מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

קרקרים מקמח כוסמין

קרקרים מקמח כוסמיןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 21, 2017
Last modified:מרץ 31, 2019

Summary:

מתכון לקרקרים מקמח כוסמין טעימים, פריכים וממכרים שמכינים בקלות – נשנוש בריא וטעים

קרקרים מקמח כוסמין

מצרכים (כ-30 קרקרים):

חצי כוס (70 ג') קמח כוסמין

חצי כוס (50 ג') קוואקר דק

שליש כוס (45 ג') שומשום

כף (8 ג') קצח (לא חובה)

רבע כוס גרעיני חמניה

כפית שטוחה (5 ג') מלח

רבע כפית שטוחה פלפל שחור

3 כפות (24 ג') שמן זית

1 כוס (240 מ"ל) מים (רגילים מהברז)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה. מוצאים מהתנור  (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.

-מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך (*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).

מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט).

הערות:

*מומלץ להכין את הקרקרים באותו יום מאחר ופריכותם נפגעת יום למחרת.

*כדי להחזיר פריכות לקרקרים מומלץ להניח אותם על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם על 100 מעלות במשך 20-25 דקות. לאחר מכן יש להניח לקרקרים להתקרר לגמרי.

קרקרים מקמח כוסמין

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

57 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי ויצאו מעולים,תודה! לפעם הבאה רוצה להכין עם פשתן וצ'יה. אך הבנתי שחימום מזיק לצ'יה. האם ידוע לך על זה?

    1. היי חני,
      זרעי הצ'יה אינם מאבדים את ערכם התזונתי לאחר חימום, להבדיל מזרעי פשתן שכן נפגעים בחימום.

  2. הי אפרת, יצאו קרקרים מדהימים. אני הכפלתי כמויות לשתי תבניות, הוספתי לתערובת שליש כוס גרעיני דלעת ולאחר השיטוח בתבניות הוספתי מעל מעט מלח גס. משגע, כולם אהבו. בפעם נוספת הכנתי עם קמח ללא גלוטן במקום קמח כוסמין, יצא מצוין, אפילו יותר עדין… תודה על מתכונים נפלאים!

  3. וואו יצא מושלם אין מילים כאלה קל להכנה ופשוט מטורף!
    מומלץ לטבול עם גבינה לבנה יאממממיייייי
    תודה רבה לך אפרת היקרה!
    דרך אגב אני בת 12 חחח
    גמר חתימה טובה!

    1. יצא לי יותר להשתמש בקמח כוסמין של "תבואות" או "טחנות ישראליות" אבל כמעט כל סוג הוא טוב.

  4. היי אפרת, האם הבלילה אמורה לצאת נוזלית? היא יצאה לי ממש דלילה. האם להוסיף קוואקר/קמח? אשמח להתייחסות בהקדם (אני באמצע ההכנה…)
    תודה רבה,
    מיכל

  5. כדי לשמור על פריכות לאורך זמן – פשוט ייבשתי אותם הרבה זמן בתנור עד שאין לחות בקרקרים. (הפכתי אותם באיזה שלב. והוצאתי את אלו שהיו כבר ממש יבשים) יצא ממש טעים ופריך. פחות מלח.. הכנתי כפול שלוש , ושמתי בשלוש קומות בתנור (שמתאים לזה). תודה רבה!

  6. אני חייבת לציין כי המתכון הזה הוא סופר מעולה כנשנוש.
    פשוט, קל וטעים, הכנתי היום ובתוך שעה התחסל.
    תודה לך 😊

    1. היי אפרת, מעדכנת שתוספת זרעי צ'יה וגרעיני דלעת יכולים להשלים סוף את המתכון וכמובן מבלי להשמיט דבר מהמתכון.
      תודה.

  7. הי אפרת, תודה כרגיל על מתכונים מעולים!
    הקרקרים יצאו טעימים מאוד, טיפה מלוחים מדי אז בפעם הבאה אשים קצת פחות מלח 🙂
    הוספתי שליש כוס גרעיני דלעת, וכדי שהתערובת תישאר דלילה הוספתי עוד קצת מים לתערובת.

  8. שלום
    תודה על מתכונים נפלאים

    האם אפשר להכין עם קוואקר גס (אין כרגע קוואקר עדין בבית) או משהו אחר?

    תודה

  9. הי אפרת חסר לי מהמרכיבים רק גרעיני חמניה,זה קריטי?
    וכמה זמן זה יחזיק על השיש?בתוך קופסא אטומה כמובן.
    תודה!!

    1. אפשר להכין גם בלי גרעיני חמניה.
      הקרקרים נוטים להתייבש יום למחרת אבל אפשר להחזיר להם את הפריכות על ידי חימום בתנור (ראי הערה בתחתית המתכון).
      יום מקסים 🙂

  10. עשיתי בדיוק ויצא מעולה תמיד חיפשתי משהו בריא לנשנש אבל רציתי לשאול אם אפשר לשלב גם קצת טחינה במקום חלק מהמים או השמן ואם אפשר לפזר בסוף קצת מלח גס מלמעלה לפני שמכניסים לתנור

    1. היי אלי,
      אני חושבת שאפשר לשלב טחינה גולמית. בתור התחלה הייתי ממליצה לשים עד 2 כפות ואז אפשר לשים 2 כפות שמן.
      אין בעיה לפזר מלח גס לפני שאופים.
      המשך יום מעולה 🙂

  11. שלום 🙂

    בעצם המתכון הזה רצוי להכינו לאותו היום בלבד??

    מחפשת מאוד קרקרים מקח כוסמין אז שאוכל להכין כמות לכמה ימים..

    1. היי ליטל,
      אם הפריכות נפגעת אפשר לשים בתנור ב100 מעלות כדי להחזיר את הפריכות (ראי הערה בתחתית המתכון).
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר