מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק שעועית

מרק שעועיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 19, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מרק שעועית לבנה מהיר : קל להכנה וטעים!

 

מרק שעועית

מצרכים (כ-4 מנות):

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 עגבניות גדולות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4-5 כוסות מים רותחים-  לפי הסמיכות הרצויה

1/4 כוס גריסי פנינה (לא חובה)

1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

*ניתן להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבניות המגורדות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הגזר, השום והסלרי ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות, שעועית לבנה וגריסים ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 50-60 דקות. מתבלים בפפריקה, מלח, א.מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מי שאוהב את המרק יותר דליל יכול להוסיף מים רותחים).

 מרק שעועית לבנה, מתכון למרק שעועית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

284 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המרק היום. לפי הכמויות וההןראות.
    הוא יצא עעים. אבל החמיצות של העגבניות מורגשת….
    האם אפשר להיפטר ממנה?

    1. היי מיטל,
      את יכולה להוסיף למרק 1-2 כפיות סילאן (או מייפל/ דבש) כדי לאזן את הטעם.

  2. היי אפרת ,
    רציתי לומר לך שיצא לי מרק שעועית מדהים כל כך טעים לא האמנתי שייצא לי טוב ועוד בפעם הראשונה בהחלט מתכון שייכנס אצלי לספר המתכונים תודה רבהה !

  3. היי אני מעוניינת להכין את המרק עם שעועית בשימורים שבאה כבר עם רוטב עגבניות פעם טעמתי אצל חברה והיה טעים,
    השאלה כמה מים להוסיף? איך לטבל?
    אשמח לעזרה תודה

    1. היי רותם,
      תכיני את המרק כמו שרשום אבל עם 3 כוסות מים וחצי כפית מלח. את השעועית עם הרוטב תוסיפי רק לאחר 30 דקות בישול ולאחר מכן תבשלי עוד 10 דקות נוספות (סה"כ 40 דקות בישול למרק).
      אם את רוצה לדלל את המרק אפשר להוסיף מים גם בסוף ולשפר מליחות לפי הטעם.

  4. שלום וברכה,

    בישלתי את השעועית משקית לאחר שעברה השרייה והקפאה.
    האם להכניס את השעועית לסיר עם המים שבושלה בסיר ?
    האם מתבלים את המרק לאחר ששמנו את השעועית או רק לקראת הסוף?

    1. במקום עגבניות טריות אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות משימורים.

  5. היי אפרת,
    כמה גרמים זה יוצא השועית משקית קפואה?
    אם אני צריכה כמות ל6 מנות בכמה להכפיל ?
    תודה רבה

    1. היי חנה,
      את הבשר מומלץ לבשל בנפרד לפני שמוסיפים למרק. תחממי סיר עם 1-2 כפות שמן ותטגני את חתיכות הבשר מכל הצדדים. לאחר מכן תוסיפי מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ותביאי לרתיחה. תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי עם מכסה במשך כשעתיים.
      את הבשר תוסיפי למרק יחד עם השעועית הלבנה ותבשלי לפי הזמנים שבמתכון.
      *מומלץ להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר למרק עצמו.

    2. אפרת תודה על תשובתך,
      שאלה אחרונה כמה זה שתי כוסות שועית (מופשרת משקית קפואה) בגרמים?
      ואם אני צריכה ל6 מנות בכמה להכפיל את הכמויות?
      תודה רבה 😉

    3. בוקר טוב חנה,
      2 כוסות שעועית קפואה = 300 גרם.
      ל-6 מנות תכיני את הכמויות האלה:
      3.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת (מופשרת משקית קפואה)
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      4 עגבניות גדולות מגורדות
      5 שיני שום קצוצות
      גזר חתוך לפרוסות (לא חובה)
      3 כפות גדושות רסק עגבניות
      6-7 כוסות מים רותחים- לפי הסמיכות הרצויה
      שליש כוס גריסי פנינה (לא חובה)
      1 גבעול סלרי קצוץ (מומלץ אבל לא חובה)
      3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
      תיבול: כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית וחצי אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

  6. טעים, טעים, מושלם למזג האוויר החורפי.
    תודה רבה על המתכונים.

    אני נמנעת מא.מרק, להעשרת הטעם הוספתי גרעיני כוסברה טחונים.

  7. עשיתי עכשיו נראה מוצלח מאוד עוד לא טעמנו. סתם מעלה רעיון אפשר ליד להוסיף חתיכות אלכסוניות של למחנה לשים קצת באוסטרליה אובן או תנור ולהגיש ליד מעין צנים 🙂

  8. היי אפרת

    האם ניתן במקום הרסק עגבניות לשים עגבניות מרוסקות קנוי? במקום הרסק לא במקום העגבניות הטריות המגורדות?

    1. אפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות (בלי קשר לעגבניות הטריות המגורדות).

    1. היי ולריה,
      שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
      לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס"מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

  9. שלום רב,
    רציתי לשאול, האם אפשר להכין את המרק ללא עגבניות? או אולי יש לך מתכון למרק שעועית ללא עגבניות?
    וכן אם השעועית יבשה, לאחר ההשרייה של כ12 שעות צריך לבשל אותה ואז להוסיף למרק וכמה זמן?
    בתודה מראש!

    1. היי בר,
      זה יוצא פחות טעים בלי עגבניות בכלל.
      אפשר להכין את מרק שעועית מש ולהמיר את המש בשעועית לבנה.
      יש לבשל את השעועית עד שהיא מתרככת אבל לא לגמרי. זה יכול לקחת שעה וחצי-שעתיים, זה משתנה.

  10. היי:) באחת מהתגובות הגבת שבמידה ורוצים להשתמש בשעועית משימורים יש לשטוף היטב מהנוזלים, אם אני משתמשת בשעועית משימורים ברוטב עגבניות, צריך גם לסנן היטב מהרוטב? לא כדאי לנצל אותו למרק?

  11. היי אפרת,
    כתבתי פעם אך כותבת שוב שהאתר שלך הוא אחד מהמדהימים ואת תמיד עונה בסובלנות ובאדיבות לכל אחד ואחת.
    בנוגע למרק שעועית, מעוניינת לדעת ולהבין מדוע צריך לבשל בנפרד את השעועית. האם אפשרי לבשל את כל הרכיבים ביחד עם השעועית והאם יצא אותו הדבר?
    תודה לתשובתך ושוב אתר אחד מהטובים שיש.

    1. היי ליאורה,
      קודם כל תודה רבה 🌷
      לגבי השעועית, אני מבינה שאת מתכוונת לשעועית יבשה. הסיבה שאני ממליצה לבשל את השעועית בנפרד היא מכיוון שהשעועית סופחת הרבה נוזלים ואז הכמויות של הנוזלים המצוינות במתכון אינן מתאימות. כמו כן גם כמויות התיבול עשויות להשתנות במקרה שמוסיפים יותר מים.
      אם את מעוניינת לבשל שעועית יבשה מהתחלה אז אפשר לשים כוס אחת ולהגדיל את כמות המים ב 1-2 כוסות נוספות וכל הזמן לעקוב אחרי הבישול ולוודא שאין צורך להוסיף יותר מים. בסוף הבישול (לאחר שהשעועית התרככה) אפשר לשפר תיבול לפי הטעם.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נעה,
      במקום עגבניות מגורדות אפשר לשים 3/4 כוס עגבניות מרוסקות משימורים.
      לגבי השעועית משימורים, אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית משקית קפואה. יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה"כ 40 דקות בישול למרק).

  12. היי אפרת,
    המרק נראה מגרה
    האם את חושבת ששמיר יוכל להתאים למרק?
    טעמתי מרק שעועית, גזר, תפוח אדמה והיה שם שמיר…ברור שישר פניתי לאתר שלך וכמובן שיש מענה וטעים…אז רק מוודאה שלא אהרוס את המרק אם שמיר יתאים ובאילו כמויות?
    אחרי שחפרתי 😕😕 תודה רבה ופורים שמח..🌷

    1. היי דקלה,
      שמיר משתלב טוב כמעט בכל מרק כך שכל עוד את אוהבת שמיר אין חשש שהטעם יפגע.
      אני ממליצה להוסיף את השמיר לקראת סוף הבישול (כ-5 דקות לפני סיום) ולטעום. תתחילי בכרבע כוס עלי שמיר קצוצים. אפשר תמיד להוסיף יותר.
      פורים שמח 🙂

    2. מעולה…
      איזה כיף, ממש אוהבת שמיר
      האם לדעתך אפשר להוסיף גם קוביות ממש קטנות של קישואים או שזה כבר יותר מדי?
      תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
      🌷

  13. היי, קודם תודה רבה על האתר הנהדר, בזכותך אני לא חיה על קוrנפלקס ומקבלת קצת ביטחון במטבח מעבר לחביתות וסלטים (:
    לגבי הכמויות- אם אני צריכה כמות כפולה של מרק, פשוט להכפיל את כל המרכיבים?

    בברכה

    1. היי ליאור,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      כן, להכפיל את כל הכמויות.

    1. היי קובי,
      עדיף בטעם של עוף אבל אל תקנה במיוחד, שים מה שיש לך.

    1. היי,
      שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
      לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס"מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

    1. אפשר להוסיף תפו"א כשמוסיפים את הגזר. מומלץ לחתוך לקוביות קטנות כדי שיספיק להתרכך.

  14. במה אפשר להחליף את ה-4 עגבניות המגורדות (לצערי, עגבניות/ ירקות חמוצים מבושלים גורמים לי לצרבת לפעמים… 🙃)? האם אפשר להמיר לכוס שעועית נוספת (שארסק אותם בתוך המרק בשביל הסמיכות) עם כף רסק עגבניות? או אולי תפוחי אדמה? או משהו אחר בשביל הסמיכות?

    1. היי אביבית,
      את יכולה לשים כוס שעועית נוספת ולרסק אותה למחית בשביל הסמיכות. אם תרגישי שחסר טעם תוסיפי כף נוספת של רסק.

    1. היי מלכה,
      פחות מומלץ במקרה הזה לוותר על העגבניות. אפשר לרסק אבל לדעתי זה ייצא סמיך ודחוס מידי.
      אם את רוצה מרק שעועית ללא עגבניות את יכולה להכין את מרק שעועית המש ולהמיר את המש בשעועית לבנה.

    1. היי יערית,
      לאחר טיגון הבצל מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהחלק החיצוני נעשה לבן. אח"כ ממשיכים רגיל לפי המתכון, מוסיפים עגבניות מגורדות וכו'.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי שני,
      אפשר לשלב שעועית אדומה יחד עם הלבנה אבל כדאי שהיא תהיה קפואה או מבושלת.

  15. היי יש לי שעועית בקופסת שימורים, האם אני יכולה להשתמש בה למרק? ואיך בדיוק? אני ממש חדשה בבישולים
    תודה!

    1. היי נועה,
      אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית משקית קפואה.
      יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה"כ 40 דקות בישול למרק).
      בהצלחה 🙂

    1. אני לפעמים מעדיפה לתבל בסוף, אחרי שכל הטעמים הטבעיים מתגבשים אבל אפשר להוסיף את התבלינים כבר בהתחלה או לקראת סוף הבישול, זה לא משנה.

    1. היי אביטל,
      שעועית יבשה יש צורך להשרות במים לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
      לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס"מ מהשעועית). רק לאחר מכן ניתן להשתמש ב-2 כוסות שעועית מבושלת למתכון. את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

  16. הטעם נהדר. זו פעם ראשונה שאני מכינה מרק שעועית, אמי ז"ל תמיד בישלה. אבא שלי מרוצה, תודה לך על מתכון נהדר

  17. אבי ע״ה היה עושה מרק שעועית נפלא.מאז שהלך לעולמו לא אכלתי מרק שעועית שנעשה בבית. היום לראשונה עשיתי מרק. הטעם נפלא. איזה כיף. זהו המתכון השני שאני עושה אחרי עוגת הדבש הנהדרת.
    תודה

  18. יצא טעים מאוד.
    השתמשנו בשעועית קפואה מבושלת מה שהיה במקפיא: שעועית מש לבנה, שעועית שחורה, ואפילו קצת פול.
    אחלה מתכון!

    1. היי רחל,
      אם את משתמשת בשעועית יבשה ולא קפואה אז יש צורך להשרות אותה לפחות 12 שעות (לשים בקערה ולכסות במי ברז).
      לאחר מכן יש לבשל את השעועית במים רותחים על הגז עד שהיא מתרככת (שמים את השעועית בסיר, מכסים במים בגובה של לפחות 6 ס"מ מהשעועית)
      אם את משתמשת בשעועית קפואה היא כבר חצי מבושלת וניתן להכין איתה את המתכון.

  19. שלום,

    אני מעוניינת להכין את המרק ולהשתמש בשעועית יבשה, כזו שמשרים ואח״כ מבשלים עד ריכוך.
    שאלתי: האם ניתן להשתמש בנוזלים בהם בושלה השעועית? קראתי שחלק מהוויטמינים עובר למים בעת הבישול.

    תודה מראש על תשובתך,
    עינת

  20. היי. אם אני רוצה להוסיף שעוית לבנה שהושרתה לילה שלם, כמה זמן יש לבשל אותה בנפרד לפני שמכניסים למרק?
    תודה רבה

    1. היי תמי,
      יש לבשל אותה עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי. זה יכול להיות בין שעה וחצי לשעתיים. לפעמים זה לוקח גם יותר (תלוי בסוג השעועית ובטריות שלה).

  21. המרק המועדף על הבנים שלי – מצוין. בגלל שבני לא אוהב גזר אני מרסקת 2 גזרים במקום לחתוך לקוביות. מומלץ מאוד

  22. דבר ראשון תודה ענקית על אתר מעולה!

    גיליתי שאין לי פטרוזיליה אחא כוסברה, המרק כבר על האש. להוסיף כוסברה או לא מתאים?
    תודה

  23. אם השריתי את השעועית לילה שלם ( היה מיועד לחמין) אני יכולה לעשות איתה את המרק הזה?
    או שחייב שעועית קפואה ומופשרת?

    1. היי יעל,
      מומלץ קודם לבשל את השעועית במים בנפרד עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש ב-2 כוסות ממנה למתכון.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי מורן,
      בגדול אפשר למרות שעדיף להשתמש בשעועית לבנה משקית קפואה.
      בכל מקרה, יש לשטוף היטב את השעועית מהנוזלים שבקופסת השימורים ולהוסיף את השעועית אחרי 30 דקות בישול ולבשל עוד 10 דקות נוספות (סה"כ 40 דקות בישול למרק).

  24. למי שמחפש להתרשם בתגובות… מרק מצוין. מומלץ בחום..
    ואני בכלל לא משתמשת באבקת מרק ועדיין המרק מתחסל במהירות.
    תודה על אתר שתמיד נותן לי מענה ל… מה אכין היום 🙂

  25. אני תמיד מבשלת שעועית וחומוס שהושרו לילה שלם בכמות גדולה מבשלת כשעתיים ומחלקת לכמה שקיות ומקפיאה וכך תמיד יש לי חומוס ושעועית מוכנים לבישול מרק מהיר או לסלט חומוס או לסלט שעועית

  26. היי.
    אני רוצה להכין את המרק.
    אבל אין לי עגבניות.ולא עגבניות מרוסקות.
    רק קופסאות קטנות של רסק עגבניות.אפשר ?

    1. היי ענבר,
      פחות מומלץ להכין רק מרסק כי זה מרק. אם זה היה רוטב אז אולי כן.

    2. אפשר להשמתמש בעגבניות שלמות או חתוכות בקופסה. הן לא מרוכזות וחוסכות עבודה

    3. לכי לקנות עגבניות אחותי זה ממש זול למרות שהממשלה עושקת אותנו ביבי מירי רגב בוזי דוד בן גוריון

  27. הי.
    רציתי לשאול אם אפשר להוסיף תפו"א למרק שעועית, ואם כן אז באיזה שלב
    חוץ מזה המתכונים שלך קלים בריאים ונפלאים! יישר כח!

    1. היי ערן,
      אפשר בהחלט להוסיף תפו"א. מומלץ לחתוך אותו לקוביות קטנות כדי שיתבשל כמו שצריך. יש להוסיף אותו בזמן שמוסיפים את הגזר, שום והסלרי.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    1. היי איתן,
      אם זאת שעועית קפואה אין צורך להשרות אותה לפני. אפשר להשתמש בה כמו שהיא קפואה.

  28. השתמשתי בשעועית אדומה,המרק יצא מעולה
    תודה רבה על כל המתכונים המהממים 🙂
    טבעוני בריא וטעים 🙂 <3

    תודה
    אורנה

  29. יצא מרק שעועית מדוגם ומדויק. הוספתי עוד חצי כוס שעועית בשביל להוסיף לאורז. הוספתי חצי קוביה תיבולית של קנור שום ופטרוזיליה. תודה על מתכון פשוט וטעים.

    1. היי אלישבע,
      אפשר להשתמש בכל אבקת מרק שיש לך (בטעם ירקות, בטעם עוף וכו')
      יום מקסים 🙂

  30. היי 🙂 תודה על המתכונים המעולים!
    רציתי לשאול, אם אני מעוניינת להוסיף גרונות הודו.. באיזה שלב להוסיף אותם?
    האם להשתמש במים שאיתם בישלתי את הגרונות למרק?

    תודות!
    עדי

    1. היי עדי,
      את גרונות ההודו יש להוסיף אחרי טיגון הבצל, לטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את העגבניות ולהמשיך כרגיל.
      אם בכל זאת את מחליטה לבשל בנפרד את גרונות ההודו אז כדאי להשתמש במי הבישול למרק כי הם מלאים בטעם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אדוה,
      אין צורך להשרות קודם אבל מומלץ מאוד לשטוף את גריסי הפנינה היטב מתחת לברז (בתוך מסננת).

  31. היי אפרת,
    כעת אני מכינה את האנטריקוט והירקות,
    שאלתי היא , האם לאחר שטגנתי את הבשר,אני מעבירה אותו לירקות וממשיכה את הבישול שלו במחבת הירקות? אם כן , כמה זמן בישול?

    1. היי דיקלה,
      נתחי אנטריקוט צריכים טיגון קל אחרת הם מקבלים מרקם צמיגי לכן רק לאחר שהירקות כבר רכים את מעבירה למחבת עם הירקות, מתבלת ומערבבת כדקה לספיגת הטעמים ומיד מסירה מהאש.
      בהצלחה ושבת שלום!

  32. כן , הבשר זה 1 לצערי… תזכי למצוות את צדיקה אמיתית!!!!
    מכינים עכשיו את הפנקקים שלך….
    תודה רבה ולילה טוב

    1. אם זה מספר 1 אז זה אנטריקוט והוא מתאים רק לצלייה קצרה ויבשה ולא מומלץ לבשל אותו במרקים (בטוח שזה מספר 1? כי חזה בקר זה משהו אחר)
      את יכולה לחתוך אותו לרצועות דקות דקות ולהכין איתו תבשיל ירקות. לטגן בצל במחבת עד להזהבה קלה. להוסיף ירקות כמו גזר חתוך, פלפלים, פטריות וכו' ולבשל עד שהם מתרככים.
      במחבת נפרדת לטגן עם מעט שמן את נתחי האנטריקוט כדקה מכל צד ואז להוסיף אותם למחבת הירקות ולתבל ב 2-3 כפות רוטב סויה, 2-3 כפות צ'ילי מתוק, כף שטוחה סילאן ומעט פלפל שחור.
      מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

  33. ערב טוב אפרת היקרה,
    אולי תעזרי לי…הצילו..
    אין לי שעועית לבנה,יש לי שעועית אדומה ,האם אפשר? דבר שני , אני רוצה להוסיף גם בשר,ויש לי בשר חזה בקר טרי( פעם ראשונה שאנחנו קונים את זה, אני לא יודעת למה הבשר הזה מתאים ואיך מבשלים אותו, והאם הוא שומני או מזכיר את הצלי כתף שזה מה שאנו אוכלים בדר"כ) אשמח שתעזרי לי,אני באמצע בישולים לשבת ולא יודעת מה לבשל.תודה מראש.

    1. היי דיקלה,
      יש לך שעועית אדומה יבשה, מושרית או מבושלת? אם היא מבושלת את יכולה להשתמש בה למתכון כרגיל במקום השעועית הלבנה. אם היא יבשה, זאת בעיה כי צריך להשרות את השעועית לפחות לילה לפני שימוש. אם היא הושרתה אז יש לבשל אותה במים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש בה למתכון.
      את נתח הבשר שיש לך את יכולה לטגן משני הצדדים כדי ל"סגור" אותו (רק עד שמשנה את הצבע). לאחר מכן לשפוך עליו מים רותחים עד לכיסוי ולבשל על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. לסנן מהמים ואז לבשל במרק. הבישול הוא ארוך ולכן אם יש לך שעועית שהושרתה ועדיין לא בושלה את יכולה לבשל יחד אבל קחי בחשבון שזה יכול להיות 2-3 שעות בישול וכל פעם יש לוודא שיש מספיק מים ושהם לא מתאדים.
      בהצלחה 🙂

    1. כן דינה, אפשר להוסיף אורז יבש כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
      אם זה אורז מבושל יש להוסיף אותו 5 דקות לפני הסוף.
      שבת שלום 🙂

  34. הכנתי אתמול. יצא מעולה! לא היו לי גריסים וגם לא סלרי, כך שאני בטוחה שיכול היה לצאת אפילו יותר טוב… אבל באמת נהנינו מכל כף 🙂 תודה!

  35. אין התיחסות כמה זמן לבשל שעועית שנקנתה יבשה .
    ב. מתי מוסיפים את השעועית לא מצוין בכלל

    1. היי משה,
      אם זאת שעועית יבשה, יש להשרות אותה במים לפחות 3 שעות (עדיף לילה לפני).
      אח"כ לבשל אותה במים רותחים בלי להוסיף מלח עד שהיא מתרככת (הזמן משתנה בין סוגי השעועית הלבנה ויכול לקחת בין שעה וחצי ל3 שעות).
      שימוש בסיר לחץ יכול לזרז את משך הבישול משמעותית.
      רק לאחר שהיא מתרככת ניתן להשתמש בה למתכון, ואז מוסיפים אותה לאחר המים הרותחים והרסק (מצוין במתכון).
      יום נפלא 🙂

  36. נשמע מעולה אנסה זאת מחר. כמה הערות.
    אישית אני מעדיף לבשל את השעועית לבד אחרי שהושרתה במים למשך לילה שלם ולא להשתמש בשעועית שבושלה תעשייתית.
    אני לא אוהב מרקים שהנוזל שלהם מימי ולכן אוסיף כוס נוספת שאבשל בנפרד ובמקל ריסוק ארסק את השעועית ואערבב זאת בנוזל המרק. מניסיון זה מוסיף המון לכל מרק.
    בכל מקרה תודה על המתכונים הנפלאים שיש באתר הזה.

  37. נראה נפלא וינוסה בקרוב מאוד. רק האם זמן הבישול במרק לא ארוך מדי לשעועית שכבר מבושלת? היא לא תתפורר? האם לא כדאי להכניס אליו שעועית לא מבושלת (שהושרתה) ולבשל אותה כבר בתוך המרק?ממה שזכור לי שעועית מושרית מתבשלת לי בערך תוך שעה. תודה מראש! 🙂

    1. היי ויפי,
      השעועית הלבנה משקיות קפואות מבושלת אבל לא לגמרי. היא עדיין קצת קשה ויש להמשיך לבשל אותה לפחות עוד 20-30 דקות עד שהיא מתרככת לגמרי. מאחר והמרק מכיל עגבניות ורכיבים נוספים, המרק יותר טעים ככל שמבשלים אותו יותר זמן ואין חשש שהשעועית תתפרק. לדעתי לשעועית יבשה שהושרתה ייקח הרבה יותר זמן להתבשל (כשעתיים-שלוש, אם הבישול הוא בסיר רגיל ולא בסיר לחץ).

  38. בשלב הטיגון כדאי להוסיף תפוחי אדמה קצוץ לריבועים קטנים ,בנוסף לאחר הזהבה קלה יש להוסיף גזר מגורר ורק לאחר 3 דקות לעבור לשאר השלבים כמצוין.

  39. הי אפרת…
    כ"כ עשית לי חשק להכין מחר את המרק..
    אבל ממש בא לי להוסיף לו בשר..
    אני לא מבינה כלל בבשרים.. איזה את ממליצה לקנות? ומה תהיה צורת הבישול??
    תודה רבה!!

    1. היי יהודית,
      את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס' 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
      בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים:
      חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
      מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל"סגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן שופכים על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
      לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו למרק השעועית לאחר טיגון העגבניות המגורדות. את מי הבישול של הבשר אין לשפוך וכדאי להשתמש בהם למרק (במקום מים רותחים או בנוסף).
      בהצלחה 😉

  40. כמה פשוט ככה מדהים!
    נטרף ע"י חברים ומשפחה ישר מהסיר, ואחותי אפילו אמרה שזה המרק הכי טעים שאכלה בחיים. יש לציין שהשתמשתי בחצי כף פפריקה אדומה כך שיצא מעט חריף ומאוד טעים לדעת כולם. תודה על מתכונים נהדרים

  41. הכנתי את המרק לפי ההוראות והשתמשתי בחצי קופסה של עגבניות מרוסקות יוצא כ-200 גר. הוספתי בסוף עוד לפחות חצי ליטר מים רותחים כי מידי סמיך. יצא מרק חורפי וטעים. לאחרונה התחלתי לבשל מתכונים נוספים מהאתר כמו אורז ובורגול ואורז עם ירקות. קל וטעים. בהחלט אקח עוד מתכונים מהאתר

  42. היי לא יודעת אם הודעתי הקודמת התקבלה רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בשעועית בובס כוס ושעועית אדומה כוס??

    1. היי מירב,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יש לבשל במים רותחים את שני סוגי השעועית עד לריכוך ואז להשתמש בהם למתכון.
      בהצלחה 😉

  43. היי,
    המתכונים שלך מעולים אני נהנית כל פעם מחדש… האם אפשרי להחליף את הפיטרוזיליה בכוסברה?

  44. הי,שאלה… העצה שפורסמה מטה לגבי שעועית בקופסה ברוטב עגבניות זה במקום העגבניות שצריך לרסק?

    1. היי רוית,
      אפשר להשתמש בקופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות במקום העגבניות המרוסקות למרות שלדעתי יותר טעים לסנן את השעועית מהרוטב שבקופסה (לא להשתמש בו) ולרסק עגבניות טריות כי לפעמים הרוטב שבקופסת השימורים יכול להשאיר טעם לוואי במרק.
      שבת שלום 🙂

    2. הי, הייתי אתמול באמצע ההכנה ולא הספקתי להודות על תשובתך המהירה. את נפלאה! והמתכונים שלך קלים וטעימים להפליא. המטבח היה עבורי במשך שנים "מחוץ לתחום" ובזכותך אני ניגשת אליו בהנאה מרובה. באשר למרק, הכנתי בהמלצתך עם שעועית קפואה ולא מקופסה. יצא מושלם! תודה על הכל

  45. אתר מעולה משתמשת בו הרבה
    האם ניתן להוסיף שעועית לבנה גדולה שהושרתה במים ללילה ובושלה ?
    ענבל

    1. היי נועה, עדיף להשתמש בשעועית לבנה או לפחות לשלב חצי כמות לבנה וחצי אדומה.
      שבת שלום 🙂

    1. אין מנה יותר מנחמת כשחולים מהמתכון שהבאת כאן.
      מנה מצויינתת!! תודה רבה לך !
      הגרון שלי מודה לך !!

  46. לא הבנתי איך לעשות את השעועית ? אני קונה חבילה של סוגת . אז קודם כך אני צריך לבשל את זה ? איך מבשלים את זה?

    1. היי ברק,
      עדיף להשתמש בשעועית מבושלת משקית קפואה כי זה חוסך המון זמן אבל אם אתה רוצה להשתמש בשעועית יבשה אז מומלץ להשרות את השעועית קודם במי ברז למשך לילה. לאחר מכן לבשל אותה במים רותחים – מניחים את השעועית בסיר וממלאים את הסיר במים באופן שיכסה את השעועית ב10 ס"מ לפחות (כי השעועית סופחת המון מים תוך כדי בישול). מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (בסביבות שעה-שעה וחצי של בישול). במשך זמן זה יש להוסיף מים רותחים במידת הצורך.
      למתכון- יש להשתמש ב2 כוסות שעועית מבושלת. את השעועית שנשארה כדאי לשים בשקית ולהקפיא כדי שפעם הבאה זה יחסוך לך את כל הבישול המקדים.
      בהצלחה 😉

  47. היי אפרת,
    מכל הבישולים הנהדרים דרך המתכונים המעולים שלך נגמר לי הבצל חח..
    אפשרי לוותר עליו?

    1. הבצל כל כך מוסיף (לכל מרק) כך שאני לא יודעת מה לומר 🙂
      אם יש לך דרך להשיג לפחות איזה אחד זה יהיה מצוין. אם לא, תכין בלי אבל תזכור שזה יכל להיות יותר טעים 😉

    2. תודה רבה! מעדיף להקשיב לעצותייך.. ואני איתך, בצל מוסיף.
      אלך לקנות תכף כמה 🙂
      שבת שלום 🙂

    1. היי ולנטינה,
      אפשר רק רצוי לשטוף לפני את השעועית מהנוזלים ולסנן, כדי שלא יהיה טעם לוואי.
      בהצלחה 🙂

  48. הכנתי בשלישי האחרון ויצא מהמם! כל כך עשיר בטעם וכמובן מזין מאוד! ממליצה לא לוותר על הגזר והגריסים. נחמד לארוחת ערב חמה בחורף.

  49. שלום
    האם אפשר להשתמש בשועית לבנה קשה שעברה השרייה במשך כל הלילה?אם כן האם צריך לבשל אותה קודם?

    1. היי שמואל,
      אפשר אבל כדאי לבשל אותה קודם בנפרד עד שהיא מתרככת ואז להכין איתה את המרק.

  50. הכנתי היום ויצא מדהים! כדאי להוסיף גם כפית סוכר לאזן קצת את החמיצות. מרק עשיר, מזין ועשיר בטעמו! תודה על עוד מתכון מנצח! המשך יום מקסים לכולנו

  51. היי, נשמע טוב! לכמה מנות מספיקה הכמות שמתוארת כאן? אני בדרך כלל מעדיפה לעשות סיר גדול ולכן תוהה אם לעשות כמות כפולה ממה שכתוב.
    תודה

    1. היי מורן,
      הכמות מספיקה לכ-4 מנות. כמובן שאת יכולה להכפיל כמויות במידת הצורך.
      המשך יום נפלא!

  52. היי, נראה אחלה. יש מצב להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים במקום העגבניות המגורדות?
    אם כן, האם קופסה אחת תספיק?

    1. היי הדר,
      אולי חתכת את הגזר לפרוסות עבות ולכן זה לא הספיק להתבשל?
      פעם הבאה כדאי לחתוך לפרוסות יותר דקות או לקוביות קטנות ואז זה יתבשל מהר.
      בכל אופן שמחה שיצא טעים 🙂

    1. היי אורטל,
      אפשר אבל יש לבשל את השעועית בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואח"כ להכין את המתכון כרגיל.

  53. תודה רבה על תשובתך, רציתי גם לשאול אם אפשר לרסק את המרק והאם אפשר להקפיאו?
    אגב יש לך קטגוריה של מאכלים דיאטטים לגמרי? הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      כל עוד אין במרק תפוח אדמה אין בעיה להקפיא אותו בתוך כלי סגור היטב. אפשר לרסק או לטחון את המרק אם אוהבים (קחי בחשבון שהוא יהפוך לסמיך אבל תמיד אפשר לדלל אותו ע"י הוספה של מים רותחים).
      כרגע המתכונים הבריאים והדיאטטיים הם תחת אותה קטגוריה. אני מקווה בהמשך לפתוח שתי קטגוריות נפרדות (בריאים לחוד ודיאטטיים לחוד).
      יום נפלא 🙂

    1. אהה!!! הבנתי! (בסוף גם אני תופסת) שעועית קפואה! אבל מה בקשר למרק עדשים איך זה דיאטטי? תודה!

    2. היי דבי,
      כן, אפשר לרסק את העגבניות.
      המתכונים בקטגוריה זו הם דיאטטיים-בריאים ולכן מרק עדשים נמצא שם 🙂

    1. היי דוד,
      אם משתמשים בשעועית יבשה יש צורך להשרות את השעועית במים לפחות 8 שעות.
      לאחר מכן יש לבשל במים רותחים עד שהשעועית מעט מתרככת. אם יש לך סיר לחץ זה חוסך את משך הבישול.
      לאחר מכן ניתן להכין את המתכון כרגיל.
      בהצלחה 😉

  54. היי תודה רבה על המתכון פשוט קל וטעים=]
    מי שרוצה לקצר תהליכים ויוצא גם ממש טעים אני לוקחת קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבנים במקום הקפוא ויוצא נהדר=]

    1. היי שרון,
      את יכולה לוותר על הפטרוזיליה. הכמון מוסיף טעם ומשתלב מצוין עם מרק שעועית אבל אפשר להכין גם בלי.
      אם יש לך סיר בינוני זה מצוין. מספיק להפשיר את השעועית 10 דקות לפני.

  55. המרק נראה מעולה-ב"ה ממתכננת להכין ביום שישי .
    לפי הנבתי-את התיבולל שמים רק לאחר שהשעועית בושלה 50 דקות?
    אם אני רוצה להוסיף גרונות הודו -מתי שמים ? והאם הבישול אז מתארך?תודה

    1. היי ענת,
      נכון, מתבלים בסוף.
      ולגבי הגרונות, תוסיפי אותם אחרי טיגון הבצל. תטגני אותם כחצי דקה מכל צד ואז תוסיפי את שאר החומרים כפי שרשום (עגבניות מגורדות וכו'). זמן הבישול נשאר אותו זמן.
      יום נפלא!

    1. הי שרון,
      אין צורך לבשל אותה לפני כי היא כבר אמורה להיות מבושלת. רק להפשיר מעט ולשים במרק (המרק מתבשל כשעה וזה מספיק לשעועית).
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרון,
      כן בטח. צריך לבשל את השעועית לפני בלי להוסיף מלח עד שהיא מתרככת (הזמן משתנה בין סוגי השעועית הלבנה ויכול לקחת בין שעה וחצי ל3 שעות).
      מומלץ גם להשרות את השעועית לפני במים לפחות 3 שעות.
      שימוש בסיר לחץ יכול לזרז את משך הבישול משמעותית.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר