מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות ושוקולד

עוגת בננות ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 12, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת שיש שוקולד בננה

עוגת בננות ושוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מים חמים

חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל

1 בננה גדולה בשלה מאוד מעוכה במזלג

1 כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)

1 כף מלאה (11 ג') אבקת קקאו

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים חמים ותמצית וניל. לאחר מכן מוסיפים את הבננה המעוכה ובסוף קמח ואבקת סודה לשתיה.

-מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים כף קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת השוקולד. מפזרים מעל רבע כוס שוקולד צ'יפס ויוצקים מעל את התערובת הבהירה.

-אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


153 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ערב טוב אשמח לדעת אם אפשרי במקום שברי שוקולד להשים שוקולד מריר מומס מכיוון שיש לי שוקולד מריר שלם ואני קצרה בזמן לכן לא אתעסק בלקצוץ אותו….תודה רבה

  2. הי אפרת, תודה על מתכון נהדר!
    הכנתי את העוגה לשבת, יצאה מדהים, עם ארומה מאוד מיוחדת.
    שמתי אגוזים מפוררים במקום השוקולד וכשהעוגה נאפתה הוספתי כף מייפל.
    לאירוע מיוחד, חשבתי להכין את העוגה עם קרם בין שתי שכבות, קרם למעלה וגנאש.
    מבחינת הקרם חשבתי על קרם שקיים אצלך בהרבה מתכונים: שמנת מתוקה, גבינה לבנה ופודינג וניל.
    תוכלי להמליץ לי על דרך נכונה להכין אותה? למרוח את השכבה האמצעית של הקרם אחרי שהעוגה מתקררת? ואפשר להניח את החצי השני של העוגה ישר על הקרם? או שצריך להקפיא קודם?
    תודה

    1. היי,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      לגבי הקרם, אפשר להכין קרם וניל-גבינה כמו שיש לי במתכונים האחרים.
      לאחר שהעוגה התקררה לגמרי אפשר לחצות אותה בעדינות לשתי שכבות. למרוח קרם על השכבה התחתונה ולהחזיר בעדינות את השכבה העליונה (אין צורך להקפיא קודם). ואז מיד אפשר למרוח קרם בשכבה העליונה. לאחר מכן להכניס את העוגה למקפיא לשעה כדי לייצב את הקרם (לא יותר משעה אחרת העוגה תקפא) ואז לשים את הגנאש ולשמור במקרר עטוף.
      בהצלחה!

  3. הי, האם אפשר להוסיף לתערובת קוקוס טחון/שקדים טחונים /אגוזי מלך קצוצים? זה יכול לעבוד? ואם כן באיזו כמות והאם במקום משהו? ולציפוי השוקולד יכול להתאים קצת משהו מהנ"ל? תודה ושבת שלום 🙂

    1. היי דלית,
      אפשר להוסיף רבע כוס קוקוס ורבע כוס אגוזים או שקדים טחונים.
      ציפוי שוקולד יכול להתאים ומעל אפשר לפזר שקדים או אגוזים או קוקוס טחון.
      שבת שלום 🙂

  4. היי:) עשיתי עם קמח שיפון חצי מכמות הסוכר אגוזי מלך בתור חוצץ וללא סודה לשתייה כי לא היה לי ויצא נפלא!!!בתוספת מייפל מלמעלה בהגשה. תודה מתכון מעולה!!!

    1. היי עירית,
      לא בטוחה איך המרקם ייצא מאחר וכבר יש במתכון בננה מעוכה.
      אולי כדאי לנסות לשים כף רסק תפוחים ולהפחית את כמות השמן לרבע כוס.

  5. מתכון מעולה!
    מכינה בגרסה טבעונית- במקום ביצה בננה נוספת ואפילו הפעם הימרתי את כל הקמח לקמח כוסמין ויוצא מעולה!!!

    1. היי דניאל,
      אפשר לוותר על תמצית הוניל.
      לגבי הקמח, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. צריך לקחת בחשבון שזה יישנה קצת את המרקם והטעם.

    1. היי קארין,
      התכוונת לשוקולד מריר שיש בו אגוזים? אם כן, אפשר לשים כחצי חבילה (50 גרם) וכמובן שכדאי לקצוץ לחתיכות קטנות.

    1. היי אנה,
      אפשר לשים כף גדושה שוקולית או 40 גרם שוקולד מריר מומס או כף ממרח שוקולד.

  6. היי, העוגה נראית ממש טוב ואני רוצה להכין אותה בגרסה טבעונית 🙂 במה אני יכולה להחליף את הביצה?

    1. היי שימרית,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאת יכולה להוסיף חצי בננה גדולה או 3/4 בננה קטנה במקום הביצה.
      בנוסף מומלץ להוסיף כף מיץ לימון סחוט.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  7. היי מה שלומך?
    תודה רבה על המתכון 🙂
    יש לי שאלה- חום 170 באיזו תוכנית בתנור? צלייה? כלומר הציור של 2 פסים ללא משהו באמצע?

    1. היי אורטל,
      האפיה היא בתוכנית הרגילה של 2 פסים עליון ותחתון (בלי משהו באמצע).
      בהצלחה 😉

  8. המון תודות על המענה המהיר והמפורט הולכת עכשיו להכין ושאלה בנוגע לציפוי ניתן לשים למיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ולערבב ולצפות את העוגה?או שצריך להכין יותר ציפוי?
    שוב תודה על המתכונים הנהדרים:)ויש לי רעיון לצפות את הבננה בחצי מהציפוי ולשים מעל העוגה זה יהיה בסדר?:-)

    1. היי קרינה,
      אם זה לכמות במתכון (אינגליק קייק) אז 50 גרם שוקולד + כף שמן + כף מים יכול להספיק. אם את מכפילה כמויות ומכינה בתבנית 24 יש להכפיל את הציפוי בהתאם (100 גרם שוקולד+ 2 כפות שמן+2 כפות מים). וכן, אפשר לצפות את הבננה בחצי מהציפוי או לסדר את הבננות מעל העוגה כשהיא מצופה ולזלף מעל פסים של שוקולד מומס, מה שבא לך 🙂

  9. היי אפרת,
    כרגיל מתכון מוצלח וטעים ורוצה להכין שוב כמה בננות ניתן להוסיף כדי שהטעם יורגש בעוגה?והאם אפשר לקבל מצרכים לתבנית24? והאם מעל אפשר לשים חתיכות בננות ולשים לתנור?ועוד יש לך באתר עוגת שוקולד פשוטה שהיא גם טעימה ורציתי לדעת האם אפשרי גם איתה להכין עם בננות לשים חתיכות בננות לעשות ציפוי שוקולדי וגם לקשט עם בננות מעל הציפוי?
    תודה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      כמויות לתבנית 24:
      2 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      שני שליש כוס מים חמים
      כפית תמצית וניל
      2 בננות גדולות (אפשר להוסיף בננה נוספת)
      2 כוסות קמח תופח
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
      2 כפות אבקת קקאו
      חצי כוס שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ
      *לאחר שהעוגה מוכנה אפשר להכין ציפוי שוקולד ולקשט מעל בפרוסות בננות.
      יש לי באתר עוגת שוקולד בננה עם ציפוי ובננות מעל.
      יום נפלא 🙂

  10. היי אפרת,
    עכשיו עושה את העוגה האם אפשר להכין אותה בתבנית 24?והמים רותחים צריכים להיות?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 20 או אינגליש קייק. לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. המים צריכים להיות חמים, לא רותחים לגמרי.

  11. היו צריכים להגיע אורחים בהפתעה ( באמת תוהה איפה הם) ואת המתכון היה לי כבר לא ממזמן כשחיפשתי עיגה טעימה וקלת הכנה. אז למי שחשוב לו היא אפילו פרווה. עוגה שווה כי מה יותר טעים משילוב של שוקו בננה ??!
    תודה אפרת על מתכון קל וטעים !!

  12. העוגה מצויינת! תודה רבה. הכנתי אותה בגרסאות שונות והיא מעולה! שאלתי אליך: אני רוצה להכינה כעוגת יום הולדת עם תפוח עץ במקום הבננה. חשבתי להכפיל את הכמויות, לחצות את העוגה ולמרוח על שתי/שלוש השכבות שוקולד. מה דעתך? האם להרטיב את השכבות כדי שתצא לא יבשה? עם מה כדאי? תודה רבה רבה

    1. היי דנית,
      ניסית להכין אותה עם תפוח עץ? לדעתי אפשר פשוט לא ניסיתי.
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 או תבנית מלבנית 31X22 ולחצות את העוגה (רק אחרי שהיא התקררה לגמרי אחרת היא תתפרק) רק לא הבנתי באיזה קרם את רוצה למלא. בקרם שוקולד או בשוקולד מומס? אם זה בשוקולד מומס אז אין צורך להרטיב את העוגה כי השוקולד עצמו מרטיב אותה.

      1. תודה על התגובה המהירה. כן, עשיתי פעמיים עם תפוח עץ, חתכתי אותו ללא קליפה לקוביות קטנטנות ויצא מאוד טעים. הכוונה לגנאש שוקולד

  13. שבוע טוב!
    נתקעתי עם מלא בננות, ובא לי על העוגה הזאת.
    אבל אןי לי אבקת אפייה.
    אפשר בכל זאת להכין? אולי עם סודה לשתייה רק?
    או שאין מנוס… וללכת לקנות אבקת אפיה?

    תודה!

    1. היי ליאור,
      לצערי חובה אבקת אפיה (או קמח תופח) אחרת העוגה לא תתפח לגובה ותצא דחוסה, במיוחד שהיא מכילה בננה.
      שבוע טוב 🙂

  14. הי הכנתי היום את העוגה מאוד טעמיה מתכון נהדר וקל אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 או 24 אני צריכה להכפיל כמויות או לשלש? או אם יש לך מתכון דומה לתבנית יותר גדולה אשמח תודה מראש

    1. היי שושי,
      לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות:
      2 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      שני שליש כוס מים חמים
      כפית תמצית וניל
      2 בננות גדולות
      2 כוסות קמח תופח
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
      2 כפות אבקת קקאו
      חצי כוס שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ
      *לתבנית 26 יש לשלש כמויות.

  15. הוספתי 2 בננות קטנות ,זה יכול לפגוע במרקם או בזמן האפיה?

    בכל פנים אני עושה עכשיו ניסיון 🙂 , מקסימום נלמד מזה.

    ודרך אגב- לגבי בדיקת הקיסם- שמתי שוקולד מריר קצוץ , השאלה אם כשעושים את בדיקת הקיסם הוא לא יצא בכל מקרה לח בגלל שהשוקולד נמס? ואם כן, איך אדע שהעוגה מוכנה (יש לי תנור טוסטר קטן שאני מכינה בו ומעריכה זמן אפיה תמיד לפחות בעשר דקות והכנתי אפילו קישים נהדרים – ולכן אני שואלת).

    1. היי אלה,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה..
      אם הוספת שתי בננות קטנות זה יכול להשפיע מעט על המרקם של העוגה אבל לא משהו משמעותי.
      אם יש שוקולד מריר בעוגה כדאי להכניס את הקיסם בכמה אזורים בעוגה עד שהוא יוצא יבש לגמרי.

  16. תודה רבה אפרת על עוגה מדהימה!הבאתי היום למקום עבודתי לרגל יום ההולדת שלי והשילוב של הבננה עם הקקאו והשוקולד המריר הקצוץ בפנים נותן טעם מיוחד וכל כך מאוזן במתיקות.החברות בעבודה לא הפסיקו להחמיא לי עליה וכמובן ביקשו את המתכון.שמעתי לעצתך והכנתי מקמח רגיל וכפית אבקת אפייה גדושה והעוגה אכן יצאה גבוהה ומרשימה.שבת שלום וחג חנוכה שמח לכולם!

    1. היי ריקי,
      הכוונה לכוס רגילה, בנפח 230-240 מ"ל. את יכולה להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (זאת עם הידית).
      יום מקסים

    1. היי שרון,
      עדיף להשתמש במים חמים ולא רותחים (פשוט תוסיפי למים הרותחים מעט מים קרים).
      העוגה יוצאת בגובה סביר, לא גבוהה מידי (היא לא יכולה לצאת מאוד גבוהה כי יש בננה בבלילה).
      רבע כוס יוצא בערך 50 גרם. תקצצי את השוקולד עם הסכין לחתיכות קטנות, לא דק מידי. מה שיוצא – זה בסדר 🙂
      בהצלחה ויום מקסים

      1. תודה על התשובה המפורטת. מתכוונת לקנות שוקולד פרה שמחולק לקוביות קטנות – מספיק לחתוך כל קוביה לשניים?

          1. תודה אפרת! אני רוצה להכין שבוע הבא לעבודה ומתלבטת האם להכין עוגה זאת או את עוגת הבננות עם האגוזים. איזו עוגה נחשבת טובה יותר?

        1. היי שרון,
          העוגה לא יוצאת נמוכה. היא יוצאת בגובה שהוא בסדר גמור. בגלל שיש בבלילה בננה שמוסיפה כאילו משקל על הבלילה היא פחות תופחת מעוגה שאין בה בננה אבל היא עדיין תופחת.
          במקום קמח תופח תשימי כוס קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפיה. תערבבי את הקמח עם אבקת האפיה היטב ביחד לפני שאת מוסיפה לבלילה.

  17. פעם שניה שאני עושה את העוגה והיא פשוט מעולה!
    אבל עכשיו נתקעתי בלי קקאו,אפשר להחליף בשוקולית? או במשו אחר?

  18. פעם רביעית שאני עושה את העוגה
    עשיתי כמאפינס
    הפעם הוספתי אגוזי מלך קצוצים לכל הבלילה ויצא חבל על הזמן
    מתכוו מעולה וממש טעים 🙂

  19. לרגישים לגלוטן אפשר להחליף את הקמח בקמח תפן"א או קמח טיופקה או בכל קמח אחר שמתאים לרגישים.יוצא אפילו יותר טעים,
    אל תפחדו לנסות.
    תהנו

  20. יצא פשוט מושלם!
    העוגה יצאה גבוהה רכה וטעימה מאוד.
    הכנתי בעבר מתכון של מישהו מוכר…ויצא כבד ולא טעים. תודה רבה על המתכון 🙂
    חג שמח ושנה טובה

  21. אז עשיתי כמאפינס
    הכפלתי כמויות ויצא 32
    שניים יצאו רק עם לבן אז שדרגתי והוספתי מעל שוקולד ציפס
    כולם מאוד אהבו
    יצא מעולה
    חג שמח

  22. אני רוצה לעשות את העוגה ואני צריכה כמות של 20 אנשים
    באיזה תבנית מומלץ לעשות?
    ואם אני מכפילה כמויות, כמה מאפינס יוצאים?

    1. היי מיכל,
      אם את מכפילה כמויות אמורים לצאת כ-20 מאפינס.
      אם את רוצה להכין את זה בתבנית אחת אז את יכולה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31 ואז אפשר לחתוך את העוגה ל20 חתיכות.

  23. שבוע טוב, הכנתי את העוגה לשבת והיא יצא טעימה מאד מאד !!! וגם יום אחרי .. עדיין רכה וטעימה. תודה רבה על המתכון. אגב הכפלתי כמויות והקצפתי קצת את הביצים בשלמותן..

    1. היי דנה,
      בדר"כ לא מומלץ להכניס עוגות בחושות למקרר מאחר והמרקם שלהן מעט משתנה אך מאחר והימים עכשיו חמים אולי כדאי כן לשמור אותה בקירור לאחר 24 שעות בחוץ.

      1. היי,קודם כל רציתי להודות לך על שפע מתכונים נפלאים שבזכותם הכנתי ארוחה מלאה לחברות וגרפתי מלא מחמאות.
        את העוגה הזאת הכנתי ביום ראשון ואתמול עוד אכלנו ממנה והיא הייתה נהדרת בלי מקרר.
        שמרתי אותה בחוץ עטופה בניילון נצמד.
        עוגה נהדרת כמו כל האתר.
        ישר כוח.

  24. העוגה הזאת מדהימה!!!
    תקשיבי כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מדהים! פתאום אני נראית לכולם אלופה במטבח חחחח הכל כל כך פשוט וקל להכנה וכל כך טעים! תודה רבה לך מכל הלב, השם יברך אותך ותמשיכי להפתיע אותנו עם עוד מתכונים מעולים 🙂

  25. היי, אם אני רוצה לעשות כמות כפולה, לאיזו תבנית זה יתאים?יש לי אינגליש קייק במידות קצת יותר גדולות והעוגה יומאת נמוכה אך טעימה!

    1. היי מירי,
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבניות הבאות:
      *תבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות)
      *תבנית עגולה 24
      *2 תבניות אינגליש קייק.
      יום נעים 🙂

  26. עשיתי את העוגה הזו בלי יותר מידי ציפיות….מה כבר יכול להיות מיוחד בעוגה עם בננה?…
    אבל תקשיבי… קודם כל הריח!!!התחלנו להנות מהעוגה עוד לפני שהיא היתה מוכנה בכלל.
    דבר שני – מינימום של כלים לשטוף אח"כ (שלפעמים זה גורם חשוב ומכריע אצלי)
    דבר שלישי והכי חשוב – איזה עוגה רכה ונימוחה!!! איזה טעם. אני אומרת לך – אני לא אחת שמתלהבת מכל עוגה. האורחים לא האמינו לי שזו עוגה בחושה… (:
    תודה לך

    1. היי מיכל,
      תמלאי עד 2/3 גובה. זמן אפיה בסביבות 25 דקות. מומלץ לבדוק עם קיסם כבר אחרי 20 דקות.

  27. היי ..;)
    אחלה אתר נורא שימושי !! שאלה לי קצת מטופשת אבל אשאל בכל זאת .. את הביצה והסוכר צריך להקציף ?

        1. היי עדי,
          אם את מכינה ב-2 תבניות אינגליש קייק זה אותו זמן. אם בתבנית אחת גדולה יותר, אני ממליצה לבדוק עם קיסם לאחר כ-40 דקות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme