מצרכים להכנת מרק סלרי
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 6-7 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות
- 1 קישוא בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות
- צרור עלי סלרי (כ-4 כוסות דחוסות)
- חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 6 כוסות מים
תיבול:
- חצי כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
איך מכינים מרק סלרי?
- מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי, תפו”א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות.הפעל טיימר (60 דק’)+טיימר פועל
- טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים כדקה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
142 תגובות
כניסה
142 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














