מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בדבש וצ'ילי מתוק

עוף בדבש וצ'ילי מתוקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:אוגוסט 10, 2016

Summary:

עוף מתוק בתנור ברוטב דבש, צ'ילי מתוק ושום

מצרכים:

7-8 חלקי עוף (לדוג' ירכיים, שוקיים)

2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים

1 בצל גדול חתוך ל-8

עלי תימין (לא חובה)

חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 4 כפות דבש/ סילאן, 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את חלקי העוף, תפוחי האדמה והבצל. מערבבים בקערית נפרדת את כל חומרי המשרה ומערבבים היטב עם המרכיבים בקערה.

-מסדרים בתבנית התנור ומפזרים עלי תימין מעל. צולים בתנור ב180 מעלות במשך כשעה וחצי.

הערה: כדי שהעוף יקבל צבע יפה, ממליצה להשתמש בשילוב של סילאן עם דבש.

עוף בדבש וצ'ילי מתוק

עוף בדבש בתנור, עוף מתוק בתנור, עוף בצ'ילי מתוק

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

196 תגובות

הוסף תגובה
  1. אם אני מכינה את העוף בסיר,
    כמה זמן זה צריך להיות על האש??
    האם צריך להוסיף משהוא, כמו מים??
    תודה רבה!!

    1. יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וחצי כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.

  2. אופים את חלקי העוף עם העור או שמורידים לפני?בד"כ אני מורידה את העור, האם זה משנה?
    תודה על האתר המוצלח, ממש נהנית ממנו

  3. תודה גדולה על האתר!
    בזכותו אני מגוונת בכל יום את הארוחה ובקלות גדולה!
    שאלה – האם אפשר לשים תבלין תימין במקום עלים?
    תודה רבה

  4. שלום אפרת

    האם התיבלון יכול להתאים לדג סלמון? ואם כן צריך לשנות משהו? הכוונה לדג שלם קפוא

    תודה רבה

    1. היי שימרית,
      אפשר אבל אני ממליצה להכין עם חזה עוף עם העצם והעור. זה שומר על העסיסיות שלו.

  5. היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בחלקי עוף אחרים שהם בלי עצם כי בעלי לא אוהב חלקים שהם עם עצם

    1. היי רווית,
      מדובר בחזה עוף או בחלקים אחרים? כי אם זה חזה עוף אז משך זמן האפיה משתנה.

  6. מכינה כבר מספר שבתות באופן רצוף!! מעולה וגם שלושת העלדים טורפים בהנאה. תודה על המתכונים – גם קלים להכנה וגם טעימים ושווים. שבת שלום!

  7. עשיתי את המתכון הזה ל-30 מוזמנים לשמחה משפחתית, ולא הפסיקו להחמיא ולפרגן, היו "הדים" גם כמה ימים אחרי…
    הרגשתי לא נעים- כי בעצם המחמאות האילו מגיעות אליך..
    תודה רבה על האתר בכלל ועל המתכון הפרט…

    1. שמחה שיצא טעים.
      אלה הידיים שלך שהכינו, לכן זה מגיע לך 🙂
      תודה 🌷

    1. היי מימי,
      יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וחצי כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.

  8. הכנתי לסעודה מפסקת ויצא מעולה מעולה!היו לי הרבה אורחים וכולם התלהבו מהעוף הטעים והתפו"א שמתובלים כ"כ טוב וטעים.
    תודה! בזכותך אני מגוונת ותמיד מצליחה ב"ה!

    1. היי יהודית,
      לבישול בסיר: יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וכוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
      שנה טובה ומתוקה ❤️

  9. אפרת היקרה
    אני רוצה להכין היום לחג ולהקפיא.
    לדעתך כדאי להחליף את התפו"א בבטטה?
    או לוותר בכלל על ירק?
    תודה רבה מאד

    1. היי מלכי,
      אם את מקפיאה עדיף לוותר על הירק ולהכין רק את העוף.

  10. אני רוצה להגיד לך תודה!!כאחת שלא יודעת כלל לבשל את היחידה שהצלחת בזכות המתכונים הקלים והמפורטים לגרום לי להכנס למטבח , לבשל והכל יוצא מדהים!! לא מפסיקים לפרגן, תודה אני מעריכה מאוד

    1. אפרת יקרה,אני מצטרפת לדברי אלינור. לפני החתונה לא ניכנסתי למטבח. אחרי החתונה הכנתי הרבה מתכונים מוצלחים מאתר זה ועליהם קיבלתי אין סוף פירגונים. אין לי מילים להודות!!!!!
      בזכותך יש לי ביטחון להיות במטבח…

  11. היי אפרת
    אם אני עושה לפי המתכון האם אני שמה בתנור על קו תחתוןקו עליון? האם לכסות בנייר כסף? והאם צריך לבשל תתפוחי אדמה או שאין צורך? האם גם הם מקבלים את אותו התיבול?
    תודה

    1. כן, קו עליון וקו תחתון.
      אין צורך לכסות את העוף.
      תפוחי האדמה עם אותו תיבול. אין צורך לבשל אותם לפני, הם יתרככו באפיה. רק כדאי לחתוך אותם לגודל בינוני-קטן כדי שיספיקו להתרכך.

    1. אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק ולתבל רק בשמן, סילאן, שום, מלח ופלפל שחור.

  12. תודה גדולה, ניסיתי כמה מתכונים יצא מעולה ממש. המתכונים שלך פשוטים, טובים, ותמיד יש בהם חידוש מרענן בשבילי. מודה לך מאד

  13. שלום אפרת,

    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש עם עוף ישר מהמקפיא או שיש צורך להפשיר קודם?
    וגם אם אפשר להחליף את הצ'ילי במשהו אחר, אין לי כרגע.

    תודה רבה!

    1. היי יהודית,
      חשוב להפשיר את העוף לגמרי לפני השימוש.
      במקום צ'ילי אפשר לשים כ-2 כפות רוטב סויה או להכין בלי ואז אני ממליצה לשלב סילאן עם דבש כדי שיהיה צבע לעוף.

  14. הי אפרת,

    האם הרוטב הנ"ל מתאים גם לגריל BBQ?
    והאם אפשר לשים גם כנפיים?

    בהזדמנות זו, המון תודות על האתר הנפלא, ההסברים הקלים, והמתכונים הנהדרים!!
    ענת

  15. הי תודה על המתכון הנהדר.
    רציתי לדעת האם מכסים את תבנית העוף בתנור או לא?
    תודה רבה

  16. אפרת המקסימה,רוצה לקצץ מכמות הסילאן מטעמי דיאטה ומכינה רק את העוף מה יהיו כמויות המרכיבים של המשרה?זמן האפייה נשאר שעה וחצי?

    1. היי,
      את יכולה להפחית ל3 כפות סילאן ו3 כפות צ'ילי מתוק. יתר הכמויות תשאירי כמו שהן. קחי בחשבון שרוב התיבול מתערבב עם נוזלי העוף ובכך הוא מדלל.
      זמן האפיה לא משתנה.
      אפשר שמן קנולה במקום זית.

  17. היי!
    הכנתי אתמול בדיוק לפי הכמויות (בתוספת בטטה – מומלץ מאוד!)והיה מאוד טעים!!
    מה שכן , אין רוטב.. הוספתי שליש כוס מים וגם זה לא עזר כי זה התאדה מהר. מה לעשות?
    להכפיל כמויות – מפחדת שיצא מאוד מתוק.
    להוסיף הרבה מים ידלל את הטעם.

    1. היי הילה,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי הרוטב, בזמן שהעוף נאפה בתנור את יכולה להכין כמות נוספת של רוטב (לפי המינונים שבמתכון) ולערבב עם כחצי כוס מים. רבע שעה לפני הסוף, תוסיפי לתבנית. כך זה לא ייצא מתוק מידי כי זה דולל עם מים ואני מאמינה שברבע שעה זה לא יספיק להתאדות יותר מידי.
      יום מקסים 🙂

  18. היי,
    אין על המתכונים פה!
    רציתי לדעת אם אין לי רוטב צ'ילי, מה אפשר לשים במקום?
    תודה מראש!

    1. היי שרה,
      את יכולה לשים במקום 2 כפות רוטב סויה אם יש לך.
      אם לא, תכיני רק עם 4 כפות סילאן, שום, מלח ופלפל שחור.

  19. אם אני מכפיל את כמות תפוחי האדמה, האם להכפיל את כמות הרוטב?

    האם להניח את העוף בתבנית על תפוחי האדמה או לשים אותם לצד העוף?

    תודה

    1. היי רועי,
      אם אתה מכפיל רק את תפוחי האדמה תכין כמות וחצי של הרוטב: 3 כפות שמן, 6 כפות דבש/סילאן (מומלץ לשלב), 6 כפות צ'ילי מתוק, 3 שיני שום כתושות, 3/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      את תפוחי האדמה מומלץ להניח לצד העוף.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שימרית,
      כנראה שזה בגלל הדבש. אם העוף עדיין בתנור אפשר להבריש אותו ב 1-2 כפות סילאן ולהמשיך לאפות על חום גבוהה (200 מעלות) במשך 10-15 דקות, עד שהעף יקבע צבע.

  20. המתכונים שלך נוצרו עבורי!!! אשה בשתי משרות מלאות+ בית+אירוח כמעט מידי שבת וחג.
    אשמח אם תצייני ליד המתכונים – איזה מהם אפשר להכין יום לפני, ואיך לחמם לקראת הארוחה
    תודה

    1. היי יהודית,
      אני שמחה שהאתר מועיל עבורך 🙂
      אשתדל לציין במתכונים ואם לא ציינתי את יכולה לשאול בכל מתכון ואענה בשמחה.
      חג שמח!

  21. היי,
    הכנתי ויצא מושלם, פירקנו את זה. תודה האתר שלך מדהים !! לפני שהכרתי את האתר שלך לא אהבתי לבשל כלל !

  22. אפרת שלום.
    תודה על תשובתך המהירה.
    הכנתי היום את העוף בסיר בהתאם להוראות שרשמת לי. מכיוון שהרוטב היה מתוק מידי הוספתי עוד רבע כוס מים זאת אומרת בסה"כ חצי כוס מים בבישול ועדיין המתיקות רבה מידי. האם לדעתך אם אקצץ בכמות הסילאן במקום 4 כפות להוסיף 2 בלבד ויתר הכמויות של המרכיבים אותו הדבר, העוף יהיה פחות מתוק או להוסיף יותר פלפל שחור?.
    תודה רבה.

    1. היי אלינה,
      אם את רוצה את העוף פחות מתוק פעם הבאה את יכולה לשים רק 2 כפות סילאן ו 1-2 כפות צ'ילי מתוק ואפילו כף רוטב סויה לאיזון הטעם.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אלינה,
      לבישול בסיר:
      יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ורבע כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  23. שלום,
    רציתי לשאול יש לי בבית טוסטר אובן האם אם אני מכינה עוף צריכה גם לחכות שעתיים או שפחות?
    העוף לא יצא יבש אם מחכים שעתיים?
    תודה ושנה טובה ומתוקה!

  24. שלום,
    רציתי להתיעץ הרבה פעמים כשאני מכינה עוף בתנור הוא יוצא לי כאילו יבש. אני בקושי מצליחה אם מזלג לחתוך ממנו חתיכות. יש לי טוסטר אובן בבית ואני בדרך כלל מחכה איזה 45 דקות על 200 מעלות. אשמח שתיעצי לי מדוע זה לא יוצא רך ככה שאפשר בקלות לתלוש אם המזלג.
    תודה רבה לך ושנה טובה ומתוקה☺

    1. היי אלינה,
      לדעתי זה בגלל שאת אופה על חום גבוה למשך זמן יחסית קצר ואז העוף עדיין נותר קשה למרות שחיצונית הוא נראה מוכן.
      אגב את מכסה את העוף בניר כסף?
      פעם הבאה אני ממליצה לכסות את העוף בנייר כסף במשך שעה על 200 מעלות ולאחר מכן להסיר את הכיסוי, להנמיך ל180 מעלות ולאפות עוד כחצי שעה. חשוב תמיד לבדוק ולוודא שלא חסרים נוזלים ושהעוף לא מתייבש.
      בהצלחה בפעם הבאה ושנה טובה 🙂

    2. לפעמים אני רןאה שחסרים נוזלים מה כדאי לעשות במקרה כזה באותו רגע? זה קורה לי בעיקר כשאני מכינה חזה עוף אם נתכים מאוד דקים שמביאים לי בסופר

    3. חזה עוף זה חלק מאוד יבש ולא מומלץ בכלל לאפיה אלא רק לטיגון מהיר במחבת, במיוחד שהנתחים מאוד דקים.
      אם את אופה בטוסטר אובן אני ממליצה לאפות עוף חתוך לחתיכות כמו שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו' ואם את רוצה לאפות גם חזה עוף כדאי חלק שהוא עם עור ועצם.
      אם תכסי את העוף בנייר כסף זה ישמור על עסיסיות העוף ויהיו יותר נוזלים. כמסירים את הנייר הנוזלים מתחלים להתאדות. אם חסרים נוזלים במהלך האפיה יש להוסיף בין חצי לכוס מים, בהתאם לצורך.

  25. צהריים טובים, אפרת!

    רציתי להתייעץ אתך, עשיתי לשבת עוף עם בצל, דבש, שום ושמן זית ויצא מעדן.

    אבל כמה דבבבבבש?! שגעןן! (כ-5 כפות גדושות ל-2 עד 3 כרעיים.)
    מה אפשר להחליף ועדיין יהיה טעם כזה?

    תודה רבה ושנה טובה!

    1. היי דבי,
      מה את אומרת על לשלב דבש עם סילאן? הסילאן גם פחות מתוק מהדבש וגם ייתן צבע יפה לעוף.

    1. היי חן,
      אם הכוונה לשוקי הודו, אין בעיה להכין באותו אופן.
      אם הכוונה לשווארמה הודו אז התיבול יכול להתאים אבל פחות מומלץ לאפות את זה מחשש שייצא יבש ועדיף לחתוך לחתיכות או נתחים קטנים ולבשל במחבת רחבה. לפני זה מומלץ לטגן בצל חתוך לרצועות עד להזהבה ואז להוסיף את נתחי ההודו ולקראת הסוף לתבל (בישול ההודו אמור לקחת משהו בסביבות 10-15 דקות, תלוי בעובי וגודל הנתחים. מומלץ לכסות את המחבת בזמן הבישול).
      בהצלחה 🙂

  26. היי תמיד כשאני מכינה עוף בתנור ולא כתבשיל העוף בפנים נשאר דיי לבן ולא הכי סופג את הטעמים… מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?

    1. היי נעה,
      במהלך האפיה העוף מפריש נוזלים ובכך הרוטב קצת יורד ממנו.
      ממליצה להכין כמות כפולה של רוטב ולהבריש את חלקי העוף לאחר שעה של אפיה ולהמשיך לאפות כרגיל.
      בהצלחה 🙂

    2. אוקי אני ינסה… זה נשמע מעולה!! זה הטכניקה שגם את עושה או ששלך חודר גם מלכתחילה??

    3. היי נעה,
      אם אחרי שעה אני רואה שחסר לעוף צבע אני מברישה אותו ברוטב. זה בדר"כ קורה אם אני מכסה את העוף בנייר כסף ואז מצטברים יותר נוזלים שמסירים את התיבול ממנו (זה גם תלוי איזה תיבול זה. יש סוגי תיבולים/רטבים שיותר נתפסים על העוף ויש כאלה שפחות).

  27. שלום! תודה על האתר הנפלא.
    אנחנו לא מצליחים לגרום לרוטב "לחלחל" לעוף. הוא נשאר כציפוי על גבי העור ובשר העוף עצמו לא יוצא טעים כל כך. יש דרך לפתור את זה?
    תודה:)

    1. היי יצחק,
      איזה חלקים של העוף אתם מכינים? אם אלה שוקיים אתם יכולים להסיר את העור לפני שמתבלים ומכניסים לתנור.

  28. האתר שלך פשוט מקסים. יש כאן מגוון עצום של מתכונים קלים וטעימים.
    הכנתי לשבת את העוף וגם את העוגת קרמבו ושניהם יצאו מדהים!!
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את העוף הזה בתבנית עם אורז במקום תפוחי אדמה, ואם כן- מה כמויות המים והרוטב?
    תודה רבה

    1. תודה יעל, אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      לגבי המתכון הזה- לא ניסיתי למרות שבגדול זה אפשרי. בדר"כ מניחים 2 כוסות אורז בתחתית התבנית (רצוי להשתמש בתבנית פיירקס), מערבבים 4 כוסות מים רותחים עם כפית מלח ושופכים על האורז. מתבלים את העוף ואת שאריות הרוטב אפשר לשפוך על האורז ולערבב. מניחים את העוף על האורז, עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מסירים את הנייר ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהעוף מקבל צבע יפה.
      שוב- אני מציינת שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה להתחייב איך זה ייצא 🙂
      בהצלחה!

  29. מתכון קל וטעים כ"כ! קוצר מחמאות כל פעם מחדש. המתכון המועדף אצלי בבית. יישר כח על האתר! אחד האהובים 🙂

    1. היי אסף,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לצערי אין לי מתכון לצלי כתף.
      המשך ערב נעים

  30. בוקר טוב.
    מצטרפת לכל המחמאות, אתר מושלם ואת נהדרת:-))
    שאלתי היא כזו- האם העוף ייצא טוב גם ללא תפוחי האדמה או שהם מוסיפים טעם? ואם חובה תפוחי אדמה, האם אפשר להשתמש בעגולים הקטנים ללא חיתוך?

    1. היי זהבית,
      קודם כל תודה רבה על המחמאות 🙂
      אין בעיה להכין את העוף גם בלי תפוחי האדמה ואפשר גם להשתמש בתפוחי אדמה קטנים בלי לחתוך או לקלף אותם.

  31. שלום. ותודה רבה על האתר המדהים!! אין לי שמן זית. האם אפשר לשים שמן קנולה? וזה יצא טעים?

    1. כן חנה, אפשר בהחלט וזה ייצא טעים באותה מידה 🙂
      שבת שלום

  32. שלום,
    מתוקף היותנו סטודנטים יש לנו רק טוסטר אובן לרשותנו. האם אפשרי להכין את המתכון הנ"ל איתו?
    ואם כן, אשמח לדעת איך 🙂
    תודה ושבת שלום!

    1. היי עדיה,
      אפשר להכין בטוסטר אובן ב190-200 מעלות, רק מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף. לאחר שעה-שעה וחצי אפשר להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה על 180 מעלות, עד שהעוף משחים.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  33. אם יש לי תנור העובד על טורבו על כמה לאפות את העוף ולמשך כמה זמן?ולשים נייר כסף?
    תודה רבה!

    1. כן יצחק, אם התנור עובד על טורבו כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות על 180 מעלות במשך כשעה ורבע. אח"כ להסיר את הנייר והמשיך לאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף מקבל צבע יפה.
      בהצלחה 😉

    1. כן רינה, את יכולה לעטוף בנייר כסף את התבנית במשך כשעה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהחזיר לתנור ל 30-45 דקות נוספות, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
      שבוע טוב 🙂

  34. תודה רבה על האתר המדהים!
    נשמע מעולה! מחר אני מכינה 🙂 (פעם ראשונה מכינה עוף).
    אני רוצה לעשות ביחד עם המתכון "הקוביות בטטה, קישוא ותפוח אדמה בצ'ילי".
    כיוון שהבצל ותפוח האדמה כבר בפנים צריך רק להוסיף קישוא אחד ובטטה.
    לאיזה כמויות הרוטב צריך להשתנות? ובכלל, האם יש משהו שצריך לעשות אחרת?

    1. היי שרה,
      ממליצה להגדיל את כמויות הרוטב:
      3 כפות שמן זית
      6 כפות דבש/סילאן (אם רוצים צבע יפה עדיף להשתמש בסילאן או לשלב בין דבש לסילאן).
      6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      3 שיני שום כתושות
      3/4 כפית מלח
      מעט פלפל שחור
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

  35. ואם אני רוצה שהוא גם יהיה ממש ממש רך איך אני עושה את זה?
    אפשר להשרות את העוף כדי שהוא ספוג את הטעמים טרם הבישול?

    1. היי ליעד,
      אפשר להשרות את העוף בתערובת התיבול במשך כשעה לפחות (במקרר) אבל כדאי להשאיר עוד רוטב בצד כדי לפזר על העוף לפני שמכניסים אותו לתנור כי בהשרייה לעיתים העוף מפריש נוזלים והתיבול יורד.
      ככל שהעוף יהיה יותר זמן בתנור הוא יהיה רך יותר, שימי אותו אפילו שעתיים. ממליצה לכסות אותו בהתחלה עם נייר כסף בשעה הראשונה ואז להסיר את הנייר ולהשאיר עוד כשעה, שעה ורבע.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי חן,
      לדעתי הרוטב אמור להספיק (זה גם תלוי בגודל של העוף). במקרה ולא יספיק גם לתפוחי האדמה, אפשר להכין עוד חצי מכמות הרוטב.
      שבת שלום 🙂

  36. כל הכבוד ושאפו לפי בנה את האתר הזה.
    לאחת כמוני שלא מתחברת למטבח ולא אוהבת לבשל ואמא ל-3. בשבילי זה ממש בנוי פשוט וקל הכל יצא לי נהדר, התבלינים והחומרים הנדרשים תמיד זמינים בבית
    עשיתי המון דברים ויצא נהדר
    ממליצה בחום

  37. העוף יצא מעולה! הכנתי בערב ראש השנה וגם היום לשבת…
    כולם ליקקו את הצלחות…
    תודה על האתר המיוחד הזה על שפע המתכונים שבו, שגם
    טירונית במטבח (כמוני) מצליחה להוציא מטעמים ברמה…
    שבת שלום

  38. מתכון מעולה!!
    הכנתי לחג והכל התחסל,גם האורחים ליקקו ת'אצבעות.
    אני החלפתי את התימין ברוזמרין יבש,יצא פצצה!!
    תודה וחג שמח.

  39. היי, תודה על המתכונים ממש קל וטעים.
    ניסתי את האורז, יצא טעים מאוד אבל יצא רטוב והאורז למעלה לא התבשל טוב.
    אולי הרבה גזר? או קצת מים? עשיתי בדיוק כפי שכתוב.

    1. תודה חני 🙂
      אפשר להכין עם חזה עוף אבל בגלל שזה חלק רזה ולא שומני אני ממליצה לבשל אותו בסיר עם הרוטב מאשר לצלות בתנור, כך הוא ישאר עסיסי יותר.
      שנה טובה!

  40. הכנתי משרה לעוף
    שמתי 2 כפות דבש
    כפית פפריקה
    מלח , פלפל
    כוס צילי מתוק
    2 חצאי שיני שום (לטעם)
    זה אמור להיות על האש
    איך יהיה הטעם ? טוב ?

  41. היי.
    תודה על האתר המושלם,יש לי כמה שאלות על המתכון.
    1.האם צריך לכסות את העוף בזמן הצלייה.
    2.האם אפשר להוסיף בטטות ופיטריות שמפניון
    3.האם הוספת הפיטריות והבטטות יהרסו את הטעם של העוף

    1. היי לאה,
      1. אין צורך לכסות את העוף אלא אם כן התנור שלך חזק ועלול לייבש את העוף ואז כדאי לכסות את העוף ב45 דקות הראשונות ואח"כ להסיר את הכיסוי ולהשאיר 45 דקות נוספות.
      2. אפשר להוסיף בטטות ופטריות – אם כן, יכול להיות שכדאי שתכפילי את כמות הרוטב (החומרים למשרה). את הפטריות והבטטות אפשר לשים מהתחלה יחד עם תפוחי האדמה והעוף.
      3. הפטריות והבטטות לא יהרסו את הטעמים. דווקא נראה לי שישתלבו מצוין 🙂
      חג שמח ושנה טובה!

  42. שלום.
    דבר ראשון תורה על המתכונים הנפלאים והאתר המצויין,מאד עוזר לפני החג,בנוסף יש לי מספר שאלות.
    האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף בזמן הצלייה?
    האם אפשר להוסיף גם בטטות ופיטריות שמפניון למתכון,ואם כן מתי?
    והאם הבטטות והפיטיריות לא יהרסו את הטעמים שהעוף מקבל

  43. הייי.
    אני יודע ששאלו את זה אבל שאת מתכוונת לצלייה.
    בתנור שלי יש מגוון רחב של מצבים.על איזה מצב את מדברת(או על איזה סמל של המצבים בתנור)?

    אני יודע שהשאלה מפגרת אבל תודה מראש.

    1. היי מומי,
      שאלה לגיטימית לגמרי 🙂
      אני מתכוונת למצב האפיה הרגיל של התנור (למעלה ולמטה). בדר"כ זה סמל של שני קווים עליון ותחתון.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי אסף,
      אפשר לבשל בסיר, קח בחשבון שבבישול בסיר יהיה יותר רוטב.
      תקצוץ את הבצל גס ותטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. תוסיף את חלקי העוף ותטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. תוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ורבע כוס מים רותחים ותתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). תנמיך את האש ותכסה את הסיר ותבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם תרים את המכסה ותערבב. אם במקרה התבשיל יבש, תוסיף כחצי כוס מים.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. היי חן,
      אפשר לוותר על הצ'ילי ואם כן, אז עדיף לתבל בסילאן במקום הדבש.
      מומלץ להוסיף גם כפית פפריקה מתוקה.

  44. שלום
    האם צריך לשים נייר כסף בתבנית ומעליו את העוף ותפוחי האדמה? או שפשוט לשים בתבנית בלי כלום.

    1. היי ליסה,
      אין צורך לשים נייר כסף בתחתית התבנית אבל אם יש לך נייר אפיה, את יכולה לשים בתחתית התבנית ומעל זה את העוף ותפו"א.

    1. היי צילה,
      כן, פשוט תכניסי לתנור מחומם למשך שעה וחצי. בדר"כ אין צורך לכסות אבל אם התנור שלך חזק ומייבש את העוף, כדאי שתכסי ב 45 דקות הראשונות ואח"כ תסירי את הנייר כסף ותמשיכי לאפות עוד 45 דקות עד שעה.
      יום נפלא!

  45. סבבה אנסה, מגיע לך את כל התודות באמת. האתר כתוב בצורה ככ ברורה, וזה שיש את השאלות של הגולשים ואת התשובות שלך בכלל אין איפה לטעות! ישר כח גדול!

  46. יום חמישי נכנסתי לאתר שלך אחרי המלצה של אמא שלי, והחלטתי שהגיע הזמן לבשל! (בת 30 עם 3 ילדים!) הדפסתי כמה מתכונים שנראים לי קלים, עשיתי קנייה של דברים שלא היו לי בבית והתחלתי!!

    תקשיבי אני ממש ממש מודה לך על האתר הזה!!

    הכנתי עוגיות חמאה עם הבנות שלי יצא מעולה! הכנתי את עוגת הגבינה של בית המלון יצא מעולה! הכנתי את האורז עם העגבניות והקטשופ יצא טוב! הכנתי את העוף מתוק כי בעלי ממש אוהב יצא סבבה ופה גם רציתי לשאול איך אפשר לעשות אותו יותר מתוק כי לפי המתכון הזה לא כ"כ הורגשה המתיקות.. וחוץ מזה אני הולכת להדפיס עוד מתכונים כי פשוט עשית לי את החשק שחיכיתי לו כ"כ! אז המון תודההההההה! יש בית מאושר בישראל בזכותך עכשיו! 🙂
    עדי

    1. אני ממש שמחה לשמוע עדי! כיף לפתוח את השבוע עם התגובה שלך 😉
      לשאלתך- בגלל שהעוף מפריש נוזלים במהלך האפיה (וכך הרוטב מתערבב בנוזלים שלו ונעשה דליל ופחות מורגש), כדאי להשאיר מעט רוטב ולמרוח על העוף בזהירות אחרי שעה של אפיה ולהשאיר עוד כחצי שעה. אולי אפילו כדאי להכין יותר רוטב כדי שיספיק גם לאפיה הראשונה וגם למריחה אחרי כשעה.
      תמשיכי לבשל ולאפות ושיהיה שבוע מעולה! 🙂

    1. היי שולה,
      כן אפשר בהחלט, רק מומלץ שתכפילי את חומרי הרוטב.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מלי,
      אפשר בהחלט להוסיף כנפיים.
      גם אם תפוחי האדמה יהיו מוכנים לפני העוף זה בסדר, כי ככל שהם נאפים יותר זמן, הם יותר רכים וטעימים 🙂

  47. היי -אני לא מצליחה להדפיס את המתכונים המהממים שלכם .
    רוצה להכיןם לחג את הדג והעוף.ואת עוגת הדבש
    מנסה לעשות העתק והדבק- ואי אפשר. שנה טובה ומתוקה

    1. הי ענתי,
      מעל המתכון מתחת ל"הוסף מתכון למחברת המתכונים" יש קישור בשם "הדפס בקובץ PDF" (בירוק).
      אם תלחצי עליו תוכלי להדפיס את המתכון וגם להעתיק ולהדביק אותו.
      שנה טובה ומתוקה 🙂

    1. הי דליה,
      את חלקי העוף מומלץ להשאיר עם העוף כדי שישארו עסיסיים.
      ניתן לכסות עם נייר אלומיניום בשעה הראשונה ואח"כ להסיר את הכיסוי ולהשאיר חצי שעה- שעה נוספת.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    2. הכנתי לשבת את העוף ויצא טעים מאוד.
      אבל 2 דברים לא היו לי ברורים:
      1.שמתי את העוף על גריל והעוף התחיל להשחים לי מאוד מהר. לכן כיסיתי אם נייר כסף אפיתי
      ורק כשהעוף היה מספיק רך הסרתי לצליה.
      2.הגוון של העוף יצא מאוד חיוור ובלי צבע כמו בתמונה.

    3. הי ריקי,
      עשית נכון כשכיסית את העוף עם נייר כסף.
      התיבול עצמו של העוף (הדבש והצילי) הוא די בהיר אבל כשמסירים את נייר הכסף וצולים את העוף כשהוא חשוף, הוא אמור לקבל צבע יפה ולהשחים. צריך לצלות את העוף לפחות חצי שעה כשהוא חשוף ומומלץ להרים את התבנית לחלק העליון של התנור.
      דרך נוספת ומהירה יותר שהעוף ישחים היא להשתמש בסילאן במקום בדבש.
      שנה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר