מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 24, 2014
Last modified:נובמבר 20, 2018

Summary:

עוגת שוקולד וקוקוס

תבנית אינגליש קייק, פרווה

מצרכים:

חומרים לעוגת השוקולד:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/3 כוס (66 ג') שמן

50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה)

1/2 כפית (2.5 ג') תמצית וניל

1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים

1 כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

1 כף גדושה (15 ג') אבקת שוקולית

חומרים לשכבת הקוקוס:

3/4 כוס (67 ג') קוקוס

1/3 כוס (80 מ"ל) מים חמים

כף (8 ג') אבקת סוכר

חומרים לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) + כף (8 ג') שמן קנולה + 2 כפות (20 מ"ל) מים רותחים

קוקוס לפיזור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל את השמן עם קוביות השוקולד המריר, מערבבים לבלילה חלקה ומצננים מעט.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הביצים, הסוכר, בלילת השוקולד, תמצית וניל והמים החמים. מוסיפים קמח תופח ואבקת שוקולית ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-מערבבים בקערית נפרדת את חומרי שכבת הקוקוס (קוקוס, מים חמים ואבקת סוכר).

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק מחצית מבלילת השוקולד. מעליה יוצקים את תערובת הקוקוס ומכסים במחצית בלילת השוקולד שנותרה.

-אופים בתנור במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי (קוביות שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים) ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מוכנה ובעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

261 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת, אין לי שוקולד מריר אבל יש לי שוקולד צ'יפס מריר, אפשר להמיר? אם כן, מה הכמות? גם לעוגה וגם לציפוי… תודה!

  2. עוגה כייפית וטעימה!!
    נהייתי מכורה לאתר שלך
    כל היום מולו-בארוחת צהריים, בהכנות לשבת, סלטים, עוגות וכו'
    את ממש מצילה אותי לחדש ולגוון
    בעלי מבסוט מזה מאד!

  3. הי אפרת,
    המתכון נראה מעולה, אבל יש לי שאלה
    אני רואה שלא מקציפים בכלל
    זה לא יוצא דחוס?

    תודה רבה!

    1. היי יפה,
      זה לא יוצא דחוס בתנאי שלא מערבבים יותר מידי לאחר הוספת הקמח והשוקולית.

  4. הי
    אני רוצה להכין כמות ל30 ילדים
    בכמה להכפיל כמויות
    והאם אפשר להכין את כל הכמויות בבת אחת או עדיף לחלק

    1. היי בר,
      אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמויות האלה:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
      כפית תמצית וניל
      כוס וחצי מים חמים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      חומרים לשכבת הקוקוס:
      2+1/4 כוסות קוקוס
      כוס מים חמים
      3 כפות אבקת סוכר
      חומרים לציפוי:
      150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
      קוקוס פיזור

    1. כן, אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

    1. התערובת צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית. לפי התמונה המרקם נראה בסדר.

    1. אפשר לשים במקום השוקולד המריר 2-3 כפות ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת קקאו.

  5. היי אפרת
    תודה על אתר מקסים
    האם ניתן להמיר את השוקולית באבקת קקאו איכותית ומהו היחס ?
    שנית האם ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס
    בדרך כלל שמן קוקוס מצריך פחות כמות בערך חצי מהמקור מה דעתך?

    1. היי אופק,
      אפשר לשים כף רגילה (לא גדושה) קקאו.
      את השמן ניתן להמיר בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
      זה נכון לחמאה. שמן עדיף להמיר באותו יחס.

  6. עוגה מעולה!!! כל שבוע אני אופה אותה.אני אוהבת לאפות אותה במאפינס – כמות של 12 .מתכון מושלם,ממש תודה!

  7. אפרת, שבת שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 24
    האם צריך לשנות את כמות המצרכים?

  8. העוגה נראית מדהימה ואני כבר הכנתי מצרכים להכינה.שאלה:אם אין לי מיקורגל אז פעולת החימום של השוקולד עם השמן יכולה להתבצע בבן מארי?

  9. אפרת היקרה,
    אני מאד אוהבת את המתכונים שלך
    ואת העוגה הנהדרת הזו בפרט.
    הכנתי אותה כל כך הרבה פעמים
    ולעולם לא התאכזבתי.
    עוגה מצויינת שתמיד נותנת חשק לעוד.
    כל פעם שאני רוצה להכין עוגת שוקולד קוקוס אני מחפשת מתכונים אחרים, כדי לגוון, כמובן, אבל תמיד בסופו של דבר, לאחר חיפוש מעמיק למציאת המתכון השווה ביותר, אני חוזרת אל אותו מתכון ישן ואהוב, כי בעצם, למה לגוון אם יש לי מתכון לעוגה כל כך מוצלחת ונהדרת.
    אז תודה רבה לך, הרבה ברכה ובהצלחה.
    מצרפת בתגובה זו את העוגה שכרגע יצאה מהתנור 🙂

  10. בטעות שמתי כוס מים חמים. אז הכפלתי כבר הכל כפול 2. הבעיה שנגמרה לי חצי חבילת השוקולד שהיתה מיועדת לציפוי. האם יש תחליף לציפוי שוקולד אחר? קקאו..משהו…?

  11. העוגה יצאה נהדרת! השתמשתי בקמח קוקוס במקום הקוקוס וזה יצא נהדר! אוורירי ונימוח העוגה נגמרה בצ'יק
    תודה

    1. היי אוריה,
      כמויות לתבנית 26:
      חומרים לעוגת השוקולד:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
      כפית תמצית וניל
      כוס וחצי מים חמים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      חומרים לשכבת הקוקוס:
      2+1/4 כוסות קוקוס
      כוס מים חמים
      3 כפות אבקת סוכר
      חומרים לציפוי:
      150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
      קוקוס פיזור
      שבת שלום 🙂

  12. הכנתי את העוגה והיא יצאה פשוט מושלם!!

    רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בציפוי של העוגה ולמרוח אותה בתוך עוגת טורט כמו קרם?

    תודה מראש.

    1. היי אסתי,
      בדר"כ מכינים את הקרם משמנת אבל אם מבחינת המרקם זה נראה לך מתאים אז אין בעיה.
      אני ממליצה אפילו להניח לציפוי להתקרר לטמפ' החדר ואז ממש להקציף אותו עד שהוא נעשה קרמי.

  13. היי אפרת. יש לי במקפיא עוגת שוקולד פשוטה שיצאה קצת צמיגית כי נשפך לי מידי הרבה מים. יש מה לעשות איתה?(חיפשתי בשאריות אוכל ולא מצאתי…)

  14. היי,
    ניסיתי כבר כמה מתכונים מהאתר שלך ותמיד התוצאות טעימות!
    רק לגבי העוגה הזו, ניסיתי והעוגה היתה בתנור בערך יותר משעה ועדיין הבפנים היה רטוב והבחוץ כבר התחיל להשרף..
    יש לך רעיון איך ניתן למנוע את זה לפעם הבאה?

    1. היי רותם,
      זה קשור לטמפ' האפיה. אפית את העוגה באינגליש קייק או שהכפלת כמויות ואפית בתבנית גדולה יותר?
      בדקת שכיוונת לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)?
      במקרה שהעוגה נשרפת בחלק החיצוני ומבפנים היא עדין לא מוכנה יש להפחית את הטמפ' ולאפות ב170 מעלות. פעם הבאה אני ממליצה לאפות ישר ב10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
      שבוע נפלא 🙂

  15. אני מכינה את העוגה הזו מלא וכמובן שהיא נהדרת!!
    אבל הייתי רוצה שהקוקוס יצא פחות יבש מה אפשר להוסיף לו?

    1. היי שירן,
      הוא יוצא יבש כי זה המרקם שלו ומאחר והוא בנפרד מהבלילה ולא מעורבב בתוכה.
      יכול להיות שתוספת של יותר מים תעזור או לערבב אותו עם שמנת מתוקה/צמחית במקום המים. חשוב לי לציין שלא ניסיתי, זאת השערה.

    1. עוד שאלה, האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום מים?
      ותודה מראש על התגובה המהירה שלך,

  16. ווואאאאאאאאאאאאאאאוווווו זה יצא פיצוווווווווווווווץץץ
    טעים במיוחד..
    תודה רבה לך על המתכונים…
    נהננים מהם תמיד
    ותמיד יוצא מוצלח
    שבת שלום

  17. שבוע טוב אפרת, העוגה טעימה מאודדדד, הכנתי אתמול לשבת והיא חוסלה. אשמח לעוד רעיונות, מה אפשר לשים במקום הקוקוס בשכבת הביניים? והאם אפשר להכין את העוגה רק מהשוקולד? תודה רבה

    1. היי ענבר,
      אפשר לוותר על השוקולית ולהכין רק משוקולד מריר.
      במקום קוקוס אפשר לשים 2-3 כפות של ממרח כלשהו. זה יכול להיות ממרח חלבה, חלב, לוטוס וכו'. אם שמים ממרח אין צורך לשים שליש כוס מים ואבקת סוכר.
      אפשר גם לשים שוקולד צ'יפס לבן או מריר או אגוזים קצוצים מכל סוג ומומלץ לקמח אותם לפני כדי שלא ישקעו (גם במקרה הזה יש לוותר על המים ואבקת הסוכר).
      שבוע טוב 🙂

  18. עוגה מדהימה!!
    הכנתי אותה כבר כמה פעמים. היא כ"כ טעימה עד שבעלי שלא אוהב קוקוס בדר"כ התלהב ממנה מאד!
    אגב- הכנתי אותה גם עם סוכרזית-סטיויה ושוקולד ללא סוכר ויצא מעולה ממש!

  19. היי תודה רבה מראש על הכל..:-)
    רציתי לדעת אם אני מכינה בקערה אחת ומכפילה ת'כמות אחרי זה אני יכולה לשפוך אוטומטית ל 2 תבניות אינגליש בלי לפחד כן?

  20. מ ע ו ל ה !
    עוגה רכה וטעימה בשילוב מושלם של קוקוס.
    מצטרפת לקודמיי להחליף את המים בחלב או בתחליף חלב כלשהו לפרווה. הכנתי פעם אחת עם מים ובפעם השניה עם גביע ריצ׳, זה יצא עשיר יותר, תענוג. אה. וכמובן שהכפלתי כמויות….

    תודה.

  21. היי ,
    הכפלתי את הכמויות כל חומר פי 2 ושפכתי לתבנית 26 ויצא לי גבוה ויפה . עכשיו השאלה שלי האם שכבת הקוקוס יוצאת ממש עיסתית . כאילו לא בלילה או משהו כזה . יוצא ממש כמו שאפשר להכין כדורים מהם האם זה בסדר?
    והאם היחס של הכפלת הכל ב2 הוא תקין? כאילו במקום שליש שמתי שני שליש. במקום 3/4 שמתי 1.5 .

    1. היי שמעון,
      זה בסדר. שכבת הקוקוס יוצאת עיסתית ומוצקה, לא כמו בלילה נוזלית רגילה.
      וזה בסדר גמור שהכפלת כמויות 🙂

  22. אם אני רוצה להוסיף טוויסט אגוזים אני יכול להוסיף לבלילת השוקולד? אם כן באיזה אופן ?
    השכבות עם הקוקוס אין לי בעיה הכול טעים. רק הטוויסט איך עושים?

    1. היי שמעון,
      אפשר לפזר אגוזים טחונים או קצוצים על שכבת הקוקוס עצמה או להוסיף לתוך הבלילה עצמה בסוף (אחרי שהוספת את הקמחים).
      בהצלחה 🙂

  23. שלום
    האם אפשר להוסיף לשכבת הקוקוס שוקולד לבן קצוץ/להחליף את הקוקוס בשוקולד לבן קצוץ? במידה וכן האם לפזר אותו כמו שהוא או לקמח/להוסיף משהו אחר כדי שלא ישקע?

