זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 300 דקות
מצרכים:
3 ק”ג בשר בקר (מס’ 9)
200 מ”ל סילאן
200 מ”ל מיץ תפוזים
400 מ”ל צ”ילי מתוק
300 מ”ל מים.
2 כוסות יין אדום.
5 גזרים חתוכים לקוביות גדולות.
5 בצלים סגולים חתוכים לרבעים.
חופן שיני שום \ חופן פלפל אנגלי ועלי דפנה.
אופן ההכנה
צולים את הבשר משני הצדדים על גריל (מנגל) עם מלח גס ופלפל שחור (אפשר גם במחבת על הגז – אש גבוהה).
מעבירים למגש בתנור (גסטרונום).
בקערה מערבבים את כל המצרכים ביחד ושופכים על הבשר עד כיסוי מלא.
מכסים בנייר אפיה ונייר כסף.
שמים בתנור על 160 מעלות למשך 5 שעות.
הפעל טיימר (300 דק’)
+
טיימר פועל
המתכון באדיבות מסעדת רגי’נה, מסעדה כשרה בתל אביב.
*הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ולא נבדק על ידי האתר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכוני מסעדות
היי
תודה על המתכונים המיוחדים
אני מעוניין להכין את המנה הזו ביום שישי לליל שבת
והייתי שמח לשמוע ממך איך את ממליצה לשמור את הבשר עד הארוחה
אם מכינים באותו יום אפשר לשמור בחוץ עד הערב.
האם אפשר להשתמש במגש אלומיניום חד פעמי לתנור במתכון זה?
לא בטוחה. עדיף להשתמש בכלי עמיד יותר לחום.
אפשר לוותר על הצ’ילי? יש משהו שאפשר לשים במקום?
ובמקום הסילאן זה סבבה לשים דבש או שעדיף סילאן?
אפשר לוותר על הצ’ילי.
עדיף סילאן (נותן צבע יפה).
היי אפרת, אני מעדיפה רוטב לא מתוק במקום הסילאן צ׳ילי ומיץ, מה אפשר?
היי אורה,
במקום מיץ את יכולה לשים מים ולוותר על הצ’ילי.
אני לא ממליצה לוותר לגמרי על הסילאן. אסאדו הולך מעולה עם סילאן. הרוטב לא ייצא מתוק כי הנוזלים מדללים את הסילאן.
*חייבת רק לציין שזה מתכון של מסעדה של נבדק על ידי.
מה הכוונה “סוגרים את הבשר על גריל”? לשים בתנור על מצב גריל?
זה הנוסח של המסעדה. תיקנתי שיהיה יותר ברור:
צולים את הבשר משני הצדדים על גריל (מנגל) עם מלח גס ופלפל שחור (אפשר גם במחבת על הגז – אש גבוהה).
אפשר להקפיא לאחר ההכנה ?
אם כן באיזו צורה הכי כדאי להפשיר ולחמם אחר כך?
כן אפשר.
להפשיר בחוץ או לילה במקרר.
לחמם בתנור או במיקרוגל.
תודה רבה על מתכונים טעימים ומדוייקים. המחברת מלאה במתכונים שאני חוזרת ועושה בכל הזדמנות. שאלה, אני יכולה להשתמש בכתף במתכון הזה?
היי
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
תודה רבה. שנה טובה וחתימה טובה🥂 🍎🍯
עשיתי פעמיים! יצא מוצלח ועשיר בטעמים. תודה רבה! (פעם הבאה אשתף בתמונה)
שמחה מאד שיצא מוצלח😊
היי, קודם כל להגיד שאין חג ושבת שלא עובר עם מתכונים שלך וכמובן לא מעט גם ביום יום! הכל פשוט וקל להכנה וטעים מאוד!! רציתי לברר האם אפשר להכין באותה דרך עם אסאדאו ללא עצם או שמשהו משתנה בהכנה?
היי
תודה על המילים החמות!
אין שינוי באופן ההכנה(:
היי המתכון נראה מאד טוב אבל יש לי בשר שריר מס 8 האם זה מתאים איתו?
היי,
את המתכון הזה לא ניסיתי עם חלק מס’ 8. את יכולה להכין את המתכון לבשר עם פטריות עם חלק מס’ 8.
תודה לך אין עליך
❤
היי אפרת ותודה על המתכונים המצויינים! מאד נהנית מהאתר שלך!
שאלה האם אפשר להמיר את היין במתכון למשהו אחר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אני מניחה שאפשר להמיר את היין בעוד מים.
שלום, האם אפשר להכין את זה מבשר מספר 3?
היי,
עדיף להשתמש בבשר מס’ 9 אבל גם מס’ 3 מתאים(:
תודה רבה! אני מאד נהנית מהמתכונים שלך!
האם יש לך מתכון לבשר מספר 3?
את יכולה להכין את המתכון הזה לקדירת בשר או המתכון הזה לתבשיל בשר עם פטריות(:
תודה!!
לכמה מנות זה יוצא?
היי שרית,
בחישוב של מנה אחת= 250 גרם- יוצא כ-12 מנות.
היוש
קניתי חתיכות אסאדו בסופר יחסית גדולות אבל זה לא גוש גדול אחד
יש לי טוסטר אובן
איך את ממליצה לי לעשות אותו ?
תודה
היי עדן,
אם הקוביות יחסית גדולות אפשר להכין באותו אופן- לטגן עם מעט שמן במחבת כ-2 דקות מכל צד, ואז להעביר את הבשר לתבנית, לשפוך את הרוטב מעליו, לכסות, ולאפות.
כדי לקצר את זמן האפייה (בייחוד בגלל שמדובר בטוסטר אובן) אפשר אחרי הטיגון להוסיף מים ולבשל בסביבות שעה וחצי. לאחר מכן לאפות כחצי שעה- שעה.
תודה אפרת על התשובה …
הבישול לא ישנה לו את הטעם ?
אני רוצה את הטעם הבשרי הכבד של התנור
הטעם לא אמור להשתנות משמעותית.
תודה על העזרה יצא ממש טעיםם
נראה מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על המתכונים הם מאוד מסודרים ונעימים לעין
תודה😊
1. האתר מדהים ונהנתי מכמה מתכונים ממש כיף קל נוח וטעיםם
2. לגבי האסאדו מה הכוונה לסגור על הגריל ?
תודה שלמה 🙂
בגלל שזה מתכון של מסעדה רשום לסגור על גריל אבל אפשר לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבשר כדקה מכל צד (זאת הכוונה “סגירה”).
יום נפלא
שוב שלום לך,
בני רוצה להכין מבשר מס’ 5 צלי בתנור.
האם יזיק לבשר אם אבשל אותו תחילה במים כדי להכין מהם מרק?
כמה זמן צריך לבשל כדי לקבל את טעם הבשר במים?
תודה תודה על כל העזרה ושבת שלום לך!
אפשר לבשל את הבשר במים ואז לתבל כמו שצריך ולהכניס לתנור. זה דווקא יכול לקצר את משך האפיה בתנור.
חשוב רק “לסגור” את הבשר לפני, הכוונה לטגן אותו קודם כדקה וחצי מכל צד ורק אחרי זה להוסיף מים ולבשל בסביבות שעה וחצי.
שבת שלום 🙂
הי שבוע טוב
אני מחפשת מתכון לקוביות אסאדו בלי העצם בתנור ושלא יצא יבש.
היי מלי,
העצם מוסיפה טעם אבל אפשר להכין את המתכון עם אסאדו חתוך לקוביות בלי העצם.
בכל מקרה, אעלה בהמשך גם מתכון שלי לאסאדו.
שבוע נפלא 🙂
הי
העלית מתכון שלך לאסאדו? יש לי חתיכות קטנות של אסאדו כמה זמן לבשל אותו?
באיזה גודל החתיכות? זה חתוך לקוביות או לרצועות דקות?
את רוצה לבשל בסיר או לאפות בתנור?
מחפשת מתכון לחזה עוף שלם שניתן לפרוס אח”כ בתור פסטרמה.(לא מצאתי) תודה🌝
אין לי אבל מתכננת להכין ולהעלות בהמשך 🙂