מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פרגיות בסילאן ובטטות

פרגיות בסילאן ובטטותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

תבשיל פרגיות וקוביות בטטה ברוטב סילאן – מומלץ להגשה על אורז לבן

פרגיות בסילאן ובטטות

מצרכים:

500 גרם נתחי פרגיות עוף

1 בצל גדול קצוץ 

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

1/2 כוס מים רותחים

תיבול: 3-4 כפות סילאן, מלח, פלפל גרוס.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (כ-2 כפות) עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים עד שהבטטות מתרככות.

-מוסיפים את הפרגית ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים ומוסיפים מים רותחים.

-מערבבים ומכסים במשך מספר דקות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"מתכון מדהיםםםם! יצא מעולה" (שרון)

"הכנתי זה אחלה…" (מורן)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. שוב עשיתי ושוב יצא טעים ביותר!

    צרבתי קודם את הפרגיות בתנור בגריל 275 מעלות.

    לא בטוחה שזה משמעותי.

    כמו כן הורדתי מכמות הסילאן ובישלתי הרבה זמן.

    תודה ושבוע טוב!

  2. אני הולכת להכין את הפרגיות עכשיו, אפשר להוסיף פפריקה מתוקה או שזה רק יגרע מהטעם?
    תודה 🙂

  3. שבוע טוב,

    איזה מעדן ואיזה צבע!!!

    בישלתי הרבה זמן, נראה לי שכך כדאי, כדי שיקבל את הצבע המדהים.

    הוספתי פטריות

    תודה רבה!

    1. היי לירון,
      אפשר לשים 2-3 כפות דבש + כף רוטב צ'ילי מתוק (מאחר והדבש מתוק יותר מהסילאן) אבל צריך לקחת בחשבון שהדבש לא יצבע את התבשיל כמו סילאן והוא יישאר קצת חיוור.
      שבת שלום 🙂

    2. היי הכנתי בסוף רק עם דבש, אכלנו ביחד עם קינואה (שהכנתי גם לפי המתכון שלך :)). יצא ממש טעים! תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי לי,
      את חזה העוף מספיק לטגן כחצי דקה מכל צד אלא אם כן מדובר בנתחים עבים ואז יש לטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן לתבל, להוסיף מים רותחים ולהשאיר עוד כמה דקות עד לספיגת הטעמים.
      יום מקסים 🙂

  4. היי,
    לא רשמת על איזו אש לבשל?
    בכל אופן ניסיתי ובישלתי על אש בינונית. הפרגיות יצאו טוב, לא יבשות מדי ותפסו צבע טוב, אבל הטעם לא הורגש, למרות ששמתי לא מעט סילאן. לא יצא מגעיל אבל אין לזה טעם מוסף.
    מה אפשר לשי כדי להוסיף טעם? שזיפים מיובשים באמת נשמע לי טוב. יש עוד רעיונות?

    1. היי שחף,
      זה בסדר שבישלת על אש בינונית. שמת מספיק מלח? לטעם חזק יותר אפשר להשתמש ברוטב טריאקי במקום הסילאן.
      לתבשיל עצמו אפשר להוסיף שזיפים מיובשים, קוביות תפוחי אדמה, פטריות, חתיכות אננס משימורים.

  5. הי!

    מקווה שלא אטריד יותר.
    נראה לי שאני עוברת למתכון הזה אבל השאלה אם אפשר לעשות במקום בטטות שזיפים מיובשים (14 שזיפים ל7 פרגיות).
    אפשר?
    כדאי גם בטטה?

    חשבתי לשים על הבצל המטוגן את הפרגיות עם הרוטב לרבע שעה.להוציא לשים שזיפים ותפוחי אדמה ומלמעלה את הפרגיות?
    נראה לך?
    מליון תודות!

    1. היי דבי,
      את יכולה להכין עם שזיפים מיובשים וזה ייצא יותר טעים אם תשלבי עם בטטות או תפו"א.
      הפרגיות לא צריכות הרבה זמן בישול. מה שלוקח זמן זה תפוחי האדמה ולכן כדאי קודם לבשל את תפוחי האדמה שיתרככו מעט ואז להוסיף את הפרגיות. כמובן שאת יכולה להכין בדרך שציינת (בצל מטוגן ופרגיות ואז להוציא את הפרגיות ולשים שזיפים ותפוחי האדמה עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפרגיות).
      ל7 פרגיות שימי בערך 5-6 כפות סילאן.
      חג שמח!

    1. היי נגה,
      רק זמן הבישול משתנה לשעה ורבע-שעה חצי. מומלץ להרים את המכסה מידי פעם כדי לוודא שהתבשיל לא מתייבש, ואם כן יש להוסיף מים רותחים. ממליצה להוסיף 1-2 כפות נוספות של סילאן לאחר שעה של בישול.
      ניתן גם לאפות בתנור ב180 מעלות למשך כשעה וחצי.
      חג שמח 🙂

    1. היי יפעת,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאם אין בתבשיל תפו"א לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

    1. היי דבי,
      אפשר אבל בגלל שלוקח להם יותר זמן להתבשל מהבטטות כדאי לחתוך אותם לקוביות יחסית קטנות או לבשל אותם 10-15 דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.
      שבת שלום 🙂

    2. אם קשה לך את לא חייבת לענות.
      אני חשבתי כדי שלא יחסר טעם לפרגיות לשים בסוף הבישול. (אולי לבשל קצת בנפרד?)
      ומה את אומרת על זה שמדובר בקוביות פרגיות?
      מליון תודות!

    3. כן, את יכולה להוסיף בסוף הבישול אבל כדאי לבשל קצת בנפרד.
      ואין בעיה להשתמש בקוביות פרגיות.

  6. היי
    האם ניתן להוסיף לזה בוטנים בבישול או שפחות מתאים?
    או אולי אחרי הבישול לפני ההגשה???
    תודה רבה!!

    1. היי לירי,
      לאחר שהמנה מוכנה ולפני ההגשה אפשר לפזר מעל בוטנים.
      המשך יום נפלא!

  7. שבוע טוב אפרת! השבת הכנתי את הפרגיות האלו (יצא מעולה!) את השעועית הצהובה (יצאה מצוין) את סלט החסה והתפוחים(שמתי אגוזים מסוכרים) ואת הכרוב הגזר והשמיר והכל יצא טעים!
    הרבה תודה לך!

    1. היי דבי,
      זה יוצא בסביבות 3 מנות. כדי שהבטטה תשמור על צורתה צריך להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון וחשוב שקוביות הבטטה לא יהיו אחת על השניה. מומלץ גם לא לערבב אותן יותר מידי. פשוט לכסות את המחבת ולתת להן להתבשל ולהתרכך.

    1. היי ריקי,
      מה שנוח לך, ניתן לחמם בשתי הדרכים. רק אם מחממים במיקרו חשוב להגיש ולאכול מיד.
      יום נעים 🙂

  8. שלום רב,
    האם הכנת המנה יום לפני הגשתה וחימום על פלטה חשמלית למחרת אפשרית? טעמה לא ייפגם? תתייבש?
    תודה רבה וחג שמח.

    1. הי אריאלה,
      ברור שאין כמו להגיש את המנה ביום ההכנה אבל במקרה הזה אין בעיה להכין את המנה יום לפני ולחמם על פלטה חשמלית מאחר והפרגית מתבשלת בתוך רוטב וזה מה ששומר אותה עסיסית.
      חג שמח 🙂

  9. אני רוצה להכין כמות כפולה של פרגית.ניתן לטגן דקה מכל צד לפני כל המתכון הבצל וכו להוציא,ואז להחזיר לסיר בשלב הוספת הפרגית? תודה רבה

    1. אפשר בהחלט, זה גם מה שאני הייתי עושה אם הייתי מכינה כמות כפולה 🙂

    2. ממליצה להתחיל ב-5 כפות מלאות רוטב סילאן וחצי כוס מים רותחים ולהוסיף לפי הסמיכות שרוצים.

    3. אכן זה מה שעשיתי ויצא מעולה תודה רבה …לגבי הרוטב שמתי בערך פי אחד וחצי ועוד 3 כפות טריאקי

    1. הי אושרת,
      כן, התבשיל טעים גם יום למחרת 😉
      ועדיין אין אפליקציה לאתר..

    1. הי אירית,
      כן, אפשר להכין עם פרגית חתוכה לקוביות ואין צורך לשנות שום דבר במתכון.

    1. היי רותי, לאחר שמוסיפים את הפרגיות ומטגנים אותן דקה מכל צד, מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל.

  10. כמה זמן בערך לוקח לפרגיות להיות מוכנות?
    על איזה חום צריך לחמם? (בפלטה חשמלית…)
    איך יודעים שהפרגית מוכנה?

    1. הבישול בפלטה חשמלית דומה לבישול בגז, בהתחלה צורבים את הפרגיות בחום גבוה כדקה מכל צד ואח"כ מכסים ומנמיכים לחום בינוני בממוצע 5 דקות , כמובן שזה תלוי בעובי הנתחים. בכדי לבדוק אם הפרגית מוכנה, אפשר לחתוך פרגית אחת באמצע עם סכין ולראות אם הפרגית מוכנה- וזאת כשהפרגית משנה את צבעה מצבע ורוד-שקוף לצבע לבן. בהצלחה:)

  11. 1. כדאי להוסיף את הבצל לרשימת המצרכים ולהבהיר באיזה צורה לטגן אותו – קצוץ? חתוך לפרוסות?
    2. רוטב סילאן – הכוונה היא לסילאן כמו שהוא?
    3. כמה זמן בערך אמור לקחת לבטטה להתרכך? (האם באמת היא אמורה פשוט להיות בסיר עם הבצל המטוגן? בלי שמן? בלי מים?)

    1. היי לימור,
      לגבי הבצל, תודה על ההערה, תוקן.
      לעניין הרוטב- מדובר בסילאן רגיל (בצנצנת), כפי שקונים בכל סופר.
      לבטטה לוקח כ- 7 דקות להתרכך, תלוי בגודל הקוביות. הבטטה מתבשלת בתוך הסיר כשהוא מכוסה יחד עם הבצל (האדים מרככים את הבטטה), ואין צורך להוסיף עוד שמן. מים מוסיפים לאחר שהבטטה התרככה. בהצלחה:)

    1. תלוי כמובן בכמות הכרעיים/ירכיים. בגלל שזמן הבישול מתארך (בערך חצי שעה), תשימי יותר מים (בערך 2 כוסות) כי הנוזלים מצטמצמים בזמן הבישול. את יכולה להוסיף בטטה נוספת ויותר רוטב סילאן (בערך 8 כפות), זה כבר עניין של טעם. לקראת סוף הבישול, תטעמי ואם לטעמך צריך להוסיף עוד מים או רוטב סילאן תוסיפי. בהצלחה ושבוע נפלא

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר