מצרכים להכנת עוגיות ליצן
- כוס (140 ג’) קמח לבן
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- 3 כפות (40 ג’) סוכר
- 1 ביצה קטנה
- רבע כוס (50 ג’) שמן
- חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
לקישוט:
- סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן, 50 גרם שוקולד מריר מומס
איך מכינים עוגיות ליצן?
- מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום. מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).
- מרדדים דק את הבצק על נייר אפיה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ובעזרת קורצן עגול או כוס קטנה, קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- מקפלים את החלק העליון של העיגול לצורת משולש ומהדקים.
- מסדרים על נייר אפיה ומקשטים (הצעה לקישוט: בכובע- מהדקים סוכריות צבעוניות, עיניים- נטיפי שוקולד לבן/מריר, אף- סוכריית עדשים, פה- מציירים משוקולד מריר שממיסים לאחר שהעוגיות מוכנות).
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.הפעל טיימר (12 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל (יש לבדוק כל 10 שניות ולוודא שהשוקולד לא יישרף). מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פה מחייך ומה שבא לכם :-)

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
177 תגובות
כניסה
177 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














