מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

שניצל תירס ביתי

שניצל תירס ביתיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 27, 2014
Last modified:יולי 18, 2018

Summary:

שניצל תירס אפוי בתנור גם בגרסה לטבעונים!

שניצל תירס ביתי

מצרכים (10-14 יחידות):

2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (קופסא של 550 גרם לפני סינון)

1 ביצה (לטבעוניים: ניתן להמיר בכף טחינה גולמית)

2 כפות שמן קנולה

1 כף קטשופ

2/3 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית שטוחה מלח

לציפוי: פירורי לחם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן.

-טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות התירס (כוס אחת) ומערבבים בקערה את כל החומרים (מערבבים תחילה עם כף ולאחר מכן עם ידיים רטובות).

-מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות (יוצרים כדור בגודל הרצוי ומשטחים לעובי של כחצי ס"מ). מפזרים פירורי לחם על צלחת שטוחה וטובלים כל קציצה בפירורים משני הצדדים. מניחים על נייר אפייה משומן ומרססים מעל שמן.

-אופים בתנור כ-30 דקות. לאחר מכן הופכים בזהירות את השניצלים צד ומשאירים עוד כ-10 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים.

שניצל תירס ביתי, שניצל תירס טבעוני, מתכון לשניצל תירס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

222 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת (המוכשרת!)

    נראה ממש טוב.
    קוואקר טחון גס יכול להחליף את פירורי הלחם? לפחות בעיסה ולא בציפוי?
    ותודה על הגירסה הטבעונית, זה סופר משמח!

  2. הי
    נראה ממש טוב
    אני חייבת לשבח את האתר שלך… לא לימדו אותי לבשל ולמדתי הרבה מהמתכונים שלך.
    המתכון לנולדס עם ירקות וצ'ילי וסויה נטרף עי בלי והילדים וגם כדורי השוקולד נחטפו במסיבת יום הולדת ..
    ולשאלתי- אפשר להוסיף עוד ירקות לשניצל שיהיה מעין שניצל ירקות עם תירס כמרכיב דומיננטי?

    1. היי מירב,
      אולי השתמשת בתירס משקית קפואה? אם כן, אז כדאי לרכך קצת לפני במים רותחים.

  3. הי אפרת
    ממש אוהבת את האתר שלך!
    אפשר להכין את זה בלי גלוטן?
    נניח עם קמח קונדיטור?
    תודה

  4. היי אפרת, אפשר לוותר על הקטשופ או שזה יגרום לשניצל להיות יבש יותר? (לא אוהבת מיונז ורסק..)

    1. היי גלי,
      אם את מכינה עם ביצה אז לא אמורה להיות בעיה לוותר על הקטשופ.

  5. הכנתי בדיוק לפי הכמויות חוץ מזה שהחלפתי את הקמח הרגיל בחצי כוס קמח כוסמין מלא (במקום 3/4 כוס קמח רגיל).לקח בדיוק 10 דקות הכנה. יצאו כ9 שניצלים בינוניים ומאוד מאוד משביעים וטעימים. הקפאתי אחד ואז חיממתי בתנור על 200 מעלות, יצא קריספי וטעים כאילו הרגע נאפה. ממש מתכון מעולה תודה אפרת כרגיל! 🙂

  6. היי אפרת,

    לא ממש הבנתי.. טוחנים כוס אחת של התירס ואותה מערבבים עם כל החומרים?
    מה עם הכוס השניה של התירס שאותה לא טחנו? לא מצויין במתכון מה עושים איתה.. אשמח לעזרה.
    תודה,
    לי

    1. כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת כמו שהיא (בלי לטחון).
      את הכל מערבבים יחד עם החומרים.

    2. כוס אחת טוחנים בשביל טעמה של העיסה, וכוס שני שמים בתוך העיסה שהם שלמים, בשביל הטעם ובעיקר בשביל המראה

  7. היי אפרת

    האם במקום טחינה או ביצה ניתן להשתמש בתפוח אדמה מבושל (אותו תפוח אדמה שהמלצת באחת בתגובות שישמש במקום קמח לבן ) מה עוד אפשר במקום ביצה ?

    במקרה שלי אני משתמשת בקמח כוסמין לבן .

    תודות

  8. בוקר טוב אפרת
    האם לטחון את התירס לעיסה ממש?
    ושאלה נוספת
    2 כפות השמן הם כחלק מהוספת החומרים לתערובת או כמריחה על נייר האפייה ומריחתו גם על גבי הקציצות?
    תודה.

    1. היי עינת,
      כן, לטחון לעיסה.
      2 כפות שמן כחלק מהתערובת.
      לגבי תחליף ביצה, אני מניחה שאפשר להשתמש בתפו"א קטן מבושל מעוך.
      קמח כוסמין לבן- אין בעיה.

  9. ערב טוב אפרת

    מחר מכינה את המתכון הזה עם תירס קפוא אז צריך בטח להרתיחו מספר דקות?
    האם במקום מעבד מזון ניתן להשתמש בבלנדר מוט? או בקוצץ ירקות או שזה פחות מתאים?
    תודה רבה .

    1. לדעתי אפשר לטגן 2-3 דקות מכל צד (אש בינונית). אם במקרה זה משחים מהר יש להנמיך את האש.

    1. אפשר למרוח קצת שמן על החלק העליון או להבריש עם מברשת אפיה מסיליקון אם יש לך.

  10. הי.. הכנתי כבר פעמיים ויוצא לי יבש. פעם ראשונה עשיתי אותם דקים ואז בפעם השנייה עשיתי אותם עבים יותר אבל עדיין יצא יבש. נצמדת להוראות מלבד הקטשופ. מה יכול להיות שאני עושה לא טוב ? תודה

    1. אז אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות פחות זמן ממה שרשום.

    2. לדעתי הקטשופ עושה את זה לא יבש. בפעם הראשונה שהכנתי יצא לי טיפה יבש ואז שמתי שתי כפות קטשופ במקום אחת, וגם את השניצלים עשיתי עיגוליים יותר ויצא מושלם.
      אז אני מנחשת שיצא לך יבש כי לא שמת קטשופ בכלל

  11. היי אפרת היקרה,
    הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין מלא, ובלי ציפוי והתחסל בתוך דקות!!!!!!!!!
    זה יצא טעים בטירוף!!!

    1. אפשר לשים כפית רסק עגבניות או לוותר.
      אפשר להקפיא. לדעתי כשבועיים.

  12. היי אפרת

    מה דעתך אם אשתמש בקמח כוסמין מלא או ב70 אחוז קמח כוסמין?

    והאם במקום רסק עגבניות ניתן לשים עגבנייה מבושלת עם פפריקה .

    רוב תודות.

    1. היי עינת,
      אפשר אבל אני מניחה שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי במרקם קצת יותר דחוס. עדיף 70% קמח כוסמין.
      פחות מתאים לשים עגבניה מבושלת. עדיף לא לשים כלום.

  13. היי אפרת,
    המתכון נראה מוצלח גם התגובות שאת מקבלת מראות על הצלחה במתכון זה, וגם רציתי לדעת אם אני משתמשת בקמח כוסמין במקום קמח לבן, נראה לך שיצא לי טוב. אודה לך על תשובה מהירה.

    1. היי לילך,
      לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר. קחי בחשבון שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי קצת יותר דחוס.

  14. היי אפרת הכנתי היום תאורז המלא עם התרד ועגבניה ויצא נהדר. לגבי המתכון הזה, אם אין לי תערס זה קריטי? ניתן להחליף באפונה וגזר מקופסת שימורים?

    1. היי יפית,
      שמחה שהאורז יצא טעים.
      לגבי שניצל עם אפונה וגזר זה רעיון אבל אין לי מושג איך זה ייצא כי לא ניסיתי.
      יום מקסים 🙂

  15. היי (:
    לגבי הכמות של התירס, יש לי קופסת שימורים במשקל 550 גרם שהמשקל הנקי הוא 335 גרם. האם הכוונה לקופסה כזו? תודה.

    1. היי,
      התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.

  16. היי, נראה ממש טוב:)
    רציתי לדעת האם ניתן להכין את השניצל (ללא אפיה) ולשמור בהקפאה? במידה וכן, לכמה זמן לדעתך? תודה רבה!!

    1. לדעתי אפשר להקפיא עד שבועיים. אחר כך זה כבר נהיה פחות טעים.

  17. הי אפרת
    הלביבות היו הצלחה מסחררת!!!
    יצא קראנצ'י ולהיט!
    הילדים טרפו וגם אנחנו…
    את מקסימה וסבלנית, והמתכונים אליפותתתת
    אגב, מי אחראי לתמונות המדהימות?
    גם הוא עושה יופי של עבודה 😊

    1. היי יובל,
      אותה כמות -2 כוסות. כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת ללא טחינה (גרגירים שלמים).

  18. שלום 🙂 האם פירורי הלחם שבמתכון הם לציפוי הקציצות או שיש להכניס אותם לבצק ובנוסף להשתמש בפירורים לציפוי? תודה

    1. היי אירית,
      חצי כוס פירורי לחם יש להוסיף לתערובת.
      חוץ מזה יש לצפות בפירורי לחם נוספים.

    1. היי דנה,
      התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.
      יום מקסים 🙂

  19. בכל פעם שאני מחפשת מתכון בגוגל ישר עולה לי האתר שלך. יש לך מבחר ענק ומתכונים קלים, זמינים וטעימים במיוחד.
    תודה לך!
    השאלה שלי למה את מתכוונת כוס? האם כוס חד פעמית רגילה או כוסות מדידה אמיתיים (250 מ"ל).
    כמו כן לפי התגובות במתכון הזה התבלבלתי האם התכוונת ל2 כוסות גרגרים או 2 כופסאות שימורים. (אני השתמשתי ב 2 כוסות)
    תודה

    1. היי רחלי,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמה.
      הכוונה ל-2 כוסות גרגירי תירס.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי רינת,
      יכול להיות שאפשר לשים קמח תירס או קמח תפו"א.
      שבוע טוב 🙂

  20. שלום אפרת
    רוצה לדעת בבקשה עד לאיזה רמה לטחון את התירס (עד שניהיה מחית חלקה או שלב לפני)

    תודה רבה על המתכונים הנהדרים!!

    1. לטחון עד למחית, לא חייב שתהיה חלקה לגמרי. אפשר שתהיה גרגירית.
      יום מקסים 🙂

  21. יצא מוצלח מאד!!!!
    האמת שציפיתי לטעם מתקתק יותר שיזכיר לי את השניצל תירס הקנוי האם יש לך רעיון מה אפשר לשנות?

    1. היי דינה,
      השתמשת בתירס משימורים או תירס משקית קפואה? כי טעם מתקתק יש רק בתירס משימורים.
      אם השתמשת בתירס משימורים ובכל זאת היתה חסרה מתיקות אפשר להוסיף כפית סירופ מייפל או דבש לתערובת עצמה.
      יום מקסים 🙂

  22. הי אפרת,
    מה שלומך?

    רציתי להתייעץ לגבי השניצלים – חשבתי להכין אותם לארוחת בוקר חלבית לשבת בבוקר. הבעיה היא שלא אוכל להכין אותם בשבת – האם עדיף לדעתך להכין מראש ולהקפיא או להכין בשישי בבוקר ולשמור במקרר. בשני המקרים הכוונה היא לחמם על פלטה בשבת בבוקר.

    המון המון תודה 🙂
    יסמין

    1. היי יסמין,
      השניצלים הכי טעימים כשהם טריים אבל אם אין ברירה אני חושבת שאפשר להכין בשישי ולשמור במקרר.
      המשך יום מקסים 🙂

  23. היי ותודה מראש על המתכון הזה ועוד רבים נפלאים שניסיתי מהאתר, תודה!! רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים במקום התירס ?

  24. מתכון נהדר!! טעים חבל על הזמן! תודה רבה!! עשיתי אוכל רק מהמתכונים באתר שלך ביומיים האחרונים ואני והמשפחה מרוצים כל כך! ברכה והצלחה !!

  25. היי
    אין לי מעבד מזון וגם לא בלנדר
    רציתי לדעת אם ישנה דרך נוספת לריסוק התירס – אולי למעוך עם דופק שניצלים…

    וכן האם ניתן להכין מקמח מלא?

    1. היי אפרת,
      מעבד מזון או בלנדר ידני בעצם מרסק את התירס ממש למחית. אני לא בטוחה אם אפשר להגיע למרקם כזה עם דופק שניצלים ויכול להיות שזה ישנה קצת את מרקם השניצלים אבל את יכולה לנסות.
      לגבי קמח מלא, אני מניחה שאפשר.

  26. הי
    במה ניתן להשתמש במקום טחינה? בני אלרגי לביצים וגם לשומשום.
    ועוד שאלה קטנה- האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות מרוסקות במקום קטשופ?
    תודה ויום טוב

    1. היי אפרת,
      אם יש לך ממרח שקדים לדעתי זה יכול להחליף את הטחינה ברוב המתכונים.
      אפשר לנסות גם לערבב 2 כפות קמח תפו"א + 1-2 כפות מים ולהוסיף לתערובת (יש להפחית מכמות הקמח במתכון 2 כפות).
      אפשר לנסות לשים תפו"א קטן מעוך לפירה.
      אפשר לשים כפית רסק עגבניות.
      שבוע נפלא 🙂

  27. שלום. האם אפשרי להקפיא אחריי ההכנה הראשונית ואז להפשיר/לחמם בכל פעם שרוצים?
    הבן שלי מכור לשניצל תירס של הסופר ;( וזה יכול להיות סופסוף פתרון בריא לכולנו 😉

  28. היי אפרת,
    השניצלים בתמונה ככ מגרים… חייבת להכין. שאלה: הילדים לא יאכלו שניצלים עם גרגירי תירס שלמים. אפשר לטחון את שתי הכוסות תירס?

  29. אחרי מס' נסיונות מאוד מוצלחים עם המתכון הרגיל החלטתי לנסות ולהוסיף חלבון נוסף לשניצלים והגדיל את הערך התזונתי שלהם.
    המרתי חצי כוס פירורי לחם בחצי כוס שבבי סויה שהשרתי במים רותחים, סיננתי והוספתי (חמש דקות עבודה כולל זמן ההשריה)
    הטעם נשאר אותו טעם מצויין (אין טעם לוואי מהסויה) והערכים התוזנתיים גדלו באופן משמעותי!!!
    הילדים אפילו לא הרגישו בהבדל 🙂

    1. היי,
      תכיני עם מה שיש לך. ממליצה לשים חצי כוס קמח (במקום שני שליש) ולהוסיף יותר רק אם התערובת יוצאת דלילה ולא יציבה.

    1. היי רינה,
      אפשר להגיש את זה עם פסטה ברוטב עגבניות או פירה. מומלץ להוסיף גם סלט ירקות.
      יום מקסים 🙂

  30. הכנתי את הבלילה כמו במתכון (עם ביצה L), אך זה יצא לי רך מידיי וקצת קשה לעיבוד..
    לא ויתרתי והכנסתי לתנור..
    ואז גיליתי את הטעות, לא שמתי פירורי לחם בבלילה 🙂
    כשהם יצאו הם היו פריכים מאוד וטעימים בטירוף… לא נשאר פירור!
    פעם באה אני אנסה לעשות אותם טיפה יותר עבים ונראה איך יצא

    תודה רבה!!

  31. שלום,

    אני מאוד אוהב את השניצלים מהסופר,ניסיתי להכין בבית ואף פעם לא יוצא דומה.
    השניצלים המוכנים-דקים, מתוקים במידה.
    השניצלים שלי יוצאים כבדים(לעיכול) , תפוחים וחסרי טעם , טעם התירס לא ממש מורגש
    לא קרובים לאלה של הסופר,לא בצורה ולא בטעם.
    ניסיתי לטגן, לאפות, עם תפו"א או בלעדיו, עם יותר קטשופ או ממש קצת, עם טחינה או בלעדיה.
    פעם אפילו הכנתי שניצלים רגילים מחזה עוף עם כל התוספות של שניצל תירס-יצא לא טעים.

    אודה לכל טיפ שיעזור לי להגיע לתוצאה הרצויה .

    1. היי ולאד,
      קשה להתחקות אחרי השניצלים הקנויים מאחר והשניצלים שקונים בסופרים הם מעובדים ויש בהם חומרים שבדר"כ אינם טבעיים שהם אלו שתורמים למרקם ולטעם אבל החסרון הוא שאלו חומרים מזיקים.

    1. היי אורטל,
      אני מניחה שאפשר.
      אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא 🙂
      יום נפלא!

    1. היי סיגל,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים קמח תירס או קמח תפו"א או שבמקום הקמח פשוט לבשל תפו"א גדול ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת.
      אגב יש באתר מתכון לחטיפי תירס גם בגרסה ללא גלוטן – חטיפי תירס.
      יום חמים ונעים 🙂

  32. אוי.. רק עכשיו הבנתי שבשתי כוסות הכוונה לפחית שימורים אחת של תירס.
    אני הכנתי חצי כמות, אך עדייך השתמשתי בפחית שלמה עקב חוסר ההבנה.. את חושבת שזה יהרוס? מהצצה לתנור זה נראה בסדר אז אני מקווה לטוב

    1. היי נופר,
      הכוונה ששמת כוס אחת אחת של תירס או קופסת שימורים שלמה? בכל אופן, אני מקווה שזה ייצא בסדר כך או כך 🙂

  33. בס"ד
    שלום….
    בדיוק נגמרו לי הפרורי לחם
    הבנתי שאפשר בלי
    יש לי קמח תירס{פולנטה}
    זה מתאים או פשוט בלי?

    1. בס"ד
      כולם אהבו….
      קצת הסתבכתי עם הכמויות כי היה לי 3 קופסאות תירס קטנות
      אבל העיקר שאהבו.
      פעם הבאה אשאל כדי שהטעם ייצא יותר מדויק.
      תודה.

  34. יצא ממש ממש טעים ! תודה רבה ! עשיתי את המתכון עם ביצה ולמחרת החלפתי את התירס בכרובית מבושלת ובמקום הביצה שמתי טחינה עם כוסברה ובעלי ממש ממש אהב 🙂

    1. היי אנסטסיה,
      אם יש לך מוט בלנדר את יכולה לטחון גם איתו. אם אין לך דרך לטחון אני לא בטוחה איך זה ייצא מאחר והתירס הטחון משפיע על המרקם של השניצל.

  35. רציתי להודות ולהגיד שהשניצלים יצאו קריספיים וטעימים מאוד גם כשהכנתי רק חצי מהכמות!

    1. היי מיטל,
      אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן. אם אין לך, תכיני בלי ציפוי אבל בכל מקרה יש לרסס או להבריש בשמן את השניצלים.

    1. היי שירה,
      לחצי כמות הפחיתי בחצי את הכמויות: כוס גרגירי תירס, חצי ביצה (תטרפי ביצה ותשתמשי במחצית מהבלילה), כף שמן, כפית מלאה קשטופ, שליש כוס קמח, רבע כוס פירורי לחם, חצי כפית שטוחה מלח.
      בהצלחה 😉

  36. היי,אתר מ-צ-י-ן-!!!
    אין על האתר הזה ,באמת!תודה רבה רבה!

    חייב לטחון את הכוס תירס במעבד מזון או שאפשר שלם?

    1. תודה שיר! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      עדיף לטחון חצי מכמות התירס מאחר וזה תורם למרקם של השניצל.

  37. הי ,

    השתמשתי בקמח רגיל, טחינה רגילה ופירורי לחם מוזהבים ..הציפוי יצא קשה וגם המילוי …מה שמוזר כי מרחתי עם מספיק שמן …
    אני לא מצליחה להבין מה עשיתי לא נכון…

    1. אם כך באמת תעלומה..
      אני מנסה לחשוב מה יכולה להיות הסיבה. אם גם המילוי יצא קשה, אולי עשית את זה דק מידי?

  38. הי,

    האמת שניסיתי וממש התבאסתי, שמתי כף טחינה במקום קטשופ והכל עשיתי בדיוק לפי ההוראות.

    זה יצא יבש ומבפנים היה כהה…יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן ? ( מרחתי כמו שמורחים ביצה מעל…)

    1. היי שני,
      לא ברור לי למה מבפנים זה יצא כהה. השתמשת במקרה בקמח שונה או קמח מלא? השתמשת אולי בטחינה מלאה? במקום הקטשופ היה יותר מתאים להוסיף שילוב של מיונז עם רסק (כי הקטשופ מוסיף לטעם, לא למרקם).
      באיזה פירורי לחם השתמשת (רגילים, מוזהבים)? הציפוי מבחוץ יצא קשה/פריך?

  39. תודה על המתכון האדיר – יצא מעולה אבל זה היה מאוד דביק גם אחרי האפייה, כלומר הביסים ממש נדבקו לשיניים. קראתי המלצה כאן לשים 2 כפות טחינה כדי שידבק כמו שצריך ולא רציתי לפשל במתכון אז זרמתי… אולי בגלל זה?

    1. היי שיר,
      אם הוספת גם טחינה וגם ביצה אז יכול להיות שזה תרם לזה אבל אני לא בטוחה כי המטרה של הביצה או הטחינה היא להדביק את החומרים שלא יתפרקו כשיוצרים מהם שניצלים.
      לדעתי זה בגלל האפיה. לעיתים כשאופים שניצל צמחוני בציפוי פירורי לחם, הציפוי הופך לפריך אך מעט נדבק לשיניים (אם הכוונה היא לציפוי שנדבק).
      יום נפלא 🙂

    1. לדעתי כן, לא צריכה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או להאחסן בקופסה אטומה.

  40. אם טבעונים יכולים להכין עם טחינה גולמית כולם יכולים להכין עם טחינה גולמית.
    15,000 אפרוחים נגרסים מדי יום בתעשיית הביצים.

  41. האם יש תחליף לקטשופ?

    ראיתי שכתבת מיונז ורסק עגבניות, אפשר רק רסק?

    תודה על המתכונים הקלים והמעולים, אתמול הכנתי את כדורי השוקלד ויצא טעים:)

    1. היי בלה,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      את יכולה לשים רסק אבל כפית אחת לדעתי תספיק כי הרסק מרוכז יותר מקטשופ.

  42. מתכון פשוט מעולה!! הכנתי עם 2 כפות טחינה ויצא מצויין, טעים וממכר יותר טוב מהמקור 🙂 תודה!

    1. הי דנה,
      אני מניחה שאפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשמור בקופסה סגורה.
      יש לחמם אח"כ בתנור (כי במיקרו זה ייצא רך).

  43. הכנתי והציפוי יצא לי חיוור שחום כזה ומעט קשה מידיי, מה יכולה להיות הסיבה? יוצר מידיי פירורי לחם? מעט מידיי תרסיס שמן?

    1. היי עמית,
      זה תלוי בסוג פירורי הלחם. כדי לקבל צבע זהוב ויפה מומלץ להשתמש בפירורי לחם מוזהבים. אפשר פעם הבאה לרסס יותר שמן כדי שהשניצלים יהיו יותר עסיסיים ואחידים בצבע.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי הילה,
      את יכולה לשים מיונז מעורבב עם רסק עגבניות (סה"כ ביחד כף אחת) ואם אין לך רסק עגבניות שימי רק מיונז.

  44. שלום!
    טוחנים את התירס בלי הנוזלים, נכון?
    עכשיו יצאנו מפסח ועדיין אין לי לחמים ופירורי לחם.
    זה יהיה רעיון טוב לשים במקום הפירורי לחם מצות טחונות או לטבול כל שניצל בביצה וקמח?
    תודה רבה רבה!

  45. האם טחינה במוט בלנדר תעשה את העבודה עם התירס? והאם התערובת כוללת גם פירורי לחם, או שהם מיועדים רק לציפוי?

    1. היי יעל,
      אפשר בהחלט לטחון את התירס עם מוט בלנדר.
      התערובת כוללת חצי כוס פירורי לחם וחוץ מזה יש את פירורי הלחם המיועדים לציפוי.
      חג שמח 🙂

  46. נראה טוב!
    איך זה בהקפאה? שומר על המרקם?את חושבת שיעבוד עם קמח מצה כדי שיהיה כשר לפסח?

    1. הי ליבנת,
      אם לא תטחני את התירס לדעתי המרקם של השניצל ישתנה ויהיה יותר בצקי ודבר שני, אני לא בטוחה אם התערובת תתפוס בלי התירס הטחון.

  47. חייבת לנסות!!
    אפשר להישתמש בתירס קפוא?
    ואם כן, צריך להיתנהל איתו אחרת?

    תודה רבה רבה! 🙂

    1. כן אילנה, אפשר להשתמש גם בתירס קפוא באותו אופן. רק תפשירי אותו לפני.
      המשך יום נפלא!

  48. שלום!
    התבלבלתי ושמתי שתי קופסאות תירס במקום אחת.
    כשגיליתי את הטעות היה מאוחר מידי…
    כשהוצאתי מהתנור זה היה פשוט להיט הילדים טרפו ולא הפסיקו לשבח אותי(:
    איזה מזל…
    תודה רבה ושבת שלום!

  49. הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר קמח ממה שרשמת על מנת שתצא לי עיסה שאוכל לעבוד איתה ועקב כך השניצלים יצאו יבשים ולא פריכים . יש לך אולי עצה בשבילי ? למה לא יוצא לי ?

    1. הי אביטל,
      בדר"כ מוסיפים עוד קמח כאשר העיסה דלילה ולכן אי אפשר לעבוד איתה. יכול להיות שהיו יותר מידי נוזלים בעיסה? אולי השתמשת בביצה גדולה יחסית או שגרגירי התירס היו עם נוזלים?

    2. נכון את צודקת , הוספתי 2 כפות של הנוזלים בבלנדר כשטחנתי כוס אחת על מנת שאצליח לטחון אותם טוב יותר .. פעם הבאה לא אוסיף .. תודה !!

  50. הי, אם בכל זאת הילדים אוהבים מטוגן לצערי על אפוי…
    הפיתרון הוא להקפיא ואז הכל יתגבש?
    או שצריך להוסיף עוד משהו?

    1. היי פטרה,
      במהלך האפיה יש לתערובת בפנים מספיק זמן להאפות ולהתגבש כמו שצריך.
      אם את רוצה לטגן, אני ממליצה שזה יהיה בשמן עמוק ולהכין את השניצלים קטנים (כמו כדורים שאפשר לשטח אותם מעט) ואז התערובת תספיק להתגבש בזמן הקצר של הטיגון.
      אשמח לעדכון איך יצא 😉

  51. הי!
    אין לי תרסיס שמן לרסס על הקציצות שבתבנית..

    האם לשפוך מעט שמן קנולה מלמעלה, או שאפשר לוותר על זה?

    1. היי יעל,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה, את יכולה להבריש מעט בשמן רגיל (או למרוח) את השניצלים מלמעלה.

  52. המתכון להיט אצלנו ובבתים של החברים שאכלו אצלנו. עומדת להכין עכשיו כמות כפולה. האם המרת קמח רגיל בקמח מלא יתן תוצאה טעימה לדעתך? תודה מראש על תשובה.

    1. היי, מעולה! שמחה לשמוע.
      לדעתי אם תשלבי את הקמח המלא עם פירורי לחם רגילים (2/3 כוס קמח מלא+חצי כוס פירורי לחם) זה לא ייצא דחוס מידי ואפילו ייצא מוצלח 🙂
      מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים, אם את רואה שהתערובת מעט מתפרקת, פשוט תוסיפי מעט מים.
      בהצלחה ושבוע נפלא 😉

    1. היי צליל,
      זה מתפרק כי כנראה שאין מספיק חומר שידביק את התערובת. ממליצה להוסיף לתערובת כף טחינה נוספת + 1-2 כפות מים ולהכניס את התערובת לקירור במשך כשעה כדי שתתגבש.

  53. הכנתי היום, הייתי צריכה להוסיף יותר קמח ממה שרשום במתכון אבל בסוף יצא מעולה!
    הרבה יותר טעים מהשניצלים הקנויים

  54. הכנתי וטיגנתי במקום לאפות (לא היה מקום בתנור כי בינתיים נאפתה לה שם פשטידת הפיטריות המשגעת שלך…), הקטנים לא השתגעו, הגדולה אכלה ואמרה ככה ככה. יכול להיות בגלל שטיגנתי ולא אפיתי?

    1. היי דנה,
      אני מניחה שכן, במקרה הזה (להבדיל מרוב המקרים) הגרסה האפויה יותר טעימה כי במהלך האפיה כל המרכיבים מתגבשים.

    1. היי,
      אם את רוצה להכין את זה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים תפו"א גדול מבושל מעוך וכרבע כוס קמח תירס.
      לגבי שאר הקמחים שהצעת, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא.

    1. היי דנה,
      כן את המחצית השניה של התירס (כוס אחת) לא טוחנים אלא מוסיפים את הגרגירים שלמים לתוך התערובת ומערבבים.
      ונכון, 2 כוסות תירס שווה לקופסא של 550 גרם.
      שבוע נפלא 🙂

  55. הכנתי בצורת אצבעות. יצא מעולה. אחלה פינגר פוד, קריספי, טעים וקל להכנה. להבא אכין כמות כפולה ואקפיא. תודה על המתכון!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר