מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פטריות עם אפונה

פטריות עם אפונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 26, 2019
Last modified:פברואר 26, 2019

Summary:

תבשיל אפונה ופטריות במחבת – תוספת טעימה וקלה להכנה

פטריות עם אפונה

מצרכים (2-3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

כוס וחצי אפונה משקית קפואה

חצי כוס מים רותחים

תיבול: כפית אבקת מרק, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-7 דקות עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לבשל על אש בינונית ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים אפונה ומים רותחים ומתבלים באבקת מרק, כמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות נוספות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי מושלם.לצידו אורז בסמטי לבן."מכורה למתכונייך"כולם נפלאים וטעימים.🍜🍮תודה חמה מכול ה💞💞

    1. זה לא אותו טעם 🙂 אבל אם אין לך כמון שימי רבע כפית שטוחה כורכום.

  2. היי אפרת

    מה הכונה מצטמצמות ומה זה מגירות נוזלים?

    מכייון שאני משתמשת בנירוסטה נאלצית להוסיף מים כי אחרת זה מתחיל להשרף בשלב הפיטריות

    האם לכלול את כמות המים בחצי כוס מים רותחים ?

    תודה

    1. את תראי שהפטריות מתחילות להצטמצם מעט בגודלן ולהוציא נוזלים.
      אם לאחר טיגון הפטריות לא נותרו הרבה מים במחבת אז תוסיפי חצי כוס מים.

    1. אם זו שקית של 800 גרם שימי בין כוס וחצי ל-2 כוסות מים.
      את כמויות התיבול מומלץ להכפיל ב-3.

  3. הכנתי יצא מאוד טעים,
    מנסיוני אפשר להחליף בשעועית -ירוקה חתוכה וקפואה,אם רוצים לגוון.

  4. שלום אפרת,
    דבר ראשון תודה על מתכונים נפלאים!
    האם יש דרך להכין מתכון זה עם אפונה יבשה?
    ופטריות מקופסת שימורים?

    תודה רבה
    ענבל

    1. היי ענבל,
      את האפונה היבשה יש לבשל קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אח"כ להכין איתה את המתכון.
      אפשר להשתמש בפטריות משימורים באותו אופן.

  5. תודה אפרת על כל המתכונים.
    מאד אוהבת את האתר שלך
    מתאים להוסיף לזה גם כרוב קצוץ?

  6. היי
    אני רווק עם שני סירי בישול (עם מכסה)ומחבת חבוטה… (בלי מכסה!)
    אפשר להשתמש בסיר במקום מחבת? 🙂
    נראה מצוין!

  7. היי אפרת

    מה במקום אבקת מרק אפשרי מלבד אבקת המרק שבאתר או הוספת מלח ?

    או שיהיה טעים במובן מסויים גם ככה?

    תודה. יום נפלא.

    1. אין צורך להוסיף משהו אחר. יש גם את הכמון שמוסיף טעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר