מצרכים להכנת עוגיות סילאן ושקדים
- 1 ביצה קטנה (M)
- כף (12 ג’) סוכר
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- רבע כוס (60 מ”ל) סילאן
- כוס קמח (125 ג’) כוסמין מלא
- חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק (*ניתן להמיר באגוזים טחונים דק)
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
- *אבקת סוכר לציפוי (כ-2 כפות מלאות)
איך מכינים עוגיות סילאן ושקדים?
- מערבבים בקערה בעזרת כף: ביצה, סוכר, שמן וסילאן.
- מערבבים בקערית נפרדת: קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.
- מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
- מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).
- פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
- אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
181 תגובות
כניסה
181 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














