זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)

שליש כוס עדשים שחורות (*מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות חצי שעה לפני)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בטטה בתנורבטטה בתנור
טורטיה במילוי גבינות טורטיה במילוי גבינות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
חני (10:59 5.08.2022)

אפשר להוסיף קישוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 5.08.2022)

היי חני,
אפשר(:

avatar
אורנה (17:34 20.05.2022)

ךתודה רבה אפשרת אהובה,
מתכון עשיר ובריא.
שאלה לגבי מים רותחים,מה הסיבה למים רותחים,כדי לחסוך בזמן או שיש לזה סיבה נוספת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:07 20.05.2022)

היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
המים הרותחים מתחילים את הבישול מהר יותר מאשר מים קרים.

avatar
אפרתי (08:03 21.04.2021)

הי אפרת
אפשרי לשים אפונה משקית קפואה? ואם כן איזה ירקות להוריד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 21.04.2021)

היי אפרתי,
הייתי מורידה את העדשים ומוסיפה כחצי כוס אפונה קפואה. אין שינוי בשאר המתכון🙂

avatar
אפרתי (12:37 21.04.2021)

מעולה תודה רבה לך.באיזה שלב להוסיף את האפונה? בעצם יש לי אפונה וגזר ביחד משקית קפואה ,אז אפשר לשים כוס של זה ולהוריד את הגזר במתכון? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 21.04.2021)

אפשר, תוסיפי יחד עם האורז:)

avatar
איילת (16:08 8.01.2021)

הי אפרת, הכנתי את האורז. במקום עדשים שחורות שמתי ירוקות. יצא מושלם! דרך אגב, שמתי קצת יותר מיים מהכמות המומלצת, והאורז יצא פריך ומבושל כהלכה. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 9.01.2021)

איזה כיף 🙂 שמחה לקרוא שיצא מוצלח איילת
שבוע נפלא🌸

avatar
עליזה (13:56 27.08.2020)

היי אפרת, תודה על המתכונים הטעימים!
1.אם אני מכינה עם עדשים אדומות צריך להשרות אותם לפני?,כמה להשים?
2.אפשר להשים כוסברה יבשה?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 27.08.2020)

היי עליזה,
מספיק לשטוף את העדשים היטב במים. אין צורך להשרות.
אפשר לשים אותה כמות אבל קחי בחשבון שעדשים אדומות מתפרקות בבישול והופכות למחית.
אפשר לשים כפית שטוחה כוסברה יבשה.

avatar
עליזה (00:15 28.08.2020)

תודה:)

avatar
דנה (10:28 7.08.2020)

היי אפרת, האם אפשר להכין עם אורז מלא בסמטי?
תודה! 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 7.08.2020)

כן.

avatar
רינת (13:56 29.07.2020)

איך אני מכפילה כמויות ב1.5? רוצה כוס וחצי אורז מלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.07.2020)

היי רינת,
כדאי להכפיל ב1.5 את כל יתר הכמויות, כולל התיבול.
יש לשים 3+1/3 (שלוש כוסות + שליש כוס) מים.

avatar
מירל (17:51 1.07.2020)

וואו יצא מושלם מושלם מושלם !!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 1.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מירל

avatar
מיכל (17:37 4.01.2020)

הי,פער ראשונה שמבשלת אורז מלא.. התיבול מטריד אותי קצת.. חצי כפית כמון? לא הרבה? האם אפשר להוסיף או להחליף את התיבול באבקת מרק עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 4.01.2020)

זה לא הרבה אבל אם את לא אוהבת כמון אפשר לשים אבקת מרק במקום.

avatar
נאוה (15:16 25.10.2019)

השריתי אורז מלא ועדשים ירוקות במשך חצי שעה והיתר לפי המרשם חוץ מכוסברה שמתי פטרוזיליה ויצא נהדר, תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 25.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נאוה

avatar
אסתי (20:39 3.10.2019)

הי, אפשר גם עם עדשים ירוקות משקית? האם צריך להשרות?
וגם אם אני רוצה כמות כפולה, האם אפשר פשוט להכפיל כמויות, או שיש משהו שמשתנה ביחס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 3.10.2019)

אם אלה עדשים ירוקות יבשות אז כדאי להשרות כשעה לפחות ואח”כ לבשל אותן במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
אפשר להכפיל כמויות.

avatar
ספיר (10:02 24.08.2018)

היי,
אין צורך לבשל לפני את העדשי והאורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 24.08.2018)

לא, אבל יש צורך להשרות את העדשים חצי שעה לפחות.

avatar
שלומית (13:22 6.08.2018)

היי אפרת את נהדרת ותודה רבה לך על המתכונים.יש לי שתי שאלות.
1.אפשר עם אורז לבן
2.הכנתי ויצאה לי כמות ענקית,האם אפשר להקפיא חלק מהאורז.
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 6.08.2018)

היי שלומית,
1. אפשר להכין עם אורז לבן ולשים כוס וחצי. כמות המים ויתר החומרים אינם משתנים. רק לגבי מלח אני ממליצה לשים כפית רגילה ולא גדושה.
2. אפשר להקפיא.
יום מקסים 🙂

avatar
אורן (18:00 24.07.2018)

היי, אפשר להנבית את העדשים השחורות לפני? הבישול נשאר אותו דבר? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 24.07.2018)

כן אפשר.
אין שינוי בבישול.

avatar
רחלי (21:54 15.07.2018)

הי
איזה עוד ירקות אפשר לשים?
או להחליף לירקות אחרים?
פחות בא לי גזר וגמבה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 15.07.2018)

על איזה ירקות חשבת?
את יכולה להכין גם בלי הירקות.

avatar
ורד (03:50 14.03.2018)

שלום רב
במה אפשר להחליף כוסברה ? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:31 14.03.2018)

אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
יום מקסים 🌷

avatar
לולה (23:30 23.12.2017)

אפשר לא לשים גמבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 24.12.2017)

כן אפשר.

avatar
אבי (10:53 15.09.2017)

?האם אפשר לעשות עם אורז אחר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 15.09.2017)

כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן. כמות המים נשארת אותו דבר.
שנה טובה 🙂

avatar
אסתר (09:46 17.08.2017)

היי רחלי . מתכוונת לעדשים כתומות? לדעתי אי אפשר כיוון שבבישול כתומות הופכות למחית.
כל שאר סוגי העדשים יש לבשל היטב עד לריכוך ורק אז ניתן לשלב בבישול האורז

avatar
רחלי (17:35 1.08.2017)

יש לי אורז מלא שנמצא במקרר כבר מלא זמן….
הבעיה שאין לי להשיג עדשים שחורות.
מה אפשר במקום?
יש לי אפונה, עדשים כתומות, ירוקות…..

תודה רבה לך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 1.08.2017)

היי רחלי,
האמת שהכל יכול להתאים. אני ממליצה לשים מה שיש לך משקית קפואה. אם יש לך אפונה קפואה שימי כוס אחת. אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה שימי 3/4 כוס.
אם יש לך רק קטניות יבשות יש לבשל אותן קודם במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.

avatar
רחלי (19:43 9.08.2017)

שלום אפרת,
תודה ענקית על הממתכון!
בסופו של דבר הייתי סופר ומצאתי עדשים שחורות!
הכנתי ויצאה כמות גדולה מאד!!!
אני מנסה להתחיל לאכול בריא, אז זה הצעד הראשון!
תודה לך!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 9.08.2017)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יהודית (11:23 27.07.2017)

אפשר גם עם עדשים אדומות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 27.07.2017)

אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהעדשים האדומות מתפרקות בבישול.

לקריאת כל התגובות