שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות בישול, 15 דקות אפיה

סוג: פרווה

רכיבים

חבילת אספרגוס (כ-400 גרם)

לימון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מסירים את הרבע התחתון של האספרגוס כי הוא סיבי ופחות טעים (אין צורך לחלוט את האספרגוס במים לפני ההכנה).

אספרגוס מתכון

אספרגוס במחבת:

-מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים 1-2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים במשך כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא נשרף). מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור וסוחטים מעל חצי לימון.

-צורבים במחבת במשך 3-4 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך אך עדיין נשאר פריך (שימו לב לא לבשל יותר מידי כדי לשמור על הפריכות).

-מעבירים לצלחת ומוסיפים מלח ולימון סחוט לפי הטעם.

אספרגוס בתנור:

מתבלים את האספרגוס ב-3 כפות שמן, מלח ופלפל שחור. מניחים בתבנית על נייר אפיה בשכבה אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך והקצוות טיפה נשרפים. מוציאים מהתנור וסוחטים מעל מיץ לימון.

ראו גם
קולורבי בתנורקולורבי בתנור
משה בתיבה משה בתיבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רימה (16:02 9.10.2023)

הי אפרת. בהכנה בתנור לא להוסיף שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 9.10.2023)

היי
ניתן להוסיף שום אם אוהבים(:

avatar
אא (07:04 15.09.2023)

תודה על אתר מעולה!
אני מתכוונת להכין בצהריים ולהגיש בערב ולכם אצטרך לחמם. האם ניתן לחמם לאחר שהוספתי את הלימון או לחכות עם הלימון להגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 15.09.2023)

היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
כדאי לחכות עם הלימון לזמן ההגשה.

avatar
שבי (13:26 18.08.2023)

משהו במתכון לא כתוב טוב.
ברכיבים לא מצוין שום או שמן זית.
בהוראות לאפיה בתנור לא כתוב גם..
אשמח לדעת כמויות 😉 תודה על אתר מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 18.08.2023)

היי😊
2 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קצוץ
חצי לימון סחוט