מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 18, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

נשארה לכם פסטה מבושלת במקרר? זאת ההזדמנות להכין פסטה מוקרמת בגבינה עם רוטב שמנת ופטריות.

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות

מצרכים (2-3 מנות):

פסטה מבושלת (כחצי חבילת פסטה, 250 גרם לפני בישול)

מיכל שמנת מתוקה/ שמנת לבישול (250 מ"ל)

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

1בצל קצוץ דק

100 גרם גבינת פרמזן מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

תיבול: מלח ופלפל

אופן הכנה:

מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את השמנת, גבינת הפרמזן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (כשהשמנת מבעבעת).

מניחים את הפסטה המבושלת בתבנית בינונית ועליה שופכים את רוטב השמנת. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

130 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, כמה קל ומהיר, ככה טעים!!!
    הכנתי חצי כמות כמנה אישית – מושלם!!!
    אוהבת גם את הרוטב רוזה שלך, השבוע ארחתי ואמרו שיותר טעים ממסעדה, שלך באהבה:)
    תודה רבה!!

  2. הכנתי את זה לבד (בת 14 שאוהבת מאוד להתעסק במטבח)
    ויצא פשוט מושלם!!!
    המתכונים שלך אלופים!
    תודה רבה ואני ממליצה בחום לכווולם!

  3. טעים אששששששששש
    היוםלא היה לי פרזמן ולא צהובה שמתי שמנת רגילה של שני שקל (:
    ויצא טעים לא פחות
    אגב השתמשתי בשמנת בישול ברוטב פטריות -משדרג עשרת מונים ואולי זה עשה את זה כ"כ טעים
    אפרת -תודה על האתר הנפלא!

  4. שלום לך אפרת .רציתי לדעת עם חייבים להוסיף פיטריות הילדים שלי לא אוהבים

    תודה רבה עדינה

  5. וואי איזה שאלות!! ואיזה סבלנות יש לך אפרת שאפו! צריך לעשות פה סרטוני הדרכה או חוג בישול בשבילכם חחחחח

  6. היי אפרת רוצה להכין לשבת פרווה בלי הגבינות רק פסטה עם פטריופטריות ושמה פרווה של ריץ האם זה עדיין יהיה טעים באותו התיבול?פעם הבאה נעים חלבי:)

    1. היי רננה,
      אפשר לוותר על הפרמזן.
      במקום שמנת מישהי רשמה בתגובות: "לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם" (סיון)

  7. היי

    האם אני יכולה להוסיף מעט שום כתוש ולתיבול קצת מרק עוף בטעם בצל זה יוסיף לטעם או שאין צורך, מספיק בצל בטיגון?
    האתר שלך מקסים והמתכונים מעולים,את מגיבה בצורה פרטנית ומדויקת.
    תודה שרה

    1. כן, אפשר להוסיף שום כתוש וכפית שטוחה אבקת מרק בטעם בצל.

  8. אם הוספתי עוד 100 גרם פסטה ואין לי פרמזן או שמנת להוסיף, רק גבינה צהובה. מה אפשר להוסיף כדי שהרוטב יספיק?

  9. היי אפרת,
    מחר בערב יש לי מסיבה ל30 איש. אני מכינה פסטה עם רוטב שמנת פטריות. מתי הכי מוקדם אפשר להכין את הרוטב?
    (מכיון שאני רוצה להכין מה שאפשר מראש)
    כמו"כ, כמה חבילות פסטה את ממליצה להכין?
    תודה ענקית

    1. היי לאה,
      לגבי הכמויות, לדעתי 3 חבילות פסטה אמורות להספיק אבל זה מאוד תלוי מה עוד מוגש בערב.
      את הפטריות והבצל אפשר לטגן בבוקר/צהריים. אחרי הצהריים/ערב אפשר להוסיף את השמנת ולבשל עוד כמה דקות.
      יום מקסים 🙂

  10. ראשית,תודה על שאר המתכונים כל המתכונים שבאתר הזה יצאו טעימים ומיוחדים!אני מנסה את המתכון של הפסטה המוקרמת לחג שבועות ואני מקווה שזה יצא כך. חג שמח ותודה לך אפרת!

  11. היי אפרת
    איך זה יהיה אחרי יום במקרר וחימום קל על הפלטה?
    (מחפשת מתכונים לשבועות השנה שיוצא במוצאי שבת)

    1. היי יפעת,
      כל מה שקשור להקרמה בעייתי כי השכבה המוקרמת מתייבשת.
      אם יש לך אפשרות אז אני ממליצה להכין את הפסטה ואת הרוטב יום לפני ולשמור במקרר בנפרד. לפני ההגשה לערבב, לפזר גבינה צהובה מגורדת ולכסות בנייר כסף ולחמם על הפלטה.

    1. אני חושבת שאפשר לשים כ200 מ"ל. קחי בחשבון שעם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עסיסי ורטוב מבפנים.

    1. הוספת פרמזן לתערובת?
      אפשר לנסות לבשל את זה יותר, זה מסמיך בבישול.

  12. יצא מושלם!
    לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם.
    המנה מדהימה, תודה!

    1. מעולה, אהבתי את האלתור 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבוע נפלא!

    1. היי,
      אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית 32X25.

    1. היי אביה,
      הכנת בלי שמנת ויצא יבש?
      אם אין לך שמנת אפשר להכין רוטב עגבניות לפסטה ולערבב עם זה.

  13. תודה גדולה על מתכונים מדהימים!!!רציתי לשאול יש לי שמנת להקצפה של שופרסל38%זה בסדר?והאם אפשר לעשות מפסטה טריקולור?אפשר בבקשה גם לשאול מה הכמות לחבילה שלמה להכנת המתכון.?תודה וסליחה על החפירה…פשוט רוצה להכין למחר

    1. היי אתי,
      אפשר לשים בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות. יש לטגן את קוביות הבטטה במחבת עד לריכוך יחיד עם הבצל.
      חג שמח 🙂

  14. הי. ראשית את עושה חסד גדול עם כל הנהנים מהמתכונים המעולים שלך! רציתי לשאול, אני צריכה את הפסטה למחר בערב. אפשר להכין אותה היום?איך לחמם? וגם, מה עושה הבישול בתנור? רק מקרים את הגבינה צהובה? מה קורה אם אני מוותרת על שלב התנור?

    1. היי חני,
      ממליצה לבשל את הפסטה היום, לסנן מנוזלים ולערבב אותה עם קצת שמן זית ולשמור במקרר עד מחר. גם את הפטריות והבצל אפשר לטגן כבר היום, לערבב עם השמנת וכו', לצנן ולשמור במקרר.
      מחר יישאר רק להרכיב את המנה בתבנית (עניין של 2 דקות) ולאפות בתנור 10-15 דקות. מומלץ לאפות סמוך להגשה ולא יום לפני.
      אם את רוצה לוותר על שלב האפיה את יכולה פשוט להכין פסטה ברוטב פטריות ולשמור בנפרד במקרר (בכלי אחד לשים את הפסטה ובכלי שני את רוטב הפטריות). בכל מקרה תצטרכי לחמם למחרת.
      בהצלחה 🙂

  15. הי, רציתי להכין הערב כמות של שקית פסטה שלימה ואני רואה שיש לי רק שמנת אחת ( 250 מ"ל). יעזור אולי להוסיף חלב?
    ועוד שאלה, אין לי פרמזן וראיתי שכתבת להחליף בגבנ"צ. השאלה האם להוסיף אותה בשלב עם השמנת או לשים בסוף הרבה גבנצ?
    ועוד- אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית?
    תודה רבה!

    1. היי,
      אפשר להוסיף שליש כוס חלב.
      חלק מהגבינה הצהובה כדאי יהיה להוסיף לשמנת וחלק לפזר בסוף מעל.
      מבחינת טעם, עדיף להשתמש בשמנת מתוקה/להקצפה או שמנת לבישול ולא בקצפת צמחית.

  16. עשר דקות ועשר של מתכונים
    רציתי לשאול למה רשמת במתכונים דווקא שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול?
    האם יש הבדל בניהם?

