מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה עם חמוציות

שעועית ירוקה עם חמוציותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 16, 2018
Last modified:ספטמבר 16, 2018

Summary:

תוספת טעימה וחגיגית: תבשיל שעועית ירוקה עם חמוציות ואגוזים

שעועית ירוקה עם חמוציות

מצרכים:

400 גרם שעועית ירוקה עדינה משקית קפואה

4 שיני שום קצוצות

3 כפות מים

שליש כוס חמוציות

שליש כוס אגוזי מלך (35 גרם)

תיבול: 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, כף רוטב צ'ילי מתוק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שהשום לא נשרף). 

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות. 

-מוסיפים חמוציות ו-3 כפות מים ומתבלים בסילאן, סויה, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים 8-10 דקות נוספות.

-מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול בהתאם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

6 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את השעועית לסעודה מפסקת, אבל היא יצאה קצת קשה, אני לא אוהבת את זה קשה, אפשר לבשל עוד קצת שיהיה רך יותר?
    דרך אגב-
    מתכון מעולה, תודה ענקית!!♥

  2. בוקר אור!

    נראה לי מאד מעניין!

    חייבים רוטב צילי? צילי בתבלין הולך?

    מה אפשר להוריד בכלל או בכמות של התיבול?

    אפשר לשמור במקרר? במקפיא?

    הרבה תודה וגמר חתימה טובה לך ולכולם!

    1. היי דבי,
      הצ'ילי מוסיף טעם. את יכולה לפזר קצת צ'ילי בתבלין אבל ממש מעט שלא יהיה חריף מידי.
      אם את רוצה להוריד בתיבול את יכולה לתבל רק בכף סילאן, מלח ופלפל שחור.
      עדיף לשמור במקרר. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.
      גמר חתימה טובה 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר