זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
400 גרם אטריות רחבות
2-3 שמן זית/קנולה (לטיגון הבצל)
2 בצלים גדולים קצוצים
שן שום כתושה
שליש כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס
תיבול: 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, חצי כפית בזיליקום מיובש, כפית שטוחה אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה (בדר”כ יש לבשל במים רותחים במשך 10-12 דקות ולהעביר למסננת).
-במקביל, מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים שן שום כתושה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האטריות המבושלות והעגבניות מיובשות ומערבבים.
-מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח, אבקת מרק, תבלין בזיליקום ומעט פלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
*אם רוצים להפוך את המנה לחלבית ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת.
אם אני לא אוהבת שמן זית…אפשר לוותר עליו?
אפשר לשים שמן רגיל.
הי אפרת אחת האלופות, אני צריכה להכין איטריות התנור ואין לי אפשרות לבשל לפני (אין גז) איך אני עוש זאת בדיוק?
היי שרית,
לפני שאופים את האטריות צריך לבשל אותם אחרת הן יהיו קשות.
אין לי מושג איך אפשר להכין אותן בתנור. אולי אפשר למלא סיר במים רותחים, להכניס בפנים את האטריות ולשים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהאטריות מתרככות.
היי אפרת?
יש תחליף לבזיליקום? אורגנו אולי?
כן, אורגנו מצוין.
היי אפרת
אפשדי בזילקום טרי במקום מיובש?
ואפשרי גם עגבניות רגילות במקום מיובשות או שזה ישנה לטעם?
היי עינת,
אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ טרי.
עדיף עגבניות מיובשות. הטעם הוא שונה.
אני עקרונית מנסה להשתמש כמה שיותר פחות באבקת מרק, יש לך עיצה לתחלופה ?
הוספת בסיליקום טרי משדרגת את הטעם.
היי מיכל,
ממש בקרוב אפרסם מתכון לאבקת מרק ביתית.
בינתיים אפשר פשוט להוסיף קצת יותר מלח.
יום נפלא 🙂
נראה מעניין ובטוח טעים. אך במה ניתן להחליף את עגבניות המיובשותה לצערי לא אוהבים.
היי ציפי,
אפשר לשים פטריות, זיתים ירוקים או שחורים והאמת שזה טעים גם בלי 🙂
קונים בחנות עגבניות מיובשות?אני חייבת לעשות את המתכון הזה.הוא נראה מוצלח!
כן, עגבניות מיובשות אפשר למצוא בכל סופר.