    1. היי אורית,
      נראה לי שכדי שהוא לא ישקע כדאי לפזר אותו מעל לשכבת הקוקוס.
      בהצלחה 🙂

  24. שלום,
    1. האם המים במתכון צריכים להיות חמים או רותחים?
    2. אני רוצה לשים בציפוי שמנת מתוקה במקום מה שרשום איזו כמות צריך לשים?
    תודה

    1. היי אורית,
      1. מים חמים (לא רותחים).
      2. רבע מיכל שמנת מתוקה (60 מ"ל) + 50 גרם שוקולד מריר – להמיס ולערבב לתערובת חלקה ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
      המשך יום נפלא 🙂

  25. העוגה טעימה ביותר ומאוד מאוד קלה להכנה
    עדיפות ל2 ביצים, וחלב במקום מים.
    כמו כן העדפתי להשתמש בשוקולד חלב-פרה ילדים מעדיפים.
    תודה מאמצת בחום.

  26. היי,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה, אם ברצוני להכין אותה עם אגוזים (לא כולם חובבי קוקוס) את מציאה לטחון את אותה כמות אגוזים ולנהוג כמו שאת מציאה עם הקוקוס?
    תודה ושבת שלום שני

    1. היי שני,
      כן, אם את רוצה לשים אגוזים במקום קוקוס אני ממליצה לטחון אותם דק באותה כמות (3/4 כוס).
      אפשרות אחת היא להוסיף את האגוזים לתערובת בסוף ואז האגוזים יורגשו בכל העוגה.
      אפשרות שניה היא לצקת 2/3 בלילה לתבנית, לפזר את האגוזים הטחונים ולצקת את שליש הבלילה שנותרה.
      מומלץ לקמח את האגוזים מעט כדי למנוע את שקיעתם במהלך האפיה ואין צורך במקרה הזה להוסיף מים חמים וכף אבקת סוכר כמו במקרה של הקוקוס.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  27. היי,
    תודה רבה על התשובה..
    אם אני רוצה להפחית את כמות הקוקוס בעוגה (תבנית 26) , אני צריכה לצמצם בהתאם גם את כמות המים החמים והאבקת סוכר?
    אשמח לתגובה בהקדם.
    אני רוצה להכין עוד מעט את העוגה

    1. היי לירון,
      את יכולה להפחית את כמות הקוקוס מבלי לצמצם את יתר החומרים.
      בהצלחה 😉

  28. אוקיי תודה רבה..
    לגבי גודל הכוס..
    יש מספר גדלים של זכוכית, יש מאג, כוס של קפה, כוס כמו של קפולסקי..
    איך אדע במה להשתמש כדי שהמתכון ייצא מדוייק?
    את האמת בעוגת מייפל שלך אני מכינה בכוס חד"פ לשתייה קרה ..
    בעיקרון כשאומרים מידה ל כוס בעוגה זה 240 מ"ל??

    1. לדעתי הכמות לא מספיקה לתבנית 26. אני הכנתי בתבנית ארוכה ולא יצאה כל כך גבוהה.

  29. היי,
    תודה רבה רבה לך על התגובה המהירה ועל הטיפים המנצחים..
    שאלה נוספת, אני משתמשת בכוס חד פעמי לשתייה קרה . זה בסדר ??

    1. לא, זאת כוס קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) וחשוב להשתמש באותה גודל כוס לאורך כל המתכון כדי שהיחסים יישמרו.

  30. היי אשמח למתכון לתבנית 26
    ורציתי לשאול משהו:
    הקצפה של ביצים וסוכר: האם היא צריכה להיעשות בעדינות/ במהירות/ כמה דק? / ערבוב עד לקבלת מרקם של בועות?
    אני שואלת כי כשאני מכינה עוגות בחושות לפעמים העוגה יוצאת ואוורירית ולפעמים דחוסה ונמוכה.
    ואי רוצה להבין איפה אני טועה
    אשמח לטיפים ועזרה

    1. היי לירון,
      כמויות לתבנית 26:
      חומרים לעוגת השוקולד:
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות)
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
      כפית תמצית וניל
      כוס וחצי מים חמים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      חומרים לשכבת הקוקוס:
      2+1/4 כוסות קוקוס
      כוס מים חמים
      3 כפות אבקת סוכר
      חומרים לציפוי:
      150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות קנולה + 6 כפות מים רותחים
      קוקוס פיזור

      אפשר לערבב בעזרת מטרפה ידנית ואפשר להשתמש במיקסר. אם מקציפים במיקסר זה יכול להיות על מהירות בינונית (מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה ומוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר הרשום). מה שהכי חשוב הוא להוסיף את הקמח בסוף ולערבב כמה שפחות. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה. אם את משתמשת בקמח רגיל ואבקת אפיה חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה אחרת זה יכול לגרום לעוגה לצאת נמוכה. גם חימום מראש של התנור, לפחות 10 דקות לפני שמכניסים את העוגה מאוד חשוב לתפיחת העוגה.
      מומלץ גם תמיד לנפות את הקמח במתכון לפני השימוש, אפילו להעביר אותו במסננת דקה אם אין לך נפה.
      בהצלחה 😉

  31. היי,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קוטר 26
    אשמח שתרשמי לי כמויות לגודל הנ"ל.
    ואשמח לעצה ממך.
    לגבי הקצפת ביצים וסוכר יחד?
    כמה זמן רצוי לערבב את שניהם יחד ?והאם במיקסר או במטרפה/ כף?
    אני שואלת כי לעיתים אני מכינה עוגות בחושות – (למשל המתכון שלך של העוגת מייפל שהוא מדהים) העוגה יוצא לי אוורירית וגבוהה ולפעמים טיפה נמוכה ודחוסה.
    אשמח לטיפים ממך.

  32. עוגה מעולה! הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 24 והיא יצאה גבוהה ויפה למרות שהחלפתי חצי מהקמח בקמח כוסמין. תענוג! תודה

  33. העוגה יצאה מעולה הוספתי כף של רום אמיתי
    וציפוי של שוקולד נוטלה
    היה פשוט טעים ולא יבש
    נגמר מהר

  34. עוגה נפלאה!!!!! הוספתי כמה טיפות של תמצית רום טבעית (ללא צבע), וזה השביח את העוגה. חצי עוגה כבר התחסלה….

  35. העוגה יצאה טעימה מאוד!! עשיתי לה שינוי קטן הוספתי ממרח חלבה שהכנתי מדבש סילאן וטחינה. בקיצור האתר הזה מדהים!!

  36. עוגה מושלמת!!!!! הכנתי עם כוסמין, יצא מטורף! אני לא מצליחה להפסיק לאכול ועוד רגע אני מחסלת לבד את כל התבנית…

    יש לך רעיונות אולי לעוד דברים שאפשר לשים באמצע במקום קוקוס? זה טעים ממש עם הקוקוס אבל גם בא לי לנסות את המתכון עם עוד דברים כי העיסה מעולה.

    1. תודה שפרה! אני שמחה לשמוע שיצא מוצלח 🙂
      במקום הקוקוס אפשר לשים אגוזי פקאן, אגוזי מלך או שקדים קצוצים (מומלץ לקמח אותם לפני כדי שלא יישקעו).
      אפשר לשים נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס) מריר או לבן.
      אפשר לשים באמצע ממרח כלשהו – ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס וכו'.
      בהצלחה 😉

  37. שלום,
    אפשר להכין בלי שכבת הקוקוס? ובמקום פשוט להוסיף כף או שתיים קוקוס?
    דבר נוסף, איך ממירים שליש כוס שמן לשמן קוקוס?
    ודבר אחרון, ניתן להכין מקמח מלא או כוסמין?
    תודה רבה ושבת שלום!

    1. כן שרית, אפשר להוסיף 1-2 כפות קוקוס לבלילה במקום שכבת הקוקוס.
      שימי שליש כוס שמן קוקוס מומס (אותו יחס).
      קמח כוסמין (מלא או רגיל) עדיף באפיה מאשר קמח מלא רגיל מאחר והוא נותן תוצאה הרבה יותר אוורירית מקמח מלא רגיל.
      בהצלחה ושבת שלום!

  38. היי יש אפשרות לשים משהו אחר במקום קוקוס פשוט אין לי ובא לי מאוד להכין את העוגה.אולי אגוזים?ואם כן כמה? תודה על המתכונים המעולים

    1. היי תהילה,
      שימי 2 ביצים.
      את יכולה להכין את העוגה גם בלי הקוקוס, היא טעימה גם ככה. אם את רוצה תוסיפי כשליש כוס אגוזים קצוצים אבל תוסיפי אותם לכל הבלילה בסוף (אחרי שהוספת את הקמח והשוקולית) ותערבבי ערבוב ממש קל כדי שלא ישקעו בתחתית במהלך האפיה.
      בהצלחה 😉

  39. האם אפשר להכין כמאפינס?
    כמה לשים מכל שכבה? האם מספיק כף אחת מהשכבה הראשונה, שכבה קוקוס ואז שוב כף מהשכבה הנוספת, האם זה מספיק כדי שזה יצא עד הסוף במאפינס?
    כמה אמורים לצאת? וכמה זמן אפייה?

    1. כן מיכל, אפשר להכין כמאפינס.
      תמלאי כל שקע בבלילה בגובה חצי מהשקע. אח"כ שימי שכבה קוקוס ומעל שימי עוד רבע בלילה, סה"כ תמלאי את השקע בגובה 3/4 (אל דאגה, הקוקוס מעט שוקע במהלך האפיה לכן כדאי לשים אותו יותר גבוה.
      אמורים לצאת 10-12 מאפינס.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שרה,
      אפשר לשים במקום השוקולד המריר 2-3 כפות ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת קקאו.
      שבת שלום 🙂

  40. הי. המתכון של העוגה פשוט נפלא.אפיתי אותה כבר מספר פעמים,ונגמרת מהר מדי.כל מי שטעם אותה,התלהב וביקש את המתכון .תודה רבה

    1. נראה מעולה .חייבת לנסות.

      יש למישהו מתכון לעוגת שמרים .? פה לא ראיתי אולי כי זה לא תחת קטגוריה של עוגות מהירות ☺

    1. היי אלונה,
      עדיף לשים 2 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה יותר ולא תתפורר.

  41. בס"ד

    קודם כל האתר מדהים מדהים מדהים!
    והכל כ"כ מושלם וטוב ברוך ה'
    חשבתי שאולי כדאי להוסיף במתכון שצריך ביצה גדולה או 2 קטנות
    חבל שהעוגה לא תצא מושלמת בגלל דבר כ"כ פעוט.

    סליחה ותודה ושבת שלום !

  42. האם אפשר להחליף מים חמים בחלב? בשביל שעוגה תצא חלבית…..או לשים שוקולד חלבי במקום מריר?
    תודה מראש

    1. היי טניה,
      אפשר אבל המים החמים דווקא מעניקים רכות לעוגה. כדי להעשיר את העוגה את יכולה לשים במקום המים החמים שמנת מתוקה (ואז גם בשכבת הקוקוס אפשר לשים שמנת במקום המים החמים וגם בציפוי- במקום שתי כפות מים).
      בתוך התערובת עצמה אני ממליצה להשתמש בשוקולד מריר ובציפוי אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
      בהצלחה 😉

    1. היי מאי,
      לדעתי העוגה תצא דחוסה מידי.
      אם את רוצה להשתמש בקמח מלא בעוגות אני ממליצה לך על קמח כוסמין מלא. הוא יוצא הרבה יותר מוצלח באפיה מקמח מלא רגיל והוא גם בריא יותר 🙂

  43. העוגה הזו גם מהממת
    רציתי לדעת גם את הכמויות בתבנית מלבנית בגודל בינוני
    חד פעמית גודל33 *27
    תודה
    שבת שלום
    נ.ב זה גודל אחד לפני התבנית הענקית של התנור

    1. היי דבורה,
      אלה הכמויות:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כפית וחצי תמצית וניל
      כוס וחצי מים חמים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל ו3 כפיות אבקת אפיה)
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      לשכבת הקוקוס:
      שתיים ורבע כוסות קוקוס
      כוס מים חמים
      3 כפות אבקת סוכר
      לציפוי:
      150 גרם שוקולד מריר
      3 כפות שמן קנולה
      6 כפות מים רותחים
      שבת שלום 🙂

  44. הי,
    חייבת לשבח אותך על מתכונים נהדרים כשכל מתכון מיוחד מהאחר…
    כל מתכון שעשיתי יצא מוצלח כל כך!!!
    תודה רבה רבה 🙂

    1. היי סתיו,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש או עגולה 20.
      אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בינונית (22X31) או עגולה 24.

    2. תודה רבה! עשיתי כמו שאמר והכפלתי כמויות בתבנית מלבנית ויצא ממש טעים!! תודה רבה על האתר המדהים עם דברים טעימים ופשוטים להכנה!! 🙂 אבל אני לא מבינה למה העוגה לא תופחת לי היא נשארת נמוכה?

    3. שמחה לשמוע סתיו 🙂
      רשמת שגם עוגת המייפל והדבש יצאה לך נמוכה אז אני מניחה שזה בגלל אותה סיבה. הסיבות האפשריות לזה יכולות להיות:
      *התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את העוגה (צריך לחמם אותו לפחות 10 דקות מראש).
      *לא הכנסת את העוגה לתנור מיד לאחר שסיימת להכין (חשוב להכניס את הבלילה לתנור מהר מאחר ואבקות ההתפחה מתחילות לעבוד מיד).
      *אבקת האפיה או הקמח התופח לא היו טריים או שפג תוקפם.
      *ערבוב לא מספיק של אבקת האפיה עם הקמח לפני ההוספה לבלילה.
      *שימוש בתבנית לא טובה (אם זו תבנית חד פעמית זה בסדר).
      מקווה שעזרתי ושתמצאי כאן את הסיבה 😉

  45. עשיתי אותה פעם אחת והיא יצאה ממש טעימה ,
    רק שהיא הייתה די רכה, התפרקה די מהר..מה אפשר לעשות ? עוד ביצה אולי ?

    1. היי שני,
      אם העוגה מתפרקת אז באמת כדאי להוסיף עוד ביצה.

  46. העוגה נראית טעימה להפליא. אני רוצה להכין אותה בתהנית מלבנית אלומניום גדולה (רגילה של עוגות) כדי שתהיה עוגה גדולה ולא באינגליש קייק . האם עלי להכפיל כמויות? תודה רבה. רוזי

    1. היי רוזי,
      אם הכוונה לתבנית אלומיניום בגודל 22*31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות) אז את צריכה להכפיל כמויות. ממליצה במקרה הזה להשתמש ב-3 ביצים כדי שכל המרכיבים בעוגה יתחברו היטב.
      יום נפלא 🙂

  47. בוקר טוב! קודם כל אחלה אתר 🙂 . רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה 24? חג שמח 🙂

    1. תודה רינת 🙂
      זה גבולי. אני חוששת שהעוגה תצא מעט נמוכה. אם יש לך תבנית 22 אז עדיף.
      חג שמח!

    1. הי מיטל,
      אפשר להכין בתבנית בקוטר 24 חד פעמית מאלומיניום (הן יותר קטנות מתבניות עגולות רגילות).
      אם את מכינה בתבנית עגולה קפיצית או מתכת זה יתאים לתבנית עגולה 22.

  48. שלום אפשר במקום לשים קוקוס לקישוט
    אפשר לשים שוקלד לבן מגורד? אני הולכת לבקר את חמותיי ואני רוצה שתדע שיש לה כלה טובה חחחח אני תמיד מכינה עוגות ואוכל מהאתר שלכם אני מאוד אוהבת את האתר הזה פשוט מדהים ויש את כל מה שצריך

    1. תודה גדא! אני בטוחה שיש לה כלה טובה ואני מאוד שמחה שהאתר שימושי עבורך 🙂
      וכן, אפשר לשים שוקולד לבן מגורד מעל העוגה.

  49. אפיתי את העוגה והקוקוס לא השתלב עם שכבות הבצק. גם הקוקוס בשכבה הפנימית התפורר בזמן ההגשה.
    נראה לי כי חסר מרכיב כלשהו במתכון.

    דבורה

    1. היי דבורה,
      אני מניחה שזה כתוצאה מאפיה בחום גבוה (במיוחד בתנורים חזקים). פעם הבאה אני ממליצה לאפות את העוגה בטמפ' נמוכה יותר כך שהמרכיבים יספיקו להשתלב.
      שבוע נפלא 🙂

  50. העוגה יצאה מדהים! במיוחד יום למחרת (לא יודעת למה)
    יש לך מושג אולי למה היא התפרקה לי קצת?
    היא יצאה שלמה ובסדר אבל שחותכים היא לא יוצאת חתיכה שלמה..
    הכנסתי ביצה בגודל M. יכול להיות שזה מה שלא הדביק אותה לגמרי?
    איך להבא אפשר יותר ל'הדביקה'?

    1. היי נטע,
      שמחה שהעוגה יצא טעימה 😉
      וכן, זה בגלל שהביצה היתה קטנה. פעם הבאה תשימי 2 ביצים בגודל m.
      שבת שלום 🙂

  51. היי. העוגה נראית מטריפההה!
    אני צריכה גודל של תבנית תנור בכמה פעמיים להכפיל את התערובת? 4 אולי?

  52. הכנתי והעוגה טעימה בטירוף אך לא ברור לי למה מתפוררת.. הקוקוס באמצע לא השתלב עם העוגה ולא נדבק..ולכן נפתחה לשתי חתיכות

    1. היי חנאן,
      אם העוגה מתפוררת בלי קשר לקוקוס אז זה בדר"כ אומר שחסר ביצה במתכון (כי הביצה מדביקה את החומרים). יכול להיות שהשתמש בביצה קטנה יחסית?
      לגבי הקוקוס, זה מוזר כי הוא אמור להשתלב בעוגה. ערבבת את הקוקוס לפני עם מים חמים ואז יצקת על מחצית מהתערובת ועל זה כיסית בחצי השני של התערובת?
      בכל אופן, אני שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה 😉

  53. רציתי לשאול האם להכניס לתנור על תוכנית טורבו,???
    בכלל האאם כדאי לאפות עוגות בטורבו או רק בעליון ותחתון אלא אם צויין אחרת
    תודה.
    העוגה בתנור. ריח מצויין. אחרי 12 דקות היא התבקעה קצת. נורמלי??

    1. הי אביעד,
      זו תופעה נורמלית שהעוגה מתבקעת מעט אך אם העוגה התבקעה כבר אחרי 12 דקות, כדאי להנמיך את חום התנור ל170.
      אפית עוגות היא תמיד בתוכנית הרגילה של התנור (עליון ותחתון) אלא אם כן צוין אחרת.

    1. תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
      אני מניחה שאפשר להקפיא כמו כל עוגה בחושה רק חשוב כמובן לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.

    1. היי מיטל,
      כן רק תמיסי את הסוכר קודם עם שליש כוס המים הרותחים ורק אח"כ תערבבי עם הקוקוס.

    1. היי דנה,
      תבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נגה,
      אפשר לשים כף אבקת קקאו ואם אין לך, את יכולה לשים כף שטוחה קמח (תופח או רגיל) + 10 גרם שוקולד מריר (הכוונה שבמקום להמיס 50 גרם שוקולד מריר, תמיסי 60 גרם).
      יום נעים 🙂

  54. הכנתי אתמול ובמקום קוקוס שמתי נוטלה יצא ממש טעים! תודה על המתכון הנפלא.
    ושאלה קטנה:יש לך רעיון למשהו אחר חוץ מקוקוס ונוטלה?

    1. היי עדן,
      שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      אפשר לשים כל ממרח אחר כמו חלבה, ריבת חלב וכו'.
      אפשר לשים אגוזים טחונים דק, חלבה מפוררת, שוקולד לבן קצוץ.
      יום נעים וחמים!

  55. אתר מעולה ממש, המווווון תודות.
    ניסיתי כמעט כל המתכונים ויצאו נהדר.
    השאלה שלי, אפשר במקום ההמסה במיקרוגל, להמיס על אש קלה ושקטה?
    תודה מראש

    1. תודה! אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
      לגבי ההמסה- כן, אפשר להמיס על אש קטנה.

    1. הפכתי את העוגה העוגה לטבעונית … במקום ביצה :
      3 כפות קורנפלור מעורבבים ב 5 כפות מים חמים . יצא מעולה .

  56. היי אפרת, המתכון נראה לי ממש מוצלח,למה אני לא מצליחה להעתיק אותו למחשב שלי? נדמה לי שבעבר עשיתי זאת בקלות.

    1. היי סמדר,
      אם תלחצי על "הדפס בקובץ pdf" יפתח לך דף עם המתכון ושם תוכלי להעתיק.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר