מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם פירות יבשים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 27, 2016
Last modified:ינואר 27, 2016

Summary:

מתכון חגיגי לעוף בתנור עם פירות יבשים שמתאים לכל אירוח ובמיוחד לט"ו בשבט

עוף עם פירות יבשים

מצרכים:

10 חלקי עוף (לדוג' שוקיים, ירכיים)

10 שזיפים יבשים מגולענים

10 משמשים יבשים

10 שיני שום שלמות קלופות

בצל גדול חתוך ל-4

בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים

שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

רוטב לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפירות היבשים בתבנית.  מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים היטב בצורה אחידה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה וחצי.

*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! אני משתמשת בהם הרבה ותמיד קוצרת שבחים :-)
    לגבי המתכון הנוכחי, עשיתי קניות וגליתי שחסרים לי כוסברה וקינמון,
    במה אפשר להחליף אותם?
    תודה מראש!

  2. יצא מאסטר פיס!
    אילו השבחים שקצרתי. בחרתי בדרך של חימום בתבנית מכוסה לשעה וחצי ואז הורדתי את הכיסוי עד להשחמה. העוף יצא רך וטעים. תודה על המתכון המעולה והקל.

    1. לתבשילים או לאפיה זה בדר"כ יוצא בסדר. לשימוש בסלט טרי פחות.
      בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה :-)

  3. שוב שלום לך,רציתי לדעת מה דעתך: האם אני יכולה לשטוף מהיום את הכוסברה והפטרוזילה לקצוץ ולהקפיא?על מנת שיהיה לי פחות התעסקות ביום ראשון שאני מכינה את העוף והרוטב.תודה

  4. הי מתכונים מדהימים הייתי מעוניינת להוסיף תפוח אדמה ובטטה שאלתי אי אם יש אפשרות לשלב את שניהם כידוע לי שבטטה מתבשלת יותר מהר מתפוח אדמה ואם לא אוציא בזמן זה יהיה מושי
    מה ניתן לעשות על מנת שכולם יהיו יחד ברוטב עם הבשר והפירות?

    1. היי טלי,
      אפשר לשלב בין בטטה ותפו"א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
      שבוע נפלא :-)

  5. האם אפשר להוסיף צימוקים?אין לי מספיק שזיפים ומשמשים אז חשבתי להוסיף גם צימוקים, מתאים לדעתך?

  6. היי אפרת,
    תודה רבה על אינספור מתכונים מעולים!! כל דבר שהכנתי יצא מוצלח..
    את העוף עשיתי לשבת בתוך שקית קוקי וזה שידרג ברמות כי נשאר מלא רוטב והיום היה רך רך וטעיםםם..
    שוב תודה ושבוע טוב..:)

    1. היי דורית,
      הסויה מספיק מלוחה ולכן לטעמי לא היה צריך תוספת של מלח. בכל מקרה, אפשר לטעום את הרוטב לאחר שהוא מוכן ולהוסיף במידת הצורך ולפי הטעם :-)
      יום נפלא!

    1. כן אסף, אפשר גם לבשל.
      יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן. לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגנם כדקה מכל צד. להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי. יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
      בהצלחה ;-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »