זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)
שליש כוס עדשים שחורות (*מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות חצי שעה לפני)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.
-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
הי
אפשר פטרוזליה במקום כוסברה
כן(:
הכנתי מנה כפולה עם פטריות במקום גמבה ויצא ממש טעים! תודה רבה.
(את כמות המים לא הכפלתי אלא שמתי 4 כוסות)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
החלפתי גמבה בקישוא. יצא מעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להשתמש בעדשים מנומרות? זה מה שהיה בסופר 🙂
כן, אפשר(:
אפשר להוסיף קישוא?
היי חני,
אפשר(:
ךתודה רבה אפשרת אהובה,
מתכון עשיר ובריא.
שאלה לגבי מים רותחים,מה הסיבה למים רותחים,כדי לחסוך בזמן או שיש לזה סיבה נוספת?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
המים הרותחים מתחילים את הבישול מהר יותר מאשר מים קרים.
הי אפרת
אפשרי לשים אפונה משקית קפואה? ואם כן איזה ירקות להוריד
היי אפרתי,
הייתי מורידה את העדשים ומוסיפה כחצי כוס אפונה קפואה. אין שינוי בשאר המתכון🙂
מעולה תודה רבה לך.באיזה שלב להוסיף את האפונה? בעצם יש לי אפונה וגזר ביחד משקית קפואה ,אז אפשר לשים כוס של זה ולהוריד את הגזר במתכון? 🙂
אפשר, תוסיפי יחד עם האורז:)
הי אפרת, הכנתי את האורז. במקום עדשים שחורות שמתי ירוקות. יצא מושלם! דרך אגב, שמתי קצת יותר מיים מהכמות המומלצת, והאורז יצא פריך ומבושל כהלכה. תודה!
איזה כיף 🙂 שמחה לקרוא שיצא מוצלח איילת
שבוע נפלא🌸
היי אפרת, תודה על המתכונים הטעימים!
1.אם אני מכינה עם עדשים אדומות צריך להשרות אותם לפני?,כמה להשים?
2.אפשר להשים כוסברה יבשה?
תודה רבה
היי עליזה,
מספיק לשטוף את העדשים היטב במים. אין צורך להשרות.
אפשר לשים אותה כמות אבל קחי בחשבון שעדשים אדומות מתפרקות בבישול והופכות למחית.
אפשר לשים כפית שטוחה כוסברה יבשה.
תודה:)
היי אפרת, האם אפשר להכין עם אורז מלא בסמטי?
תודה! 🙂
כן.
איך אני מכפילה כמויות ב1.5? רוצה כוס וחצי אורז מלא
היי רינת,
כדאי להכפיל ב1.5 את כל יתר הכמויות, כולל התיבול.
יש לשים 3+1/3 (שלוש כוסות + שליש כוס) מים.
וואו יצא מושלם מושלם מושלם !!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה מירל
הי,פער ראשונה שמבשלת אורז מלא.. התיבול מטריד אותי קצת.. חצי כפית כמון? לא הרבה? האם אפשר להוסיף או להחליף את התיבול באבקת מרק עוף?
זה לא הרבה אבל אם את לא אוהבת כמון אפשר לשים אבקת מרק במקום.
השריתי אורז מלא ועדשים ירוקות במשך חצי שעה והיתר לפי המרשם חוץ מכוסברה שמתי פטרוזיליה ויצא נהדר, תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נאוה
הי, אפשר גם עם עדשים ירוקות משקית? האם צריך להשרות?
וגם אם אני רוצה כמות כפולה, האם אפשר פשוט להכפיל כמויות, או שיש משהו שמשתנה ביחס?
אם אלה עדשים ירוקות יבשות אז כדאי להשרות כשעה לפחות ואח”כ לבשל אותן במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
אפשר להכפיל כמויות.
היי,
אין צורך לבשל לפני את העדשי והאורז?
לא, אבל יש צורך להשרות את העדשים חצי שעה לפחות.
היי אפרת את נהדרת ותודה רבה לך על המתכונים.יש לי שתי שאלות.
1.אפשר עם אורז לבן
2.הכנתי ויצאה לי כמות ענקית,האם אפשר להקפיא חלק מהאורז.
תודה ויום טוב
היי שלומית,
1. אפשר להכין עם אורז לבן ולשים כוס וחצי. כמות המים ויתר החומרים אינם משתנים. רק לגבי מלח אני ממליצה לשים כפית רגילה ולא גדושה.
2. אפשר להקפיא.
יום מקסים 🙂
היי, אפשר להנבית את העדשים השחורות לפני? הבישול נשאר אותו דבר? תודה רבה.
כן אפשר.
אין שינוי בבישול.
הי
איזה עוד ירקות אפשר לשים?
או להחליף לירקות אחרים?
פחות בא לי גזר וגמבה..
על איזה ירקות חשבת?
את יכולה להכין גם בלי הירקות.
שלום רב
במה אפשר להחליף כוסברה ? תודה
אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
יום מקסים 🌷
אפשר לא לשים גמבה?
כן אפשר.
?האם אפשר לעשות עם אורז אחר
כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן. כמות המים נשארת אותו דבר.
שנה טובה 🙂
היי רחלי . מתכוונת לעדשים כתומות? לדעתי אי אפשר כיוון שבבישול כתומות הופכות למחית.
כל שאר סוגי העדשים יש לבשל היטב עד לריכוך ורק אז ניתן לשלב בבישול האורז
יש לי אורז מלא שנמצא במקרר כבר מלא זמן….
הבעיה שאין לי להשיג עדשים שחורות.
מה אפשר במקום?
יש לי אפונה, עדשים כתומות, ירוקות…..
תודה רבה לך!!
היי רחלי,
האמת שהכל יכול להתאים. אני ממליצה לשים מה שיש לך משקית קפואה. אם יש לך אפונה קפואה שימי כוס אחת. אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה שימי 3/4 כוס.
אם יש לך רק קטניות יבשות יש לבשל אותן קודם במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
שלום אפרת,
תודה ענקית על הממתכון!
בסופו של דבר הייתי סופר ומצאתי עדשים שחורות!
הכנתי ויצאה כמות גדולה מאד!!!
אני מנסה להתחיל לאכול בריא, אז זה הצעד הראשון!
תודה לך!!!
מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר גם עם עדשים אדומות?
אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהעדשים האדומות מתפרקות בבישול.