מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינואה עם גזר

קינואה עם גזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 25, 2016
Last modified:ינואר 7, 2019

Summary:

מתכון לתבשיל מהיר ובריא של קינואה עם גזר – ארוחת צהרים מזינה

קינואה עם גזר

מצרכים (4 מנות):

כוס קינואה (200 גרם) *יש לשטוף את הקינואה ולסנן

2 גזרים גדולים מגורדים

חצי בצל בינוני קצוץ

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה סילאן, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר המגורד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

-מוסיפים קינואה ומתבלים בסילאן, כמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

קינואה עם גזר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

134 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ערב טוב. יש לימקינואה מעורבת . אפשר להכין איתה את המתכון ? וזמני בישול והשאר יהיו אותו הדבר ?

  2. הכנתי את הקינוואה שמתי בטטה במקום גזר
    שמתי שני כוסות וחצי מים רותחים אבל כמה גרגירי קינוואה לא בושלו (סיננתי לפני)שאוכלים מרגישים גרגירים למה זה קרה הכנתי פעם שנייה חשבתי אולי שמתי פחןת מים (פעם קודמת שמתי שני כוסות כמו המתכון)

    תודה

    1. היי אהובה,
      זאת קינואה לבנה?
      שטפת אותה לפני וסיננת?
      הכנת לפי המתכון (20 דקות בישול + 10 דקות מכוסה)?

  3. שאלה של מתחילים:) אבל האם מכניסים את הקינואה לסיר אחרי שהיא כבר מבושלת או לפני בישול…? תודה

    1. היי ענת,
      לפני בישול.
      יש לשים את הקינואה (כשהיא לא מבושלת) במסננת ולשטוף כדקה מתחת לברז ולסנן.

  4. מעדכנת שלא הספקתי לחכות למתכון של הקילו אז הכפלתי כמויות ל5 וזה הספיק. כולם ליקקו את האצבעות!! תודה רבה

    1. את יכולה לשים במקום 2 כפות מייפל או דבש (במקום 4 כפות סילאן).

  5. היי אפרת,מכינה את זה בפעם החמישית אולי.. מעולה!! צריכה בדחיפות את המתכון בכמות של קילו קינואה.
    תודה.

    1. היי רינת,
      קילו קינואה
      10 גזרים גדולים מגורדים
      2 בצלים גדולים קצוצים
      10 כוסות מים רותחים
      תיבול: 4 כפות סילאן, 2.5 כפיות כמון, 2.5 כפיות מלח, כרבע כפית פלפל שחור

  6. מהמם ותמיד יוצא מוצלח תודה רבה!
    הפעם אילתרתי עם בטטה, שבישלתי חצי בישול מראש (ובצל), וגם יצא להיט 🙂

  7. אתמול הכנתי ומדדתי את המים והקינואה בדיוק באותו כוס. האם זה אמור לצאת אחד אחד? או דיסתי?
    במקום גזר שמתי גמבה -אבל לא חושבת זהו הסיבה.
    אשמח לעזרה.תודה

    1. היי ענתי,
      הקינואה לא יוצאת אחד-אחד. היא יוצאת די עיסתית אבל גם לא מידי.

    2. אני תמיד שמה 2 כוסות ויוצא לי בסדר. לא כדאי שזה ייצא גם יבש מידי.
      את יכולה לנסות פעם הבאה להפחית את כמות המים בכרבע כוס.

  8. בישלתי את הקינואה כי שמעתי מדיאטנית שהוא מאוד בריא, וזה יצא ממש טעים. תודה רבה.בד"כ אוכל בריא לוא דוקא טעים. אבל מאוד הופתעתי לטובה.

  9. היי אפרת יצא מאוד טעים.מאוד אהבתי.תודה
    יש לך מתכון לכרעי עוף ללא סויה שהעוף יוצא שחום ומגרה?תודה

  10. טעטד שאלה בבקשה -לכוס קינואה מה כמות המים ששמים? היום אכין את זה ורשמת 2 כוסות מים רותחים.כמה מ"ל זה יוצא?תודה רבה

    1. לכוס קינואה שמים 2 כוסות מים (480 מ"ל) אבל חשוב שהמדידה תעשה באותה כוס שמדדת את הקינואה כדי שהיחס יהיה מאוזן.

  11. היי אפרת .שאלה כללית – האם רצוי להשרות את הקינואה לפחות חצי שעה? או פשוט רק לשטוף היטב?תודה

    1. אין צורך להשרות, מספיק לשים במסננת ולשטוף היטב מתחת לברז.

  12. שלום אפרת האהובה,
    מעולם לא הכנתי קינואה אך כשאני רואה את התגובות ואת התמונות, אני הולכת להכין! 🙂
    תודה לך על האומץ שאת נותנת לי לבשל

  13. מתכון מעולה, אני מכינה אותו המון! (ללא בצל)

    אצלי משום מה הקינואה שאני קונה מעט מרירה, ולכן אני משרה אותה חצי שעה לפני 🙂 זה מוציא את המרירות שלה…
    תודה רבה על המתכון!

    1. אפשר לשים חצי כפית דבש או סירופ מייפל.
      יום מקסים 🙂

    1. היי רינת,
      4 כוסות קינואה
      8 גזרים גדולים מגורדים
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      8 כוסות מים רותחים
      תיבול: 2 כפות שטוחות סילאן, 2 כפיות כמון, 2 כפיות מלח, פלפל שחור לפי הטעם

    1. אפשר לשים חצי כפית דבש או סירופ מייפל או פשוט לוותר על הסילאן.

  14. הכנתי אתמול ויצא מדהים! כמו כל המתכונים שלך:)
    רציתי לשאול אם מתאים להוסיף זרעי צ׳יה?
    ואם לא, האם יש לך רעיונות לאיזה מתכונים/בישולים ניתן להוסיף זרעי צ׳יה?
    תודה!

    1. היי רוני,
      לא בטוחה לגבי המתכון הזה אבל בכל אופן אני מצרפת עמוד על זרעי צ'יה כולל רעיונות איך לשלב אותו בתזונה- זרעי צ'יה.

  15. היי אפרת
    הכנתי היום – יצא ממש טוב אפילו בעלי אכל יאכל ואמר שהוא לא מבין כי הוא ממש לא אוהב קינואה הילדות בנות 4.5 ו3 גם אכלו ( ואני הייתי מרוצה יבריא אש!)
    תודה על כל המתכונים. יצא לי כבר להכין אולי איזה 20 השנה ולא הספקתי להודות. סופסוף הזדמן.
    תודה תודה

  16. אני קוראת את המתכון, והוא נראה לי מעולה וטעים ! מיד ניגשת להכין. רק שאלה : האם ניתן להחליף את הגזר בבטטה ? ואם כן, באיזה שלב של הבישול להוסיף אותה ? והאם לגרד בטטה או לחתוך לקוביות קטנות ??

    1. היי נגה,
      אני מניחה שאפשר להמיר בבטטה מגורדת ולהוסיף אותה באותו שלב שמוסיפים את הגזר.
      יום מקסים 🙂

  17. היי אפרת
    עשיתי טעות ושכחתי שמומלץ להשרות את הקינואה לפני הבישול.
    עכשיו יש לי 2 כוסות מוכנים בסיר אבל בטעם מר

    האם יש איך לתקן את זה? 🙁

    1. היי ארי,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס שהיא קטנה מידי? מומלץ להשתמש בכוס בנפח 240-250 מ"ל.

  18. הכנתי ויצא פצצה!!!
    ממליצה בחום!!!!!!!!!!!
    מאוד אוהבת את האתר הזה מכינה ממנו הרבה מתכונים ותמיד יוצא מוצלח!!!

    1. היי לירון,
      אני מניחה שבסביבות 4-5 כפות קינואה לא מבושלת.
      אם הכוונה למנה עצמה לאחר ההכנה אז בסביבות 10-15 כפות רגילות (האמת שמעולם לא בדקתי).

    1. היי אניטה,
      את יכולה לשים במקום חצי כפית דבש או סירופ מייפל או לוותר בכלל.
      יום מקסים 🙂

  19. היי
    קודם כל חייבת לתת שפו ענקי לאלופה של המתכונים..תודה רבה רבה על כל מתכוו
    ושאלה לגבי המתכון הזה..
    אם אני רוצה להכין חצי מהכמות אשמח לעזרתך( אודה לך אם תוכלי לציין לפי כוסות כי בגרמים אני לא חזקה חחחח)
    יום מקסים

  20. היי ערב טוב אני רוצה להכין את המתכון אבל אני רוצה חצי מהכמות.. תוכלי בבקשה לרשום לי לפי כוסות בבקשה מה הכמויות
    תודה רבה

    1. היי אילנית,
      חצי כוס קינואה
      גזר גדול מגורד
      חצי בצל קטן
      כוס מים רותחים
      תיבול: חצי כפית סילאן, רבע כפית כמון, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      ערב נפלא 🙂

  21. תודה על האתר הנפלא שפע רעיונות .אני גיליתי במקרה את האתר לפי מתכון למלבי ומאז רק טוב.אני מבשל למשפחה הגרעינית ומודה לך כל יום כל מתכון יוצא ״פצצה״

  22. הי אפרת תודה על המתכון.
    מה עושים נגד הטעם המריר של הקינואה ובאיזה קינואה כדאי יותר להשתמש (לבנה/מעורבת/אדומה).
    תודה,

    סיגל

    1. היי סיגל,
      אם את קונה קינואה שארוזה בשקית כמו סוגת לא אמור להיות לקינואה טעם כל כך מר. בכל מקרה כדאי לשטוף את הקינואה ולסנן.
      למתכון הזה אני ממליצה על הקינואה הלבנה הרגילה.
      יום נפלא 🙂

  23. שלום לך אפרת
    רציתי להודות לך על המתכונים שלך פשוט אין עליהם
    כשאני ממהרת ובכלל כל חג או סתם כשאני מזמינה אורחים ורוצה לטקטק אז זה רק בזכות המתכונים שלך
    תמשיכי להפתיע
    תודה לך

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר