

איך מכינים פתיתים?
2 כוסות פתיתים (מכל סוג שאוהבים)
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את הפתיתים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.
-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.
עוד מתכוני פתיתים:
אהבתם? שתפו
שלום אפרת. אשמח לדעת מה הכוונה 2 כוסות מכל סוג? כמה כוסות שמים בסהכ?
הכמות היא 2 כוסות. ניתן להשתמש בפתיתים מכל סוג שאוהבים.
2 כוסות סהכ מכל סוג (כוכבים צורות אחרות וכד)
אלופההה בזכותך אני יודעת לבשל!
כיף לשמוע! ❤️
שלום אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק. איזה תבלין אפשר לקחת במקום אבקת מרק?
מספיק לשים מלח ומעט פלפל שחור. שימי עוד רבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.
היי.. לכמה מנות המתכון?
כ-4 מנות.
אפרת! פעם ראשונה שהפתיתים יוצאים מעולה! כל פעם היתה יוצאת לי "פשטידת פתיתים" ולכן כמעט ולא הייתי מכינה! מעכשיו יש עוד תוספת קלה וטעימה להכנה ברשימה שלי 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה ושבת שלום 🙂
כן הכוונה להכין בלי שמן ביכלל האם זה אפשרי?כמו שמכינים אורז אפשר להכין ככה?
תודה רבה על מתכונים נהדרים
כן, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
תודה על המתכון יצא טעים:)
רציתי לישאול האם אפשר להכין בלי לטגן ואיך?
תודה רבה.
היי קרינה,
את מתכוונת להכנה בלי שמן בכלל?
*עם כוס אחת של פתיתים
היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את הפתיתים ורציתי לישאול איך להכין עם כוס אית של פתיתים והאם אפשרי יהיה להוסיף בצל ורסק עגבניות ומתי להוסיפם למתכון?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
חממי סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן וטגני בצל בינוני קצוץ דק עד להזהבה קלה. הוסיפי כוס פתיתים ו-2 כפות רסק עגבניות ותבלי בחצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
לאחר מכן הוסיפי כוס ורבע מים, ערבבי והביאי לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן הנמיכי לאש נמוכה וכסי את הסיר ובשלי במשך 10 דקות. כבי את האש והשאירי את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 🙂
הי אפרת, תודה רבה על מתכונים מעולים, ברורים וכיפיים. פעם ראשונה שהפתיתים יצאו לי אחד אחד , הכנתי גם את האושפלו ויצא מדהים! שבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה ענבר ושבת שלום 🙂
הי אפרת לכמות כפולה של פתיתים להכפיל את המרכיבים?
כן 🙂
הי קודם כל עשיתי כבר כמה מתכונים וכולם מצויינים.רציתי לדעת כמה מלח ופלפל צריך לשים?
הי שרון,
שמחה לשמוע 🙂
כחצי כפית מלח ועד רבע כפית פלפל שחור.
יום מקסים
שלום רב רציתי לדעת אם אני עושה כוס פתיתים כמה מים צריך? אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה? תודה.
הי מיטל,
על כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולא מומלץ יותר מ1/3 כפית פפריקה חריפה, אחרת זה ייצא חריף מידי אבל הכל כמובן תלוי בטעם שלך 😉