זמן בישול/אפייה: 10-11 דקות
מס’ מנות: 15-17 עוגיות
סוג: חלבי
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
רבע כוס אבקת סוכר
ביצה M
חצי כפית תמצית וניל
2/3 כוס קמח תפו”א (90 ג’)
3/4 כוס קמח שקדים (75 ג’)
רבע כפית אבקת אפיה
למילוי: ריבת חלב כשרה לפסח
לציפוי: שליש כוס קוקוס טחון
- מערבבים במיקסר או בעזרת כף את החמאה עם אבקת הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
- מערבבים קמח תפו”א וקמח שקדים עם אבקת אפיה ומוסיפים לקערת המיקסר. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יוצא דביק – יש להוסיף מעט קמח שקדים. אם הבצק יבש – יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה ולפי הצורך).
- מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
- פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ (אם הבצק קצת דביק ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה). קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ (בעזרת קורצן עוגיות או כוס קטנה הפוכה). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העוגיות במרווחים קלים.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-11 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות (העוגיות נותרות בהירות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- לאחר שהעוגיות התקררו הופכים את מחציתן ומניחים על כל עוגיה כפית שטוחה ממרח ריבת חלב. סוגרים עם עוגיה נוספת (בדומה לסנדוויץ’) ולוחצים קלות מה שגורם לממרח לצאת לשוליים (זה מה שבעצם מסייע להדבקת הקוקוס). מגלגלים כל עוגיה בקוקוס.
אני אוהבת להכין את האלפחורס לפסח דווקא כשמתחשק לי משהו רך ונימוח ליד הקפה, והאורחים תמיד מופתעים כשהם מגלים שמדובר בעוגיות כשרות לפסח.
המרקם המיוחד מגיע מהשילוב של קמח שקדים עם קמח תפוחי אדמה, שנותן תוצאה שמזכירה בדיוק את מה שאנחנו אוהבים ב-עוגיות אלפחורס קלאסיות – רק בלי גלוטן ובלי קמח חיטה.
🗸 אם הבצק יוצא קצת דביק, אל תילחצו – זה טבעי. פשוט הוסיפו מעט קמח שקדים או רדדו בין שני ניירות אפייה.
🗸 רוצים אלפחורס מתכון קל בלי מיקסר? אפשר לערבב הכל גם ידנית בקערה עם כף ואז עם הידיים.
🗸 חשוב להשתמש בממרח ריבת חלב שהוא מוצק ולא נוזלי אחרת כל המילוי עלול לנזול ולגלוש מהעוגיה או לאחסן את ממרח ריבת החלב לילה לפני במקרר כדי שיתייצב.
🗸 העוגיות נשמרות מצוין בקופסה אטומה – אפילו 4-5 ימים. אם רוצים להכין מראש – אפשר גם להקפיא!
🗸 למי שרוצה להפוך את זה לעוגת אלפחורס בחושה – אפשר להכין את אותה התערובת בתבנית אינגליש קייק ולמרוח מעל ריבת חלב וקוקוס. יצא מושלם.
🗸 הן אולי מתחילות כעוגיות לפסח – אבל הן בהחלט נשארות איתנו גם לשאר השנה.
אם אתם כבר במטבח ומחפשים עוד רעיונות שירעננו את שולחן החג – אני מזמינה אתכם להציץ בקטגוריית מתכונים לחג פסח באתר. תמצאו שם מנות עיקריות, תוספות, פשטידות וקינוחים שאפשר להכין בקלות, בלי קמח ובלי מרכיבים מסובכים – בדיוק כמו שאתם אוהבים.
1. האם אפשר להכין את העוגיות גם בלי ריבת חלב?
בטח! אם אתם לא אוהבים ריבת חלב או לא מוצאים גרסה כשרה לפסח – אפשר למלא גם בשוקולד למריחה או אפילו ממרח לוטוס לפסח. אבל אני חייבת להגיד – האלפחורס לפסח עם ריבת חלב זה פשוט קלאסיקה שאי אפשר לעמוד בפניה.
2. הבצק יצא לי קצת רך ודביק – מה עושים?
זה קורה לפעמים, בעיקר כשמודדים בכוסות. פשוט תוסיפו כף או שתיים של קמח שקדים, או תרדדו בין שני ניירות אפייה. המטרה היא להגיע לבצק רך ונוח לעבודה, לא יבש מדי.
3. אפשר להכין את האלפחורס מראש ולהקפיא?
כן! אני מכינה את עוגיות האלפחורס הכשרות לפסח כמה ימים לפני החג, שומרת בקופסה אטומה, ואם צריך – גם מקפיאה. שימו לב רק לא למלא מראש בריבת חלב אם אתם מקפיאים – תאחדו אותן אחרי ההפשרה.
4. אפשר להפוך את המתכון ל־כדורי אלפחורס?
אפשר להשתמש בעוגיות יין כשרות לפסח ולהכין כדורי אלפחורס קטנים וטעימים ולגלגל בקוקוס. פתרון מהיר וטעים שמתאים גם למי שמעדיף מתכון קל לאלפחורס.
5. אין לי קמח שקדים – יש תחליף?
קמח שקדים הוא הבסיס למרקם הנימוח של עוגיות אלפחורס, במיוחד כשמכינים גרסה לפסח. אם אין – אפשר לנסות קמח אגוזים טחון דק, אבל חשוב לדעת שזה ישפיע גם על הטעם וגם על המרקם.
6. כמה זמן הן נשמרות טריות?
בדרך כלל 4-5 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר. אם ממש חם, אפשר גם בקירור. הן כל כך רכות שגם אחרי כמה ימים הן נשארות מעולות.
7. זה מתאים גם לשאר השנה או רק לפסח?
הן התחילו כגרסה של אלפחורס כשר לפסח, אבל אצלי הן נשארו כל השנה. זה מתכון נטול גלוטן, עם מרקם חלומי – ואין סיבה לא לאפות אותו גם ביולי 😊
- עוגת קרמבו לפסח |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות לפסח ללא ביצים
מה הכוונה חמאה רכה? כמה זמן צריך שהיא תחכה מחוץ למקרר? תודה רבה!
כן הכוונה להוציא אותה כשעה לפני לפחות.
מומלץ לחתוך אותה לקוביות קטנות.
הי, אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת סוכר?
כן
ואו יצא נדירר😍
תודה אפרת♡
שמחה שיצא טעים🙂
אפרת היקרה
אפשר להמיר קמח תפו”א בקונפלור? יצא אותו מרקם?
היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
חג שמח!
האם שקדים טחונים גם מתאים?
או שחייב דוקא קמח?
חג שמח:)
אם הם טחונים ממש דק זה אמור להיות בסדר.
העוגיות האלו פשוט מושלמות!!!
הכנתי פעם אחת ומייד הכנתי פעם נוספת כפול שלוש…
תודה רבה!!!
❤️❤️
האם אפשר לוותר על תמצית וניל?
לא מצאתי בהכשר…
כן אפשר
אפשר עם שמן?
פחות מומלץ. זה לא ייצא אותו דבר.
האם יצא טוב עם שמן קוקוס? תודה רבה על המתכונים הטובים שלך
האמת שלא ניסיתי כך שאין לי תשובה ודאית.
יש אפשרות לעשות את העוגיות פרווה?
אפשר להשתמש במרגרינה ובריבת חלב פרווה