מצרכים להכנת דג מרוקאי
- 4 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)
- 4 כפות שמן זית
- 8 פילטים של דג מסוג אמנון (מושט), דניס, בס או מוסר (סה”כ 1 ק”ג)
- 3 גמבות קטנות חתוכות לרצועות דקות
- 8 שיני שום פרוסות
- 1-2 פלפל אדום חריף (צ’ילי) חתוך לפרוסות (*לפי מידת החריפות הרצויה)
- 2 עגבניות חצויות חתוכות לפלחים דקים
- 2 כוסות עלי כוסברה קצוצים
- 1 כוס מים
תיבול:
- רבע כוס שמן זית, חצי כפית כורכום, 2 כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור.
איך מכינים דג מרוקאי?
- מניחים את הפילטים בקערה. מתבלים ב4 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד (בינתיים מתחילים להכין את המתכון).
- מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאג’ עם 4 כפות שמן.
- מוסיפים את הגמבה, השום, העגבניה והפלפל ‘צילי. ממליחים עם המלחייה, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל - מוסיפים כוס מים ומתבלים ברבע כוס שמן, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מפזרים כוס כוסברה קצוצה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות עם מכסה.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל - מוסיפים את נתחי הדג (אם יש עור בצד אחד שהוא יהיה כלפי מטה), ומכסים אותם ברוטב. מפזרים מעל כוס כוסברה קצוצה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
דג מרוקאי חריף דג מרוקאי לשבת
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
635 תגובות
כניסה
635 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

