זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 49 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אורז אדום (יש להשרות את האורז במים לפחות שעתיים לפני ההכנה)
2 גזרים בינוניים מגורדים (בפומפיה גסה)
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום וגזר מגורד ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
-מוסיפים את האורז ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
*הערה: אם לאחר הבישול נותרו מים בסיר שלא התאדו ניתן לחמם על אש גבוה ללא מכסה עד שהמים מתאדים. יש לערבב מידי פעם. שימו לב שהתבשיל אמור לצאת לח ועסיסי ולא יבש לגמרי.
היי,
אחרי שעתיים השרייה ו40 דקות בישול האורז עדיין נשאר די קשה.
האם זה תקין?
היי,
השתמשת באורז רגיל (לא מלא)?
דייקת בכמות המים עם כוס מדידה?
אפשר להוסיף מעט מים אם חסר ולבשל על אש נמוכה עוד כמה דקות.
אצלנו לא אוהבים כמון, במה אפשר להחליף?
אפשר לוותר על הכמון או לשים במקומו תבלין אחר שאוהבים (בהרט/ פפריקה/ רוזמרין…)
היי אפרת
אם אני רוצה להכפיל כמויות, כמה כוסות מים להוסיף?
כאשר הכנתי לפי המתכון נשארו לי עוד מים בסוף הבישול ומפחדת שלהכפיל את כמות המים יהיה יותר מידי.
היי אפרת,
אם פעם שעברה שהכנת נשארו נוזלים בסוף הבישול אז תשימי ¾+3 כוסות מים (במקום 4 כוסות).
אם עדיין יישארו נוזלים, תמשיכי לבשל 5-8 דקות, על אש נמוכה, ללא מכסה.
תודה!
אפשר לקצר את זמן ההשריה?
כדאי להשרות לפחות 45 דקות.
האם אפשר לשים בצל סגול או שעדיף לבן?
אם אין לך לבן אפשר סגול.
יש את שניהם, סתם עניין אותי מה עדיף.
תודה על המענה המהיר! 🙂
אז עדיף לבן.
היי להשרות במים פושרים או רותחים?
מים פושרים.
אפשר להכין עם אורז מלא ארוך? זה מה שיש לי כרגע
כן אפשר, רק שיש להגדיל את כמות המים ברבע כוס נוספת.
יצא נהדר! הכנתי היום לכבוד שבת, טעים מאד:-) נשמח אם תעלי מתכוני בריאות נוספים בסגנון. אנחנו משתדלים לאכול בריא;-)
שמחה לשמוע וכמובן 🙂
הוספתי רסק עגבניות, נראה איך ייצא
מכה לשמוע איך יצא 😉
אפשר להכין עם אורז לבן רגיל?
כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן ו 2+1/4 כוסות מים (במקום שתי כוסות). מלח – לשים כפית רגילה וכמון- חצי כפית.
הכנתי יצא טעים מאוד. יש להתרגל לטעם הא ואז שונה טעמו ומרקמו
שמחה שאהבת 🙂
היוש! הכנתי לשבת. זה בדיוק נח את 10 הדקות של אחרי הבישול. בניגוד לאורז רגיל, זה לא מתנפח וממלא את כל הסיר. נורמלי? מעניין לדעת. תודה על עוד מתכון ושב”ש!
היי שרון,
זה מתנפח אבל פחות מאורז רגיל.
שבת שלום 🙂
יצא ממש טעים. גיוון מהאורז הרגיל. מזכיר קצת את הגריסים של החמין בטעם. להבא מכפילה כמויות :-). ושוב תודה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
יש דבר כזה אורז אדום? אף פעם לא ראיתי בחנויות. אחפש כי אם זה יותר בריא אז עדיף מאשר לקנות את האורז הרגיל
כן, יש של סוגת, מיה ועוד. רשום על האריזה “אורז אדום”.
שבת שלום 🙂
ננסה פעם ראשונה את האורז הזה, עשית לנו חשק =]
האם אפשר להוסיף גם עגבניה או רסק עגבניות? זה מתאים?
הטעם דומה לאורז רגיל?
היי ענת,
אפשר להוסיף עגבניה מגורדת + כפית רסק עגבניות (או אחד מהשניים). את העגבניה המגורדת מומלץ כמובן לטגן קצת לפני עם הבצל.
הטעם קצת שונה מאורז רגיל אבל טעים 🙂
רציתי לספר לך כמה נהנינו מהאורז. יצא ממש נהדר! ובכלל עושה לי טוב לדעת שזה גם יותר בריא, ואפילו יותר זול!
תבורכי.
תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