זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות בישול, 15 דקות אפיה
סוג: פרווה
חבילת אספרגוס (כ-400 גרם)
לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-מסירים את הרבע התחתון של האספרגוס כי הוא סיבי ופחות טעים (אין צורך לחלוט את האספרגוס במים לפני ההכנה).
אספרגוס במחבת:
-מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים 1-2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים במשך כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא נשרף). מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור וסוחטים מעל חצי לימון.
-צורבים במחבת במשך 3-4 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך אך עדיין נשאר פריך (שימו לב לא לבשל יותר מידי כדי לשמור על הפריכות).
-מעבירים לצלחת ומוסיפים מלח ולימון סחוט לפי הטעם.
אספרגוס בתנור:
מתבלים את האספרגוס ב-3 כפות שמן, מלח ופלפל שחור. מניחים בתבנית על נייר אפיה בשכבה אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך והקצוות טיפה נשרפים. מוציאים מהתנור וסוחטים מעל מיץ לימון.
הי אפרת. בהכנה בתנור לא להוסיף שום?
היי
ניתן להוסיף שום אם אוהבים(:
תודה על אתר מעולה!
אני מתכוונת להכין בצהריים ולהגיש בערב ולכם אצטרך לחמם. האם ניתן לחמם לאחר שהוספתי את הלימון או לחכות עם הלימון להגשה?
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
כדאי לחכות עם הלימון לזמן ההגשה.
משהו במתכון לא כתוב טוב.
ברכיבים לא מצוין שום או שמן זית.
בהוראות לאפיה בתנור לא כתוב גם..
אשמח לדעת כמויות 😉 תודה על אתר מעולה!
היי😊
2 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קצוץ
חצי לימון סחוט