מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות עוף וקישואים

קציצות עוף וקישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 5, 2018
Last modified:אוגוסט 9, 2018

Summary:

מתכון לקציצות עוף וקישואים אפויות בתנור

קציצות עוף וקישואים

מצרכים (כ-20 קציצות):

400 גרם עוף טחון

בצל קטן

2 קישואים בינוניים מסוג "זוקיני" (עם הקליפה הירוקה כהה)

1 גזר בינוני (מומלץ, לא חובה)

חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה

2 שיני שום

1 ביצה

כף שמן זית או קנולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.

סוחטים היטב את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל-190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ועובי 1-1.5 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


12 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואוו זה כל כך מגרה!!
    יש אפשרות לוותר על הביצה ופירורי הלחם, או להחליף במשהו אחר? פשוט לא אוכלת עמילן עם חלבון.
    תודה!
    נ.ב
    יש לי 2 שאלות בלי קשר למתכון…
    יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם שבבי סויה ועם "כמו טחון" מסויה-חתיכות גסות יותר?
    ואשמח בבקשה שתציעי לי מתכונים לעוגיות וכד', שאפשר לקחת לחו"ל ואיך לאחסן אותם.
    תודה רבה רבה!

    1. תכיני בלי ביצה ופירורי לחם רק תסחטי היטב את הנוזלים מהקישואים.
      לגבי הסויה, את חושבת שאפשר להכין המבורגר צמחוני (במקום הסייטן) או בולונז טבעוני (במקום הטופו).
      לגבי העוגיות, יש המון מתכונים. אני מציעה שתרשמי לי איזה עוגיות חשבת להכין ואני ארשום לך אם הן מתאימות לקחת איתך לחו"ל.

  2. שלום ותודה רבה לך על המתכונים המצויינים
    רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום פרורי לחם- אסור לי קמחים רגילים- רק שיפון וכוסמין

    1. היי רות,
      נסי להכין בלי קמח בכלל, רק חשוב לסחוט היטב את הנוזלים מהקישואים. אם במקרה התערובת רכה מידי שימי כף קמח כוסמין.

    1. כן אפשר אבל חשוב לסחוט מנוזלים לאחר הטחינה. הסיבה שהמלצתי על קישוא ירוק הוא שיש בו פחות נוזלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר