זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12-14 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
ביסקוויטים מסוג פתי בר (כ-20 ביסקוויטים)
ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים (חלבי או פרווה)
*סוכריות צבעוניות לקישוט (לא חובה)
אופן הכנה:
-מניחים בתחתית תבנית אינגליש קייק כ-5 ביסקוויטים באופן שיכסה את התחתית (ניתן לחתוך מעט עם סכין את קצוות הביסקוויטים כדי שיכנסו לתבנית).
-מעל מורחים שכבה אחידה של ממרח שוקולד. מעל מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים. כך ממשיכים 4 שכבות כאשר השכבה העליונה היא ממרח. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות לקישוט, עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות.
-מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין מטבח רגילה עם שיניים חותכים לאצבעות בגודל 1.5-2 ס”מ (יש לחתוך בתנועות ניסור אחורה וקדימה).
-מגישים מיד או שומרים בקופסה אטומה במקפיא.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- סופגניות טבעוניות
יצא מושלם!!!
תודה לך אפרת!!!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
היי
הכנתי והקפאתי אבל לא מצליחה לחתוך
מה לעשות???
היי
את יכולה להפשיר 10 דקות. את יכולה גם להרטיב סכין חדה ולחתוך.
הי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון עם ילדי הגן בקבוצות קטנות, האם אפשר שכל ילד יכין 4 ביסקוויטים אחד על השני ואז אני אצרף לתבנית אחת? או שיצא פחות מוצלח?
היי,
אפשר להניח את כל הביסקוויטים שהילדים יכינו בתבנית אחת.
יצא מצוין וילדי הגן נהנו מאוד!
תודה!
שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
היי אין לי ביסקוויטים לבנים אלה שחורים מה אלי לעשות?
ואין לי אפשרות לקנות…
היי,
אפשר להכין גם מביסקוויט כהה(:
יצא מיוחד וטעים!
חלק קצת התפרקו לי אף שעשיתי ע”פ ההוראות . בעת החיתוך של אצבעות הביסקוויטים איך שומרים שלא יתפרק ושייחתך כמו שצריך?
היי לילך,
נראה מעולה! זה בסדר שהביסקוויטים מתפרקים מעט בחיתוך, יכול לקרות בגלל שהם היו פחות טריים, או בגלל סכין החיתוך או צורת החיתוך, או בגלל שחתכת כשהעוגה לא הייתה קפואה לחלוטין. יש לחתוך עם סכין מטבח רגילה עם שיניים (כמו בתמונה) בתנועת ניסור.
שבת שלום❤
אפשר להקפיא את זה שבוא
אפשר אבל המרקם לאחר ההפשרה עשוי להיות רך יותר.
יצא טוב אבל היה קצת יותר מדי מתוק
שלום,
הממרח שוקולד שלי לא במקרר והוא דיי קשה למריחה מה עליי לעשות שאוכל למרוח בקלות?
תודה
אפשר להעביר כמה כפות ממרח לקערית ולחמם 5-7 שניות במיקרוגל או לערבב עם כף מים/חלב.
נראה פצצה
שתי שאלות
אני רוצה לעשות עם שוקולד מריר או חלבי, יש אפשרות?
העוגיות יוצאות רכות? או שצריך להרטיב אותם עם קפה/חלב?
או שזה מתרכך בהקפאה או בקרור?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם 50 גרם חמאה או מרגרינה + 2 כפות מים.
אין צורך להרטיב את העוגיות, הן אמורות להיות פריכות.
העוגה אמורה להיות פריכה אבל אם את רוצה תוכלי לטבול בחלב בכדי שהבסקוויטים יצאו רכים, במידה ואת לא טובלת בחלב אז הבסקוויטים לא הופכים להיות רכים בקירור
נראה מעולה 🙂
את אלופה!
אין עליך!!!
יצא סוף הדרך!
תודה אסתי 💗
כמה קומות ביסקויטים צריך
4 שכבות
חייבים להקפיא 3 שעות?
אם לחוצים בזמן אפשר גם פחות, העיקר שזה יתייצב.
היי איך אוכל להכין ממרח ביתי? יש לי רק קקאו וסוכר זמין… יש לך רעיון?
שבת שלום!!
היי אילנה,
אין לי מתכון מדויק אבל אני חושבת שאפשר לחמם על הגז כרבע כוס קקאו עם חצי כוס סוכר ולהוסיף כרבע כוס מים ו25 גרם חמאה/מרגרינה.
*הכמויות זאת רק הערכה גסה. ממליצה לטעום ולשפר לפי הטעם.
שבת שלום 🙂
אפשר שכבה שוקולד, ו שכבה ריבה
כן אפשר.
כמה זמן ניתן להשאיר במקפיא?
האם לדעתך יצא טעים עם ממרח לוטוס במקום שוקולד?
אחלה אתר
היי ענת,
כעקרון זה אמור להשמר בהקפאה עד כחודש אבל אני ממליצה להקפיא עד שבועיים כדי שזה ישמר במצב טוב.
אפשר עם ממרח לוטוס. אפשר גם לשלב לוטוס וממרח שוקולד ולעשות שכבות שונות.
בהצלחה 🙂
מתכוןן מעולה!
אני צריכה לעשות את זה להרבה אנשים אז עשיתי את זה בתבנית גדולה יותר.
ועוד שיפור נחמד: שמתי בשכבה שלמעלה קצפת! יוצא מעולה גם עם נוטלה!
תודה
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היוש!
יש לי מס שאלות…
1. אני רגישה לגלוטן
איך אפשר לעשות את האצבעות האלה ללא גלוטן?????????????????????????????????
2. כמה זמן יש לי?????????????
בבביייייייייייייייייייייייייייייוושששש!!!!!!!!!!!!!!
גליה המוששלמת והמלכה של העולם כולו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי גליה,
אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
אני רוצה להכין לביסקיוויטים ממרח שוקולד משוקולד מריר.
מה להוסיף לשוקולד?
היי מושי,
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה או מרגרינה + 2 כפות מים.
שבת שלום 🙂
אני רוצה להכין לביסקוויטים ממרח שוקולד משוקולד מריר, מה להוסיף לשוקולד המומס?
יצא נהדר!
ממש מושלם…
חילקתי לכמה מבני המשפחה שלי והם ליקקו את האצבעות ואמרו שיצא לי ממש טעים…
תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
אפשר לשים במקום ממרח שוקולד ריבת חלב?
כן אתי, אפשר בהחלט.
יצא פצצה במקום שוקולד שמתי פודינג וניל +ריצ
והילדים ליקקו את האצבעות…
מעולה, שמחה לשמוע!
היי אפרת אפשר לעשות במקום הביסקוויטים עוגיות לוטוס?
היי תהל,
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתוק כי עוגיות הלוטוס הן מאוד מתוקות ובנוסף יכול להיות שיהיה קצת קשה בחיתוך כי אלה עוגיות שהמרקם שלהן הוא יותר מתפורר.
היי
יש אפשרות להשים קוקוס במקום סוכריות או שזה סוג של יפגום?
כן הדס, אפשר. זה עדיין ייצא טעים.
היי אפשר לעשות את המתכון בתבנית מרובעת?
היי אוראל,
אפשר להכין בכל תבנית שרוצים, יש להגדיל את כמות הביסקוויטים וממרח השוקולד בהתאם לגודל התבנית.
אם מדובר בתבנית מלבנית בגודל 22X31 קרוב לוודאי שכמות הביסקוויטים תהיה כפולה.
פינוק יום ראשון לבן המקסים שלי! אצלנו זה סופ״ש !
אעדכן ! תודה!
מעולה 🙂
אחלה רעיון, מהיר ומושחת !
מה שכן…אל תנסו לחתוך, אלא בדיוק כמו שכתוב בהסבר לנסר!
כי אם חותכים,אז הכל מתפורר… כך קרה גם לי עד שלפחות הצלתי את החתיכה האחרונה ע׳י הניסור 🙂
תודה
תודה קריסטינה 🙂
שבוע נפלא!
זה לא קשור למתכון
מחפשת עוגת מקופלת
יש לך מתכון קל וכיפי לזה?
דרך אגב המתכונים שלך נהדרים
היי שרית,
אין לי מתכון כזה אבל נשמע מעניין, אשתדל לפרסם בקרוב 🙂
שלום אחרי שהוצתי את העוגה מן המקפיא לחתוך לקוביות בזמן החיתוך זה מתפורר. מה הסיבה מה חסר.
היי דניאל,
צריך לחתוך עם סכין מטבח רגילה עם שיניים (כמו בתמונה) ולחתוך בתנועת ניסור.
איזה מתכון מושייייייי!!!!!!!!
ניראה לך שזה יהיה טוב עם חמאת בוטנים?
וריבת חלב?
תודה רבה ואין עליך כמו תמיד!!!!!!
היי דבורי 🙂
את יכולה להכין עם חמאת בוטנים וריבת חלב. את יכולה לשלב כמה סוגי ממרחים ביחד.
היייייייי
לא ציפיתי שתגיבי לי כל כך מהר, חשבתי שאני אצטרך לחכות עד ראשון.
תודה על התגובה המהירה.
נעשה ונצליח ואולי גם נעדכן………
צריך להקפיא את התבנית?
כן אדל, יש להקפיא יחד עם התבנית.
מתכון נפלא…האם אפשר גם עם ריבה באותה מתכונת? ואז להגיש בכל מיני צבעים? תודה רבה כמה פשוט וגאוני…אין עליך…
היי ציפי,
זה רעיון מעולה להכין בכמה שכבות של טעמים (גם יראה יותר טוב). ריבה גם יכולה להשתלב מצוין 🙂
זה מאוד טעים כדי להכין
היי
צריך להרטיב את הביסקוויטים ?
היי מיכל,
אין צורך להרטיב את הביסקוויטים. הם אמורים להיות פריכים.