מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קולורבי

מרק קולורביFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 29, 2017
Last modified:אוגוסט 1, 2018

Summary:

מתכון פשוט וקל להכנה של מרק קולורבי טעים ובריא

מרק קולורבי

מצרכים (5-6 מנות):

4 קולורבי גדולים או 6 בינוניים-קטנים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל של כס"מ וחצי (1 ק"ג)

1 תפו"א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות בגודל של כס"מ וחצי (אפשר להמיר בקישוא)

1 בצל בינוני קטן קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי)

תיבול: כפית מלאה מלח, כף שטוחה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום, קוביות הקולורבי ותפוח האדמה.

-מוזגים 6 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 35 דקות.

-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק אם ננעץ בקלות).

-טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד למרקם חלק.

-מחזירים לאש ל-2 דקות ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת ותודה על האתר שמציל אותי תמיד!
    האם את יודעת כמה זמן קולרבי יכול להשמר במקרר? ישמלי אותם כמדומני 3 שבועות..

  2. העזתי לנסות את המתכון של מרק קולורבי. שאף פעם לא חשבתי להכין ממנו מרק בעבר. יצא מעולה וכולם אהבו. ד.א הוספתי גם קישואים, סתם כי בא לי…תודה על המתכון !!!

  3. מרק קולורבי באמת נשמע רעיון מרתק!
    ננסה להיות אמיצים 😉
    (התגובות מעודדות מאד!)

  4. עשיתי הערב עם 2 קישואים (לא גדולים) במקום תפוח אדמה ועם עלי שום ירוק (עכשיו העונה).
    לפני שטחנתי הוצאתי כוס נוזלים ואחרי הטחינה ראיתי שהמרק ממש בסמיכות הנכונה (ועם קצת מלח הנוזל היה טעים מאד).
    הוספתי מלח וקצת פלפל שחור (ללא אבקת מרק) יצא מרק קליל ומאד טעים.
    תודה אפרת – יופי של מתכון 🙂

  5. היי אפרת, תודה רבה על המתכונים שלך! אני ממש ממש נהנת מהם!
    אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי פטרוזיליה..כמה זה קריטי? יש לי סלרי, מתאים לשים במקום?

    1. אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ואז להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כ-5 דקות, ללא מכסה, עד שהמרק מסמיך.

  6. איזה מרק טעים!!!! מודה שהכנתי אותו מתוך סקרנות בלי הרבה ציפיות והופתעתי ממש לטובה
    תודה רבה!

  7. יצא טעם ממש ממש מיוחד.. את לא מבינה איזה כיף זה בתור נשואה צעירה להרגיש שאת יודעת לבשל ויוצא כזה טעים.. בזכותך. ברוך השם!! הייתי מציעה לך לפתוח מסעדה!!

  8. בס״ד

    שלום,
    ברצוני לשאול האם ניתן לוותר על העלים (פטרוזילה)?
    לחלופין יש להם תחליף כגון פטרוזילה יבשה או אולי קוביות תיבול קפואות ?
    תודה מראש.

  9. הי.
    מומלץ לאחת שלא סובלת קולרבי?(-חי, מעולם לא טעמתי מבושל..)
    מסקרן אותי המרק בטירוף…

    1. אני יכולה לומר שהטעם של הקולורבי משתנה לגמרי. אם תאהבי או לא, זה תלוי כבר בטעם שלך 🙂

  10. מרק מסקרן! רציתי כל כך מרק חדש…
    מתכון מדויק וקל. טעים טעים טעים, שילוב של סמיכות ואווריריות במינון הנכון
    תודה

  11. המרק יצא מעניין ועדין אבל הוא לא יצא לי מספיק סמיך,
    יש לי תחושה שאולי 6 הכוסות שמדדתי גדולות מאלו שאת התכוונת.
    האם את מתכוונת ל 6 כוסות מדידה _(240 מ"ל) ? או שאולי תוכלי לציין את סך הכמות בליטרים?
    תודה רבה

    1. היי עמי,
      הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל, סה"כ כמעט ליטר וחצי. כמה קולורבי שמת ובאיזה גודל? שמת גם תפו"א?

  12. פעם ראשונה מכין מרק על בסיס קולורבי . חששתי שיהיה ריח לא טוב. ובטח לא טעים .
    אך רוצה לציין שיצא סוף הדרך . טעים מאוד . לציין שהחלטתי לאפשר לאשתי ולילדיי וטעום ולהגיד ממה עשוי המרק.
    אך אחד לא קלע . תודה רבה . טעים מאוד . וקל להכנה

  13. אני מעדיפה לשים קישוא במקום תפוח אדמה.
    כמה קישואים לשים?
    האם המרק יוצא במרקם סמיך עם הקישוא?
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי ענבל,
      שימי 2 קישואים.
      וכן המרק אמור להיות סמיך אם שמים קולורבי לפי הכמות המצוינת במתכון ו6 כוסות מים.
      שבת שלום 🙂

  14. שלום אפרת
    המרק יצא דליל משום מה. ואני מבינה שאמור להיות קטיפתי וסמיך..
    אשמח לעצתך איך ניתן להסמיך
    תודה
    שרית

    1. נכון, הוא אמור לצאת סמיך.
      אפשרות הכי מהירה היא לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים עד שאין גושים, להוסיף למרק, לערבב ולבשל בלי מכסה על אש בינונית עד שהמרק מסמיך. אפשרות נוספת היא לבשל תפו"א נוסף במים עד לריכוך ואז לרסק אותו עם חלק ממי המרק ולהוסיף ליתר המרק.

    1. כן אפשר. מומלץ לטחון עם חלק מהנוזלים עד למרקם חלק ואז לערבב עם יתר הנוזלים שבמרק.

  15. רציתי לדעת מה דעתך על הוספת נבטים בחמש דקות האחרונות של הבישול.?
    אכלתי פעם מרק פטריות עם נבטים ואין לי מושג איך עושים זאת אולי גם פה אפשר לשלב..?
    תודה.

  16. המרק נראה נפלא. מכיוון שכל מה שניסיתי מפה הצליח אני בטוחה שזה יצליח. השאלה אם זה מתאים גם לאלה שלא אוהבים קולורבי חי? (שאלה בעצם רוב המשפחה שלי, לצערי)

    1. היי פנינה,
      הטעם של הקולורבי לגמרי משתנה אחרי אפיה או בישול.
      יום מקסים 🙂

    2. הכנתי את המרק. עשיתי חצי כמות, ליתר בטחון.
      יצא טעים מאד, מסתבר, כי גמרתי אותו לבד בלי בעיה 🙂
      תודה על עוד מתכון מוצלח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר