שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1.5 כוסות אורז לבן

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות (*אם משתמשים בעדשים יבשות- מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות 1/2 שעה לפני הבישול ולבשל במים רותחים כ-20 דקות עד לריכוך חלקי)

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים

2+1/4 כוסות מים רותחים

תיבול: 1/2 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח, פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים (יש לשים לב שלא יישרף). לאחר דקה מוסיפים את האורז, העדשים והתירס, מתבלים ומערבבים במשך 2 דקות. שופכים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
נקניק שוקולדנקניק שוקולד
כדורי אוראו וגבינה כדורי אוראו וגבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עינת (09:11 13.06.2023)

בוקר טוב אפרת
איך מונעים מהעדשים להתפרק ?
אני מרתיחה יחד עם מים ותמיד מתפרקות ונפרדות הקליפות
מה אפשר לעשות גם כשמבשלת בנפרד וגם ביחד?
תודה מראש .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 13.06.2023)

היי
לפעמים הקליפה נושרת בגלל השרייה ארוכה מדי ולפעמים בגלל סוג העדשים. אין כל כך מה לעשות עם זה מלבד להשרות ל-4-5 שעות ולא מעבר.

avatar
רונית (21:51 24.02.2021)

היי אפרת, אפשר לוותר על התירס? להוסיף עוד עדשים? משהע בכמויות משתנה? ושאלה נוספת לגבי המים בדרך כלל שמים 2 כוסות מים על כוס אןרז . זה לא יוצא יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 24.02.2021)

היי רונית,
מניחה שאפשר לוותר על התירס. האורז לא יוצא יבש בגלל התוספת של התירס והעדשים.
ממליצה להתחיל בכמות המים הרשומה במתכון ובמידת הצורך להוסיף:)

avatar
רותם (10:32 20.01.2017)

הי אפרת,
אני רוצה להכין בלי השום. האם כדאי לשים במקומו בצל מטוגן או עדיף לוותר בלי כלום?

תודה רבה על מתכונים מעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 20.01.2017)

כן, בצל מטוגן תמיד מוסיף 🙂

avatar
יצחק (10:28 6.05.2016)

לכמה מנות המתכון?
אם אני רוצה לעשות ל-3-4 מנות, מה הכמויות הנדרשות?
תודה רבה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 6.05.2016)

היי יצחק,
אלה הכמויות:
2 כוסות אורז לבן
3 שיני שום כתושות
כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות
כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
*אם אתה משתמש באורז לבן יבש בלי לשטוף אותו או להשרות אותו במים אז כדאי לשים 3+1/3 כוסות מים רותחים.
שבת שלום 🙂

avatar
יצחק (22:02 10.05.2016)

יצא ממש טעים- לדעתי 2 כוסות אורז זה הרבה מדי ל-4 מנות. נשאר עוד הרבה אבל יצא ממש מוצלח!! יישר כח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 10.05.2016)

היי יצחק,
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
שרי (14:15 20.02.2016)

האורז יצא טעים, אבל למרות שעשיתי הכל לפי ההוראות, הוא יצא מאוד יבש… מה אפשר לעשות איתו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 20.02.2016)

היי שרי,
יבש הכוונה ללא מבושל לגמרי או מבושל אבל לא עסיסי?

avatar
אושרת (20:55 27.10.2015)

קל להכנה ומאד טעים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 27.10.2015)

תודה אושרת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מריה (12:27 29.06.2015)

היי, האם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים במקום מקופסת שימורים? ואם כן אז צריך לעשות איתם משהו שונה?
המתכון נראה נהדר, תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 29.06.2015)

היי מריה,
כן, אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה. מספיק רק להפשיר מעט והשאר כרגיל.. 🙂

avatar
שרון (18:12 31.05.2015)

הי, יש לי עדשים יבשות – אפשר להשרות אותן זמן ארוך יותר במקום לבשל אותן במים רותחים?
חייבת לעדכן: הכנתי לארוחת שבועות את פשטידת התרד כמאפינים קטנים ויצא מטריף!!!הטעם מדהים והמרקם כל כך אחיד ומגובש.
הכנתי גם את הבראוניז שוקולד-גבינה ויצא פשוט מדהים!!!קיבלתי כל כך הרבה מחמאות ואפילו סבתי שהיא בשלנית דגולה החמיאה לי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:26 31.05.2015)

איזה כיף לשמוע שרון! 🙂
לגבי העדשים, אם אלה עדשים שחורות אז מספיק השרייה של כשעה וחצי אבל אם את משתמשת בעדשים ירוקות (חומות) אז לא תמיד מספיק להשרות אותן על מנת שיתרככו וכדאי גם לבשל אותן במים רותחים לפני השימוש.
שבוע נפלא!

avatar
חני (11:11 28.04.2015)

היי
לא צריך לבשל קודם את העדשים כדי שיהיו רכים?
תודה חני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 28.04.2015)

היי חני,
אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה את יכולה להפשיר ולהשתמש מיד כי הן כבר מבושלות.
אם העדשים יבשות מומלץ להשרות אותן לפחות חצי שעה במים ולבשל במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
אוסיף הערה במתכון 🙂

avatar
חני (11:48 28.04.2015)

מעולה תודה רבה לך והמשך יום נעים☺

avatar
דליה סניור (14:41 23.01.2015)

שלום,

האם אפשר לעשות המתכון עם עדשים כתומות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 23.01.2015)

היי דליה,
אפשר אבל קחי בחשבון שלעדשים הכתומות, לאחר בישול, יש מרקם אחר מהעדשים הכהות, העדשים בדר”כ לא נשארות שלמות, הן מתפוררות.

avatar
יסמין (11:50 1.01.2015)

שלום, כמה מלח אני צריכה להוסיף? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 1.01.2015)

היי יסמין,
אם את מוסיפה כפית אבקת מרק (יש בה כבר מלח) אז מספיק חצי כפית מלח.

avatar
sasha (22:23 18.10.2014)

ממש , טעים תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 19.10.2014)

בשמחה סשה!

לקריאת כל התגובות