מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגה ממעדן שוקולד

עוגה ממעדן שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 20, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת שוקולד חלבית ממעדן שוקולד – פתרון מצוין לניצול מעדן חלב שנשאר במקרר..

עוגת שוקולד ממעדן

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2/3 כוס (166 ג') סוכר

3/4 כוס (166 ג') שמן קנולה

2 גביעי מעדן חלב בטעם שוקולד (סה"כ 250 גרם)

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

1 כפית (5 ג') תמצית וניל

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח

4 כפות (40 ג') שוקולית

חומרים לציפוי:  1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם) וחבילת שוקולד מריר (100 גרם).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים (מלבד הציפוי) בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות.

הכנת הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. שופכים על העוגה בעודה חמה. מצננים ושומרים את העוגה במקרר.

הערה: העוגה טעימה יותר יום למחרת לאחר שהייה במקרר (אם עדיין תישאר עוגה..)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

68 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה ממעדן וניל והחליפה את השוקולית באינסטנט פודינג וניל.

  1. חיכיתי שישארו לנו מעדנים שפג תוקפם בשביל להכין את העוגה הזאת.
    סוף סוף אתמול זה קרה והכנתי אותה.
    המשפחה שלי ממש אהבה.
    תודה רבה 😙

  2. היי אפרת:)
    צריך לשמן את התבנית לפני ששופכים אליה את הבלילה?
    ושאלה נוספת, האם ניתן להכין את העוגה באינגליש שיחק מזכוכית?

    1. היי עדי,
      יש לשמן את התבנית לפני ואפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק מזכוכית. אם תשאר לך בלילה עודפת אפשר לשים בכמה תבניות שקעים בודדות.

  3. הכנתי כמה פעמים יצא מעולה! לעוגה לבנה החלפתי למעדן וניל ופודינג וניל במקום השוקולית.

    1. היי יפעת,
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה להמיר באותה כמות (כוס וחצי) ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
      אם זה קמח מלא רגיל אני מאמינה שהעוגה תצא קצת דחוסה ופחות אוורירית. אם בכל זאת את רוצה לנסות שימי 3/4 כוס קמח מלא ו 3/4 כוס קמח לבן + כפית וחצי אבקת אפיה.
      בהצלחה 🙂

  4. היי שאלה קצת מביכה
    בחיים לא הכנתי עוגה ורק לאחרונה התחלתי להתעניין בעולם המטבח אני פשוט בורה בנושא
    איך קוראים למכשיר שאיתו מערבבים את החומרים לקבלת בלילה לעוגה ובכלל?
    היכן קונים אותו?
    תודה מראש

    1. היי שיר,
      זה הזמן להתחיל 🙂
      למכשיר קוראים מיקסר ידני וניתן לקנות אותו בכל חנות חשמל, לפעמים ניתן למצוא אותו אפילו בסופרים. יש באתר המון עוגות בחושות שניתן להכין ללא מיקסר, עם כף רגילה (רק אם רשום במתכון במפורש – להקציף ביצים או להשתמש במיקסר אז יש צורך במיקסר).
      בהצלחה ושבת שלום!

  5. ניראה לי מתכון לא לענין, עם יהיה לי מעדן, למה שאני לא יאכל אותו?
    זה גם טעים, וגם פחות עבודה, מי שרוצה עוגה שיכין עוגה, לא צריך לבזבז על זה מעדן, ומי שממש אין לו מה לעשות עם זה, אני מוכנה בשמחה לקבל ממנו…

    1. הכנתי את העוגה כשהיו לי מעדנים פג תוקף. יצאה מושלם!! הכנתי עם מילקי- אחד שוקולד ואחד וניל

    2. אהה, גברת.
      ב'קשה לא להעליב ואם יש לך תלונות תשמרי אותן בבטן, ברור?!?!?
      ושלא תעיזי להגיד דברים רעים על אפרת המלכה!!!!!
      מי שיש לו בעיה על מתכונים – בקשה לסתווווווווווםםםםםםם!!!!!!

  6. שלום לך! אפשר לשים שוקולד חלב בציפוי במקום המריר? אם כן,כמה? אם כבר חלבי אז עד הסוףף . .

  7. הכנתי את העוגה ללא ביצים(מכיוון שביתי אלרגית) יצא טעים.
    החלפתי: במקום 2 ביצים – 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
    במקום 1/4 כוס חלב – 1 כוס מי סודה
    כל השאר אותו דבר.

  8. נהדר!
    הכנתי עם מעדן לייט (130 גר), מודה שחששתי לעניין הטעם ויצא מעולה
    כתמיד, לא מתאכזבת מהמתכונים שלך:)
    שבת שלום

    1. וואי,
      זה רעיון לכל מי שבדיאטה אבל עדיין רוצה ליהנות מדברים טעימים כמו המתכונים באתר הזה.
      תודה על הרעיון המוצלח!!

    1. היי מרים,
      זה רעיון אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 😉
      יום נפלא

    1. היי לימור,
      את יכולה לשים גם מים במקום החלב.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24. אם את רוצה להכין בתבנית 26 אלא הכמויות:
      3 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן
      3 גביעי מעדן
      שליש כוס חלב/מים
      כפית וחצי תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
      6 כפות שוקולית
      לציפוי: מיכל שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד מריר
      שבת שלום 🙂

    1. היי דיאנה,
      במקום הקמח התופח את יכולה לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      מילקי זה בסדר אבל עדיף בלי הקצפת.

    1. היי בלה,
      אפשר לשמור את העוגה גם בטמפ' החדר במקום קריר ומוצל אך יום למחרת כדאי להכניסה למקרר מאחר והיא עשויה ממוצרי חלב.

    1. הי אורית,
      כן, אם זה מה שיש לך את יכולה להשתמש בשני גביעים של 100.
      גמר חתימה טובה 🙂

  9. היי 🙂 אני בת 11-12 ואני הכנתי את העוגה הזאת לגמרי לבד. (זאת העוגה הראשונה שלי!!) אני חייבת להגיד שהניא רייחנית ומגרה כל כך!!
    אבל בטעות שחכתי לקנות שוקולד מריר, אז שמתי חצי חפיסת שוקולד מריר, קצת קקאו וקצת סוכר. (לשמנת).זה בסדר??

    1. היי,
      אני מאוד שמחה לשמוע, כל הכבוד לך!
      לגבי הציפוי, כל הכבוד על האלתור 😉 אני בטוחה שזה יצא טעים.
      תמשיכי לבשל, לאפות ולעדכן, שבת שלום!

  10. היי.
    מה הכוונה- לערבב לפי הסדר?
    האם להניח את החומרים בקערה לפי סדר המרכיבים ולערבב את כולם בבת אחת?
    או- לשים מרכיב ראשון, לערבב מעט ולהוסיף את השני וכך הלאה?

    1. הי אורנה,
      לערבב את החומרים לפי הסדר בהם רשומים: לערבב ביצים, להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה.

    2. היי
      האם אפשר לאפות את העוגה במיקרו?
      יש מתכונים לעוגת שוקולד שאופים אותם במיקרו ב-10 דקות בלבד, במקום בתנור. אחר כך מוסיפים ציפוי.
      תודה

  11. זה אפשרי לעשות את העוגה רק בתבנית אחת של אינגלייש קייק? ואם כן מה הכמות?
    כאילו כמה לצמצם מהחומר?

    1. הי שני,
      בוודאי, יש להכין חצי מהכמות: 1 ביצה, 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, 1 גביע מעדן, 1/8 כוס חלב, 1/2 כפית ת.וניל, 3/4 כוס קמח תופח, 2 כפות שוקולית.
      שבת שלום 🙂

    1. הי לאה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
      המשך יום נפלא 🙂

    2. הי קרינה,
      אם את רוצה להכין עוגת שוקולד טעימה בלי מעדן אז אני ממליצה לך להכין את אחת מעוגות השוקולד שיש באתר (הן מעולות) ואת יכולה להכין להן את הציפוי של העוגה הזאת שהוא מוסיף המון.
      עוגת שוקולד עסיסית
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
      עוגת שוקולד
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94/
      עוגת שוקולית
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/

    1. הי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי במתכון הזה לא מומלץ להשתמש במעדן שהוא לא שוקולד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר