מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תרד וברוקולי

פשטידת תרד וברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 19, 2017
Last modified:נובמבר 19, 2017

Summary:

פשטידת תרד וברוקולי קלה להכנה וטעימה (חלבית)

פשטידת תרד וברוקולי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)

200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)

2 ביצים

3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג'

חצי כוס קמח תופח

רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ"צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שירלי,
      קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
      סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?

  1. נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
    יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
    תודה אסא

  2. היי אפרת

    אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח

    ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )

    האם יש לך מוג מה אפשרי?

    ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל

    1. אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.

    1. היי מארי,
      זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.

  3. אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
    טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
    האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!

    1. היי עדי,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.

  4. הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.

  5. היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
    טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר