מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלמון בציפוי אגוזים

סלמון בציפוי אגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 25, 2018
Last modified:מרץ 25, 2018

Summary:

מתכון לפילה סלמון בציפוי אגוזים קראנצ'י וטעים במיוחד

סלמון בציפוי אגוזים

 

מצרכים (3 מנות):

3 נתחי סלמון (600 ג')

תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

ציפוי אגוזים: חצי כוס (60 ג') אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים את חומרי התיבול (מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור) ומתבלים את נתחי הסלמון.

-מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי (אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה) ומניחים על החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.

סלמון בציפוי אגוזים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

69 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,

    המתכונים שלך מדהימים וקלים להכנה.

    קניתי סלומון טרי. שמעתי פעם שצריך להשרות בלימון/חומץ להוציא את הטעם לואי או הריח, האם צריך לעשות זאת במרשם הזה? אם כן- איך?

    ממש ממש תודה
    ויוי

    1. אין צורך להשרות, במיוחד אם הסלמון טרי.
      פורים שמח 🙂

  2. היי,
    המתכונים שלך מדהימים וקלים!

    קניתי סלומון טרי, האם לפני שאני מתבלת אותו, צריך להשרות בלימון/מלח/חומץ כדי שייצא טעם לואי או ריח של הדג? (כך שמעתי פעם) אם כן- איך וכמה זמן?

    תודה
    ויוי

  3. הכנתי את המתכון ויצא מעולה! תודה רבה
    אבל הטעם של התיבול לא הורגש במיוחד. האם אפשר להשרות את הדג בתיבול ? אם כן אז כמה זמן ?
    תודה 💓

  4. הי אפרת
    אני לא מפסיקה להנות מהאתר הזה.
    שבוע שעבר הכנתי את הדג עשיתי אותו ביום חמישי בלילה ואפיתי בשישי.
    הדג יצא מרשים מאוד אך גם חמוץ מאוד השאלה שלי האם משהו לא היה תקין או שזה בגלל שזה ישב ברוטב כל הלילה?
    בדר"כ האוכל משתבח כשהו יושב ברוטב הרבה זמן

    1. היי צופיה,
      זה נכון לעוף ובשר אבל לא לדגים. דגים לא מומלץ לתבל יום לפני כי הם "מתבשלים" עם הלימון והמלח.
      יום מקסים 🌺

  5. היי ושנה טובה
    קניתי דג סלמון טרי והקפאתי אותו.כמה זמן צריך להפשיר את הדג ואיך להפשיר את הדג?
    את יכולה להסביר לי?

    1. שנה טובה 🙂
      מומלץ להפשיר את הדג במקרר (אפשר להעביר למקרר לילה לפני).
      אם את רוצה לקצר את זמן ההפשרה אפשר לשים את הדג במי ברז כשהוא בתוך שקית אטומה.

  6. הכנתי פעם ראשונה לחג, כמנה ראשונה ,יצא מעדן כל כך טעים. שנה טובה ומתוקה אפרת ולכל עם ישראל

  7. היי,הכנתי את הדג ונראה מעולה.שמתי אותו 20 דק בתנור..אבל מגישה אותו רק עוד כמה שעות בשבת בערב..האם יכול להתייבש?מה אפשר לעשות שלא יתייבש?

  8. הי אפרת, ממש נהנית מהאתר המדהים שלך….
    יש לי שאלה..האם אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם דג מושט?

  9. יצא מדהיםםםם, ברמה גבוהה מאוד וממש כלום הכנה. אני מבסוטית על האתר שלך!! תודה ענקית!

  10. הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח, התבלינים קלעו למטרה, שמתי את זה על פלטת שבת ובזמן האוכל הדג היה קצת יבש, אשמח לדעת אם יש אפשרות לשמור על מרקם לח לדג.

    1. היי נדב,
      להבא אם לא אוכלים את הדג באותו רגע מומלץ להוציא אותו מהתנור כ 3-4 דקות לפני הזמן.

  11. כמו בכל ערב שבת אני על האתר…
    אם אין לי כוסברה ופוטרוזיליה אפשר לוותר או להחליף?
    תודה על כל המתכונים המדהימים!!!

  12. הכנתי לשבת.
    יצא מושלםם!!!
    טעים בטירוף,
    הכנתי כמות מטורפת והכל נגמררררררר.
    אין על המתכונים שלך!!!!
    ואגב,
    גם במראה הדג יוצא מרשים ומגרה….

    1. היי יעל,
      הכמויות מתאימות לכ-600 גרם, לא משנה אם זה נתח שלם. בכל מקרה אני כן ממליצה לחלק אותו כדי שיאפה כמו שצריך.

  13. תודה רבה

    שאלה: בד"כ אני מפזרת מלח גס על הסלמון חצי שעה או יותר ואח"כ שוטפת (לפעמים גם משרה בלימון)
    האם זה באמת משדרג את הטעמים?
    כי לאחרונה התחלתי לחשוב שזה (בעיקר הלימון) מקשה את הדג קצת, לעומת הרכות ההתחלתית שלו.

    תודה רבה שוב

    אסתר

    1. היי אסתר,
      מספיק להשרות כ-10 דקות. מעבר לזה , זה כבר "מבשל" את הדג.

  14. בוקר טוב אפרת,
    אני מנויה ותיקה של השבועון "לאשה", ומידי שבוע אני עוקבת אחרי מדור האוכל.
    ראיתי שמידי פעם את מפרסמת שם מתכון שלך.הכנתי מס' מתכונים מוצלחים שלך שהתפרסמו שם.
    מידי פעם כשאני רואה מתכון שהוא לטעמי, אני מסתכלת גם מי פרסם אותו, ואני מגלה את שמך.
    כל הכבוד! המשיכי לפרסם מתכונים מוצלחים.
    תודה
    עמית קידר

  15. אם נתחי הסלמון היו במקפיא, צריך להפשיר אותם לפני שמתבלים ואופים אותם? אם כן, כמה זמן בערך לתת להם להפשיר?

    1. היי עדי,
      מערבבים את חומרי התיבול בקערית ובעזרת כפית מורחים על החלק העליון של הסלמון באופן שווה.

  16. צהריים טובים אפרת.
    הייתי חייבת לשוב ולעדכן.
    אני צמחונית שלא אוכלת דגים אבל בעלי כן.
    ואם הוא אמר שהמנה היא ברמה מאוד גבוהה אז המנה היא אליפות.
    הרגשתי כאילו קיבלתי כוכב מישלן 😉.
    תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך❤

    1. היי אירית,
      אין כרגע אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך.

  17. אפשרי להחליף את הפטרוזליה\הכוסברה המיובשת בכוסברה או פטרוזליה רגילה{כביכול העלים}?

    1. כן, אפשר לשים 1-2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים דק.
      חג שמח 🙂

    1. כן, אפשר לקצוץ בסביבות 1-2 כפות כוסברה טריה.
      חג שמח 🙂

  18. אני רוצה להכין את זה בעז"ה לליל הסדר לנו ולאורחים, ממש תודה רבה! חיפשתי מתכון טוב לסלמון!
    והמתכונים שלך תמיד יוצאים מעולים!!

    1. הי חזרתי לעדכן שיצא מעולה!
      עשיתי פעמיים וכולם התלקקו וביקשו עוד..
      מתכון גאוני בפשטותו…
      תודה!!

    1. אין לי מתכון אבל אם ייצא לי להכין אשלח לך מתכון למייל.

  19. למורתי והמדריכה במשך כל השנה במתכונים נפלאים🍮בהעשרה ובידע ובמענה לכל שאלה 🍷חג פסח אביבי🍾כשר🍷🍷ותודה רבה💐💐

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר