מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: פתיתים

Rating:
4
On אוגוסט 6, 2013
Last modified:דצמבר 25, 2016

Summary:

איך מכינים פתיתים?

 

מצרכים:פתיתים

2 כוסות פתיתים מכל סוג

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את הפתיתים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.

-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.

*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.

עוד מתכוני פתיתים:

מתכון לפתיתים סגולים

פתיתים עם חזה עוף וגזר

פתיתים אדומים

קציצות פתיתים







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

17 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת! פעם ראשונה שהפתיתים יוצאים מעולה! כל פעם היתה יוצאת לי "פשטידת פתיתים" ולכן כמעט ולא הייתי מכינה! מעכשיו יש עוד תוספת קלה וטעימה להכנה ברשימה שלי :)

  2. כן הכוונה להכין בלי שמן ביכלל האם זה אפשרי?כמו שמכינים אורז אפשר להכין ככה?
    תודה רבה על מתכונים נהדרים

  3. היי אפרת,
    רוצה עכשיו להכין את הפתיתים ורציתי לישאול איך להכין עם כוס אית של פתיתים והאם אפשרי יהיה להוסיף בצל ורסק עגבניות ומתי להוסיפם למתכון?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      חממי סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן וטגני בצל בינוני קצוץ דק עד להזהבה קלה. הוסיפי כוס פתיתים ו-2 כפות רסק עגבניות ותבלי בחצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
      לאחר מכן הוסיפי כוס ורבע מים, ערבבי והביאי לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן הנמיכי לאש נמוכה וכסי את הסיר ובשלי במשך 10 דקות. כבי את האש והשאירי את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
      בהצלחה :-)

  4. הי אפרת, תודה רבה על מתכונים מעולים, ברורים וכיפיים. פעם ראשונה שהפתיתים יצאו לי אחד אחד , הכנתי גם את האושפלו ויצא מדהים! שבת שלום

  5. שלום רב רציתי לדעת אם אני עושה כוס פתיתים כמה מים צריך? אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה? תודה.

    1. הי מיטל,
      על כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
      אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולא מומלץ יותר מ1/3 כפית פפריקה חריפה, אחרת זה ייצא חריף מידי אבל הכל כמובן תלוי בטעם שלך ;-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »