זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אורז מלא (*יש להשרות את האורז במים לפחות שעה לפני ההכנה)
חצי כוס כוסמת שטופה ומסוננת
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים גדולים קלופים מגורדים
פלפל אדום (גמבה) גדול מגורד
2 שיני שום כתושות
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלאה כמון, כפית ושליש מלח, כפית תבלין פטרוזיליה, כפית אבקת מרק, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הגזר, הגמבה והשום ומבשלים במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים את האורז המלא ואת הכוסמת ומתבלים בכורכום, כמון, מלח, תבלין פטרוזיליה, אבקת מרק ופלפל שחור.
-מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
איזה כוסמת חומה או ירוקה ?
חומה
אם אני רוצה לוותר על הכוסמת – כמה מים לשים?
¼+2 כוסות מים רותחים.
האם טוב בהקפאה?
לא ניסיתי להקפיא אבל נראה לי שאפשר.
היי אפרת שבוע טוב
למה הכוונה להשרות את האורז במיים לפני ההכנה?לשטוף תאורז ולייבש או על מיים?
באיזה כוסמת להשתמש?
המתכונים שלך מושלמים תודה רבה
היי
יש להשרות- להשאיר במים את האורז למשך שעה לפחות.
סוג הכוסמת לא משנה.
שמחה מאד שאתה נהנה מהמתכונים(:
ומה אחרי זה לייבש עוד שעה ואז לסיר??
כן(:
אפרת הי, הכנתי כבר כמה פעמים את המתכון הזה. לפעמים, בדיוק כפי שכתוב, לפעמים החלפתי את הכמויות של האורז והכוסמת, לפעמים הכנתי עם גמבה ולפעמים בלי, השתמשתי תמיד בפטרוזיליה טרייה. ו.. תמיד תמיד יצא טעים בטירוף !!! המתכון ממש מוצלח !!! גם הילדים אוהבים 🙂 המון תודות על עוד מתכון מיוחד במינו !
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבתם את המתכון, ושבוע מקסים❤
למה הכוונה פלפל מגורד? בפומפייה?
כן, בפומפיה גסה.
היי
אפשר לוותר על הגמבה?
כן.
היי אפרת, החלפתי בין כמויות הכוסמת והאורז ושמתי 2.5 כוסות מים כפי שרשמת ויצא מעולה!!! הרבה זמן חיפשתי מתכון טוב לכוסמת. תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
אפשר לעשות את הכוסמת עם אורז יסמין רגיל?
כן. יש לשים כוס וחצי אורז לבן (יסמין).
אני רוצה להחליף את הכמויות של האורז והכוסמת. (כלומר, לשים כוס כוסמת וחצי כוס אורז)
האם יש שינוי בכמות המים?
תודה.
ותודה גם על כל המתכונים, אני נעזרת המון באתר הזה, ולא תמיד זוכרת לכתוב על כל מתכון כמה נהניתי.
היי אשירה,
אם את שמה כוס כוסמת וחצי כוס אורז מלא שימי 2.5 כוסות מים רותחים.
מה נותנת השריית האורז במים לפני הבישול?
היי נדב,
ההשרייה מרככת את האורז לפני הבישול.
בדכ מאוהבת במתכונים שלך! לצערי יצא מאוד עיסתי 🙁 ניסיתי לאדות ללא הועיל. כמובן שנצמדתי למתכון. איפה טעיתי?
היי עדי,
מה הכוונה עיסתי? בתבשיל היו נוזלים שלא נספגו?
באיזה סוג אורז מלא השתמשת (בסמטי, ארוך, עגול וכו’)? כמה זמן השרית אותו במים?
השתמשת בכוסמת חומה?
בטוחה ששמת כוס אורז, חצי כוס כוסמת ו-3 כוסות מים?
השארת את הסיר מכוסה 10 דקות בתום הבישול?
היי
האם מדובר בכוסמת ירוקה או חומה?
כוסמת חומה.
איזה סוג של אורז מלא היית ממליצה? עגול, ארוך, בסמטי? והאם יהיה טעים להכין את המתכון עם כוסמת לא קלויה? אם כן, יש לכך הוראות מיוחדות?
תודה רבה!!
היי אילנה,
האורז המלא העגול קצת יותר טעים ומיוחד אבל אין בעיה גם להשתמש באורז המלא הבסמטי או הארוך.
לא ניסיתי להכין עם כוסמת לא קלויה אבל אני חושבת שאפשר באותו אופן.
יום מקסים 🙂
יצא מעולה.בעיניי אפשר לשים פחות מלח…חוץ מזה מאד טעיםםם תודה
תודה רונית 🙂