מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת שיש

מתכון לעוגת שישFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:אוגוסט 5, 2018

Summary:

 עוגת שיש קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בקערה אחת

עוגת שיש

 תבנית בינונית בגודל 20X31 או 2 אינגליש קייק

מצרכים:

4 ביצים

כוס (200 ג') סוכר

3/4 כוס (150 ג') שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

כף גדושה (15 ג') שוקולית

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המצרכים מלבד השוקולית (קודם ביצים, אח"כ שמן וסוכר ובסוף את השאר).

-מעבירים מחצית מהבלילה (הבהירה) לתבנית. מוסיפים למחצית הבלילה שנותרה בקערה את השוקולית ומערבבים.

-יוצקים על הבלילה הבהירה את מחצית הבלילה הכהה. מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.

-אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

 עוגת שיש, עוגת שיש בחושה, מתכון לעוגת שיש, עוגת שיש פשוטה, עוגת שיש פרווה, עוגת שיש קלה להכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

317 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני מאוה אוהבת את האתר והמתכונים שלך, אבל תצוגת התגובות החדשה שצריך כל הזמן לדפדף ממש לא נוחה ומקשה. האם יש סיכוי שתחזירי למה שהיה פעם, שהיה אפשר לראות את כל התגובות בעמוד אחד?

  2. היי, הכנתי את העוגה אבל היא יצאה עם בקע גדול שכיער את העוגה… אפיתי אפילו על פחות ב-180 מעלות, שמתי הכל לפי הכמויות הנכונות והוצאתי גם לפני הזמן שכתוב במתכון. מה לדעתך הטעות/הבעיה שבגללה נוצר הבקע בעוגה?
    תודה

    1. היי,
      אפית בתבנית אינגליש קייק?
      התבקעות העוגות בחלק העליון זו תופעה טבעית בעוגות מסוימות כאשר בתנורים חזקים זה קורה יותר.
      אני מניחה שהתנור שלך חזק אם אפית בפחות מ-180 מעלות וזה קרה. אפשר פעם הבאה להפחית את הטמפ' ב-10 מעלות פחות ממה שאפית היום.

    1. שימון התבנית מסייע לעוגה לתפוח יותר טוב וגם מונע הדבקות של העוגה לתבנית.
      איך יצא?

  3. אפרת שלום.אני אף פעם לא בישלתי או אפיתי עד שאימא שלי נפטרה לפני שנה ו10 חודשים.חיפשתי את אתר מאכלים פשוטים או עוגות פשוטות.ולא האמנתי שזה קל לבשל או לאפות רק בזכותך.באמת אין לי מילים מילים.רציתי לשאול אותך אני תמיד עושה שתי תבניות של עוגות למשל עוגה שיש .אשמח מאוד אם תגידי לי מה כמות של תבנית אינגליש. וחבל שאת לא עושה ספר של עוגות או מאכלים הייתי קונה ספר במקום להסתכל באתר וגם הייתי קונה מתנה לאחיות שלי תודה רבה

    1. היי ענת,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר ❤️
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מיץ תפוזים
      כוס קמח תופח
      כף שטוחה אבקת שוקולית
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 25-30 דקות.
      *בקרוב אני אוציא חוברות מתכונים. אעדכן באתר 🙂

    1. במקום כף שוקולית אפשר לשים כפית שטוחה קקאו.
      אפשר לשים חלב.

    1. היי,
      אפשר לשים חלב או להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.

  4. וואו!
    כבר הכנתי פעמיים בשלושה ימים.
    לא להאמין שמכאלה מרכיבים בסיסיים וכל כך מעט מאמץ יכולה לצאת עוגה כל כך טעימה.

  5. היי אפרת.
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית איגליש קייק אחת (30*10).
    יש לי כרגע ביצים XL. כמה לשים?
    ומה לשנות בכמויות יתר החומרים? חצי מכל דבר?
    תודה וסופ"ש נפלא 🙂

  6. היי
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית ענקית
    ראיתי שכבר רשמת למישהי כמויות ורשמת 6 ביצים
    הבעיה שיש לי רק ביצים M
    כמה לשים?
    תודה ענקית מראש:)

  7. הכנתי את העוגה והיא יוצאה מוצלחת וטעימה במיוחד!!!תודה רבה על המתכונים הקליליים והטעימים שלך!!שתמשיכי לפרסם עוד ועוד כאלו👍👌👍👌

    1. היי עדי,
      המיץ מוסיף טעם אבל אפשר להמיר בחלב או מים.
      אפשר להכין כמאפינס. יש לשמן את השקעים. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

  8. היי
    האם אפשר במקום 2 תבניות אינגליש קייק תבנית אחת מרובעת או יותר נכון מלבנית מאלומיניום? גודל סטנדרטי כזה..

    1. אני לא מזהה אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 30X22 או גדולה בגודל 32X25. אם יש לך סרגל אני ממליצה שתמדדי.
      המתכון מתאים לתבנית מלבנית קטנה.

    1. היי עפרה,
      כמות לתבנית ענקית:
      6 ביצים גדולות
      2 כוסות סוכר
      כוס וחצי שמן
      כוס+ 3/4 כוס מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      2 כפות גדושות שוקולית
      שבת שלום 🌷

  9. היי אפרת

    הכנתי את העוגה במיקסר

    2 אינגליש קייק

    170 טורבו

    יצאה מוכנה קיסם יבש

    מיד יום למחרת יש לה ריח של ביצים

    למה ?

    1. היי הדס,
      לא אמור להיות לעוגה ריח של ביצים אבל לעיתים קורה שעוגה יוצאת עם ריח של ביצים. לא הצלחתי כל כך להבין את הסיבה. לדעתי זה סוג של ביצים מסוימות או שהעוגה עמדה בחוץ כשהיה חם.

  10. היי,
    ממש באלי להכין את העוגה, רק שאין לי קמח תופח, אפשר קמח רגיל עם אבקת אפיה? כמה אפיה צריך?
    תודה!

    1. היי שיר,
      אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה.

    1. כן, זאת עוגה בחושה.
      אפשר לערבב במיקסר או ידנית באמצעות מטרפה, מה שנוח לך.
      שבוע נפלא 🙂

  11. היי, אילו כמויות מתאימות לתבנית אינגלייש קיק 26X6.5?
    ואם אין מספיק מיץ תפוזים ניתן לערבב עם חלב?

    1. היי שני,
      לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
      ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע כוס מיץ תפוזים
      שני שליש כוס קמח תופח
      חצי כף אבקת שוקולית
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
      אפשר לשלב מיץ עם מים.

  12. העוגה יפיפייה, בעקבות התגובות אני אוסיף קקאו עם השוקולית פעם הבאה (אין על המתכונים שלך!!!!)

  13. היי. הכנתי את העוגה לשבת יצאה טעימה ומדהימה. ערבבתי בכף גדולה ויצא אורירי וטעים. הכנתי את הכמויות כפול 2 עבור 4 תבניות אינגליש קייק. יצא אחלה. אני משתמשת המון המתכונים שלך ומאוד אוהבת שהם פשוטים קלים ומהירים . כל הכבוד לך.

  14. יצא נפלא! תודה רבה על המתכון – קיבל שבחים רבים 🙂
    שמתי 2/3 שמן במקום 3/4, אבקת אפיה וקמח במקום קמח תופח, ושוקולד מריר במקום שוקולית. היא קצת מתפוררת (אולי צריך היה לתת לה להתקרר קצת אבל חטפו אותה ישר מהתנור!) או שאלו המרכיבים השונים?
    בכל מקרה טעים מאוד!

    1. היי עדי,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      אם העוגה יצאה מתפוררת זה קשור בכמות הביצים או שבעובדה שהעוגה היתה עדיין חמה.
      שבוע טוב

    1. היי אתי,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. לערבב קודם את הקמח עם אבקת אפיה ורק אז להוסיף לבלילה.
      שבת שלום 🙂

  15. היי אני מכינה את העוגה הזו בלי סוף והיא טעימה ונימוחה בטירוף!רציתי לדעת איך ניתן להפוך את העוגה לעוגת שוקולד?

    1. היי אושרת,
      אפשר פשוט להוסיף לכל הבלילה סה"כ 3 כפות גדושות שוקולית.

    1. היי רוחה,
      התנור הופעל על חום עליון + חום תחתון?
      העוגה היתה מונחת במרכז התנור?
      ממליצה לכסות את העוגה בנייר כסף ולהחזיר אותה לתנור כאשר היא מונחת הפעם על הרשת התחתונה.

    2. אפית אותה כמו שצריך. אני ממליצה לבדוק אם יש בעיה בחימום התחתון של התנור.
      אגב, באיזה סוג תבנית אפית?

  16. היי!
    מתה על המתכונים שלך!!
    אם אני משתמשת בתבנית קוגלהוף? אני צריכה לשנות את המינונים? והאם העוגה תצא לי גבוהה כגודל התבנית?

    1. היי ספיר,
      תלוי מה גודל התבנית. לתבנית קוגלהוף סטנדרטית הכמות אמורה להספיק.
      אם יש לך תבנית אינגליש קייק את יכולה למלא אותה במים עד גובה 3/4 מהתבנית ולשפוך לתבנית הקוגלהוף. כך תעשי פעמיים (כי הכמות במתכון מתאימה ל-2 אינגליש) ותראי עד איזה גובה זה ממלא את תבנית הקוגלהוף. אם עד 2/3 או 3/4 גובה זה בסדר.
      שבוע נפלא 🙂

  17. היי אני ממש רוצה להכין אותה אבל יש לי רק תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ ועומק 6 ס"מ.
    אילו כמויות עליי לשים? שלא תצא לי נמוכה מידי

    1. אפשר אבל זה ייצא פחות טעים. עדיף להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.

  18. אחלה מתכון הכנתי לצאת כיפור – תודה רבה!!! שנה טובה וחתימה טובה 🙂
    השתמשתי בכוס קטנה של קפה שחור יצא לא גבוה במיוחד אבל טעים מאוד

  19. עוגה מעולה אבל בעייתי אני בחופשת לידה והיא עושה לי עיניים כול הזמן מפרקת לבד תבנית תודה לך על מתכון מושלםםם

    1. יקירתי, את בחופשת לידה, מותר לך 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים🌺

    1. היי אביב,
      אפשר לערבב ידנית רק חשוב שלאחר שמוסיפים את הקמח לערבב כמה שפחות. ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות.

    2. היי אפרת,
      האם את ממליצה לערבב במיקסר את העוגות הבחושות?
      תמיד מכינה בקערה כי חשבתי שזו ההמלצה שלך…
      תקני אותי אם אני טועה למרות שהעוגות יוצאות מעולה
      תודה על אתר מופלא🌺

    3. היי דקלה,
      את כל העוגות הבחושות ניתן לערבב ידנית בקערה אלא אם כן רשום במפורש להשתמש במיקסר.
      ערב נעים 🙂

    1. היי אתי,
      אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה. לערבב בניהם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
      אין בעיה להקפיא.
      שנה טובה 🙂

    2. תודה רבה יקירה
      בראש השנה בע"ה אני מכינה כמה מתכונים מהמאגר שלך… בטוחה שיצא טעים 🙂

    1. היי מרים,
      אני חוששת שמיץ הענבים ישתלט על הטעם וישנה גם את הצבע של העוגה.
      אם אין לך מיץ תפוזים עדיף להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.
      שבת שלום ושנה טובה 🙂

  20. ערב טוב!
    העוגה נכנסה זה עתה לתנור. אהבתי את הקלות שבהכנה.
    לאחרונה אני לוקחת יותר ויותר מתכונים ממך ומאד נהנית:)
    כמו כן הנעימות שלך כשאת עונה תשובות, מאד מזמינה.
    תמשיכי להפתיע אותנו במתכונים נהדרים שלך!

    1. הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X31 (תבניות חד פעמיות).

  21. קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים המשגעים והתמיכה שאת מעניקה׳
    אני רוצה להוסיף לשוקולית גם קקאו (כדי שהחלק השוקולדי יהיה יותר דומיננטי) אני יכולה? אם כן, כמה קקאו להוסיף ? האם להוסיף גם סוכר?

    תודה רבה רבה 🙂

    1. היי רינת,
      אפשר לשים כפית שוקולית וכפית שטוחה קקאו.
      לגבי סוכר, אפשר להוסיף כף סוכר נוספת לכל התערובת (כלומר לשים כוס + כף סוכר) או להוסיף רק לחלק הכהה עם הקקאו והשוקולית כפית גדושה אבקת סוכר (פשוט בשלב זה אני חוששת שהסוכר לא יימס כמו שצריך לכן עדיף אבקת סוכר).

  22. הכנתי את העוגה היא יצאה קצת שרופה למטה וקריספית למעלה.. מה לדעתך גרם לזה?
    עשיתי בדיוק לפי המתכון ושימנתי את התבניות

    1. היי זוהר,
      זה אומר שהתנור שלך חזק מידי או שאפית בטמפ' גבוהה מידי או שאפית בטוסטר אובן.
      שמת על תוכנית אפיה רגילה נכון? לא טורבו.
      אם כן, פעם הבאה אני ממליצה לאפות ב 10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

  23. היי, אם חסר לי המיץ תפוזים ניתן לשים חלב? ואם כן אז כמה? או חלב וקצת תמצית וניל בשביל הטעם?
    תודה 🙂

    1. היי יובל,
      אפשר להכין עם חלב. הכמות אינה משתנה (3/4 כוס).
      אפשר להוסיף כפית תמצית וניל.

  24. עשיתי פעם אחת ועכשיו עושה כמעט לכל שבת!
    עוגה קלה להכנה וטעימה להפליא!
    תודה על מתכונים קלים וטעימים

  25. הי
    מתה על המתכונים שלך שתמיד יוצאים טעימים!
    מה ניתן לשים בעוגה במקום מיץ תפוזים? חלב? חלב בטעם וניל?
    תודה!

  26. היי
    הכנתי את העוגה יצאה מעולה עסיסית וטעימה
    אני מקווה שישאר משהו עד שבת..
    תודה רבה רבה!!!

    1. היי תהל,
      אני מתכוונת לכוס בנפח של 240 מ"ל. ניתן להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית כמו בתמונה.
      שבת שלום 🙂

  27. בס"ד

    הכנתי יצא מעולה. כשיצא. המסתי שוקולד מריר במים חמים בתוך שקית נילון מרחתי מעל ופיזרתי מעל אגוזים קצוצים….

  28. היי אפרת המקסימה,
    יש לי מיץ אשכוליות או מיץ לימונענע של פריגת. זה עדיף ממים?
    שאלה נוספת, כללית, האם את הגודל של תבניות האפיה מודדים לפי הקוטר העליון או התחתון?. בחנות היו חילוקי דעות לגבי הענין..

    1. היי שרה,
      לדעתי עדיף לשים מים עם 2 כפות מיץ לימון טרי סחוט + כפית סוכר. אני פשוט חוששת שהטעם של הנענע יורגש בעוגה.
      המדידה היא מהשוליים העליונים/מהקוטר העליון.
      שבת שלום 🙂

    2. ככ מיהרתי ולא יכולתי לחכות לתגובתך..שמתי את הלימונענע עם מים….
      נראה איך יצא….
      תודה על ההכרעה בענין התבנית. (ניצחתי בוויכוח)
      שבת שלום אפרת !!!!!!!

    3. פשוט חייבת לומר לך שאני ממש מחוברת למתכונים ובכל פעם שאני צריכה מתכון אני ישר נכנסת לאתר שלך והכל פשוט יוצא טעים ובלי סוף מחמאות. תודה רבה ויישר כוחך.

  29. היי
    אפשר לשים מים במקום תפוזים.
    שקית שלמה של אבקת אפייה יהיה בסדר על קמח לבן?
    תודה מראש.

    1. היי שלומית,
      המיץ מוסיף המון טעם לעוגה אבל אם אין לך תכיני עם מים.
      במקום 2 כוסות קמח תופח אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.

    1. היי אליה,
      שמחה שיצא טעים.
      פעם הבאה כדאי לאפות ב10 מעלות פחות ולבדוק את העוגה כבר אחרי 30 דקות.
      תודה על העדכון ויום נפלא 🙂

    1. דווקא נשמע בסדר. נסי פעם הבאה להוסיף גם כפית שטוחה אבקת קקאו (בנוסף לשוקולית). אני מניחה שזה יוסיף צבע חזק יותר.
      יום נפלא 🙂

  30. הכנתי לשבת, יצא ממש טעים, אבל המראה היה פחות מלהיב. החום היה בהיר מידי. שמתי בדיוק את הכמויות למה זה קרה לדעתך?

    1. היי שרה,
      יכול להיות שזה סוג השוקולית. באיזה שוקולית השתמשת? שמת כף גדושה?

    1. היי שניאור,
      יש כבר אבקת אפיה בתוך הקמח התופח. רק אם משתמשים ב2 כוסות קמח לבן רגיל יש לערבב עם 2 כפיות אבקת אפיה.
      עודף של אבקת אפיה דווקא לעיתים יכול לגרום לפעולה הפוכה.
      יום מקסים 🙂

  31. משום מה היא יצאה לי יבשה מבפנים והציפוי יצא ממש קריספי. שמתי מים כי אמרת שאפשר ואני לא אוהבת לא חלב ולא מיץ תפוזים. יש לך רעיון למה היא יצאה יבשה?הוצאתי אותה אחרי חצי שעה. אם הייתי מחכה 40 דקות העוגות היו יוצאות קרש. אפיתי באינגליש קייקס. תודה לך

    1. היי,
      לפי מה שאת מתארת התנור שלך חזק יחסית לתנורים אחרים לכן פעם הבאה כדאי לאפות לפחות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון (כלומר 170 מעלות במקרה הזה) וגם זמן האפיה עשוי להתקצר ל 5-10 דקות פחות ממה שרשום במתכון. זה נכון לכל עוגה ולא רק לעוגה הזאת.
      יש לבדוק אם העוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם במרכז העוגה כבר אחרי 25 דקות. אם יוצא יבש יש להוציא את העוגה מיד מהתנור.
      בהצלחה בפעם הבאה ושבוע נפלא 🙂

    1. היי שני,
      כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי עדיף לשלב כוס קמח מלא וכוס קמח לבן ולערבב עם 2 כפיות אבקת אפיה.

    1. היי רחלי,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂 וכן, אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר במקום השוקולית.
      שבת שלום

  32. היי רציתי לשאול בבקשה אם אני עושה עוגת טורט פשוטה ורוצה אותה ליום שבת שתישאר טריה יותר,
    האם עדיף לשים בהקפאה היום ולהוציא בשבת בבוקר או שאפשרי להשאיר במקרר או בחוץ והיא תישאר עדיין טריה וטעימה?
    תוודה שרה
    דרך אגב האתר שלך מקסים ועם מתכונים טובים וטעימים.

    1. היי שרה,
      אם את מתכוונת להרטיב את העוגה ולמלא בקצפת אז את יכולה לשמור אותה במקרר או בחוץ עד יום שבת.
      אם את מגישה אותה כמו שהיא אז אולי כדאי להקפיא ולהוציא החוצה להפשרה בשבת בבוקר.
      חג שמח 🙂

  33. אם אני רוצה לשים קרם על העוגה כדי שתראה עוגה יפה ומכובדת לאורחים איך את מציעה לעשות אותו? (פרווה).

    1. היי דרורה,
      את יכולה להכין קרם וניל (קצפת) ואז להקציף לקצפת יציבה- מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל) + שליש כוס חלב סויה/קוקוס + 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל. לצקת על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפ' החדר ולשמור במקרר.
      אפשרות אחרת היא להכין ציפוי גנאש שוקולד – להמיס חצי קצפת צמחית (125 מ"ל) + 100 גרם שוקולד מריר ולצקת מעל העוגה.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  34. שלום עוגה מעולה כבר הכנתי אןתה וכיבלתי מחמאות!
    עכשיו רציתי לדעת עם אני יכולה להשאיר אותה בחוץ עד יום למחרת בערב או שהיא חייבת להישאר במקרר עד ההגשה?

    1. היי לי,
      את יכולה (ואפילו רצוי) להשאיר את העוגה מחוץ למקרר עד למחרת, כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      שנה טובה 🙂

    1. היי מזל,
      זו תבנית בגודל 20X30 או שאולי השתמש בתבנית המלבנית הגדולה יותר? הבלילה אמורה להיות לפחות עד חצי גובה.

    1. תודה! ועוד שאילה צריך להקציף את הביצים או מספיק לערבב עם כף ואז להוסיף את שאר החומרים?

    2. את הביצים והסוכר מספיק לערבב ידנית עם כף במשך כחצי דקה-דקה ואז להוסיף את יתר החומרים.

  35. את פשוט אלופה,כל מתכון שאני שולפת מכאן אפפעם לא מאכזב. תודה רבה!
    אגב לצליאקיסטים- החלפתי את הקמח הרגיל בקמח תמי כתום +שקית אבקת אפיה.
    מ ע ד ן

  36. היי רציתי להגיד לך שעשיתי את העוגת שיש הזאת כמה פעמים וקבלתי המוןןן מחמאות עליה מהבן זוג שלי!! עכשיו יש לי בתנור את עוגת האננס שלך :)תודה רבה אלופה!!

  37. חשוב לי שתדעי שכל ממש כל המתכונים שלך מצויינים במיוחד הסופלה הכל כל כך מדוייק ונכון ומאוד טעים תודה רבה

  38. תודה רבה על המתכון שלך יצא לי טעימה מאוד עשיתי ב2 אינגלקייק ויצא גבוה וטעים הוספתי אבקת אפיה וסוכר וניל במקום מיץ שמתי חלב אין על המתכונים שלך יצא טעים מאוד שיהיה שבת שלום לכל עם ישראל

    1. היי שרה,
      במקום 3/4 כוס שמן אפשר לשים 150 גרם חמאה מומסת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי יעל,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית 24. אם העוגה יצאה נמוכה מאוד, אני מניחה שהייתה בעיה במרכיבי ההתפחה (קמח תופח או אבקת אפיה).

  39. יש תבנית אינגלישקייק רחבה כזאת וזה הספיק לי בשבילה לא הבנתי איך זה אמור להספיק ל2 כאלה? גודל התבנית הוא13×30

    1. היי סיגל,
      זה בגלל שהיא רחבה יותר. התבניות החד פעמיות הן צרות וקטנות יותר בנפח לכן התערובת מספיקה למלא שתי תבניות (עד מחצית גובה התבנית) ולאחר אפיה העוגות תופחות יפה.

    1. היי לי,
      את יכולה להשתמש בכל מיץ תפוזים בבקבוק לשתיה קלה (כמו פריגת וכו').

    1. היי יידה,
      אפשר רק כדאי להגדיל את הכמות לכוס אחת כי השמנת סמיכה יותר.
      שבת שלום 🙂

    2. היי נראה מתכון מעולה רוצה להכין חלבי אז במקום שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים כמה לשים שמנת מתוקה?
      תודה!

  40. אני יוכלה לא להשים כוס מיץ תפוזים כי אין לי
    מה אני יוכלה להשים במקום או פשוט לעשות הכול בלי תפוזים??

    1. היי יערית,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל את יכולה לשים במקום חלב או מים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן, 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      לתבנית 26 ערבבי 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  41. ועוד שאלה רוצה להכין את העוגה בתבנית קוטר 26 איך אני יכולה להכפיל כמויות?
    שוב תודה.

    1. לתבנית 26 אלה הכמויות:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר (+כף סוכר נוספת)
      כוס ורבע שמן
      כוס ורבע מיץ (או חלב)
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפות אבקת שוקולית (או כף מלאה אבקת קקאו)

  42. שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה ויש לי קקאו ואין מיץ תפוזים האם אפשר בימקום השוקולית לשים קקאו ובימקום המיץ חלב?
    המון תודות רוצה להכין עכשיו למחר…

    1. היי קרינה,
      את יכולה לשים כף שטוחה קקאו במקום שוקולית רק בגלל שהקקאו מר יותר מהשוקולית אני ממליצה להוסיף עוד כף גדושה סוכר לכל הבלילה (סה"כ כוס + כף גדושה סוכר).
      אפשר חלב במקום מיץ התפוזים.

    1. היי מיכל,
      אלה הכמויות:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס ורבע מיץ
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפות אבקת שוקולית
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיכאלה,
      בתבנית 26 העוגה תצא נמוכה.
      הכמות מתאימה לתבנית עגולה 24 או לתבנית מלבנית בגודל 31X22.

  43. אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית גדולה יותר- a4
    יש אפשרות להכפיל את הכמויות של כל המצרכים? זה יצא טוב?

    1. היי רינת,
      תבנית A4 הכוונה לתבנית בגודל 22X31? גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות? אם כן, הכמות במתכון מספיקה. אם הכוונה לתבנית אחרת, רשמי לי את המידות כדי שאוכל לרשום לך את הכמויות המדויקות.
      יום נפלא 🙂

  44. היי חולה על האתר ועל המתכונים כאן!!פשוטים וטעימים:) רציתי לשאול,אם אין לי מיקסר אפשר לערבב את העוגה עם כף?(כלומר את הביצים..)

    1. היי מיטל,
      הכמות המתכון מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק. את יכולה לשים בין שני שליש כוס לחצי כוס שמן (לא ממליצה פחות שהעוגה לא תצא יבשה מידי).
      שבת שלום 🙂

    1. היי יפעת,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית 24.
      לתבנית 26 אלה הכמויות:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס ורבע מיץ
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפות אבקת שוקולית

  45. עשיתי את העוגה כמאפינס, חלק יצאו גבוהים יותר וחלק נמוכים יותר, יצאו 12 מאפינס והם פשוט יצאו מעולים והלמעלה שלהם יצא קריספי שמאוד הוסיף והריחות בבית היו חבל על הזמן
    איך שהם יצאו מהתנור בעלי חיסל כבר 3 מאפינס ואמר שהם יצאו ממש טוב והם ממש טעימים
    בקיצור, תודה על עוד מתכון מעולה 🙂

  46. אני רוצה להכין כמאפינס אבל לפני כמות של אינגליש קייק אחת
    איך אני מחלקת את הכמויות של החומרים?
    וכמה זמן אפייה?

    1. היי מיכל,
      הכמות לתבנית אינגליש קייק אחת (יוצא כ-10 מאפינס):
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מיץ תפוזים
      כוס קמח תופח
      כף שטוחה אבקת שוקולית
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.

  47. הי לך,
    רציתי רק לעדכן שהכנתי מספר פעמים את העוגה והיא נפלאה. שאלה לי האם ניתן להקפיא ? ואם כן ישר אחרי שהעוגה יוצאת או לתת לה להתקרר וכמה זמן אפשר להשאיר במקפיא. שנה טובה וחג שמח

    1. היי ליאורה,
      שמחה לשמוע שהעוגה טעימה 🙂
      אחרי שהעוגה מתקררת את יכולה להקפיא אותה רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.
      העוגה יכולה להשמר במקפיא כחודש, אפילו יותר. ההפשרה היא בטמפ' החדר בלי להסיר את הניילון הנצמד.
      חג שמח ושנה טובה!

  48. היי,
    הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק, במקום מיץ תפוזים הוספתי מים כפי שהמלצת , העוגה יצאה טעימה, רכה נימוחה אבל בשתי העוגות לקראת סוף האפייה נוצר בקע , כלומר העוגות נפתחו לכל האורך מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    תודה

    1. היי לימור,
      תופעת התבקעות העוגה היא ידועה וטבעית בחלק מהעוגות הבחושות וגם בעוגה הזאת.
      אם רוצים להפחית את התופעה אפשר לאפות פעם הבאה בטמפ' נמוכה יותר, נגיד 170 מעלות (גם אז העוגה תפתח באמצע אבל פחות).

    1. היי מירב,
      אני ממליצה לנפות את הקמחים לפני (כולל אבקת שוקולית או קקאו אם יש במתכון), אפילו להעביר את הקמח במסננת, כך יהיו פחות גושים.
      צריך לערבב עד שהקמח נטמע בתערובת. אפשר להשתמש במיקסר ואז הפעולה יותר מהירה אבל חשוב להפסיק לערבב ברגע שהתערובת אחידה.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    1. היי לימור,
      את יכולה לשים במקום מיץ התפוזים חלב או מים (הכי פשוט 🙂 )
      אם את בכל זאת רוצה, אפשר לסחוט לימון אחד ולהשלים ל3/4 כוס עם מים.

    1. היי מירב,
      האם את מערבבת הרבה את הבלילה לאחר שאת מוסיפה את הקמח?
      כדי שהעוגה תצא אוורירית, יש לערבב כמה שפחות לאחר שמוסיפים את הקמח. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות כבדה ודחוסה.

  49. היי, העוגה יצאה מעולה ומאוד טעימה, ישר כח על המתכונים באתר!!!!!!!
    שאלה קטנה כמה צריך לערבב לאחר שמוסיפים את הבלילה עם השוקולית, נראה כאילו שהיא שקעה לי ויצאה בהירה מאוד, אודה לתשובה.:)

    1. תודה יפה! שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      כנראה שערבבת יותר מידי את שתי הבלילות.
      לאחר שמוסיפים את את הבלילה עם השוקולית מומלץ לערבב ממש מעט. אגב אפשר גם לא לערבב בכלל.
      שבוע טוב 🙂

  50. העוגה יצאה מדהימה!הפחתתי את כמות הסוכר ל3/4 כוס ויצאה במתיקות עדינה.תודה רבה ויום נפלא!

  51. צריכה תשובה דחוף – אם אני עושה בתבנית בינונית מפיירקס זמן האפייה שונה והאם צריך לשמן אותה?

    1. כן, את צריכה לשמן היטב את התבנית. יכול להיות שזה ייקח יותר זמן אבל בכל מקרה כדאי שתבדקי את העוגה עם קיסם כבר אחרי 35-40 דקות.

  52. ניתן להכין חצי מהכמות ובתבנית אינגליש קייק?ואם יש לי קמח רגיל כמה אבקת אפייה צריך להוסיף?

    1. כן אפשר. לגבי הקמח, על כל כוס קמח לבן רגיל צריך לשים כפית מלאה אבקת אפיה.

  53. היי,
    תודה על התגובה!
    אני מכסה את העוגה כ6 שעות לאחר שיצאה מהתנור,היא בוודאות לא חמה… (בעבר,אחרי שעתיים הייתי מכסה ולא היה קורה כלום).
    זה ממש מוזר 🙂
    כמו כן,אני משתמשת באותה תבנית בדיוק.
    תעלומה!
    לגבי להעביר את העוגה לתבנית חדשה…אנסה! אם כי,זה קצת מסובך..
    תודה 🙂

  54. היי,
    זקוקה לעזרתך … 🙂
    לאחרונה כאשר אני מכינה עוגות בחושות (שיש,כושית),השכבה העליונה של העוגה ,לאחר שאני
    מכסה את העוגה,נהיית רטובה.
    בהתחלה חשבתי שאולי זה קורה,כי אני מכסה את העוגה מוקדם מידי,אז התחלתי לכסות את העוגה שעות רבות לאחר שהיא יצאה מהתנור.אך עדיין השכבה העליונה רטובה 🙁
    זה ממש מבאס ואין לי מושג למה זה קורה! זה לא קרה לי בעבר שאפיתי את אותן עוגות.
    יש לך הסבר לתופעה הנ"ל?
    תודה!

    1. היי אלומה,
      אם מכסים את העוגה כשהיא עוד חמה (אפילו מעט) האדים שמצטברים מרטיבים את העוגה בחלק העליון. זה לא אמור לקרות אם מכסים את העוגה לאחר שהיא התקררה לגמרי. אגב לעיתים זה נראה כאילו העוגה התקררה אך מבפנים היא עדיין חמה.
      את משתמשת בתבניות מסוג אחר ממה שהשתמשת עד עכשיו?
      האם את עוטפת את העוגה בניילון נצמד או באופן אחר?
      מה שאני ממליצה לך לעשות זה לצנן את העוגה עד הסוף ולאחר שהעוגה התקררה לגמרי להעביר את העוגה לתבנית חדשה (נקייה ויבשה) ואז לכסות אותה.
      מקווה שפעם הבאה הבעיה תפתר 🙂

  55. שלום
    רצתי לשאול אם ניתן איכשהו להפוך את העוגה הזאת לעוגה ללא ביצים ? לילד שאסור לו ביצים.
    במתכון המקורי העוגה יצאה טעימה מאוד !!
    תודה

    1. היי קרן,
      אני מניחה ששתי בננות בשלות מאוד מעוכות יכולות להוות תחליף לביצים. כמובן שהייתי מוסיפה גם כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה וכפית חומץ תפוחים אך מאחר ולא ניסיתי לעשות זאת בעוגה הזאת לצערי אני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.
      בכל מקרה, אם תחליטי לנסות אני ממליצה להכין רק מחצי מהכמויות המצוינות במתכון (עם בננה אחת, חצי כפית סודה לשתיה וכמה טיפות חומץ) בתבנית איגליש קייק אחת וכמובן שאשמח לקבל עדכון 😉
      שבוע טוב 🙂

  56. שלום לך, המתכון נראה מעולה! לפני שאני הולכת להכין אני תוהה מה אני יכולה לשים במקום מיץ תפוזים.. יש לי תרכיז תפוחים, האם הוא יכול להוות תחליף? ואם כן, כמה ממנו לשים? (אני לא רוצה שישפיע מידי על רמת מתיקות העוגה)
    אשמח מאד לתשובתך!

    1. היי דנית,
      כן, את יכולה להשתמש בתרכיז תפוחים עם מים. פשוט תכיני באותה רמת מתיקות שאת מכינה כשאת רוצה לשתות (מעט תרכיז לעומת המים).
      חג שמח 🙂

    1. הי הדר,
      שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 😉
      לגבי הכנת העוגה במיקרו, האמת שלא ניסיתי כך שאין לי מושג איך זה ייצא.

  57. הכמויות שרשמת לא נכונות. לפי המתכון שלך העוגה מספיקה לתבנית אחת של אינגליש קייק ולא ל2

    1. הי עדן, אולי התבנית שהשתמשת בה גדולה מידי?
      בכל מקרה, תערבבי את השוקולית בבלילה שנותרה. יכול להיות שזה נראה מעט בתוך התבנית אבל זה תופח באפיה.

  58. טעים בטירוף(הכנסתי שלושת רבעי כוס סוכר)
    הכנסתי במקום שוקולית קקאו ויצא מדהים (:
    הערה:
    כאשר אתם מחלקים את הבלילה לשניים , חלקו ולשלוש רבעים ורבע.
    ורק את הרבע ערבבו עם הקקאו(וכפית סוכר)

    1. היי ענת, אפשר לשים במקום חלב או תרכיז מיץ מתוק (לא דיאט ולא מוגז).
      שבוע טוב 🙂

  59. היי אני בדיוק מכינה את העוגה לשבת , תמיד שאני מכינה עוגות הן לא נאפות מספיק באמצע , אך בצדדים נשרפות אין לי מושג למה , אשמח לעצות:)

    1. היי מעיין, תקפידי לשים את העוגה במרכז התנור בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) ולא בטורבו. אם את עושה את כל זה ועדיין העוגה אינה אפויה מבפנים- יכול להיות שהתנור שלך חזק מידי לכן כדאי שתנמיכי את המעלות ל 160-170.
      בכל מקרה, במידה וזה קורה שוב תכסי בנייר אלומיניום ותמשיכי לאפות את העוגה. בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי ליטל, יש לי דרך פשוטה יותר: לאחר שערבבת את כל החומרים (חוץ מהשוקולית) תחלקי את הבלילה באופן שווה לשתי קערות. לקערה אחת תוסיפי כף שוקולית ותערבבי. עכשיו תמזגי את הבלילה הבהירה באופן שווה בין שתי התבניות. אחר כך תמזגי את הבלילה הכהה באופן שווה בין שתי התבניות (מעל הבלילה הבהירה).
      זה לא חייב להיות ממש מדויק. תמזגי כמויות לפי העין. עכשיו יותר ברור?

  60. היי, אם הבנתי נכון ההסבר לחלוקה פה הוא על תבנית בינונית אחת.
    אם אני רוצה לעשות ב2 אינגליש, איך תיהיה המזיגה לתבניות?!
    תודה

    1. היי ליטל, במקום להעביר 1/2 בלילה בהירה לתבנית אחת, את יוצקת 1/4 מהבלילה בכל תבנית.
      אחר כך את מוסיפה כף שוקולית למחצית הבלילה שנשארה בקערה, מערבבת היטב ושוב יוצקת 1/4 בלילה לכל תבנית (ראי בתמונות בתחתית המתכון). בהצלחה:)

  61. שאלה אחרונה-מבטיחה! 🙂
    שאתם כותבים כוס,הכוונה לכוס מדידה =240 מ"ל.
    פשוט בתמונה הכוס נראית של 200 מ"ל.
    שוב,תודה רבה!

    1. היי אלומה, יכול להיות שהכוס בתמונה אכן קצת יותר קטנה אבל אם את משתמשת לאורך כל המתכון באותה גודל כוס (למדידת סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח) זה בסדר.
      תרגישי חופשי להמשיך לשאול שאלות ונשמח לשמוע איך יצא:)

  62. תודה על התגובה :)!
    רק שאלה- כמה דקות בערך מקציפים? (ראיתי מתכונים שאמרו להקציף בערך 7-8 דקות ובחלק מהמתכונים אומרים ל2 דק).
    אכין מחר ומבטיחה לחזור לדווח איך יצאה.
    לילה טוב 🙂
    (ד"א,האתר נראה מדהים-בהחלט אתחיל להכין ממנו מטעמים).

  63. היי,
    רציתי לשאול,לא עדיף להקציף קודם את הביצים עם הסוכר ל1-2 דק' ואז להוסיף את יתר המצרכים?
    תודה מראש:)
    אלומה

    1. היי אלומה, כן. אפשר להקציף קודם את הביצים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר המצרכים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר