מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק סלרי

מרק סלריFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק סלרי

Rating:
5
On ספטמבר 27, 2017
Last modified:יולי 3, 2018

Summary:

מתכון למרק סלרי (כרפס) פשוט, בריא וטעים במיוחד 

מרק סלרי

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

6-7 גבעולי סלרי חתוכים

1 תפו"א בינוני קלוף חתוך לקוביות

1 קישוא בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות

צרור עלי סלרי (כ-4 כוסות דחוסות)

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את גבעולי הסלרי, תפו"א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות. 

-טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים כדקה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הערה: לפעמים אחרי שטוחנים נותרים סיבים במרק. במקרה כזה אפשר להעביר את המרק במסננת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

71 תגובות

הוסף תגובה
  1. איזה מרק מושלם!
    סוף סוף בעלי אמר על מרק שהוא טעים ואכן התכוון לזה…
    כולנו התלקקנו כולל התינוק בן התשעה חודשים שנהנה לאכול חתיכות לחם טבולות במרק… גמר צלחת שלמה בלי למצמץ…
    תודה על הארוחה לכל המשפה

  2. היי
    יקירה,תודה בעבור המתכון הבריא הזה.
    האם לדעתך יצא טמרק עים עם אשתמש בשורש סלרי גדול,במקום סלרי אמריקאי ?

  3. רוצה להכין את המרק שאלתי למה הכוונה עלי סלרי ושורשי סלרי.האם הכוונה לכרפס ראש+עלים.או גבעולי סלרי לחוד ועלים לחוד.תודה מראש.

  4. היי,

    במה אפשר להחליף עם הקישוא ? אני לא אוהבת קישוא . ומאוד רוצה להכין את המרק הזה .
    בנוסף רציתי להגיד לך תודה רבה לכל המתכונים הטעימים שלך.

    1. היי עינת,
      אפשר להוסיף תפו"א קטן או קולורבי או לפת (מה שיש לך).

  5. שלום לך.
    תמיד מדהים אותי איך באינטרנט מתכון שלוקח לי 3 וחצי שעות להכין. לוקח לך רק 10 דקות.
    הרי רק הבישול זה שעה.
    החלטתי לבדוק זמנים.
    אולי יש מישהו שמוכר לך תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות.
    לקח לי 110 דקות להכין את כל הרכיבים.
    אבל אז גיליתי 2 טעויות ברשימת הרכיבים כאשר רק בשבילהם הייתי צריך עוד 10 דקות.
    בקיצור. לקח לי 120 דקות להכין את הרכיבים וגם את השמן הסיר וגם להרתיח ליטר וחצי מים.
    נבדוק. אולי עכשיו תוך 10 דקות יהיה לי מרק….
    תיכנתי בצל, הוספתי שום, הוספתי את הירקות… עברו 5 דקות.
    אבל אז נפלתי בפח… עכשיו שעה שלימה צריך לבשל.
    התחלתי בשעה 22:00
    השעה עכשיו 00:25 לפנות בוקר. מחר יום עבודה.
    יש עוד 45 ד' בישול.
    אחר כך לטחון, לתבל, לתקן תיבול, לסנן, ולהכניס למקרר.
    בקיצור לא מתכון של 10 דקות אלא מתכון של 200 דקות !!!
    פי 20 מהזמן המובטח 🙁
    גם כאשר היו לי את כל המוצרים מוכנים, זה לקח 75 דקות.
    גם אם אני מוריד שעה בישול, זה עדיין 15 דקות…

    אתה מוכר ספר עם מתכונים של 10 דקות. תרשום הבהרה כי זה רק למי שמסוגל לרמות את השעון או מי שאצלו כל דקה נמשכת 20 דקות.

    אני עייף. לילה טוב.
    גיל
    נ.ב
    מצורף צילום של המצרכים למרק. לא כולל השמן לטיגון. והמים לא רותחים. לא כולל הסיר המכסה והכף לערבוב.

    1. שלום גיל,
      המתכונים באתר הם 10 דקות עבודה לא כולל זמן בישול ואפיה. חשבתי שזה כבר די ברור אבל מסתבר שלא.
      חיתוך הירקות לא אמור לקחת יותר מ10 דקות, כולל טחינת המרק. אין כאן משהו מסובך, לפחות לדעתי.
      מקווה שהמרק יצא טעים אחרי כל הזמן שהשקעת, גם בכתיבת התגובה 🙂

    2. כמה אתה אידיוט. כל מה שרשמת בטוח לקח יותר מ10 דקות.. לך תקלף קישואים עדיף לך..
      במקום שתרשום תודה שאת מקדישה מזמנך ונותנת מתכונים סופררר מדוייקים אתה בוחר להשמיץ.
      יכולה להעיד שמכל המתכונים של הרשת תמיד בוחרת באתר זה . יוצא טעים ומדוייק להפליא!. תודההה!!

    3. גברים גברים גברים…..קודם כל שמים הכל בכיור/קערה עמוקה לשטיפה יסודית והגונה…מתחילים בבצל, ועל הדרך תוך כדי טיגונו קולפים ומקצצים את כל היתר בסדר הנכון…השאר. עושה הזמן. בקצב שלך לגדל ילדים תצטרך עשר מטפלות….
      מזל שהיא לא נתנה מתכון להכנת מרק קובה חמוסטה, היה לוקח לך שבוע. קולפן ירקות טוב מנירוסטה וסכין חדה מאוד חוסכים חצי מזמן העבודה.

      וכן,אני גבר,וריסוק בבלנדר מוט לא לוקח יותר מדקה. ניסיון ופרקטיקה בעבודה אי אפשר ללמד זה בא עם הזמן.

    4. יש כאן הרבה מתכונים שלוקחים פחות מ-10 דקות, כי הרי תוך שהבצל מיטגן לו בנחת אפשר לקרוא עיתון או לערוך שולחן…
      המתכונים קלים ביותר וטעימים ביחס הפוך לרמת הקושי!

  6. אפרת,
    רק לספר לך שזה המתכון הכי מוצלח שעשיתי עד כה!! 4 ילדים+ בעל שלא אוהבים מרקים וסלאי בפרט, לא הפסיקו לשבח!! על כך טעים מעולה!! וואו !!!
    את אלופה!!

  7. היי
    הכנתי את המרק שלך לילדים שלי והיה לי גם אורחים ושתדעי שזה פעם ראשונה שאני מכין מרק וזה יצא פגז אש כולם ליקלקו את הצלחות ועשיתי את זה בבלנדר רגיל לא ידני זה יצא מאוד טעים

  8. יצא לי מעולה! מה שכן חתכתי את הכל לקוביות מאוד מאוד קטנות ושמתי לב שאחרי 20 דק פלוס הכל נהיה רך בהוראות כתוב שצריך שעה על הגז. אז נתתי לזה עוד 10 דק. קראתי שוב את ההוראות והמטרה היא שהכל יהיה רך אז העברתי בכמה פעמים לבלנדר למרקם אחיד הוספתי תבלינים והמרק היה מוכן בחצי שעה בערך. כל עוד יצא טעים לא נראה לי שיש ממה לחשוש. תודה רבה!

    1. אם זה היה מוכן לפני הזמן אז עוד יותר טוב 🙂
      כנראה שזה שחתכת לקוביות מאוד קטנות זירז את זמן הבישול.
      תודה שחזרת לעדכן!

  9. היי אפרת אני משתמשת במתכונים שלך כמעט כל יום.כל פעם אני מנסה דברים חדשים וכל מה שהכנתי כולם אהבו תמיד.
    הכנתי היום את המרק הזה ויצא סוףף!
    הכל נגמר בסיר.האתר הזה פשוט מושלם.

  10. הכנתי אתמול את המרק לבעלי לסוף הצום. היה פשוט מעולה!! תודה על המתכונים הקלים והטעימים.

  11. שמתי רק קישואים במקום תפוחי אדמה כדי שיהיה על טהרת הדיאטה… יצא מעולה!!!
    תודה רבה!

  12. אני משתדלת לא לאכול תפ"T. האם הוא הכרחי לתת סמיכות בגלל העמילן? האם בטטה תתאים? (היא מתוקה אז אולי לא?). מה אפשר במקום? תודה

    1. היי אלמוג,
      תפוח האדמה תורם למרקם. אפשר לשים במקום קישוא בינוני-גדול נוסף. לדעתי בטטה תשנה את הטעם בגלל הצבע והמתיקות שלה.

  13. שלום אפרת היקרה.
    עכשיו הכנתי את המרק הטעים שלך. רק שלא היו לי 5 כסות דחוסות דל עלי סלרי , אלא כוס וחצי.
    המרק יצא טעים מאוד.
    טיפ ; לגרד לצלחת המרק החם : גבינה צהובה , טעים

    1. שמתי גבינה צהובה ויצאו גושם. איזה וג גבינה נמסה היטב וקלות? אשמח לתשובה .תודה

    2. הגבינה לא תמיד נמסה לגמרי ויכול להיות מצב שיישארו גושים קטנים.

    1. היי חנה,
      אני חושבת שאפשר לשים קישוא נוסף.
      שנה טובה וחתימה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר