מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט חסה עם תפוחים ואגוזים

סלט חסה עם תפוחים ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:ספטמבר 17, 2019

Summary:

סלט לאירוח: סלט חסה עם תפוחי עץ ואגוזי מלך

סלט חסה עם תפוחים ואגוזים

מצרכים:

תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)

1 תפוח עץ מקולף וחתוך לרצועות קטנות ודקות ('גפרורים')

50 גרם אגוזי מלך שבורים (אפשר לוותר)

חומרים לרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות דבש, כפית חרדל דיז'ון, קורט מלח.

אופן הכנה:

-מניחים בקערה גדולה את עלי החסה ורצועות תפוח העץ.

-מערבבים בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב.

לפני ההגשה: מפזרים אגוזי מלך ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות.

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום וברכה
    איך שומרים על תפוחי עץ מקולפים ולכמה ימים אפשר לשמור?
    העצה שנתת לי על שמירת תפוחי אדמה מקולפים היה מאוד מוצלח

    1. היי מרים,
      יש להשרות את פלחי התפוחים במים עם לימון במשך כ-4 דקות (על כל כוס מים יש לשים כף מיץ לימון).
      לאחר מכן מייבשים ושומרים בשקית סגורה 2-3 ימים.

  2. שלום אפרת. תודה על המתכונים המעולים והמוסברים! ועל כל הטיפים המועילים.
    לגבי החסה-אם אני משתמש ברגילה ולא במוכנה-כמה עלים מקבילים לכמות שכתבת במתכון?

  3. שלום אפרת יקרה מאוד. תודה רבה על המתכון שיצא ממש טעים ומוצלח. כבר תקופה ארוכה שאני בוחרת מתכונים מהאתר שלך, מכינה ומרוצה, רציתי להודות לך מכל הלב על המתכונים המדויקים הקלים להכנה והטעימים ממש. השבוע גם הזמנתי את הספר ואני כבר הולכת להכין מאכלים טעימים לשבת בזכותך. תבורכי על העשייה שלך. שבת שלום,

  4. סלט מצוין ! כיכב בארוחת החג וקצר מחמאות ! גם סלט הבורגול יצא פגז. תודה על מתכונים מצויינים וקלים. חג שמח ושנב טובה

    1. היי דוד,
      אם קנית תערובת מוכנה אז כל השקית. זה יוצא בסביבות 300 גרם.

    1. אני חושבת שכן. מומלץ תמיד לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הסלט.
      תוסיפי לזה רק שמן ומלח.
      מתאים גם לסלט השני.

  5. היי יקירתי !
    אם ארצה להכין את הסלט ל55 אנשים, מה יהיו הכמויות הנכונות ?
    תודה
    וגם לסלט ביצים….בא לי להכין גם אותו ולאטר בחתיכות בגט בתנור עם שמן זית ותבלין סודי.
    תודה

    1. היי קריסטינה, שנה טובה!
      לגבי הכמויות, זה מאוד תלוי אם מוגשות מנות נוספות, איזה מנות וכמה מנות.
      אם מוגשות מנות נוספות אני חושבת שמספיק להכפיל את הכמויות ב-4.
      גם לגבי סלט הביצים, אם את מגישה אותו על גבי חתיכות באגט, אני מניחה שכדאי להכפיל ב-5.
      בכל אופן, את יכולה להכין ולראות לפי העין אם הכמות שיוצאת נראית לך מספיקה.
      בהצלחה יקירה 😉

  6. מתכון מדהים, אך אינו מתאים לראש השנה מהסיבה שלא אוכלים אגוזים…
    אגוז=חטא.

    תודה רבה על המתכונים המדהימים!!
    גמר חתימה טובה לכולם:)

    1. היי דבי,
      אפשר לשים סוגים אחרים של אגוזים. גם אגוזים מסוכרים יכולים להשתלב טוב.
      אפשר להכין בקערה את עלי החסה עם תפוח העץ. בצנצנת לערבב את חומרי רוטב. לשמור בנפרד במקרר אפילו יום לפני.
      לפני ההגשה- לפזר אגוזים ולשפוך את הרוטב.

    2. את צודקת דבי. לא שמתי לב שזה תפוח והוא עלול להשחיר לכן עדיף לחתוך אותו כמה שעות לפני ההגשה ולא יום לפני.

  7. 1. לא משתמשת בפסח בחרדל. יש לך הצעה אחרת?
    2. האם יצא טעים עם חסה רגילה (צריכה של גוש קטיף ואין לתערובת חסות)?

    1. היי מרים,
      לגהי החסה אין בעיה ולגבי החרדל תכיני בלי.
      יום נעים 🙂

    1. היי יעל,
      לחומץ הבלסמי יש טעם מיוחד שלא כדאי לוותר עליו אבל אם זה לא עושה לך טוב את יכולה להשתמש בכף אחת חומץ רגיל/תפוחים ואולי עוד כף של מיץ לימון טרי או 4 כפות מיץ לימון.
      חג שמח 🙂

    1. היי תמי,
      אפשר לשים חרדל רגיל ועדיף שלא לוותר על החרדל.
      המשך יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר