מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קיש גבינות ועירית מבצק מלוואח

קיש גבינות ועירית מבצק מלוואחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 10, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

קיש גבינות מהיר מבצק מלוואח

קיש גבינות ועירית מבצק מלוואח

2 תבניות עגולות בקוטר  18

מצרכים:

2 עלי מלוואח (ניתן להשתמש במקום בבצק עלים)

1 בצל קטן קצוץ

חצי כוס גבינה בולגרית מגורדת (כ-70 גרם)

חצי כוס גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת (כ-70 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

1 ביצה

2 כפות עירית קצוצה

כף קמח לבן

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מפשירים מעט את עלי המלוואח (אין להפשיר לגמרי אלא עד שהעלים נעשים מעט גמישים).

-מניחים עלה מלוואח על נייר אפיה ומרדדים קלות בעזרת מערוך. מניחים את העלה בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות עד לחצי גובה מהתבנית. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק במספר מקומות (יש לדקור בתחתית וגם בדפנות). מכניסים לתנור למשך 15 דקות ומוצאים.

קיש מבצק מלוואח

-מטגנים במחבת בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את הבצל המטוגן יחד עם כל החומרים. יוצקים את התערובת באופן שווה לשתי התבניות.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


39 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי קודם תודה על האתר המדהים!!!
    רציתי לשאול האם שמים את 2 העלים של המלאווח אחד על השני?
    דחוףף

  2. שלום לך אשה מקסימה !
    האם ניתן להכין את התחתית מבצק ולא מבצק מלאווח או בצק עלים , האם יש לך מתכון לבצק על בסיס שמן ?
    תודה

  3. היי
    אני מתה על האתר הזה ועושה ממנו המווון דברים והכל יוצא מעולה.
    שאלה, האם אפשר לפרוס את שני עלי המלוואח אחד ליד השני בתבנית גדולה יותר ומלבנית (כמובן עם קצת חפיפה בין העלים) או שזה לא יצא טוב? וגם האם יש עדיפות לתבנית עגולה או שזה לא משנה?

    1. היי מיכל,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      אפשר לפרוס שני עלי מלוואח אחד ליד השני.
      אין בעיה להשתמש בתבנית מלבנית. קחי בחשבון שהקיש אמור לצאת נמוך מגובה התבנית.

  4. אהלן

    האם אפשר וכדאי להקפיא.

    קשה להכין הכל שבועות באותו היום. השאלה אם להקפיא לא יהרוס…

    אם אין ברירה אכין יום לפני ואכניס למקרר..

    תודה

    ברק

    1. היי ברק,
      מסכימה לגמרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא. לדעתי זה אפשרי אבל יכול להיות שהטעם או המרקם מעט יפגעו.
      שבת שלום 🙂

    1. היי גל,
      לדעתי יהיה כדאי להכפיל את כמויות המילוי: 1 בצל בינוני קצוץ, כוס גבינה בולגרית, כוס גבנ"צ מגורדת, 4 כפות גבינה לבנה, 2 ביצים, 3-4 כפות עירית קצוצה, 2 כפות קמח, מלח ופלפל שחור.
      אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך מעט ל 25-30 דקות.

    2. כן את יכולה לעשות בכול גודל שאת רוצה פשוט מחכה קצת שיפשיר המלווח ואז את מתחילה למתוח הבצק כמו בצק עלים ואם רוצה לקבל צבע מורחת על כל עיגול מחמאה פלוס בירה ותאבון

  5. שלום!
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה ובמקום מלוואח להכין את התחתית של המתכון "קיש פטריות ובטטה"?
    תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!

    1. היי ציפי,
      אפשר לגלגל לרולדה אבל יש לפרוס לשבלולים ולסדר על התבנית לפני האפיה. אם תאפי כרולדה אני חוששת שזה לא יאפה כמו שצריך מבפנים.

    1. היי אסנת,
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בתוך קופסה אטומה. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.

  6. מהרגע שקראתי את המתכון הזה עשה לי חשק להכין אותו כל השבוע אני חושבת איך אני הולכת לאכול את זה. רציתי לדעת משהו לשים את המלוואח על טורבו או על אפיה רגילה? וגם אחרי זה ששמים את הגבינות טורבו או אפיה רגילה? כי מישהיא אמרה לי שכל דבר לאפיה היא עושה עם טורבו.
    ודרך אגב הכנתי את הפשטידת תירס אבא שלי פירק את זה יצא טעים!

    1. היי ליאת,
      כל האפיה היא בתוכנית התנור הרגילה – למעלה ולמטה (לא טורבו). בדר"כ מי שיש לו תנור חלש יחסית משתמש בטורבו.
      שמחה שפשטידת התירס יצאה מוצלחת 🙂
      שבוע מקסים!

  7. יצא מדהים, לא נופל מקישים של מסעדות! התאהבתי ברעיון של מלוואח כבסיס לקיש, יש לך אולי רעיון למתכון לקיש בטטה? 🙂

    1. היי הילית,
      שמחה שאהבת 🙂
      יש לי מתכון לקיש בטטה ופטריות שניתן להכין גם על בצק מלוואח (ואגב אם את מעדיפה בלי פטריות אין בעיה לוותר על הפטריות ולהגדיל את כמות הבטטה לבטטה בינונית שלמה).
      יום נפלא!

      1. אז הכנתי גם אותו ובעצתך בלי פטריות – יצא גם מעולה! אפילו יותר טעים מהקיש הזה 🙂

    1. היי דקלה,
      הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות עגולות קטנות (בקוטר 18). יש להשתמש בעלה מלוואח אחד בכל תבנית.

    1. היי ליאת,
      המלוואח נותן קצת מתקתקות לקיש אבל לדעתי אפשר גם עם בצק פריך. כדי שהתערובת לא תפגע בפריכות של הבצק אני ממליצה לפזר מעט גבינה צהובה על הבצק ומעל לצקת את התערובת (אם יש לך פרוסות גבנ"צ אז להניח כפרוסה וחצי על הבצק).
      שבת שלום וחג שמח 🙂

        1. הי ליאת, איזה עוד גבינות יש לך? חוץ מגבינות במרקם של ממרח (כמו גבינה לבנה, קוטג' וכו')

  8. יצא ממש טעים וקל להכנה. פתרון מעולה למי שרוצה לחסוך לעצמו את הכנת הבצק, כמוני:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme