שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לאורז מלא עם עדשים, בצל, שום, גמבה, גזר וכוסברה

אורז מלא עם עדשים וירקות

מצרכים (3-4 מנות):

1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)

שליש כוס עדשים שחורות (*מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות חצי שעה לפני)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בטטה בתנור
טורטיה במילוי גבינות

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מיכל (17:37 4.01.2020)

הי,פער ראשונה שמבשלת אורז מלא.. התיבול מטריד אותי קצת.. חצי כפית כמון? לא הרבה? האם אפשר להוסיף או להחליף את התיבול באבקת מרק עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 4.01.2020)

זה לא הרבה אבל אם את לא אוהבת כמון אפשר לשים אבקת מרק במקום.

Avatar
נאוה (15:16 25.10.2019)

השריתי אורז מלא ועדשים ירוקות במשך חצי שעה והיתר לפי המרשם חוץ מכוסברה שמתי פטרוזיליה ויצא נהדר, תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 25.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נאוה

Avatar
אסתי (20:39 3.10.2019)

הי, אפשר גם עם עדשים ירוקות משקית? האם צריך להשרות?
וגם אם אני רוצה כמות כפולה, האם אפשר פשוט להכפיל כמויות, או שיש משהו שמשתנה ביחס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 3.10.2019)

אם אלה עדשים ירוקות יבשות אז כדאי להשרות כשעה לפחות ואח"כ לבשל אותן במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
אפשר להכפיל כמויות.

Avatar
ספיר (10:02 24.08.2018)

היי,
אין צורך לבשל לפני את העדשי והאורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 24.08.2018)

לא, אבל יש צורך להשרות את העדשים חצי שעה לפחות.

Avatar
שלומית (13:22 6.08.2018)

היי אפרת את נהדרת ותודה רבה לך על המתכונים.יש לי שתי שאלות.
1.אפשר עם אורז לבן
2.הכנתי ויצאה לי כמות ענקית,האם אפשר להקפיא חלק מהאורז.
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 6.08.2018)

היי שלומית,
1. אפשר להכין עם אורז לבן ולשים כוס וחצי. כמות המים ויתר החומרים אינם משתנים. רק לגבי מלח אני ממליצה לשים כפית רגילה ולא גדושה.
2. אפשר להקפיא.
יום מקסים 🙂

Avatar
אורן (18:00 24.07.2018)

היי, אפשר להנבית את העדשים השחורות לפני? הבישול נשאר אותו דבר? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 24.07.2018)

כן אפשר.
אין שינוי בבישול.

Avatar
רחלי (21:54 15.07.2018)

הי
איזה עוד ירקות אפשר לשים?
או להחליף לירקות אחרים?
פחות בא לי גזר וגמבה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 15.07.2018)

על איזה ירקות חשבת?
את יכולה להכין גם בלי הירקות.

Avatar
ורד (03:50 14.03.2018)

שלום רב
במה אפשר להחליף כוסברה ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:31 14.03.2018)

אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
יום מקסים 🌷

Avatar
לולה (23:30 23.12.2017)

אפשר לא לשים גמבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 24.12.2017)

כן אפשר.

Avatar
אבי (10:53 15.09.2017)

?האם אפשר לעשות עם אורז אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 15.09.2017)

כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן. כמות המים נשארת אותו דבר.
שנה טובה 🙂

Avatar
אסתר (09:46 17.08.2017)

היי רחלי . מתכוונת לעדשים כתומות? לדעתי אי אפשר כיוון שבבישול כתומות הופכות למחית.
כל שאר סוגי העדשים יש לבשל היטב עד לריכוך ורק אז ניתן לשלב בבישול האורז

Avatar
רחלי (17:35 1.08.2017)

יש לי אורז מלא שנמצא במקרר כבר מלא זמן….
הבעיה שאין לי להשיג עדשים שחורות.
מה אפשר במקום?
יש לי אפונה, עדשים כתומות, ירוקות…..

תודה רבה לך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 1.08.2017)

היי רחלי,
האמת שהכל יכול להתאים. אני ממליצה לשים מה שיש לך משקית קפואה. אם יש לך אפונה קפואה שימי כוס אחת. אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה שימי 3/4 כוס.
אם יש לך רק קטניות יבשות יש לבשל אותן קודם במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.

Avatar
רחלי (19:43 9.08.2017)

שלום אפרת,
תודה ענקית על הממתכון!
בסופו של דבר הייתי סופר ומצאתי עדשים שחורות!
הכנתי ויצאה כמות גדולה מאד!!!
אני מנסה להתחיל לאכול בריא, אז זה הצעד הראשון!
תודה לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 9.08.2017)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
יהודית (11:23 27.07.2017)

אפשר גם עם עדשים אדומות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 27.07.2017)

אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהעדשים האדומות מתפרקות בבישול.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.