מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות ושוקולד

עוגת בננות ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 12, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת שיש שוקולד בננה

עוגת בננות ושוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מים חמים

חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל

1 בננה גדולה בשלה מאוד מעוכה במזלג

1 כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)

1 כף מלאה (11 ג') אבקת קקאו

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים חמים ותמצית וניל. לאחר מכן מוסיפים את הבננה המעוכה ובסוף קמח ואבקת סודה לשתיה.

-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים כף קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת השוקולד. מפזרים מעל רבע כוס שוקולד צ'יפס ויוצקים מעל את התערובת הבהירה.

-אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

163 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגה מעולה. הכנתי כמה פעמים.

    אני רוצה להכין כמות משולשת. כמה זמן להשאיר בתנור ואיזו תבנית כדאי?

    אני רוצה להפוך אותה לעוגות יום הולדת ולמרוח ציפוי שוקולד מעל; לכן אני רוצה שהחלק הבהיר של העוגה יהיה למטה.
    החלק הכהה יהיה למעלה. אפשרי? העוגה לא תקרוס?

    תודות

    1. היי קרן,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3 ולהכין בתבנית מלבנית 25X32. זמן אפיה מוערך 45-50 דקות.
      לגבי זה שהחלק הכהה יהיה למעלה אני לא רואה בעיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר