מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם פירות יבשים

עוף עם פירות יבשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 27, 2016
Last modified:ינואר 27, 2016

Summary:

מתכון חגיגי לעוף בתנור עם פירות יבשים שמתאים לכל אירוח ובמיוחד לט"ו בשבט

עוף עם פירות יבשים

מצרכים:

10 חלקי עוף (לדוג' שוקיים, ירכיים)

10 שזיפים יבשים מגולענים

10 משמשים יבשים

10 שיני שום שלמות קלופות

בצל גדול חתוך ל-4

בטטה גדולה חתוכה לעיגולים או לפלחים

שליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

רוטב לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, שן שום שמנה כתושה, כף מלאה פפריקה מתוקה, שליש כפית אבקת קינמון, שליש כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

מניחים את חלקי העוף, הבטטה, הבצל, שיני השום והפירות היבשים בתבנית.  מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים היטב בצורה אחידה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה וחצי.

*הערה: אם התנור שלכם חזק ומייבש את העוף, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף במהלך השעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות בתנור חצי שעה נוספת, עד לקבלת צבע יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


67 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רינת,
      אין צורך כי העוף מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ולוודא שזה לא מתייבש. אם כן אז להוסיף מים.

  1. שנה טובה וגמר חתימה טובה
    האם אפשר להקפיא את העוף?
    (בדרך כלל אני מקפיאה עופות לאחר הבישול – ובחימום על הפלטה יוצא מעדן – איני יודעת אם כאן יש משהו יוצא דופן)
    תודה
    אלישבע
    נ.ב. כרגיל… ההכנות לחג מתחילות ב'מתכונים ב10 דקות'….)

  2. הי, אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר בערב. האם את ממליצה להשרות את העוף במרינדה לפני ואם כן כמה זמן? האם כבר מהיום?

    1. אין צורך להשרות מראש במרידנה (זה דווקא יכול לגרום למרינדה לא להתפס בעוף בגלל שהוא מפריש נוזלים).
      אם אין לך אפשרות להכין מחר אפשר גם להכין היום את העוף ולשמור במקרר.
      שנה טובה 🙂

    1. היי שירלי,
      את יכולה לוותר על הסויה ולשים יותר סילאן (1-2 כפות נוספות). חשוב רק להוסיף מלח, בסביבות כפית שטוחה.

  3. מתכון נפלא! מאז הפעם הראשונה שהכנתי מקבלת בקשות ל"עוף הטעים הזה שלך" לפחות פעם בשבוע. בכלל האתר הפך להיות ספר המתכונים שלי. תודה!

  4. הי, חייבת לפרגן בענק! גם אני בעיקר "ממציאה" מתכונים… שמה מה שיש ויוצא מה שיוצא ואיכשהו לרוב זה מעולה… :). א ב ל כשאין לי שום חשק או רצון אפילו להתעסק בלחשוב על אוכל, נכנסת לאתר שלך ומקבלת רעיונות מעולים! העוף הזה מ ש ג ע!! מומלץ בחום! הוספנו גם דלורית ועוד המון בצל והיה להיט. תודה תודה, את עושה חשק לבשל וכל מתכון שלך מנצח. יישר כח!

  5. אשמח לעזרתך.

    כל בני משפחתי וגם אני לצערי הרב חולים במחלת סוכרת, ט"ו בשבט בשבילנו הוא במקום מסויים מקולל אבל אני מנסה כל פעם לתמרן בצורה כזאת שלא יהיה מתוק מדי ונכשלת לרוב.

    אשמח אם תוכלי לסייע לי איך לשמור על המסורת מבחינת עוף ובשר שלא יהיה מתוק מדי אבל עם ניחוח קל של מתיקות מפירות יבשים…

    המון תודה לך.

    1. היי אריאלה,
      את יכולה להכין את העוף בתיבול רגיל שמתאים לכם ולפזר קצת פירות יבשים. כך העוף יקבל במהלך האפיה ניחוח ומתיקות קלה מהפירות היבשים.
      שבוע טוב 🙂

  6. קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! אני משתמשת בהם הרבה ותמיד קוצרת שבחים 🙂
    לגבי המתכון הנוכחי, עשיתי קניות וגליתי שחסרים לי כוסברה וקינמון,
    במה אפשר להחליף אותם?
    תודה מראש!

  7. יצא מאסטר פיס!
    אילו השבחים שקצרתי. בחרתי בדרך של חימום בתבנית מכוסה לשעה וחצי ואז הורדתי את הכיסוי עד להשחמה. העוף יצא רך וטעים. תודה על המתכון המעולה והקל.

    1. לתבשילים או לאפיה זה בדר"כ יוצא בסדר. לשימוש בסלט טרי פחות.
      בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

  8. שוב שלום לך,רציתי לדעת מה דעתך: האם אני יכולה לשטוף מהיום את הכוסברה והפטרוזילה לקצוץ ולהקפיא?על מנת שיהיה לי פחות התעסקות ביום ראשון שאני מכינה את העוף והרוטב.תודה

  9. הי מתכונים מדהימים הייתי מעוניינת להוסיף תפוח אדמה ובטטה שאלתי אי אם יש אפשרות לשלב את שניהם כידוע לי שבטטה מתבשלת יותר מהר מתפוח אדמה ואם לא אוציא בזמן זה יהיה מושי
    מה ניתן לעשות על מנת שכולם יהיו יחד ברוטב עם הבשר והפירות?

    1. היי טלי,
      אפשר לשלב בין בטטה ותפו"א ואין בעיה לאפות את הכל ביחד בתנור עם העוף והפירות היבשים. את הבטטה מומלץ לחתוך לפלחים גדולים יותר בעוד שאת תפוחי האדמה לפלחים קטנים יותר.
      שבוע נפלא 🙂

  10. האם אפשר להוסיף צימוקים?אין לי מספיק שזיפים ומשמשים אז חשבתי להוסיף גם צימוקים, מתאים לדעתך?

  11. היי אפרת,
    תודה רבה על אינספור מתכונים מעולים!! כל דבר שהכנתי יצא מוצלח..
    את העוף עשיתי לשבת בתוך שקית קוקי וזה שידרג ברמות כי נשאר מלא רוטב והיום היה רך רך וטעיםםם..
    שוב תודה ושבוע טוב..:)

  12. שלום. אני רוצה להכין את זה אבל אין לי בטטה. האם אפשר במקום הבטטה לשים תפוח אדמה?

    1. היי דורית,
      הסויה מספיק מלוחה ולכן לטעמי לא היה צריך תוספת של מלח. בכל מקרה, אפשר לטעום את הרוטב לאחר שהוא מוכן ולהוסיף במידת הצורך ולפי הטעם 🙂
      יום נפלא!

    1. כן אסף, אפשר גם לבשל.
      יש לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עם 2-3 שמן. לאחר מכן להוסיף את חלקי העוף ולטגנם כדקה מכל צד. להוסיף את השום הכתוש, הבטטה והפירות היבשים, להוסיף כוסברה קצוצה ולתבל בסויה, סילאן, פפריקה, קינמון, כמון ופלפל שחור. לשפוך לסיר בין חצי לכוס מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי. יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב וכמובן לוודא שהתבשיל עסיסי ולא מתייבש. במידה וכן יש להוסיף מים במידת הצורך.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »