מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שעועית ירוקה עם חמוציות

שעועית ירוקה עם חמוציותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 16, 2018
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

תוספת טעימה וחגיגית: תבשיל שעועית ירוקה עם חמוציות ואגוזים

שעועית ירוקה עם חמוציות

מצרכים:

400 גרם שעועית ירוקה עדינה משקית קפואה

4 שיני שום קצוצות

3 כפות מים

שליש כוס חמוציות

שליש כוס אגוזי מלך (35 גרם)

תיבול: 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, כף רוטב צ'ילי מתוק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שהשום לא נשרף). 

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות. 

-מוסיפים חמוציות ו-3 כפות מים ומתבלים בסילאן, סויה, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים 8-10 דקות נוספות.

-מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול בהתאם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    נשמע מעולה!
    אפשר לשים סוכר חום במקום סילאן? אם כן כמה?
    אשמח לתשובתך המהירה.
    תודה רבה!

  2. הי אפרת,
    אתר נפלא.
    המתכון נהדר וטעיםםםםם אך צבע השעועית יצא ירוק "עיף" כזה.
    איך אפשר לשמור על צבע ירוק בוהק?
    תודה מראש
    גלית

    1. היי גלית,
      זה תלוי בסוג השעועית שאת משתמשת בה (בחברה).
      אם רוצים שהצבע יהיה ממש ירוק בוהק ורענן אז יש להשתמש בשעועית ירוקה טריה ולא משקית קפואה.

  3. היי רציתי לדעת האם צריך להכין את השעועית לפני? עצמו שכתוב בהוראות של השקית?
    או לשים אותה ככה קפואה ישר בתבשיל?

    1. כדאי להוסיף באותו יום שמגישים ולערבב עם יתר החומרים.

  4. הי אפרת, נשמע טעים אבל אין לי חמוציות. אפשר צימוקים במקום, או עדיף כבר לוותר? תודה וסופש טוב, שירי

  5. המתכון הזה פשוט אלוף אני מכינה אותו כל פעם שאני צריכה תוספת קצת יותר מיוחדת וכולם נדלקים עליו.
    ואת כולם אני כמובן מפנה לאתר הזה בתוספת המלצות חמות.
    תודה

  6. האם רוטב סויה הוא הרוטב הקלאסי הדליל ומלוח מאוד או רוטב סויה בסגנון סיני, שהוא סמיך יותר ומתקתק? תודה רבה, שלומית

  7. האם ניתן להשתמש בשעועית ירוקה רגילה של סנפרוסט במקום בשעועית עדינה?

    לגבי פשטידת הכרובית, האם ניתן להוסיף מיונז וכמה (כולל בהכפלת כמויות).

    תודה על המתכונים המעולים.

    1. כן אפשר.
      לגבי פשטידת כרובית, אפשר לשים 2 כפות מיונז (אם מכפילים כמויות אז 4 כפות מיונז).
      חג שמח 🌺

    1. אפשר לוותר על החמוציות למרות שהן מוסיפות טעם.
      מומלץ להקפיץ בווק אבל לא חובה. אין צורך לחלוט את השעועית לפני.
      חג שמח 🌺

    1. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.
      אפשר לחמם בכל דרך – בתנור, במיקרוגל, במחבת או על הפלטה. מספיק חימום קל.

  8. הכנתי את השעועית לסעודה מפסקת, אבל היא יצאה קצת קשה, אני לא אוהבת את זה קשה, אפשר לבשל עוד קצת שיהיה רך יותר?
    דרך אגב-
    מתכון מעולה, תודה ענקית!!♥

  9. בוקר אור!

    נראה לי מאד מעניין!

    חייבים רוטב צילי? צילי בתבלין הולך?

    מה אפשר להוריד בכלל או בכמות של התיבול?

    אפשר לשמור במקרר? במקפיא?

    הרבה תודה וגמר חתימה טובה לך ולכולם!

    1. היי דבי,
      הצ'ילי מוסיף טעם. את יכולה לפזר קצת צ'ילי בתבלין אבל ממש מעט שלא יהיה חריף מידי.
      אם את רוצה להוריד בתיבול את יכולה לתבל רק בכף סילאן, מלח ופלפל שחור.
      עדיף לשמור במקרר. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.
      גמר חתימה טובה 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר