זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1.5 כוסות אורז לבן
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות (*אם משתמשים בעדשים יבשות- מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות 1/2 שעה לפני הבישול ולבשל במים רותחים כ-20 דקות עד לריכוך חלקי)
3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
2+1/4 כוסות מים רותחים
תיבול: 1/2 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח, פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים (יש לשים לב שלא יישרף). לאחר דקה מוסיפים את האורז, העדשים והתירס, מתבלים ומערבבים במשך 2 דקות. שופכים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בוקר טוב אפרת
איך מונעים מהעדשים להתפרק ?
אני מרתיחה יחד עם מים ותמיד מתפרקות ונפרדות הקליפות
מה אפשר לעשות גם כשמבשלת בנפרד וגם ביחד?
תודה מראש .
היי
לפעמים הקליפה נושרת בגלל השרייה ארוכה מדי ולפעמים בגלל סוג העדשים. אין כל כך מה לעשות עם זה מלבד להשרות ל-4-5 שעות ולא מעבר.
היי אפרת, אפשר לוותר על התירס? להוסיף עוד עדשים? משהע בכמויות משתנה? ושאלה נוספת לגבי המים בדרך כלל שמים 2 כוסות מים על כוס אןרז . זה לא יוצא יבש?
היי רונית,
מניחה שאפשר לוותר על התירס. האורז לא יוצא יבש בגלל התוספת של התירס והעדשים.
ממליצה להתחיל בכמות המים הרשומה במתכון ובמידת הצורך להוסיף:)
הי אפרת,
אני רוצה להכין בלי השום. האם כדאי לשים במקומו בצל מטוגן או עדיף לוותר בלי כלום?
תודה רבה על מתכונים מעולים!
כן, בצל מטוגן תמיד מוסיף 🙂
לכמה מנות המתכון?
אם אני רוצה לעשות ל-3-4 מנות, מה הכמויות הנדרשות?
תודה רבה מראש!
היי יצחק,
אלה הכמויות:
2 כוסות אורז לבן
3 שיני שום כתושות
כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות
כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
*אם אתה משתמש באורז לבן יבש בלי לשטוף אותו או להשרות אותו במים אז כדאי לשים 3+1/3 כוסות מים רותחים.
שבת שלום 🙂
יצא ממש טעים- לדעתי 2 כוסות אורז זה הרבה מדי ל-4 מנות. נשאר עוד הרבה אבל יצא ממש מוצלח!! יישר כח!
היי יצחק,
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האורז יצא טעים, אבל למרות שעשיתי הכל לפי ההוראות, הוא יצא מאוד יבש… מה אפשר לעשות איתו ?
היי שרי,
יבש הכוונה ללא מבושל לגמרי או מבושל אבל לא עסיסי?
קל להכנה ומאד טעים!!
תודה אושרת, שמחה שאהבת 🙂
היי, האם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים במקום מקופסת שימורים? ואם כן אז צריך לעשות איתם משהו שונה?
המתכון נראה נהדר, תודה לך
היי מריה,
כן, אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה. מספיק רק להפשיר מעט והשאר כרגיל.. 🙂
הי, יש לי עדשים יבשות – אפשר להשרות אותן זמן ארוך יותר במקום לבשל אותן במים רותחים?
חייבת לעדכן: הכנתי לארוחת שבועות את פשטידת התרד כמאפינים קטנים ויצא מטריף!!!הטעם מדהים והמרקם כל כך אחיד ומגובש.
הכנתי גם את הבראוניז שוקולד-גבינה ויצא פשוט מדהים!!!קיבלתי כל כך הרבה מחמאות ואפילו סבתי שהיא בשלנית דגולה החמיאה לי.
איזה כיף לשמוע שרון! 🙂
לגבי העדשים, אם אלה עדשים שחורות אז מספיק השרייה של כשעה וחצי אבל אם את משתמשת בעדשים ירוקות (חומות) אז לא תמיד מספיק להשרות אותן על מנת שיתרככו וכדאי גם לבשל אותן במים רותחים לפני השימוש.
שבוע נפלא!
היי
לא צריך לבשל קודם את העדשים כדי שיהיו רכים?
תודה חני
היי חני,
אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה את יכולה להפשיר ולהשתמש מיד כי הן כבר מבושלות.
אם העדשים יבשות מומלץ להשרות אותן לפחות חצי שעה במים ולבשל במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
אוסיף הערה במתכון 🙂
מעולה תודה רבה לך והמשך יום נעים☺
שלום,
האם אפשר לעשות המתכון עם עדשים כתומות?
תודה
היי דליה,
אפשר אבל קחי בחשבון שלעדשים הכתומות, לאחר בישול, יש מרקם אחר מהעדשים הכהות, העדשים בדר”כ לא נשארות שלמות, הן מתפוררות.
שלום, כמה מלח אני צריכה להוסיף? תודה.
היי יסמין,
אם את מוסיפה כפית אבקת מרק (יש בה כבר מלח) אז מספיק חצי כפית מלח.
ממש , טעים תודה רבה.
בשמחה סשה!