מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קולורבי

מרק קולורביFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 29, 2017
Last modified:אוגוסט 1, 2018

Summary:

מתכון פשוט וקל להכנה של מרק קולורבי טעים ובריא

מרק קולורבי

מצרכים (5-6 מנות):

4 קולורבי גדולים או 6 בינוניים-קטנים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל של כס"מ וחצי (1 ק"ג)

1 תפו"א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות בגודל של כס"מ וחצי (אפשר להמיר בקישוא)

1 בצל בינוני קטן קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי)

תיבול: כפית מלאה מלח, כף שטוחה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום, קוביות הקולורבי ותפוח האדמה.

-מוזגים 6 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 35 דקות.

-מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק אם ננעץ בקלות).

-טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד למרקם חלק.

-מחזירים לאש ל-2 דקות ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ואז להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כ-5 דקות, ללא מכסה, עד שהמרק מסמיך.

  1. איזה מרק טעים!!!! מודה שהכנתי אותו מתוך סקרנות בלי הרבה ציפיות והופתעתי ממש לטובה
    תודה רבה!

  2. יצא טעם ממש ממש מיוחד.. את לא מבינה איזה כיף זה בתור נשואה צעירה להרגיש שאת יודעת לבשל ויוצא כזה טעים.. בזכותך. ברוך השם!! הייתי מציעה לך לפתוח מסעדה!!

  3. בס״ד

    שלום,
    ברצוני לשאול האם ניתן לוותר על העלים (פטרוזילה)?
    לחלופין יש להם תחליף כגון פטרוזילה יבשה או אולי קוביות תיבול קפואות ?
    תודה מראש.

  4. הי.
    מומלץ לאחת שלא סובלת קולרבי?(-חי, מעולם לא טעמתי מבושל..)
    מסקרן אותי המרק בטירוף…

    1. אני יכולה לומר שהטעם של הקולורבי משתנה לגמרי. אם תאהבי או לא, זה תלוי כבר בטעם שלך 🙂

  5. מרק מסקרן! רציתי כל כך מרק חדש…
    מתכון מדויק וקל. טעים טעים טעים, שילוב של סמיכות ואווריריות במינון הנכון
    תודה

  6. המרק יצא מעניין ועדין אבל הוא לא יצא לי מספיק סמיך,
    יש לי תחושה שאולי 6 הכוסות שמדדתי גדולות מאלו שאת התכוונת.
    האם את מתכוונת ל 6 כוסות מדידה _(240 מ"ל) ? או שאולי תוכלי לציין את סך הכמות בליטרים?
    תודה רבה

    1. היי עמי,
      הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל, סה"כ כמעט ליטר וחצי. כמה קולורבי שמת ובאיזה גודל? שמת גם תפו"א?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר