מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מקלות שום

מקלות שוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 23, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

מתכון מקלות שום ללא שמרים – גם בגרסה ללא גלוטן ובגרסה לטבעוניים

מקלות פריכים שמתאימים להגשה ליד מרק או סתם כנשנוש.

מקלות שום

מצרכים (16 מקלות לחם):

2 כוסות קמח רגיל  (מקלות לחם ללא גלוטן– ניתן להשתמש בקמח "קונדיטור" ללא גלוטן)

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

200 מ"ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה (לטבעוניים– ניתן להשתמש בשליש כוס חלב סויה)

שליש כוס שמן קנולה/זית

4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום

אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.

לפיזור מעל: שומשום, קצח, שיבולת שועל, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת.

אופן הכנה:

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק מעט שמנוני.

-מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה"כ 16 חלקים).

-מגלגלים כל חלק לצורה של מקל (אורך כ-15 ס"מ, עובי כ2 ס"מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו' ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.

-אופים בתנור במשך כ-20 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

94 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת! הכנתי עכשי כדי לנסות איך יוצא לפני שאני אכין למשלוח מנות, אבל היה מאד מוזר, כאילו שאין מספיק נוזלים. הכנתי עם חלב סויה כדי שזה יהיה טבעוני ורציתי לשאול אם בטוח ששליש כוס חלב סויה משתווה בכמות ל 200 מ"ל שמנת חמוצה? גם המקלות שעשיתי יצאו הרבה יותר קצרים ממה שכתבת, בערך 10 ס"מ. אולי צריך להיות יותר חלב סויה? תודה!

    1. היי תמר,
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      איך יצא מרקם הבצק? ואיך יצא המרקם לאחר האפיה?

    2. היי אפרת, לשאלות שלך: השתמשתי בכוס מדידה רגילה כפי שאני בדרך כלל עושה במתכונים שלך (ולא בכוס חד"פ), מרקם הבצק לא היה שומני כלל וגם לא דביק אלא מעט פירורי וכך גם טעמו אחרי האפיה.

    3. אז בסדר. זה אמור לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר. זה לא יוצא במרקם של לחם.

    1. לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח. אם יש לך קמח ללא גלוטן אחר כמו קמח תמי, כרגיל וכו' אפשר להשתמש בו.

  2. יצא מדהים! הלהיט של האירוח! וזה לקח באמת 10 דקות כולל שטיפת הקערה בסוף!
    תודה רבה על האתר המדהים הזה!
    הכל כתוב ומוגש בצורה נעימה ברורה ומגרה!

  3. היי אפרת, הכנתי אתמול בערב לאחותי הצליאקית והייתי חייבת לשתף!! בהתחלה כשעבדתי עם הבצק הוא היה מאוד דביק ולא האמנתי שיצא מזה משהו טוב. יצא מדהים!! כולם התרשמו וטעמו ואפילו ביקשו את המתכון❤ נדיר שמאפים ללא גלוטן יוצאים מאוד טעימים ועל כן רציתי לומר תודה❤

    1. היי ענבר,
      מאחר ואין בזה שמרים זה יוצא משהו באמצע, פריך מבחוץ אבל עדיין רך מבפנים.
      יום מקסים 🙂

  4. עכשיו בתנור. הכנתי עם קמח מלא וגבינה לבנה+גיל והוספתי מעט זיתים.נראה טעים אבל יצא לי דק וקצר- כ 7 סמ. לא יודעת למה

    1. היי עמית,
      אפשר להגיש את מקלות השום לצד גבינה לבנה מעורבבת עם שן שום כתושה וקצת פפריקה מתוקה או טחינה.
      אם אוהבים חריף אפשר להכין רוטב סלסה חריף. אפשר גם להכין את זה ללא פלפל חריף בכלל.

  5. הי אפרת:)
    אפשר להשתמש ביוגורט במקום גבינה?
    וגם האם אפשר להשתמש בקמח תמי/כרגיל שילוב קמחים אחרים ללא גלוטן מלבד קונדיטור?
    תודה

    1. היי תמר,
      אפשר להשתמש ביוגורט.
      אני מאמינה שקמח תמי/כרגיל ייתן אפילו תוצאה מוצלחת יותר.

    1. היי מירב,
      אפשר לשמור בחוץ בקופסה סגורה. לאחר יומיים מומלץ להעביר למקרר.

    2. תודה על התשובה.
      הכנתי עכשיו. חשבתי שיהיה טעם יותר דומיננטי של שום. כמו כששמים שום מרוסק על בגט ומכניסים לאפיה? ככה חשבתי שיהיה פה. לא כל כך יצא כמו מה שחשבתי 🙂

    3. זה אמור לצאת במרקם שונה מבאגט, יותר פריך. והטעם של השום אכן פחות חזק ממה ששמים על באגט אבל תמיד אפשר להגדיל את כמות השום כדי לחזק את הטעם.

  6. היי,
    נתקלי במתכון לפני כמה שנים ואהבתי מאד, עכשיו שמחתי למצוא אותו שוב, יצא מעולה כולם חטפו.
    תודה על האתר המקסים!

  7. היי,
    אני מתכוונת להכין את המקלות עכשיו האם אני יכולה להשתמש בחלב או אשל במקום הגבינה? ואם כן אז כמה להוסיף?
    תודה!

    1. אפשר לדעתך לשים בערך 100 גרם של גבינה לבנה (כי זה מה שיש לי עכשיו) ולהשלים עם מעט חלב שקדים? תודה על הסבלנות ועל המענה.

    2. אני מניחה שאפשר לשים 100 גרם גבינה לבנה + 2-4 כפות חלב שקדים (ממליצה להוסיף את החלב בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד)

    1. היי טליה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. בכל מקרה, אם את מנסה יש להוסיף את השמנת החמוצה בהדרגה כי אני מניחה שיהיה צורך להפחית בכמות.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי יוליה,
      אם המרקם הוא כמו של גבינה לבנה אני מניחה שזה בסדר.

    1. היי אופק,
      ילדים אוהבים את זה כי יש לזה מרקם מעט פריך שמזכיר להם עוגיה.
      יום נפלא 🙂

  8. מישהו חייב לעצור אותך על הריסת דיאטות סדרתית!!!
    איך כל מתכון שלך הוא משהו בלתי נתפס בטעם שלו?! באמת רק 10 דק׳ וגם רק 10 דק׳ עד שהכול נחטף ונגמר!
    מתכון מעולה!! טעים בטירוף! שמתי בזיליקום קצוץ בבצק. אין מילים!

  9. היי אפרת!
    אני רוצה להדפיס את המתכון
    את יכולה להגיד לי איך עושים את זה?

    מחכה לתשובה
    אורלי!

    1. היי אורלי,
      יש שתי אופציות להדפסה:
      1. מעל תמונת המתכון מצד שמאל יש לחצן "הדפסה" (מעל השיתוף של פייסבוק).
      2. מתחת למתכון יש אייקונים של פייסבוק, ווצאפ, ג'מייל וכו'. יש גם אייקון עם תמונה של מדפסת (בצבע כחול) שניתן ללחוץ עליו.
      תעדכני אותי אם עדיין לא הסתדרת 🙂
      ערב מצוין

  10. יצא מעולה! הכנתי גם בגרסה ללא גלוטן וגם עם קמח רגיל והשתמשתי בגבינה לבנה ובשני המקרים יצא ממש טעים פריך שלא בא להפסיק לאכול.

  11. ניסיתי את המתכון פעם ראשונה. האמת? יצא מאכזב – עשיתי לפי ההוראות ( ואפילו כמות כפולה) וכמות הצבק יצאה מזערית.
    התוצר הסופי היה סבבה אבל הזכיר עוגיות מתפוררת מאשר לחם שום.
    מעדיף להמתין בסבלנות שעה וחצי לבצק פוקצה ולהכין כמו שצריך, תכלס גם יותר קל.

    1. היי נעמי,
      לדעתי אפשר. אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי עוד שמנת חמוצה/גבינה או מעט מים.
      יום נפלא 🙂

    2. היי,

      ניסינו להכין את המתכון היום, במקום הגבינה/חלב סויה, הוספנו עוד שמן קוקוס.
      הבצק יצא פירורי מאוד, גם אחרי הוספה של כמות נכבדת של מים (ניסינו לאפות
      ועדיין לא היה מנוס מכך) איפה פישלנו לדעתך?

    3. היי גיא,
      זה בגלל התוספת של שמן הקוקוס. דווקא הגבינה/חלב סויה זה מה שמאחד את הבצק.

    4. זהו, תיארתי לעצמי שזה העניין, הנחתי שתוספת מים תציל את הבצק אבל כנראה שלא היה מנוס חח
      תודה!

  12. שלום אפרת!
    הכנתי את המקלות אתמול ולדעתי יצא ממש נחמד אבל יש לי מספר בעיות ואני מקווה שתוכלי לעזור לי לפתור אותן.
    ראשית כל הגרעינים נפלו לי (הסומסום דווקא ברובו נשאר…). איך אפשר לפתור זאת? האם כדאי למרוח ביצה?
    שנית אני הוספתי גבינה צהובה מגוררת רגילה והמקלות יצאו טיפה רטובים בפנים. האם זה בסדר? כדאי לשים עוד קצת קמח?
    בפעם הבאה אני רוצה לנסות לערבב קמח לבן עם קמח מלא. יש לך המלצות לגבי היחסים?
    שוב תודה,
    גלית

    1. היי גלית,
      כן, אם רוצים שהגרעינים יידבקו היטב כדאי למרוח ביצה טרופה.
      ונכון, הגבינה הצהובה מרככת ומרטיבה את הבצק מבפנים (גם אם תוסיפי קמח). אם את רוצה שהם יהיו יבשים ויותר פריכים כדאי לוותר על הגבינה הצהובה במקרה הזה. אולי אפשר לשים גבינה שהיא יבשה יותר כמו פרמז'ן.
      את יכולה לשים כוס קמח רגיל + כוס קמח מלא + 2 כפיות אבקת אפיה.
      שבוע מעולה!

    1. היי יעל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף עוד שמנת חמוצה/גבינה/חלב סויה (מה שמשתמשים).
      בהצלחה 😉

    2. יצא מעולה עם קמח מלא תופח. שותפים שלי עפו על זה וזה נזלל במהירות. הכנתי היום בפעם השניה. טעים טעים טעים!!

  13. שלום אפרת
    המתכונים שלך נפלאים. אני סבתא בת 71 עם המון נסיון ואהבה לבישול. ואת מלמדת אותי שאפשר גם בלי סיבוכים ופלצנות להגיש אוכל נפלא, טעים, ריחני ואסטטי. תודותי ותודותיהם של מבוגרים וילדים כאחד. יישר כח.
    מה שמאד מעניין זה שלא צריך לבשל או לאפות כדי לדעת שהמתכון טעים. בלוטות הרוק עובדות שעות נוספות כבר כשקוראים את המתכון. וזה לשבחך יאמר.
    שבת שלום

    1. תודה רבה הדסה היקרה!
      המון בריאות, שמחה ונחת מהילדים ומהנכדים.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר