זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
1 כף גבינה לבנה
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית סוכר
1/3 כפית מלח
לציפוי: כף שמן זית, 1-2 כפות עלי תימין , 3 שיני שום כתושות.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את כל המרכיבים בקערה (מלבד מרכיבי הציפוי) ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.
-בעזרת ידיים רטובות חותכים חתיכות מהבצק ומגלגלים כל חתיכה לאצבע באורך של 8-10 ס”מ ובעובי של כ1 ס”מ (אם הבצק דביק מומלץ להרטיב מידי פעם את הידיים). מניחים על נייר אפיה במרווחים.
-מערבבים בקערית את כל מרכיבי הציפוי ומברישים בנדיבות את האצבעות.
-אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה. מוציאים ומגישים.
אצבעות שום, לחם שום מהיר, לחם שום מתכון קל
שמתי בצל במקום שום כי נתקעתי בלי. אורגנו במקום טימין. יצא טעיםם. תודה רבה
נראה מעולה!
תודה אפרת
הי אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים 🤩
אני מכינה עכשיו את האצבעות שום ורוצה לשמור חלק למחר ושיהיו טריים.
יש אפשרות לשמור את העיסה לא אפויה במקרר ללילה ולאפות מחר?
כן אפשר:)
שוב תודה לך אפרת על כל המתכונים הנפלאים ועל המענה לכל השאלות!
האם הסוכר במתכון חיוני – או שאפשר לוותר עליו?
היי
לא מומלץ לוותר כי המרקם ישתנה.
פעם ראשונה שאני מכינה את המתכון ויצא פשוט מושלם!!
כשזה היה בתנור כל הבית הריח והתגרה..
תודה רבה על הכל:)
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא לי כמות ממש קטנה
היי ניצן,
האצבעות נראות מעולה!
אמור לצאת כ-12-15 יחידות.
אם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות יכול להיות שפשוט עשית את האצבעות קצת יותר גדולות ולכן יצאו פחות(:
אפשר לוותר לגמרי על הגבינה צהובה?
היי חנה,
פחות כדאי, אבל אפשר לוותר…😊
היי!❤
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. אפשר לוותר על הגבינה או להמיר אותה במשהו?
2. אפשר לוותר על הגבינה צהובה ועל הפרמזן?
3. אפשר לוותר על על העלי תימין?
תודה
אני פשוט רוצה לעשות פרווה
היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים כף מיונז במקום גבינה לבנה ולוותר על הגבינות אם כי אני חושבת שזה ייצא פחות מוצלח. אפשר לוותר גם על התימין.
וואו וואו הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הימרתי את הקמח לקמח ללא גלוטן ויצא מדהים! מזמן לא אכלתי לחמניות כאלה מהירות וטעימות ואפילו ללא גלוטן הן אווריריות. תודה רבה!
שמחה לשמוע איזה כיף😘
האם יש אפשרות להוסיף גבינה בולגרית במקום הפרמזן?
כן.
כמה לחמניות קטנות יוצא?
כ-12 יחידות.
תודה רבה הכנתי ונטרף על המקום 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תהילה
מתכון אליפות! אחד הקלים וכל כך כל כך טעים!!!!
תודה רבה על מתכון נהדר 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציון
היי אפרת
הריח כבר באויר… זה בתנור
רציתי לשאול זה נראה פתאום מלאאא שמן בתנור
כך זה אמור להיות כ\”כ שומני?
היי לאה,
איך זה יצא בסוף?
זה לא אמור לצאת כל כך שומני. באיזו כוס השתמשת?
אפשר להכין עם קמח בריא יותר? מלא או שיפון?
אני חושבת שעדיף קמח כוסמין מלא אם יש לך או לשלב ⅔ כוס קמח מלא עם שליש כוס קמח לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי.
יש להוסיף לקמח כפית אבקת אפיה.
שבוע מבורך!
נראה מתכון מעולה
איך אפשר להכין בגרסת פרוה?
תודה רבה מראש!
שבוע טוב 🌺
אולי אפשר לשים כף מיונז במקום גבינה לבנה ולוותר על הגבינות אבל אני חושבת שזה ייצא פחות מוצלח.
תודה על התשובה המהירה!!
אין לי גבינה,
חייבים לשים?
אפשר לשים במקום קוטג’, יוגורט או שמנת חמוצה.
אפשר להחליף את השמן זית ברגיל??
כן.
היי אפרת לא יוצא לי בצק דביק והחומרים לא מתאחדים לי יש לך אולי רעיון מה אפשר להוסיף תודה.
היי אביגיל,
באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד גבינה לבנה.
יצא מצויין!
עשיתי כמות כפולה והכל חוסל.
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דקלה ושבוע נפלא!
יצא טעים וקראנצ’י בטירוף!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
יצא טעיםםםםם מאודדדדדדד
שמחה לשמוע 🙂
האם הגבינת פרמזן חובה?
וכן העלי תימין
אפשר להכין בלי.
האם אפשר להכין ביום חמישי, להקפיא ולהפשיר ביום ראשון בבוקר( בחג) זה יהיה עדיין טעים? אותה שאלה גם לגביי הלזניה שלך שאני רוצה להכין ולגבי הפוקצות..
תודה מראש
כן אפשר.
לגבי הלזניה, לדעתי פחות מומלץ להקפיא. עדיף להכין מחר ולשמור במקרר.
לגבי הפוקצות – אפשר להקפיא.
היי אפרת,
יצא אלוהי 🙂
לא היה לי פרמזן אז שמתי בולגרית
הכפלתי כמויות, למעט סוכר ומלח
החלפתי את הטימין באורגנו
תודה רבה על מתכון מוצלח!
תודה נופר, שמחה לשמוע 🙂
איזה מדהים יצא!!
לא היה לי פרמזן, אבל היה לי מוצרלה מגורדת, אז הוספתי במקום הפרמזן. ולמעלה שמתי גם קצת אורגנו, ביחד עם הטימין והשמן זית. איזה כייף שזה כזה קל וממש טעים! תודה רבה!
נשמע מעולה!
תודה על העדכון 🙂
לא מתאים לך לתת מתכונים עם קמח רגיל.תני לנו בבקשה מתכונים עם קמחים יותר בריאים,או שאפשר את המתכונים האלה גם עם קמחים אחרים?
היי דנית,
כמעט כל מתכון שיש בו קמח רגיל אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.
היי אפרת
מה לשים יחד עם קמח רגיל במקום קמח תופח? אבקת אפייה או שמרים?
תודה רבה
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפיה.
שלום ותודה על המתכונים הנהדרים (:
לכמות כפולה-להכפיל את כל המצרכים? זה יצא טוב?
תודה!
כן, אפשר להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂
ממש תודה גדולה על המתכון ועל המענה (המהיר!!) 🙂 יום טוב
אהלן אפרת, אפשר להכליף את הגבינת “פרמזן” בגבינה אחרת?? ערב טווב 🙂
להחליף!
כן, אפשר לשים במקום הפרמזן גבינה צהובה.
היי אפרת, יש אפשרות לעשות את המתכון בעיגולים במקום באצבעות?
תודה רבה וחג שמח 🙂
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
אפשר להקפיא?
כן ענת, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת אבל לוותר על הפרזמן ? ובמקום זה לשים בולגרית..
כן אסתי, אפשר.
הי אפרת (: הקמח היחיד שיש לי עכשיו בבית זה קמח מלא תופח. יצא טוב או לוותר?
תודה!
היי מעין,
יכול להיות שזה ייצא קצת במרקם דחוס אבל בגדול אמור לצאת אכיל ואפילו טעים. אני מקווה 🙂
אם את מחליטה להכין אז אולי תצטרכי לשים 1-2 כפות גבינה לבנה נוספות כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים (תוסיפי בסוף לפי הצורך).
בהצלחה!
בוקר טוב. איזה ירק ניתן להןסיף לציפוי במקום עלי טימין?
היי גילה,
אפשר לפזר תבלין מיובש של אחד מאלה: אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה , כוסברה.
אפשר לשים עלי רוזמרין טריים אם יש לך.
חג שמח 🙂
הי
אפשר להחליף לקמח כוסמין עם כפית אבקת אפיה?
היי אוסי,
אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂
שלום, 2 שאלות לי: 1. האם ניתן להמיר את שיני השום באבקה מחשש שישרפו באפייה?
2. האם אפשר להכין עלה אחד לצפות אותו ואז לחתוך לרצועות?
תודה, יופי של אתר וחג שמח
כן, אפשר לשים אבקת שום (בסביבות כפית).
אפשר לרדד עלה בעובי של כס”מ, לצפות ולחתוך לרצועות.
חג פורים שמח!
היי מומלץ להרטיב את הידיים במעט שמן או במים?
היי שירן,
מספיק להרטיב במים.
שבוע טוב 🙂
זוכרת שאמרתי לך שזו רק ההתחלה…???
איזה כיף 😉
הי אפרת…מה שלומך? הכנתי את הלחמניות ויצא נפלא, הפעם הייתי חכמה, כבר מראש הכפלתי כמויות…תודה ויום נפלא! דרך אגב במקום שיני שום השתמשתי בשום כתוש מוכן.
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן ויום מקסים!
היי שאלה, אפשר להכין את האצבעות ללא גבינות?
היי אורטל,
אפשר אבל הגבינות מוסיפות טעם.
תודה זריזה!
היי תודה על המתכון אפשר לעשות עם קמח רגיל? כמה תוספת של אבקת אפיה להוסיף?
היי ריקי,
אפשר להכין עם כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי, אין צורך להשאיר את הבצק בצד לתפיחה?
היי מיטל,
אין צורך להתפיח את הבצק.
יום נעים 🙂
שלום, הבת הקטנה שלי מאוד אוהבת לחם שום ואני מזמינה לה מפיצריות לפחות פעמיים בשבוע. מיד שראיתי את המתכון החלטתי לנסות להתגובה שלה הייתה מדהימה! אמרה שיותר טעים אפילו מהפיצריה.
תודה רבה על מתכון מעולה כמו שאר המתכונים באתר.
איזה כיף לשמוע! תודה עדי 🙂
היי
איזו גבינה אפשר לשים במקום פרמזן?
היי יפעת,
אפשר לשים במקום גבינה צהובה מגורדת או בולגרית/פטה מפוררת.
היי אפשרי להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט\קוטג’\משהו בסגנון?
היי בן,
כן אפשר. עדיף בקוטג’.
נראה טעים מאוד. שאלה, אפשר להכין יום לפני? להקפיא ולחמם בתנור ליום למחרת?
כן, אפשר.
שלום רב
באצבעות שום אין הפרדה במתכון בין הבצק לבין מרכיבי הציפוי,
תודה וחג שבועות שמח
הי אלינור,
לא הבנתי את כוונתך. חומרי הציפוי רשומים אחרונים לאחר המילה “לציפוי”.
חג שמח!
תודה על תגובתך המהירה
לפי התמונה נראה שבציפוי יש גבינה מלמעלה,
תודה אלינור
הי אלינור, זאת לא גבינה, זה השום לאחר שהזהיב בתנור 😉