  17. היי אפרת,
    יש לי שמנת לבישול אפילו שתיים במקרר שניקנו בטעות,האם אני יכולה להכין את הפסטה עם השמנת לבישול, עד כמה שאני מבינה, את המוקרמים מכינים עם שמנת לבישול דווקא ולא עם שמנת מתוקה, (ואולי אני טועה..)
    תודה מראש, ושנה טובה.

    1. היי,
      חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה.
      2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
      2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס
      1 בצל גדול קצוץ דק
      200 גרם גבינת פרמזן מפוררת
      200 גרם גבינה צהובה מגורדת
      תיבול: כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור

    1. היי יפעת,
      את יכולה להכין בלי שמנת אבל קחי בחשבון שזה ייצא יבש מבפנים (כי אין את הרוטב של השמנת).

    1. אתה צודק אמיר, הוספתי פרטים במתכון.
      אם עדיין משהו לא ברור כמובן שאתה מוזמן לשאול 🙂

  18. אני רוצה לוותר על שלב התנור.אני יותר אוהבת את זה נוזלי כמו לפני ההכנסה לתנור. האם זה אפשרי לאכול את זה בלי להכניס לתנור? האם השמנת המתוקה תתבשל מספיק על האש כדי לאכול אותה או שחייבים לבשלה עוד בתנור? תודה מראש קרן

    1. היי קרן,
      בטח, את יכולה לאכול את זה גם בלי להכניס לתנור 🙂 מספיק הבישול הקצר במחבת.

    1. היי ריקי,
      אפשר לחמם את זה שוב אבל כמובן שזה הכי טעים באפיה הראשונה.

  19. הכנתי אתמול ויצא טעים. איך אפשר להפוך את זה לפשטידה של ממש? גיליתי את האתר הזה והמלצתי עליו המלצה רותחת בדף הפייסבוק שלי ובקבוצת הבישול שלי. הכנתי כבר כמה דברים, בינתיים הרוב מוצלח מאוד. מה שלא- לא בגלל המתכון אלא טעמם של בני הבית. אני לא יוצאת מהמטבח בגללך 😉
    הילדים אוכלים יותר מבושל מאשר קודם.
    תודה!

    1. דנה היקרה, כיף גדול לקרוא את מה שרשמת, תודה רבה! 🙂
      לגבי הפיכת המתכון למרקם של פשטידה, יש להוסיף ביצים אשר יקשרו ויחברו את המרכיבים יחד, אחרת הם מתפרקים. אני ממליצה במקרה הזה גם לוותר על השמנת או לפחות להפחית את הכמות בחצי.
      הבסיס דומה למתכון של ה"מאפינס מקרוני" שניתן להכפיל או לשלש כמויות ולהכין בתבנית רגילה כפשטידה. ניתן כמובן להכין עם כל סוגי הפסטה ולהוסיף בצל מטוגן, פטריות ולשלב כל מיני סוגי גבינות לפי הטעם.
      מצורף קישור למתכון:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99/

    1. היי יוסי,
      אפשר לוותר על הפרמזן ולהוסיף יותר גבינה צהובה, זה עדיין ייצא טעים 😉

    1. הי קרן,
      לדעתי שליש כפית מלח מספיקה שלא ייצא מלוח מידי, אחר כך תמיד אפשר להוסיף לפי הטעם 😉

  20. היי גבינת פרמזן חשובה למתכון ? אם כן יש לה איזשהו תחליף שאפשר להשתמש בו במקום?

    1. היי אוראל,
      גבינת הפרמזן מוסיפה עוד טעם אבל אפשר להכין גם בלי פרמזן ועדיין ייצא טעים 😉

  21. היי, האם זה יוצא כמו פשטידה?
    אני מעדיפה את זה כמו פאי שמורכב מפסטה פנה מאשר סתם ספגטי בתבנית.

    1. הי דנה, מבפנים התערובת של הפסטה נשארת מעט נוזלית מרוטב השמנת אם זה מה שהתכוונת.

    1. היי אביבה,
      בערך חצי חבילת פסטה – 250 גרם. אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום מלבנית קטנה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר