מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למרק ירקות

מתכון למרק ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:נובמבר 7, 2018

Summary:

מתכון למרק ירקות מנצח: עשיר, בריא וטעים

מרק ירקות

מצרכים (כ-7 מנות):

בצל בינוני קלוף קצוץ

2 כוסות כרובית חתוכה לפרחים קטנים

2 כוסות ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 תפו"א או קישוא בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי חתוכים

8 כוסות מים רותחים

חצי כוס גריסים שטופים היטב ומסוננים (לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הגריסים)

כוס עלי סלרי קצוצים

כוס עלי שמיר קצוצים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה של מרק ירקות:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הברוקולי, הכרובית, הגזר, הקישוא/תפו"א, הגמבה וגבעולי הסלרי, מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.

-כעבור חצי שעה מוסיפים גריסים ומבשלים חצי שעה נוספת. מוסיפים את עלי הסלרי, השמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים כ10-15 דקות נוספות, עד שהירקות רכים.

מתכון מרק ירקות טעים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

162 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר אבל כדאי להוסיף עלים אחרים במקום כמו פטרוזיליה או כוסברה.

    1. האמת אני רואה שיש לי בבית רק גזר,בטטה,תפו"א וכרובית.
      אז להכין את המרק הזה ככה?
      גם אין לי פטרוזיליה שמיר וכו'
      זה יצא טעים?

    2. אין לך בכלל עלים? סלרי, כוסברה, משהו?
      את יכולה להכין עם הירקות שיש לך אבל העלים מאוד מוסיפים טעם.

  1. חייבת לשתף שבמקום כורכום שמתי בטעות חוואיג'.
    המרק יצא ממש טעים למרות הטעות.
    לכל המעוניינים לגוון בטעם אפשר לשים חוואיג' במקום כורכום זה יוצא נפלא!!!

  2. היי
    תקשיבי, בד"כ אני לא חובבנית גדולה של בישולים מתןך שיעמום גלשתי לאתר שלך ןפשוט נדהמתי המתכונים פשוט פצצה אחד אחרי השני-והמרק היה פשוט מושלם
    תודה רבה על הכל
    😘

  3. הי אפרת, גיליתי שגם במקום העבודה שלי הנשים נעזרות באתר ונהנות אז ממש תודה!!!
    שאלה לגבי המרק –
    ניתן להקפיא מנות של המרק המוכן או שזה יוצא לא טוב?

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להקפיא מרקים כל עוד לא מכילים תפוחי אדמה.

  4. מרק ירקות קל להכנה
    מרק עוף
    מים חמים
    שקדי מרק
    כוס זכוכית
    הכנה
    לוקחים כפית של מרק עוף
    סמים בכוס זכוכית
    סמים מים רותחים
    מערבבים שקדי מרק לא חובה
    בתאבון

  5. היי אפרת,

    אני אוהבת רק מרק בלי כל הירקות..

    אני פשוט בדיאטה ואטריות זה לא טוב, אבל אוכל לשים ירקות בשביל הטעם..

    השאלה שלי מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

  6. היי אפרת,

    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך !! פשוט אלופה!!

    ככה אני חושבת שמרק עוף לא טוב לי לגוף וזה משמין אותי.. והבעיה שאני אוהבת רק את המרק בלי בירקות..

    אז סבבה אוריד את הירקות.. אבל מה אפשר לעשות במקום המרק עוף? (משהו לא משמין)

    אשמח לתשובה!!

    תודה רבה!!

    1. תודה מיה 💜
      אם את אוהבת מרק שהוא צח אז יש מרק אטריות. אני כן ממליצה להכין אותו עם הגזר, הבצל והשום בשביל הטעם (אחר כך את יכולה לסנן את המרק).

    1. אפשר להסמיך בקורנפלור ולערבב בכוס כף מלאה קורנפלור עם רבע כוס מים קרים, לערבב עד שאין גושים ולהוסיף למרק.

  7. יצא טעים מאוד!
    אצלנו כל המשפחה אוהבים מרקים ובמיוחד את המרקים שלך!
    תודה רבה לך על עוד מתכון מנצח!!

  8. היי אפרת
    מרק נפלא, מככב אצלנו..
    אפשר להוסיף חומוסים של סנפרוסט? כמה כדאי להוסיף והאם יהיה ניתן לטחון אותו לאחר מכן.
    תודה מראש נפלאה שכמותך

    1. היי דורית,
      אפשר להוסיף בסביבות כוס גרגירי חומוס. אין בעיה לטחון לאחר מכן.

    1. היי לישי,
      קודם כל כל הכבוד לך שאת מבשלת 🙂
      לגבי המרק, את יכולה להשתמש בסיר קטן ולהכין מחצית מהכמויות: חצי בצל בינוני, כוס פרחי כרובית, כוס פרחי ברוקולי, גזר וכו'.

  9. בוקר אור לך,

    מניחה שאפשר פטרוזליה במקום סלרי ולוותר על השמיר, נכון?

    תודה רבה!
    (יש לי שמיר מיובש, לשים? איך בלי?)

    1. בוקר טוב 🙂
      כן אפשר לשים פטרוזיליה.
      את יכולה להוסיף גם כפית שטוחה שמיר מיובש (בנוסף לפטרוזיליה הטריה).

  10. וואו!! זה מה שיש לי להגיד כמה פשוט ככה טעים (:
    המלצה מעולה של אחד המגיבים להוסיף חוויאג' למרק פשוט טעים!!

    ובאופן כללי אני רוצה לומר שכל מתכון שאני מנסה מהאתר שלך פשוט הצלחה עדיין לא התאכזבתי ואני בכלל לא בשלנית אז תודה רבה 😋
    לומר

  11. הי יש לי אטריות אורז של נודלס זה מתאים למרק?? ואם כן מתי להוסיף כי הוא מתגשם יותר מהר ואני לא רוצה שיצא דייסה ואם אפשר כל פעם להוסיף קצת כי אצלי אוכלים בשלבים

    1. היי הודיה,
      מומלץ לבשל קודם את אטריות האורז לפי ההוראות שעל גבי האריזה ורק אז להוסיף למרק, כל פעם לפי הכמות שרוצים.

  12. הכל מעולה/ תודה. האם יש לך מתכון למרק ירקות הכולל תירס אפונה שועית משקית הקפאה כמובן דיאטטי

  13. עשיתי את מרק הירקות (רק בלי ברוקולי ילדיי לא אוהבים).
    יצא טעים מאוד!
    אפרת תודה על מתכונים קלילים טעים ומדויקים.

  14. הי אפרת,

    שאלה לי אליך:

    מרק שמורכב מירקות סטנדרטיים ושעועית ירוקה וצהובה, מתאים לטחינה?

    תודה לך!

    1. כן אורי, אפשר לשים במקום חצי כוס קינואה באותו שלב שמוסיפים את הגריסים.

    1. לגבי הברוקולי והכרובית , אני שמה קפוא
      ראיתי שכתבת להוסיף 10 דקות לקראת סוף הבישול?
      זאת אומרת לאחר שעה שהכל על הגז?

  15. הי!
    אל אילו ירקות ניתן לוותר ואל אילו לא?..
    ואם אני מוותרת על אבקת מרק?
    ואיזה כמויות לשים לשלושה אנשים?
    תודה רבה! כל המתכונים שלך מדהימים!

    1. היי אסתר,
      ככל שתשימי יותר ירקות כך הטעם יהיה עשיר יותר. על גזר, קישוא, סלרי ועשבי תיבול לא הייתי מוותרת במיוחד אם את לא שמה אבקת מרק. ל-3 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
      יום מקסים 🙂

  16. מרק הירקות יצא מעולה! (נטול גריסים)
    האורחים טרפו, הצלחתי להקפיא את המעט שנשאר וטרפתי ביום קריר.
    היום מכינה שוב, מנה ענקית כדי שאוכל להקפיא יותר 🙂
    תודה רבה!!!

  17. ברגע שהזכרת אבקת מרק, איבדת אותי…
    למה צריך םהוסיף את הרעל הזה כשיש כזה עושר של טעמים?
    חבל שאנשים עוד לא הפנימו שאפשר להכין מאכלעם מדהימים בלי כל הכימיה הזו.

    1. היי יאנה,
      זמן הבישול עשוי להתקצר מעט. בכל אופן יש לבשל עד שכל הירקות מתרככים.

  18. בוקר טוב
    יצאתי לפנסיה לפני חודש . ומתחיל ללמוד בישול. זכיתי בדרך מקרה להיכנס לאתר הזה. ורוצה להגיד ,כל הכבוד . זה מצליח
    אתמול הכנתי מרק גריסים . והיום הכנתי מרק ירקות + דג בתנור . ויצא טוב מאוד . באמת רוצה להודות לך על המתכונים . ואני מקווה לנסות ולהתנסות בכל המתכונים באתר . שוב תודה

    1. היי חביב,
      שמחה מאוד לשמוע.
      מאחלת לך המשך בישולים מוצלחים 🙂
      יום נפלא

    1. היי חן,
      אפשר להוסיף עגבניה קצוצה. מומלץ לטגן אותה קצת כ-2 דקות לאחר שהבצל מזהיב ואז להוסיף את יתר הירקות.

  19. היי, דבר ראשון האתר שלך מושלםםםםם!!! אין דבר שניסיתי ויצא פחות ממדהים!
    דבר שני, התחלתי כבר להכין את המרק ובעודי מתכוננת להכניס את הגריסים שמתי לב לאחת התגובות שנכתב שם שגריסי פנינה צריך לשים עם הירקות בהתחלה. אני חדשה במטבח ולכן לא ידעתי שישנם 2 סוגים של גריסים:/ איך ממשיכים? הכנסתי לאחר חצי שעת בישול את הגריסי פנינה. האם זה יהיה מוכן אחרי חצי שעה נוספת או שזה צריך יותר? והירקות כבר רכים.. לא נורא שימשיכו להתבשל? זה לא יצא דייסתי?
    תודה ענקית! אשמח גם לתשובה במייל כי כתבתי שאלה בעבר ולא הצלחתי לראות תגובה. שוב תודה!!!

    1. היי מוריה,
      יש להשתמש בסיר גדול ולמלא אותו במים עד 3/4 גובה. לשים 2 תפו"א גדולים, 2 גזרים גדולים, 2 קישואים, 10-12 פרחי ברוקולי, 10-12 פרחי כרובית, 2-3 גבעולי סלרי + עלים, 1 גמבה, כוס עלי שמיר. אפשר להוסיף כוס גריסים.
      יש לתבל ב2 כפיות מלח, כפית שטוחה כורכום, כף אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור. מומלץ לתבל בהדרגה ולטעום. לשפר תיבול לפי הצורך.

  20. האם חייב לטגן את הירקות
    כי לא עשיתי זאת
    שמתי מים ואחרי זה ירקות עם אבקת מרק עוף שיש בו שמן
    האם בכל זאת יש בטא קרוטן וויטמינים במרק או שבעצם אין ויטמינים
    תודה על העזרה

    1. היי גל,
      לא חייב לטגן את הירקות ואפשר פשוט לשים אותם ישירות במים.
      יש ויטמינים במרק (חלק בירקות עצמם וחלק במי המרק).

  21. שלום אפרת,
    עכשיו בדרך להכין את המרק רציתי לישאול האם כוס אורז תספיק למרק? ויש לי כמה כנפיים ורציתי לשים אותם למרק איך יהיה הסדר קודם לטגן בצל ואז את הכנפיים ולהוסיף מים רותחים ואז את הירקות ולאחר מכן את האורז?
    תודה רבה אכין ואעדכן איך יצא.

    1. היי קרינה,
      כוס אורז תספיק לדעתי כי הוא מתנפח.
      וכן, כמו שרשמת- קודם מטגנים את הבצל ואח"כ את הכנפיים. מוסיפים מים רותחים ואז את הירקות. בסוף הבישול את האורז.
      בהצלחה 😉

  22. ויש לי קישואים,בטטה וקולורבי האם אפשרי להישתמש גם בזה למרק?
    תודה על המתכונים הנהדרים.

  23. שלום:)
    רוצה מאוד להכין את המרק ורציתי לדעת האם אורז או אפונה יתאימו למרק והאם צריך לישטוף אותם ואיך במים מהברז ולהשרות צריך?ובאיזה שלב להוסיף את האורז או האפונה?
    תודה רבה.
    ואגב הכנתי את המאפינס עם ציפוי השוקולד יצא טעים.

    1. היי קרינה,
      את יכולה בהחלט להוסיף גם קישואים, בטטה וקולורבי.
      אפשר להוסיף גם אפונה יבשה אבל יש להשרות אותה במים כל הלילה ולבשל אותה בנפרד במשך כשעה במים רותחים עד שהיא נעשית רכה אבל לא לגמרי ורק אז להוסיפה למרק יחד עם הירקות.
      לגבי אורז, מספיק לשטוף אותו במסננת מתחת לברז ולא חובה להשרות אותו לפני. להוסיף אותו למרק בסוף – לאחר שהמרק מוכן ותובל להוסיף את האורז ולבשל 10-15 דקות נוספות עד שהוא מתבשל.
      בהצלחה 🙂

  24. אני נשואה למרוקאי שמבחינתו האוכל של אמא שלו הכי טעים בעולם…ולכן מעולם הוא גם לא יודה שיש משהו שאני מכינה שיותר טעים…(שפה נכנס תבלין "האגו"…)
    אבל…כשהכנתי את המרק הזה הוא לא הפסיק לבקש עוד ועוד ועוד ובמשך מספר ימים רצופים!!!

    אז אומר שהמרק מ ע ו ל ה !!!

    1. היי רויטל,
      איזה כיף לשמוע!
      תמשיכי להראות לו 😉
      תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה

    1. היי ליה,
      אלה הכמויות המומלצות (זה לא חייב להיות מדויק):
      כרובית וברוקולי חתוכים לפרחים קטנים מאוד כ 7-10 פרחים מכל סוג
      גזר גדול חתוך לקוביות
      תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות
      גמבה חתוכה לקוביות קטנות
      קישוא חותך לקוביות קטנות
      2-3 גבעולי סלרי קצוצים + כוס עלים קצוצים
      כוס שמיר קצוץ

    1. היי רינת,
      אפשר לשים כל ירק שאוהבים ובכמות שרוצים. מומלץ לשים ירק אחד מכל סוג כדי שיהיה מגוון.
      לגבי הכרובית והברוקולי- חותכים לפרחים קטנים מאוד ושמים בסביבות 7-10 פרחים מכל סוג.
      גזר גדול- לחתוך לעיגולים דקים.
      תפו"א גדול – לחתוך לקוביות קטנות.
      גמבה- לחתוך לקביות
      סלרי- לקצוץ 2-3 גבעולים ולשים בסביבות כוס עלים קצוצים.
      שמיר- לקצוץ ולשים כשני שליש כוס.
      בנוסף, אפשר להוסיף בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות או קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות.
      בהצלחה 🙂

  25. בס"ד
    שלום :}
    לא היה לי הרבה בבית אבל הלכתי על מה שיש,{כמו בסיפור "מרק מכפתור":}}
    בצל,גזר,תפוחי אדמה,
    גירדתי גזר אחד ותפוח אדמה, הוספתי קצת שום כתוש כמו שמישהי הציעה,
    ואורז במקום גריסים.
    יצא ממש טעים!
    תודה.

  26. בוקר טוב.
    הכנתי את המרק הטעים בפעם ה100 והפעם עם הירקות שהיו לי: קישוא, תפוא, פפריקה, ברוקולי,גזר מעט פטרוזיליה וכוסברה…יצא טעים! שוב תודה רבה לך׳

  27. הכנתי את המרק, כל כך קל להכין ויצא מעולה!! ויתרתי על אבקת מרק והוספתי כמה שיני שום. חובה לשים שמיר, נותן את כל הטעם.
    ממליצה!!!

  28. היי אפרת! אפשר לדעתך לשים כרוב לבן במרק שמרסקים אותו (מקפיאים) ומה עם כרוב אדום? הרבה תודה על כל התשובות שלך.

    1. היי קרן,
      אבקת המרק מוסיפה טעם אבל אפשר לתבל רק במעט כורכום, מלח ופלפל שחור.

  29. היי…שלוש שאלות קטנות בבקשה
    1 – האם אפשר להוסיף למרק הזה גריסי פנינה ? אם כן, מתי ?
    2 – איך אני יכולה לדעת שיש תגובה שלך על תגובה שלי (באם אפשר לסדר איכשהו לקבל התראה לאימייל ?)
    3 – יש מצב שתעלי בבקשה מתכון למרק גריסי פנינה וירקות ?

    המון המון תודה

    1. היי שלומית,
      1. אפשר להוסיף למרק גריסי פנינה. את הגריסים מומלץ להוסיף למרק בהתחלה, אחרי שמוסיפים את כל הירקות.
      2. שלחתי לך הודעה למייל. אני מקווה שבקרוב כולם יוכלו לקבל הודעה אוטומטית למייל כשמתקבלת תגובה.
      3. המרק הזה מאוד מתאים להשתלב עם גריסי פנינה. בכל מקרה, לקראת החורף אני מתכוונת להעלות עוד מתכוני מרק אז אפרסם גם מתכון למרק גריסי פנינה וירקות.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. כן ספיר, למה לא 🙂
      מומלץ לטגן קודם את השוקיים כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ורק אח"כ להוסיף את המים הרתוחים והירקות.

    1. היי ליאור,
      יש לבשל את המרק עד שהירקות מתרככים. אם חותכים את הירקות לקוביות קטנות זה אמור לקחת בין 40 דקות לשעה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  30. שלום, אני רואה פה את כל המתכונים וממש מדהים לראות איזה מובנים הם ופשוטים, אשרייך !
    הערה קטנה- (ביקורת בונה ) למי שמעוניין,
    לא חייב לטגן בצל למרק !!! זה ממש לא משנה את הטעם , גם למי שלא שומר על המשקל…
    אני מדברת על מרק ירקות כזה .. וזה גם חוסך בזמן פשוט לזרוק הכל בתוך סיר עם מים רותחים וכשזה מתבשל לתבל…
    שוב תודה מתכונים מדהימים !

  31. יצא טעים מאוד , תודה !!!!
    השמיר עושה את כל הטעם!!! כמובן שהוספתי עוד מלח ופלפל ויצא לי פיקנטי עדין.
    תודה לך על המתכונים הנהדרים!!!

    1. היי קריסטינה,
      אני שמחה שנהנת מהמרק!
      תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂

  32. היי. אני מכינה כרגע את המרק. תוכלי בבקשה להגיד לי מה הכמות של כל תבלין? אני בשומרי משקל מזה שבועיים והמתכון נראה מתאים מאוד!!! 0נקודות.
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      ראיתי רק עכשיו..
      חצי כפית כורכום, כף אבקת מרק, חצי כפית עד כפית מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית, לטעום ולהוסיף עוד במידת הצורך), רבע כפית פלפל שחור.
      בתאבון ויום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר