שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

400 גרם אטריות רחבות

2-3 שמן זית/קנולה (לטיגון הבצל)

2 בצלים גדולים קצוצים

שן שום כתושה

שליש כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס

תיבול: 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, חצי כפית בזיליקום מיובש, כפית שטוחה אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה (בדר”כ יש לבשל במים רותחים במשך 10-12 דקות ולהעביר למסננת).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-במקביל, מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים שן שום כתושה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האטריות המבושלות והעגבניות מיובשות ומערבבים.

-מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח, אבקת מרק, תבלין בזיליקום ומעט פלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

*אם רוצים להפוך את המנה לחלבית ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפסעוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס
קציצות עדשים כתומות קציצות עדשים כתומות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ר (15:59 9.06.2020)

אם אני לא אוהבת שמן זית…אפשר לוותר עליו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:13 9.06.2020)

אפשר לשים שמן רגיל.

avatar
שרית (12:54 11.04.2019)

הי אפרת אחת האלופות, אני צריכה להכין איטריות התנור ואין לי אפשרות לבשל לפני (אין גז) איך אני עוש זאת בדיוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 11.04.2019)

היי שרית,
לפני שאופים את האטריות צריך לבשל אותם אחרת הן יהיו קשות.
אין לי מושג איך אפשר להכין אותן בתנור. אולי אפשר למלא סיר במים רותחים, להכניס בפנים את האטריות ולשים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהאטריות מתרככות.

avatar
אמא (20:49 9.07.2018)

היי אפרת?
יש תחליף לבזיליקום? אורגנו אולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 9.07.2018)

כן, אורגנו מצוין.

avatar
עינת (11:42 27.04.2018)

היי אפרת

אפשדי בזילקום טרי במקום מיובש?

ואפשרי גם עגבניות רגילות במקום מיובשות או שזה ישנה לטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 27.04.2018)

היי עינת,
אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ טרי.
עדיף עגבניות מיובשות. הטעם הוא שונה.

avatar
מיכל (08:13 7.11.2017)

אני עקרונית מנסה להשתמש כמה שיותר פחות באבקת מרק, יש לך עיצה לתחלופה ?
הוספת בסיליקום טרי משדרגת את הטעם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 7.11.2017)

היי מיכל,
ממש בקרוב אפרסם מתכון לאבקת מרק ביתית.
בינתיים אפשר פשוט להוסיף קצת יותר מלח.
יום נפלא 🙂

avatar
Zipi (17:41 23.10.2017)

נראה מעניין ובטוח טעים. אך במה ניתן להחליף את עגבניות המיובשותה לצערי לא אוהבים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 23.10.2017)

היי ציפי,
אפשר לשים פטריות, זיתים ירוקים או שחורים והאמת שזה טעים גם בלי 🙂

avatar
שרית (18:12 22.10.2017)

קונים בחנות עגבניות מיובשות?אני חייבת לעשות את המתכון הזה.הוא נראה מוצלח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 22.10.2017)

כן, עגבניות מיובשות אפשר למצוא בכל סופר.

לקריאת כל התגובות