מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה וריבת חלב

עוגת גבינה וריבת חלבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 2, 2018
Last modified:מאי 2, 2018

Summary:

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב – עוגה חלומית וקוצרת מחמאות בכלום עבודה. בקערה אחת.

עוגת גבינה וריבת חלב

תבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון חד פעמית בקוטר 22.5)

מצרכים:

לתחתית:

כוס ושליש (187 ג') קמח רגיל

שליש כוס (66 ג') שמן

כף גדושה ריבת חלב

עוגת גבינה:

3 ביצים גדולות

שני שליש כוס (135 ג') סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)

כף מלאה (11 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

3 כפות (36 ג') קמח רגיל

ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:

2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 ג')  סוכר

כפית (5 ג') תמצית וניל

5 כפות מלאות ריבת חלב

זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב

אופן הכנה:

תחתית:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.

-שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.

-משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

עוגת גבינה:

מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה. משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ' ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).

ציפוי:

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.

-לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ' ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

-מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר. לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.

הערות:

-מומלץ להכין את העוגה יום לפני, היא מתייצבת ונעשית טעימה יותר לאחר יממה במקרר.

-לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר לפני שהתקררה לגמרי כי אז תווצר רטיבות בתוך העוגה.

עוגת גבינה וריבת חלב

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

186 תגובות

הוסף תגובה
  1. כשפתחתי לחפש מתכון נוסף ראיתי את התגובה… אז לתועלת מי שיתבלבל כמוני: העוגה יצאה אכן גבוהה, בטעם שמנת קצת כבד אבל טעים בהחלט, במיוחד אחרי קירור. מרחתי על העוגה ריבת חלב, ואחרי הכל- יצא טעים!!! זה מה שמיוחד במתכונים שלך- שגם כשמתבלבלים בהם- הם יוצאים מוצלחים…

  2. הצילו!!! אל תשאלי מה קרה לי!
    שמתי בטעות 3 שמנת חמוצה בעוגה במקום 1, וזה אחרי שקראתי 1000 פעם את המתכון…
    מה הולך לצאת לי???
    ומה אני עושה בציפוי במקום 2 שמנת חמוצה?
    קצת דחוף… תודה!!!

    1. סורי, ראיתי עכשיו.. איך העוגה יצאה?
      במקרה כזה העוגה מספיק גבוהה ואפשר לוותר על הציפוי. מה עשית בסוף?

  3. היי אפרת, מה שלומך?
    כמה זמן ראוי לאכול את העוגה מיום הכנתה? כמובן כשהייתה במקרר כל הזמן…
    תודה.

    1. היי אסף,
      רק עכשיו אני משיבה כי הייתי בחופש.
      מקווה שהסתדרת. ניסית להמיר בממרח שקדים?

  4. היי אפרת
    זו עוגה מושלמת, וגם מאד מרשימה, אבל אני חושבת שאפשר לוותר על הסוכר בציפוי, זה כבר מידי מידי מתוק
    אני כל היום נעזרת באתר שלך

  5. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אני רוצה להכין לכמה אנשים לשבועות, ורוצה לדעת אם אפשרי וכמה לעשות מבחינת הכמויות.

    1. הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      לתבנית אחת יש להכין מחצית מהכמויות:
      לתחתית:
      3/4 כוס קמח רגיל
      5 כפות שמן
      כף שטוחה ריבת חלב
      עוגת גבינה:
      2 ביצים קטנות
      שליש כוס סוכר
      375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      חצי מיכל שמנת חמוצה (100 מ"ל)
      כפית מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
      כף וחצי קמח רגיל
      ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
      מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
      כף גדושה סוכר
      חצי כפית תמצית וניל
      2.5 כפות מלאות ריבת חלב
      זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף ריבת חלב

  6. העוגה נראתה לי מהממת ובשונה מכולם שיצא להם מושלם
    אני מוציאה את העוגה מהתנור (אחרי השכבה של העוגת גבינה ) שופכת את הציפוי ומיד זה נשבר ו2 השכבות התערבבו
    אולי תמליצי לקרר לפני השכבה העליונה כי רשמת לשפוך מיד וזה ממש רותח
    אבל תודה אין עלייך
    חוץ מזה המתכונים שלך מוצלחים ברמות:)
    תודה

    1. היי אסתי,
      זה לא אמור לקרות. זה נשמע כאילו השכבה של עוגת הגבינה לא היתה מספיק אפויה.
      הכנת את הכמות שבמתכון או הכפלת כמויות? הכנת בתבנית עגולה 24? אפית ב170 מעלות במשך 40 דקות לפני ששמת את הציפוי?

    1. עדיף להימנע מהקפאה של עוגות גבינה אפויות, כי לעיתים זה פוגע במרקם.
      אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.

    1. בתחתית כן. תערובת העוגה עדיף להשתמש בקמח רגיל או קורנפלור.

  7. היי, הרגע הוצאתי את העוגה מהתנור היא נראית טוב, עם זאת, האמצע קצת רוטט, ואני קצת חוששת, האם יום למחרת אחרי שהייה במקרר זה ייסתדר? הכנתי בול לפי ההוראות לתבנית 26 ובמקום 5ביצים m שמתי 4 l

    1. היי סיון,
      לתבנית גדולה יותר בדר"כ כדאי להאריך קצת את זמן האפיה.
      בכל מקרה, במקרר זה אמור להתייצב.

  8. אני רוצה להכין היום את העוגה. נראית מעולה.
    באיזה כוסות (לקמח, שמן וכדו'…) את משתמשת? האם ח"פ או שיותר מתאים כוס דורלקס?
    תודה רבה!

    1. היי לילי,
      בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל. הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית.

  9. הי אפרת,
    ותודה רבה על כל המתכונים,
    שמנת חמוצה את מכוונת לגביעים כמו הלבן?
    תודה רבה,
    נעמי

  10. העוגה יצאה מהממת עם טעם משובח כלם ליקקו את האצבעות אם הייתי מכינה עוד תבנית גם היא היתה מתחסלת
    תודה רבה על הכל

  11. זה מה שעשיתי העוגה ניראת 10 עדיין לא טעמנו אני שומרת אותה לשבת לחמותי.
    זה שהוספתי עוד שמנת בעוגה לא אמור להוריד לה מהמתיקות?
    תודה רבה רבה על הכל

  12. עזרה ראשונה אפרת שמתי בעוגת גבינה בטעות שתי שמנת חמוצה במקום אחת האם להוריד מהציפוי ? שהרי בציפוי צריך עוד שתיים מקווה שאת רואה אותי בשעה הזויה הזו

    1. היי הודיה,
      ראיתי רק עכשיו, מקווה שהסתדרת 🙂
      אפשר לשים בציפוי שמנת אחת, הציפוי ייצא דק יותר.

  13. עוגה מושלמת! קלת הכנה וטעימה ברמות! ונראית סוףףףף!! תודה!!
    עשיתי שינוי בציפוי של הלמעלה.. שמתי שמנת אחת במקום שניים וערבבתי עם סוכר ותמצית וניל ולחצי מהכמות הוספתי שוקולד מומס וחצי השני ריבת חלב ואז מרחתי את שכבת הרבת חלב וקשטתי עם השוקולד וזה נראה מושלם!!!

  14. היי,
    בבלילת הציפוי נראה שיש גושים קלים.. האם זה תקין וככה אמור להיות עם שמנת חמוצה?
    (התאריכים על המיכלים תקינים)

    תודה 🙂

    1. היי מיקי,
      ערבבת עם כף או עם מטרפה?
      לא זכור לי שיש גושים אולי כי אני ערבבתי עם מטרפה.

  15. הכנתי את העוגה לפי המתכון שלך וואוו
    יצא מושלם! אפייה זה לא הצד החזק שלי ואני בשוק מהקלות שאפיתי עוגה כזאת לבד 🙂
    תודה רבה לך על מתכונים קלים ופשוטים
    נ.ב- למעלה מרחתי כפית ריבה במקום לעשות ציפוי שמנת

  16. היי, אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית מרובעת/מלבנית.
    מה הגודל המומלץ כדי שהעוגה לא תצא נמוכה מידי?

    תודה

  17. שלום אפרת,
    רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה הזאת ללא בצק התחתית אלא רק עם הגבינה וציפוי השמנת?
    אם כן, זמן האפייה ואופן ההכנה משתנה? והאם הטעם לא נהרס כך?
    ואם אכין בתבנית עגולה 22.5 מקרטון זה יהיה בסדר?

    1. היי ורד,
      אפשר לוותר על התחתית. העוגה תצא קצת יותר נמוכה אבל זה לא נורא.
      את בעצם מתחילה להכין ישר משלב העוגה. יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות ולאפות במשך 40 דקות ולהמשיך עם הציפוי כרגיל.
      תבנית 22.5 מקרטון זה בסדר.

    1. כמויות לתבנית 26:
      לתחתית:
      כוס וחצי (210 ג') קמח רגיל
      חצי כוס (120 מ"ל) שמן
      כף וחצי ריבת חלב
      עוגת גבינה:
      5 ביצים קטנות (M)
      כוס (200 ג') סוכר
      1250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ"ל)
      כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
      4 כפות מלאות קמח רגיל
      ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
      2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
      2 כפות גדושות (30 ג') סוכר
      כפית (5 ג') תמצית וניל
      5 כפות מלאות ריבת חלב
      זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב

  18. עוגה מושלמת!!! התארחנו בשבת אצל חברה טובה שהיא גם קונדיטורית מובילה והיא כל כך התלהבה מהעוגה! אז ממש תודה רבה לך

    1. אפרת היקרה, תודה יצא פשוט מושלם!
      הכנתי את כל ארוחת החג מהמתכונים שלך ויצא מדהים. חג שמח!

  19. היי! כשאני מוציאה את העוגה מהתנור כדי לשים את הציפוי היא צריכה להיות יציבה?? כי היא עדיין לא יציבה כ"כ

    1. היי ביאנה,
      זה לא ייצא בדיוק אותו דבר כמו עם ממרח ריבת חלב. הממרח הוא יותר כהה וסמיך.
      אם את שמה חלב מרוכז אז בציפוי שמנת חמוצה שימי רק 2 כפות כי זה דליל.
      שנה טובה 🙂

  20. היי אפרת,
    הרבה מתכונים שלך, כמו גם העוגה הזאת, הם פשוט נהדרים – קלים להכנה וממש-ממש טעימים.
    תודה

  21. הכנתי שוב לשבת
    הצליח מעל ומעבר! היה גבוה, מרשים והכי חשוב -טעים!
    האורחים לא האמינו שמדובר בהכנה קלה כ"כ.
    תודה אפרת!

  22. היי אפרת
    אם אני רוצה לאפות את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק. זו אותה כמות?
    שנית, כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
    תודה רבה!

    1. היי ליטל,
      הכמות שבמתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
      שבוע מקסים 🙂

  23. צהריים טובים,

    איך היית מצפה עוגה בריבה רגילה?

    בלי שכוות שמנת אפשר? איך?

    תודה לך!

    קצת דחוף!

    1. לאחר שהעוגה מתקררת תשימי עליה כמה כפות ריבה ותשטחי לגובה אחיד. לא צריך להוסיף לזה כלום.

  24. אם אני רוצה עוגבת גבינה פשוטה בלי ריבת חלב, אלא עם תחתית בצק פריך. כמה זמן עלי לאפות את הבצק הפריך לפני שאני מוסיפה לו את בלילת העוגה?

    תודה,
    אביגיל

  25. היי, האם ניתן לאפות בתבנית אנגליש קייק חד פעמי?
    או תבנית חד פעמי מרובעת בינונית ?
    אם כן כמה תבניות זה יוצא ?
    תודה רבה

    1. אפשר לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית אחת מלבנית בגודל 20X30.

  26. העוגה קצת מורכבת להכנה אבל פשוט חלום השילוב של שמנת חמוצה עם ריבת חלב פשוט שילוב קטלני סה"כ נהנתי תודה רבה .גבר שמכין עוגות לאשתו אישתי מאוד נהנתה

  27. אפרת המוכשרת!!
    העוגה יצאה מושלם,ההכנה קלילה מאוד שזב הכי כיף!!
    תמשיכי להוסיף לנו טעם במטבח….

  28. אפרתתתתתתתת!
    יצא מדהים!
    אנחנו לא מפסיקים לכרסם!
    שבה את כוווולם!
    תמשיכי לשמח אותנו:)

  29. חוזרת לדווח שהעוגה יצאה מצויינת, גבוהה, יציבה אבל צדקה אחת המגיבות, התחתית אינה טעימה וזה פוגם.בן זוגי שטעם לא ממש אהב, הגבבינה והציפוי טעימים.
    האם ניתן להכין תחתית עם חלמון ביצה וחמאה?השמן מורגש מידי….

    1. כן, אפשר להכין את התחתית עם חלמון ביצה וחמאה.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  30. אין מילים,
    היה לי קל כיף ומדויק,
    העוגה יצאה טעימה, מדויקת והכי חשוב יפה,
    חג שמח,
    תודה!

  31. עוגה קלה, יצאה גבוהה, יציבה, טעימה מאד וקצרה מחמאות.
    עשיתי את הציפוי לפי המתכון רק עם 5 כפות ממרח לוטוס.
    האם לדעתך ניתן לעשות זאת גם עם ממרח שוקולד?

    1. היי יפעת,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂
      לגבי שימוש בממרח שוקולד, בתחתית אין בעיה. בציפוי שמנת חמוצה אני מתלבטת. אולי יהיה עדיף להכין ציפוי גנאש משוקולד חלב ולהמיס 150 גרם שוקולד חלב + שליש כוס שמנת מתוקה ולשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפרטורת החדר. אפשרות נוספת היא לשים כ- 5 כפות ממרח שוקולד בלי שמנת חמוצה. אם הממרח מוצק אפשר לדלל אותו עם כמה כפות חלב.

  32. תודה לך על המתכון, הוא נראה טעים בטירוף. תוכלי אולי לרשום כמויות לתבנית חד פעמית מרובעת (בגודל 32.5 על 26), ממש תודה

    1. היי שרה,
      כמויות לתבנית שציינת:
      לתחתית: כוס ושני שליש קמח, חצי כוס שמן, 2 כפות ריבת חלב
      לעוגה: 5 ביצים, כוס סוכר, 1125 גרם גבינה לבנה, 300 שמנת חמוצה, 2 כפות פודינג וניל, 4.5 כפות קמח
      לציפוי: 2 שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, כפית תמצית וניל, 5 כפות מלאות ריבת חלב.

    2. וואוו אפרת! העוגה יצאה מדהימה ממש! בעלי והילדים אהבו ולא גמרו ליישר מכל הכיוונים!
      העוגה גם יצאה יפיופה אז בכלל כיף..
      תודה לך על המתכונים המוצלחים והברורים.
      ושאלה קטנה: התחתית הגירה נוזלים לתבנית במהלך הזמן שהייתה במקרר. יש משהו שאוכל לשפר בה?

    3. היי שרה,
      שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
      לגבי התחתית, הכנסת אותה במקרה למקרר כשהיא עוד היתה חמימה?

  33. היי
    תודה על כל המתכונים המעולים
    אבל זאת יצאה לי ממש מוזר! למה????
    והטעם של התחתית ממש לא טעים
    התבאסתי

    1. היי תמר,
      לפי התמונה היא באמת נראית קצת מוזר. לא ברור לי למה.
      בכל מקרה מצטערת שהתבאסת 🙁

  34. האם נוגט במקום ריבת חלב יכול גם להיות מתכון מנצח? יש לי את שניהם בבית, אבל מאוד אוהבת נוגט, השאלה אם יתאים פה לעוגה לפחות כמו הריבת חלב..

  35. היא צריכה להיות רכה אך יציבה. בדיקת קיסם פחות מתאימה בעוגה הזו.

  36. היי אפרת, תודה על האתר הכ"כ פרקטי וטעים.
    אני גרה בחו"ל ולצערי אין לי איך להשיג כאן ריבת חלב. זה די תוקע אותי עם הרבה מתכונים טעימים. יש לך אולי מתכון כיצד להכין את הריבת חלב עצמה אשמח מאוד!!!!
    תודה רבה וחג שמח

    1. היי חני,
      אין לי מתכון לריבת חלב, למרות בהמשך אני מקווה להעלות.
      את יכולה להשתמש בכל ממרח בהיר שתמצאי. ממרח חלב או ממרח שוקולד לבן.

  37. היי,
    תודה רבה על מתכונים נפלאים!!
    האם אפשר להקפיא את העוגה, ולהפשיר ביום/יום לפני שרוצים להגיש???

    1. היי מאיה,
      פחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה והמרקם מעט נפגע. עדיף לשמור במקרר. העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים.

    1. היי ענת,
      בתחתית אפשר לשים ממרח שוקולד.
      במקום ציפוי שמנת חמוצה אפשר להכין גנאש שוקולד ולהמיס 150 גרם שוקולד חלב + שליש כוס שמנת מתוקה ולשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפרטורת החדר.

    2. הי אפרת,
      ראשית, עשיתי את העוגה כפי שכתובה והיא הייתה מצוינת.
      ברשותך אשאל שאלת המשך לשאלה של ענת.
      אם לא עושים ציפוי שמנת חמוצה, מהו זמן האפיה של עוגת הגבינה? כי הרי בגרסה של הציפוי ממשיכים לאפות אותה עם הציפוי.
      כמו כן, האם לדעתך במקום גנאש שוקולד כמוצע יתאים רוטב פירות יער? ראיתי רוטב פירות יער באחד המתכונים האחרים שלך, אבל שם זו עוגה ללא אפיה, וחשבתי לנסות את המתכון האפוי הזה עם רוטב פירות היער.
      תודה על אתר מדהים, ועל אדיבותך הרבה.

    3. היי אסף,
      אם מוותרים על ציפוי השמנת החמוצה אפשר לאפות ב170 מעלות במשך 45-50 דקות (במקום 40 דקות) ואז מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.
      אפשר להכין רוטב פירות יער. את הרוטב אתה יכול להכין מראש ולשמור בנפרד במקרר. לאחר כמה שעות טובות שהעוגה היתה במקרר ולפני ההגשה, אפשר לצקת מעליה את רוטב פירות היער. אפשר גם להגיש את העוגה עם הרוטב בנפרד כך שכל אחד יכול להוסיף לו רוטב לפי טעמו האישי.
      יום נפלא 🙂

  38. ווואוו!!
    10 דק' כולל הקניה של החומרים 🙂 🙂
    אפיתי בטוסטר אובן- זמן האפיה לא הספיק (כששמתי את השכבה העליונה היא שקעה טיפה כי הגבינה לא היתה אפויה)
    אפיתי עוד רבע שעה- מ-ו-ש-ל-ם!!
    חודש טוב ומבורך.

    1. שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן!

    2. להבא-
      האם עדיף קודם לסיים את האפייה של השכבה הלבנה ואז לשים את השכבה העליונה, או כמו שעשיתי- לאפות הכל יחד עוד רבע שעה?
      ושאלה נוספת-
      עם כל יום שעובר על העוגה ריבת החלב מתבהרת- זה אמור לקרות או שזה מעיד על קלקול?

  39. היי אפרת. במידה ואני רוצה להכין ב2 תבניות אנגליש קייק…מתאים? או שצריך להגדיל כמויות?

    1. הכמות שבמתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      יום מקסים 🙂

  40. אני רוצה להכין בתבנית קפיצית מספר 26.
    תוכלי בבקשה לתת לי את. הכמויות המתאימות? תודה מראש

    1. לתחתית: כוס ושני שליש קמח, חצי כוס שמן, 2 כפות ריבת חלב
      לעוגה: 5 ביצים, כוס סוכר, 1125 גרם גבינה לבנה, 300 שמנת חמוצה, 2 כפות פודינג וניל, 4.5 כפות קמח
      לציפוי:2 שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, כפית תמצית וניל, 5 כפות מלאות ריבת חלב.

    2. היי מלכה,
      את יכולה לוותר על הציפוי או להכין ציפוי יותר דק ולהכין את הכמויות שבמתכון המקורי או מחצית מהכמויות : מיכל שמנת חמוצה, כף גדושה סוכר, חצי כפית תמצית וניל ו2.5 כפות ריבת חלב.

  41. היי נראה מתכון מעולה! מתאים לתבנית העגולה חד"פ (לא השטוחה של הפאי,אני מתכוונת לגבוהה יחסית..)?
    אפשר להכפיל כמויות ל-2 תבניות?

    1. כן, הכמות מתאימה לתבנית עגולה חד פעמית.
      אפשר להכפיל כמויות.

  42. היי
    רציתי לשאול אם יש לי 2 גבינה לבנה (500 גרם) במקום 3ק קופסאות יש אפשרות אולי לשים שמנת חמוצה אחת במקום גבינה לבנה אחת?
    האתר מקסים

    תודה שרה

    1. היי שרה,
      זה יוצא יחס של כמעט חצי חצי בין הגבינה הלבנה לשמנת החמוצה. לא ניסיתי אבל אני חושבת שזה בסדר. חסר לך 50 גרם. אז כדאי לשים 2.5 מיכלי שמנת.

  43. היי.. בדיוק באמצע הכנת העוגה.. פתאום רואה שיש חבילה אחת של גבינה לבנה 270 גרם.. :(( מה עושים? יש תחליף? אולי שמנת חמוצה במקום?

    1. היי אור,
      האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא שהרוב העוגה היא משמנת חמוצה.

    2. אז מה את ממליצה לעשות? עדיף להשאר עם מיכל אחד של שמנת חמוצה ואחד גבינה לבנה?

    3. מתנצלת על העיכוב, ראיתי רק עכשיו.. מבחינת כמויות זה לא יספיק.
      מקווה שהסתדרת 🙂

  44. האם ניתן להמיר את השמנת החמוצה ליוגורט טבעי ?
    ושאלה נוספת – האם כדי לקבל מרקם יותר אוורירי כדאי להפריד ביצים ולהקציף בנפרד ?

    1. לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף להשתמש בשמנת חמוצה.
      לגבי מרקם אוורירי, אני מניחה שאפשר. קחי חשבון שההקצפה יכולה לגרום לכך שהעוגה תעלה ואח"כ תצנח קצת.

  45. היי אפרת
    תודה על כל המתכונים הנפלאים אחד אחד
    אני לקוחה קבועה של המתכונים שלך

    העוגה יצאה מדהים בטעם עשיר ונפלא.

  46. הי, דבר ראשון אני משוגעת על האתר המושלם!!
    תודה רבה!!!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את העוגה בטוסטר אובן כי זה מה שיש לי לחלבי, ואם זה צריך טמפרטורה שונה ויותר זמן??
    תודה!

    1. היי דבורה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לגבי טמפ' ומשך אפיה זה משתנה בין טוסטר אחד לשני. אם יצא לך לאפות בו עוגות כמו שאופים בתנור (מבחינת זמן וטמפ') אז אני מניחה שזה יעבוד גם בעוגה הזאת.
      שימי לב רק שאם העוגה מתחילה להשחים בחלק העליון יש לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות.

  47. עשיתי אתמול והים בבוקר פתחתי אותה , היא יצאה לי יותר כמו מוס- היא לא נחתכת יפה כמו בתמונה,
    אפיתי אותה בדיוק לפי ההוראות- מה הסיבה?

    1. ממש מוזר. היא אמורה להיות מאוד יציבה, במיוחד לאחר לילה במקרר. עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת משהו?
      שמת קמח?

    2. כן, שמתי קמח.
      לפי התגובות יכול להיות שאמור לעבור 24 שעות -כי הכנתי אותו בערב.
      בכל מקרה הטעם משגע!

    3. אולי קירור של עוד כמה שעות טובות ייצב יותר את העוגה.
      בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂

  48. היי אפרת.. שהשם יברך אותך על המתכונים. רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הריבת חלב

    1. היי,
      לא מומלץ כל כך להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה ומשנות את מרקמן.

  49. היי.
    שבוע טוב!
    עשיתי את העוגה לכבוד יום ההולדת של בעלי שמשוגע על עוגות גבינה.
    העוגה יצאה מדהים!!!!!!!!
    אחת העוגות הכי טובות שיש.
    וההכנה בשניות!!!!!!!
    תודה.
    אשמח לקבל עוד מתכונים כאלה קלים ומאלפים!!!!!!!!!!!!!

  50. הייי הלכתי לפי המתכון ולא יודעת למה היא יצאה לי ככה🤔🤔😣😣😣 מצרפת תמונה.. לא הבנתי השכבה השלישית הריבת חלב איך היא אמורה לצאת באפייה???האמצע יצא כזה במרקם ג'לי כזה😣😣😣

    1. היי שני,
      העוגה אמורה לצאת במרקם של ג'לי אבל יציבה. לאחר כמה שעות טובות במקרר מרקמה משתפר.
      שכבת ריבת החלב נראית כאילו השחימה יותר מידי. אפית לפני הזמנים והמעלות הרשומים במתכון (160 מעלות 15 דקות)? אפית בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)? או שיכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית?

  51. היי אפרת.
    יש לי רק 2 שמנת חמוצה. האם אפשר להחליף בגבינה לבנה, אם כן באיזה חלק וכיצד?
    ודבר שני- האם שייך להקפיא את העוגה? ואולי אפילו לאכול אותה חצי קפואה בימים חמים אלה..?
    רוב תודות!!

    1. היי שרון,
      בציפוי תשימי שמנת וחצי ותפחיתי לכף וחצי סוכר, שני שליש כפית תמצית וניל ו-4 כפות ריבת חלב.
      בתערובת העוגה עצמה שימי חצי מיכל שמנת חמוצה ותוסיפי עוד 3 כפות מלאות גבינה לבנה.
      פחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה ומשנות קצת את מרקמן. אם זאת היתה עוגת גבינה ללא אפיה אז אין בעיה להקפיא אותה ואפילו לאכול אותה חצי קפואה.

  52. בוקר טוב!
    תודה על המתכון, נשמע מאד טעים
    יש לך תחליף לריבת חלב? אני רוצה להכין את העוגה הזו עם תחליפי סוכר

    1. היי בתיה,
      לגבי תחליף לריבת חלב, מה האפשרויות? כי אני מבינה שזה צריך להיות ללא סוכר.
      את יכולה להשתמש באבקת "כמו סוכר" באותה כמות. בכל מקרה יש מתכון לעוגת גבינה דיאטטית עם תחליף סוכר.

    1. היי טלי,
      שני הגדלים שציינת נחשבים כביצים גדולות.

  53. היי אפרת, האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת? אני גרה בארה"ב ולא מוצאת גבינות רזות. גם המרקם שלהן שונה. יש לך רעיון מה יכול להחליף?

    1. היי לירון,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בגבינת שמנת. אני שמעתי המלצה על SOUR CREAM של חברת DAISY, אומרים שהמרקם שלה מאוד מזכיר מרקם של גבינה לבנה.

    1. היי מיה,
      לעוגה ללא גלוטן אני ממליצה להכין את התחתית מפירורי ביסקוויטים ללא גלוטן ולערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק + 80 גרם חמאה מומסת + כף גדושה ריבת חלב ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
      בעוגה עצמה אפשר לשים 3 כפות קורנפלור במקום הקמח.

  54. היי אפרת אם אני רוצה לעשות אותה יותר בסגנון של עוגת גבינה מתוקה אפשרי? לט אוהבים את הטעם של הגבינה ממש

    1. היי מירי,
      לא בטוחה שהבנתי את כוונתך. את רוצה שהעוגה תהיה יותר מתוקה? אם כן, אפשר להגדיל את כמות הסוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר