שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 12-15 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 כוס קמח תופח

1 ביצה

1 כף גבינה לבנה

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 כפית סוכר

1/3 כפית מלח

לציפוי: כף שמן זית, 1-2 כפות עלי תימין , 3 שיני שום כתושות.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את כל המרכיבים בקערה (מלבד מרכיבי הציפוי) ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בעזרת ידיים רטובות חותכים חתיכות מהבצק ומגלגלים כל חתיכה לאצבע באורך של 8-10 ס”מ ובעובי של כ1 ס”מ (אם הבצק דביק מומלץ להרטיב מידי פעם את הידיים). מניחים על נייר אפיה במרווחים.

-מערבבים בקערית את כל מרכיבי הציפוי ומברישים בנדיבות את האצבעות.

-אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה. מוציאים ומגישים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

 

אצבעות שום, לחם שום מהיר, לחם שום מתכון קל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גלידת אוראו
בורקס פילו במילוי גבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ניצן (19:40 13.07.2021)

יצא לי כמות ממש קטנה

מתכונים ב-10 דקות (20:45 13.07.2021)

היי ניצן,
האצבעות נראות מעולה!
אמור לצאת כ-12-15 יחידות.
אם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות יכול להיות שפשוט עשית את האצבעות קצת יותר גדולות ולכן יצאו פחות(:

חנה (18:22 10.05.2021)

אפשר לוותר לגמרי על הגבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות (18:32 10.05.2021)

היי חנה,
פחות כדאי, אבל אפשר לוותר…😊

הדר אסתר פרנקל (11:13 15.03.2021)

היי!❤
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. אפשר לוותר על הגבינה או להמיר אותה במשהו?
2. אפשר לוותר על הגבינה צהובה ועל הפרמזן?
3. אפשר לוותר על על העלי תימין?
תודה

הדר אסתר פרנקל (11:14 15.03.2021)

אני פשוט רוצה לעשות פרווה

מתכונים ב-10 דקות (12:15 15.03.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים כף מיונז במקום גבינה לבנה ולוותר על הגבינות אם כי אני חושבת שזה ייצא פחות מוצלח. אפשר לוותר גם על התימין.

לאה (18:13 24.01.2021)

וואו וואו הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הימרתי את הקמח לקמח ללא גלוטן ויצא מדהים! מזמן לא אכלתי לחמניות כאלה מהירות וטעימות ואפילו ללא גלוטן הן אווריריות. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:44 24.01.2021)

שמחה לשמוע איזה כיף😘

חדוה (19:48 7.09.2020)

האם יש אפשרות להוסיף גבינה בולגרית במקום הפרמזן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 8.09.2020)

כן.

תהילה מיימון (17:30 14.06.2020)

כמה לחמניות קטנות יוצא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 14.06.2020)

כ-12 יחידות.

תהילה מיימון (22:08 14.06.2020)

תודה רבה הכנתי ונטרף על המקום 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 15.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תהילה

ציון (11:53 3.05.2020)

מתכון אליפות! אחד הקלים וכל כך כל כך טעים!!!!
תודה רבה על מתכון נהדר 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 3.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציון

לאה (21:10 29.04.2020)

היי אפרת
הריח כבר באויר… זה בתנור
רציתי לשאול זה נראה פתאום מלאאא שמן בתנור
כך זה אמור להיות כ\”כ שומני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 30.04.2020)

היי לאה,
איך זה יצא בסוף?
זה לא אמור לצאת כל כך שומני. באיזו כוס השתמשת?

Sarit Medalsy (19:52 25.04.2020)

אפשר להכין עם קמח בריא יותר? מלא או שיפון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:39 25.04.2020)

אני חושבת שעדיף קמח כוסמין מלא אם יש לך או לשלב ⅔ כוס קמח מלא עם שליש כוס קמח לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי.
יש להוסיף לקמח כפית אבקת אפיה.

חיה מושקא (23:47 14.12.2019)

שבוע מבורך!
נראה מתכון מעולה
איך אפשר להכין בגרסת פרוה?
תודה רבה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 15.12.2019)

שבוע טוב 🌺
אולי אפשר לשים כף מיונז במקום גבינה לבנה ולוותר על הגבינות אבל אני חושבת שזה ייצא פחות מוצלח.

NS3334 (21:33 16.11.2019)

תודה על התשובה המהירה!!

NS3334 (21:28 16.11.2019)

אין לי גבינה,
חייבים לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 16.11.2019)

אפשר לשים במקום קוטג’, יוגורט או שמנת חמוצה.

רגינה (16:41 23.09.2019)

אפשר להחליף את השמן זית ברגיל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 23.09.2019)

כן.

אביגיל (00:32 21.07.2019)

היי אפרת לא יוצא לי בצק דביק והחומרים לא מתאחדים לי יש לך אולי רעיון מה אפשר להוסיף תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 21.07.2019)

היי אביגיל,
באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד גבינה לבנה.

דקלה (11:47 30.06.2019)

יצא מצויין!
עשיתי כמות כפולה והכל חוסל.

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 30.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דקלה ושבוע נפלא!

נטע (21:35 11.05.2019)

יצא טעים וקראנצ’י בטירוף!!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 12.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

שילהב (22:13 7.03.2019)

יצא טעיםםםםם מאודדדדדדד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 7.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שרה (17:27 11.10.2018)

האם הגבינת פרמזן חובה?
וכן העלי תימין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 11.10.2018)

אפשר להכין בלי.

נתי (12:03 16.05.2018)

האם אפשר להכין ביום חמישי, להקפיא ולהפשיר ביום ראשון בבוקר( בחג) זה יהיה עדיין טעים? אותה שאלה גם לגביי הלזניה שלך שאני רוצה להכין ולגבי הפוקצות..
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 16.05.2018)

כן אפשר.
לגבי הלזניה, לדעתי פחות מומלץ להקפיא. עדיף להכין מחר ולשמור במקרר.
לגבי הפוקצות – אפשר להקפיא.

נופר (22:03 7.10.2017)

היי אפרת,
יצא אלוהי 🙂
לא היה לי פרמזן אז שמתי בולגרית
הכפלתי כמויות, למעט סוכר ומלח
החלפתי את הטימין באורגנו

תודה רבה על מתכון מוצלח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 7.10.2017)

תודה נופר, שמחה לשמוע 🙂

סיון (15:42 9.09.2017)

איזה מדהים יצא!!
לא היה לי פרמזן, אבל היה לי מוצרלה מגורדת, אז הוספתי במקום הפרמזן. ולמעלה שמתי גם קצת אורגנו, ביחד עם הטימין והשמן זית. איזה כייף שזה כזה קל וממש טעים! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 9.09.2017)

נשמע מעולה!
תודה על העדכון 🙂

דנית מזרחי (11:50 1.09.2017)

לא מתאים לך לתת מתכונים עם קמח רגיל.תני לנו בבקשה מתכונים עם קמחים יותר בריאים,או שאפשר את המתכונים האלה גם עם קמחים אחרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 1.09.2017)

היי דנית,
כמעט כל מתכון שיש בו קמח רגיל אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.

אפרת (11:14 23.08.2017)

היי אפרת
מה לשים יחד עם קמח רגיל במקום קמח תופח? אבקת אפייה או שמרים?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:32 23.08.2017)

אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפיה.

רותם (08:27 14.06.2017)

שלום ותודה על המתכונים הנהדרים (:
לכמות כפולה-להכפיל את כל המצרכים? זה יצא טוב?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:15 14.06.2017)

כן, אפשר להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂

hadar (16:40 10.01.2017)

ממש תודה גדולה על המתכון ועל המענה (המהיר!!) 🙂 יום טוב

hadar (17:44 9.01.2017)

אהלן אפרת, אפשר להכליף את הגבינת “פרמזן” בגבינה אחרת?? ערב טווב 🙂

hadar (17:45 9.01.2017)

להחליף!

מתכונים ב-10 דקות (19:36 9.01.2017)

כן, אפשר לשים במקום הפרמזן גבינה צהובה.

neta1710 (15:10 15.10.2016)

היי אפרת, יש אפשרות לעשות את המתכון בעיגולים במקום באצבעות?
תודה רבה וחג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:38 15.10.2016)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂

ענת (09:23 18.09.2016)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 18.09.2016)

כן ענת, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

esti maor (17:07 9.08.2016)

היי אפרת אבל לוותר על הפרזמן ? ובמקום זה לשים בולגרית..

מתכונים ב-10 דקות (17:25 9.08.2016)

כן אסתי, אפשר.

מעין (18:19 28.07.2016)

הי אפרת (: הקמח היחיד שיש לי עכשיו בבית זה קמח מלא תופח. יצא טוב או לוותר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:40 28.07.2016)

היי מעין,
יכול להיות שזה ייצא קצת במרקם דחוס אבל בגדול אמור לצאת אכיל ואפילו טעים. אני מקווה 🙂
אם את מחליטה להכין אז אולי תצטרכי לשים 1-2 כפות גבינה לבנה נוספות כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים (תוסיפי בסוף לפי הצורך).
בהצלחה!

גילה (10:01 10.06.2016)

בוקר טוב. איזה ירק ניתן להןסיף לציפוי במקום עלי טימין?

מתכונים ב-10 דקות (10:20 10.06.2016)

היי גילה,
אפשר לפזר תבלין מיובש של אחד מאלה: אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה , כוסברה.
אפשר לשים עלי רוזמרין טריים אם יש לך.
חג שמח 🙂

אוסי (08:55 30.05.2016)

הי
אפשר להחליף לקמח כוסמין עם כפית אבקת אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (09:00 30.05.2016)

היי אוסי,
אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂

תיתי (17:41 22.03.2016)

שלום, 2 שאלות לי: 1. האם ניתן להמיר את שיני השום באבקה מחשש שישרפו באפייה?
2. האם אפשר להכין עלה אחד לצפות אותו ואז לחתוך לרצועות?
תודה, יופי של אתר וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (19:29 22.03.2016)

כן, אפשר לשים אבקת שום (בסביבות כפית).
אפשר לרדד עלה בעובי של כס”מ, לצפות ולחתוך לרצועות.
חג פורים שמח!

שירן (21:18 20.02.2016)

היי מומלץ להרטיב את הידיים במעט שמן או במים?

מתכונים ב-10 דקות (22:00 20.02.2016)

היי שירן,
מספיק להרטיב במים.
שבוע טוב 🙂

אפרת (10:27 21.07.2015)

זוכרת שאמרתי לך שזו רק ההתחלה…???

מתכונים ב-10 דקות (10:32 21.07.2015)

איזה כיף 😉

אפרת (10:05 21.07.2015)

הי אפרת…מה שלומך? הכנתי את הלחמניות ויצא נפלא, הפעם הייתי חכמה, כבר מראש הכפלתי כמויות…תודה ויום נפלא! דרך אגב במקום שיני שום השתמשתי בשום כתוש מוכן.

מתכונים ב-10 דקות (10:13 21.07.2015)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן ויום מקסים!

אורטל (17:17 19.05.2015)

היי שאלה, אפשר להכין את האצבעות ללא גבינות?

מתכונים ב-10 דקות (17:29 19.05.2015)

היי אורטל,
אפשר אבל הגבינות מוסיפות טעם.

ריקי (19:17 30.04.2015)

תודה זריזה!

ריקי (18:37 30.04.2015)

היי תודה על המתכון אפשר לעשות עם קמח רגיל? כמה תוספת של אבקת אפיה להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (19:00 30.04.2015)

היי ריקי,
אפשר להכין עם כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.

מיטל (12:12 30.04.2015)

היי, אין צורך להשאיר את הבצק בצד לתפיחה?

מתכונים ב-10 דקות (12:28 30.04.2015)

היי מיטל,
אין צורך להתפיח את הבצק.
יום נעים 🙂

עדי (18:03 8.01.2015)

שלום, הבת הקטנה שלי מאוד אוהבת לחם שום ואני מזמינה לה מפיצריות לפחות פעמיים בשבוע. מיד שראיתי את המתכון החלטתי לנסות להתגובה שלה הייתה מדהימה! אמרה שיותר טעים אפילו מהפיצריה.
תודה רבה על מתכון מעולה כמו שאר המתכונים באתר.

מתכונים ב-10 דקות (18:06 8.01.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה עדי 🙂

יפעת (12:44 15.12.2014)

היי

איזו גבינה אפשר לשים במקום פרמזן?

מתכונים ב-10 דקות (12:46 15.12.2014)

היי יפעת,
אפשר לשים במקום גבינה צהובה מגורדת או בולגרית/פטה מפוררת.

בן (15:01 10.10.2014)

היי אפשרי להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט\קוטג’\משהו בסגנון?

מתכונים ב-10 דקות (15:07 10.10.2014)

היי בן,
כן אפשר. עדיף בקוטג’.

ג'ודי (10:49 20.06.2014)

נראה טעים מאוד. שאלה, אפשר להכין יום לפני? להקפיא ולחמם בתנור ליום למחרת?

מתכונים ב-10 דקות (11:20 20.06.2014)

כן, אפשר.

אלינור (22:09 1.06.2014)

שלום רב
באצבעות שום אין הפרדה במתכון בין הבצק לבין מרכיבי הציפוי,
תודה וחג שבועות שמח

מתכונים ב-10 דקות (00:42 2.06.2014)

הי אלינור,
לא הבנתי את כוונתך. חומרי הציפוי רשומים אחרונים לאחר המילה “לציפוי”.
חג שמח!

אלינור (01:09 3.06.2014)

תודה על תגובתך המהירה
לפי התמונה נראה שבציפוי יש גבינה מלמעלה,
תודה אלינור

מתכונים ב-10 דקות (07:50 3.06.2014)

הי אלינור, זאת לא גבינה, זה השום לאחר שהזהיב בתנור 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.