שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 49 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס אורז אדום (יש להשרות את האורז במים לפחות שעתיים לפני ההכנה)

2 גזרים בינוניים מגורדים (בפומפיה גסה)

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום וגזר מגורד ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

*הערה: אם לאחר הבישול נותרו מים בסיר שלא התאדו ניתן לחמם על אש גבוה ללא מכסה עד שהמים מתאדים. יש לערבב מידי פעם. שימו לב שהתבשיל אמור לצאת לח ועסיסי ולא יבש לגמרי.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כבד עוף ביין אדוםכבד עוף ביין אדום
עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דניאל (20:29 10.02.2023)

היי,
אחרי שעתיים השרייה ו40 דקות בישול האורז עדיין נשאר די קשה.
האם זה תקין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 11.02.2023)

היי,
השתמשת באורז רגיל (לא מלא)?
דייקת בכמות המים עם כוס מדידה?
אפשר להוסיף מעט מים אם חסר ולבשל על אש נמוכה עוד כמה דקות.

avatar
שרון (10:06 27.07.2021)

אצלנו לא אוהבים כמון, במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 27.07.2021)

אפשר לוותר על הכמון או לשים במקומו תבלין אחר שאוהבים (בהרט/ פפריקה/ רוזמרין…)

avatar
אפרת (15:10 30.01.2021)

היי אפרת
אם אני רוצה להכפיל כמויות, כמה כוסות מים להוסיף?
כאשר הכנתי לפי המתכון נשארו לי עוד מים בסוף הבישול ומפחדת שלהכפיל את כמות המים יהיה יותר מידי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 30.01.2021)

היי אפרת,
אם פעם שעברה שהכנת נשארו נוזלים בסוף הבישול אז תשימי ¾+3 כוסות מים (במקום 4 כוסות).
אם עדיין יישארו נוזלים, תמשיכי לבשל 5-8 דקות, על אש נמוכה, ללא מכסה.

avatar
אפרת (19:29 30.01.2021)

תודה!

avatar
רחלי (12:45 20.10.2020)

אפשר לקצר את זמן ההשריה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 20.10.2020)

כדאי להשרות לפחות 45 דקות.

avatar
אשלי (08:33 22.07.2020)

האם אפשר לשים בצל סגול או שעדיף לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 22.07.2020)

אם אין לך לבן אפשר סגול.

avatar
אשלי (08:55 22.07.2020)

יש את שניהם, סתם עניין אותי מה עדיף.
תודה על המענה המהיר! 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 22.07.2020)

אז עדיף לבן.

avatar
לימור (11:01 10.09.2019)

היי להשרות במים פושרים או רותחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 10.09.2019)

מים פושרים.

avatar
חנה (11:01 31.05.2018)

אפשר להכין עם אורז מלא ארוך? זה מה שיש לי כרגע

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 31.05.2018)

כן אפשר, רק שיש להגדיל את כמות המים ברבע כוס נוספת.

avatar
אמא לתינוקות (17:29 26.10.2017)

יצא נהדר! הכנתי היום לכבוד שבת, טעים מאד:-) נשמח אם תעלי מתכוני בריאות נוספים בסגנון. אנחנו משתדלים לאכול בריא;-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 26.10.2017)

שמחה לשמוע וכמובן 🙂

avatar
anati (20:38 29.09.2017)

הוספתי רסק עגבניות, נראה איך ייצא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 30.09.2017)

מכה לשמוע איך יצא 😉

avatar
מיכל (12:05 26.09.2017)

אפשר להכין עם אורז לבן רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 26.09.2017)

כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן ו 2+1/4 כוסות מים (במקום שתי כוסות). מלח – לשים כפית רגילה וכמון- חצי כפית.

avatar
Zipi (20:40 2.08.2017)

הכנתי יצא טעים מאוד. יש להתרגל לטעם הא ואז שונה טעמו ומרקמו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 2.08.2017)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שרון (14:25 9.06.2017)

היוש! הכנתי לשבת. זה בדיוק נח את 10 הדקות של אחרי הבישול. בניגוד לאורז רגיל, זה לא מתנפח וממלא את כל הסיר. נורמלי? מעניין לדעת. תודה על עוד מתכון ושב”ש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 9.06.2017)

היי שרון,
זה מתנפח אבל פחות מאורז רגיל.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (15:41 11.06.2017)

יצא ממש טעים. גיוון מהאורז הרגיל. מזכיר קצת את הגריסים של החמין בטעם. להבא מכפילה כמויות :-). ושוב תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 11.06.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

avatar
אביגיל (09:43 9.06.2017)

יש דבר כזה אורז אדום? אף פעם לא ראיתי בחנויות. אחפש כי אם זה יותר בריא אז עדיף מאשר לקנות את האורז הרגיל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 9.06.2017)

כן, יש של סוגת, מיה ועוד. רשום על האריזה “אורז אדום”.
שבת שלום 🙂

avatar
ענת (20:51 8.06.2017)

ננסה פעם ראשונה את האורז הזה, עשית לנו חשק =]
האם אפשר להוסיף גם עגבניה או רסק עגבניות? זה מתאים?
הטעם דומה לאורז רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 8.06.2017)

היי ענת,
אפשר להוסיף עגבניה מגורדת + כפית רסק עגבניות (או אחד מהשניים). את העגבניה המגורדת מומלץ כמובן לטגן קצת לפני עם הבצל.
הטעם קצת שונה מאורז רגיל אבל טעים 🙂

avatar
ענת (19:12 11.06.2017)

רציתי לספר לך כמה נהנינו מהאורז. יצא ממש נהדר! ובכלל עושה לי טוב לדעת שזה גם יותר בריא, ואפילו יותר זול!
תבורכי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 12.06.2017)

תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂

לקריאת כל התגובות