מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות ללא גלוטן

עוגיות ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2016
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לעוגיות ללא גלוטן, פריכות וממכרות שניתן להכין בוריאציות שונות, וגם ללא סוכר

עוגיות ללא גלוטן

מצרכים (כ-40 עוגיות):

כוס  (140 ג') קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

חצי כוס קמח אורז (או קמח תפו"א)

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג') סוכר (*או תחליף סוכר במתיקות של 8-10 כפיות סוכר)

1 ביצה (רצוי גדולה)

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר (*יש להוציא מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)

שליש כוס (65 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ונוחה לעבודה (הערה: אם במקרה הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה).

-פורשים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ-4 מ"מ (הערה: אם הבצק נדבק למערוך מומלץ להניח מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד עליו). קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.

-אופים במשך כ-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ומתקשות לאחר קירור).

גיוונים:

*עוגיות שוקולד צ'יפס: ניתן לקשט כל עוגיה (לפני האפיה) בשוקולד צ'יפס.

*עוגיות סנדוויץ': לאחר האפיה וצינון העוגיות ניתן למלא כל זוג עוגיות בממרח שוקולד, ממרח תמרים, ריבה וכו'.

*עוגיות בטעם שוקולד: ניתן להוסיף לתערובת כף אבקת קקאו.

עוגיות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. שוב תודה על מתכון נפלא שאפילו התאים לידיים קטנטנות:)(עם קצת עזרה)
    שאלה- השמתנו את החמאה, האם זה אמור להשפיע על מרקם הבצק או בעיקר על הטעם? כי הוא בכל זאת היה קצת עדין לילדים

    1. לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
      אם זו פשטידה מלוחה אפשר להפחית את כמות הסוכר לכף אחת שטוחה ולהוסיף כשליש כפית מלח.

  2. מתכון נוסף שהחלטתי לנסות וכרגיל – יצא מצוין!
    ויתרתי על החמאה והוספתי רק שליש כוס שמן. הכנתי שלושה סוגים: עם שוקולד צ'יפס, עם קקאו, עם קקאו ושוקולד צ'יפס – כל העוגיות יצאו נהדרות! עשיתי אותן עבות יותר וקטנות יותר, המרקם היה אחלה (לבצק הוספתי מים).
    תודה רבה!

  3. כבר כתבתי תגובה אחת מיד כשהכנתי בפעם הראשונה
    אבל מאז – אני מכינה כל שבוע!!
    הבן שלי ואני ציליאקים וסוף סוף מצאתי מתכון מנצח, יוצא הרבה הרבה יותר טעים מכל העוגיות הקנויות.
    השתמשתי גם כבצק לאזני המן ויצא מעולה.
    תודה לך!!

    1. אז זאת כנראה הסיבה. כוס חד פעמית היא קטנה. בכל המתכונים באתר כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
      בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂

  4. אסור לי גלוטן כבר 8 שנים אני ילדה תודה שאת מתחשבת (משכתובו על ילדה נשואה אח שלי כתב לא להתיחס )

    1. פחות מומלץ. זה ייצא פחות מוצלח מבחינת מרקם וטעם.

    1. היי איציק,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אתה צודק לגמרי כשמדובר במ"ל.
      כוס שמן = 240 מ"ל = 200 גרם.
      תודה שחזרת לעדכן!

  5. היי רות שלוםלך המתכון נהדרב יצאו לינ עוגיות ניפלאות הוספתי גם בוטנים טחונים. תודב . שבת שלום

  6. היי! קודם כל תודה רבה על המתכונים ללא גלוטן.יש לי שאלה בקשר לעוגיות האם אפשר להוריד את החמאה/ מרגרינה ולהוסיפ עוד שמן במקום? ואם כן כמה.תודה רבה!

    1. היי יעל,
      הבצק יוצא נוח יותר לעבודה כשמשתמשים בחמאה וגם המרקם הסופי משתבח.
      בכל מקרה אם את רוצה לוותר על החמאה אפשר לשים 2-3 כפות שמן במקום.

  7. אחלה מתכון בעולם. עשיתי פעם אחת עם חצי כוס קמח תפוחי אדמה במקום קמח אורז (כי זה מה שהיה בבית) ויצא מעולה ובפעם השניה קניתי קמח אורז ושמתי ודווקא יצא במרקם וטעם פחות טוב. חוץ מזה מאד ממליצה לשים קקאו אבל קצת פחות מכף כי על כמות כזאת זה יוצא קצת כבד.

    1. היי מיתר,
      תודה שחזרת לעדכן!
      הוספתי שניתן להשתמש גם בקמח תפו"א.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מור,
      ראיתי עכשיו..
      וכן, תוך חצי שעה העוגיות יכולות להיות כבר אחרי אפיה.

  8. היי
    המתכון מעולה אני עשיתי אתאונה העוגיות בצורת פרחים ובחלק מהם ב"סנדוויצ'ים" שמתי נוטלה או ריבה. יצא טעים!

    1. היי איריס,
      אם הכנת מקמח רגיל זה יוצא בסביבות 44 קלוריות לעוגיה.
      יום נפלא 🙂

  9. שלום האם אפשר לשים קמח כרגיל במקום קונדיטור ואורז או שיש אפשרות לשים קמח אחר שאינו אורז

    1. היי חגית,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח כרגיל בלבד (כוס וחצי).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מורן,
      עדיף לא לוותר על קמח האורז מאחר והוא משפר את מרקם העוגיות. עם קורנפלור או קמח קונדיטור בלבד העוגיות ייצאו במעין מרקם קצת אבקתי/חולי.
      יום מקסים 🙂

  10. הי,
    נראה ממש מעולה. חייבת לנסות. האם אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן? ואם כן, מה הכמות סה"כ של השמן?

    1. היי אופירה,
      מומלץ יותר להכין עם החמאה מאחר והיא משפרת את מרקם העוגיות ועושה אותן יותר פריכות אבל אם בכל זאת רוצים לוותר, אפשר לשים 1-2 כפות שמן בנוסף לשליש כוס (קחי בחשבון שיכול להיות שעם שמן בלבד הבצק ייצא מעט יותר שומני).
      בהצלחה ויום נפלא! 🙂

  11. נשמע מעולה!
    אם ארצה להכין מקמח רגיל, כמה לשים? (בכמות של גר' בבקשה)
    תודה והמשך יום נפלא!!

    1. היי אילנה,
      אני חושבת שאפשר לשים את אותה כמות – 210 גרם (כוס וחצי).
      אם במקרה הבצק יוצא יבש או פירורי, הוסיפי מעט מים בהדרגה.
      יום נפלא!

  12. איפה אפשר להשיג את הקמח ללא גלוטן?
    פשוט יש לי אחות עם גלוטן ואני מאד רוצה להכין לה את העוגיות…

    1. היי יעל,
      קמח ללא גלוטן ניתן להשיג היום כמעט בכל סופר. זה נקרא "קמח קונדיטור".
      גם קמח אורז אפשר למצוא בסופר. אם לא, בדר"כ אפשר למצוא בחנויות תבלינים או בחנויות טבע.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר