתי אותו קפוא של סנפרוסט!! השאלה אם אפשר להשתמש בקפוא? ואם כן, האם צריך להבשל/לאדות/ להפשיר לפני הכניסה לתנור?
בנוסף, אני הולכת להכין את המתכון שלך עם הגזר הגמדי בצ’ילי מתוק בתנור ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף את הארטישוק הירושלמי לשם (האם אותו זמן בישול?)
תודה 🙂
היי מיה,
שמעתי על זה אבל עדיין לא יצא לי לנסות אותו.
אני מניחה שאפשר להשתמש בו אבל יש לקצר את זמן האפיה כי הוא כבר מבושל. לפני האפיה אפשר להשרות אותו כחצי דקה במים חמים ולסנן (רק שיפשיר מעט).
את יכולה להוסיף אותו לגזר מבלי לתבל אותו בצ’ילי מתוק וכו’, רק קצת שמן זית, מלח ופלפל. לדעתי כדאי להוסיף אותו 20-25 דקות לפני סוף האפיה.
בהצלחה 🙂
שלום רב אפרת רציתי לשאול אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי של סנפורסט? זה מקצר את משך האפייה ? תודה וחג שמח
היי מיטל,
הארטישוק שבשקיות הקפואות הוא שונה מארטישוק ירושלמי, למרות שלשניהם קוראים ארטישוק וזה מבלבל 🙂
הארטישוק הירושלמי שאני מתכוונת אליו מזכיר בטעם תפו”א.
חג שמח 🙂
יש חדש בסנפרוסט – ממש ארטישוק ירושלמי. הפעם הראשונה שיצא לי רך בבישול.
לא בטוח שהטעם זהה.
בהחלט כבר חצי רך אז אפשר לקצר זמן בישול.
מעולה, תודה על העדכון 🙂
האם זה נחשבת לפחמימה או ירק?
היי מיכל,
ארטישוק ירושלמי הוא ירק אך נחשב כמקור לפחמימות. עם זאת, להבדיל מתפו”א, יש לו ערך תזונתי גבוה בכך שמכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ונחשב מקור טוב לברזל.
האם ניתן להשתמש בארטישוק קפוא?
היי מירב,
לא מדובר בארטישוק הרגיל. הכוונה לארטישוק ירושלמי שנראה כמו שורש, זה כמו סוג של תפוח אדמה (ראי בתמונה- מצולם מאחורי הצלחת). עד כמה שידוע לי אין ארטישוק ירושלמי קפוא, רק ארטישוק רגיל קפוא.
יום נעים 🙂