מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמג'ון

לחמג'וןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: לחמג'ון

Rating:
5
On אוקטובר 28, 2015
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון לחמעג'ון מהיר עם בשר טחון שניתן להכין עם התפחה קצרה של כ-10 דקות

לחמג'ון

מצרכים (2 לחמג'ון):

לבצק:

1+3/4 (כוס + שלושת רבעי כוס) קמח לבן

חצי כף שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כוס מים פושרים

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

לתערובת הבשר:

200 גרם בשר טחון

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי עגבניה קצוצה

כף פטרוזיליה קצוצה

כפית רסק עגבניות

תיבול לבשר: שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הבצק:

מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים חצי כוס מים פושרים ומערבבים (מתקבלת תערובת מעט יבשה ולא אחידה). מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף עוד קצת מים, כל פעם להוסיף כף אחת של מים וללוש).

מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד לפחות 10-15 דקות (ככל שתשאירו את הבצק לנוח יותר זמן כך הוא יתפח יותר באפיה).

הכנת תערובת הבשר (בזמן שהבצק נח לו 🙂 ):

מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה, כפית רסק עגבניות ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מסירים מהאש.

הרכבת הלחמנג'ון:

מחממים תנור מראש ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ 20 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הבצקים על הנייר. משמנים כל עיגול בכף שמן זית (מורחים באופן אחיד על החלק העליון) ומניחים מחצית מתערובת הבשר על כל עיגול (את הבשר מניחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים בצדדים של כ2 ס"מ).

מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות.

*מומלץ להגיש עם טחינה- מתכון לטחינה.

לחמג'ון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

126 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, בהחלט מתכון מעולה.
    מה שכן- הבשר דיי התייבש לי כאשר אפיתי בתנור. אני רוצה להכין מחר שוב. מה לעשות כדי זלא יתייבש? אפיתי בהתאם לזמן שאמרת. האם עדיף רק לבשל את הבשר ואחרי שהבצק אפוי לשים אותו עליו? תודה.

  2. מתכון ממש מנצח פשוט קל מוסבר בצורה טובה ונכונה בלי קשקושים והמידות לא 100 גרם ולא חצי גרם אלא מידות שאנחנו העמך מבינים …..יצא פצצות לגבות הטעם של זה עדיין משחק לו בתוך נקבוביות הטעם בחלל הפה ….כיף ממש כיף

  3. היי אפרת.
    אני מכינה את הלחמג'ון הרבה מאד. הוא טעעעעייייםםם!!!!!!!!!!
    נראה לך מתאים להכין את הבצק גם לפוקצ'ה חלבית?

    1. לבצק:
      3.5 (שלוש וחצי) כוסות קמח לבן
      כף שמרים יבשים
      2 כפות סוכר
      כוס מים פושרים
      4 כפות שמן זית
      כפית מלח
      לתערובת הבשר:
      500 גרם בשר טחון
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      4 שיני שום קצוצות
      עגבניה קצוצה
      2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      כף רסק עגבניות
      תיבול לבשר: כפית שטוחה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור

  4. היי!
    המתכון מעולה .הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים .
    כמה כפות שמרים טריים אני צריכה לשים במקום שמרים יבשים אם אני רוצה להכין את המתכון כפול??

    1. היי אפרת,
      מדובר בשמרים טריים בגרגירים (לא בקוביה)? אם כן אז לכמות שבמתכון יש לשים כף וחצי (12.5 גרם).
      אם את מכפילה כמויות אז יש לשים 3 כפות שמרים גרגירים (25 גרם).

  5. יש לי בעיה, אני ממשש ממש שונאת שמן זית… מרגישים את הטעם של השמן זית בבצק?? כבר קרה לי שהכנתי לחם שום (מתכון מאתר אחר) שכל הרוטב שלו עם שמן זית ופשוט הכל הלך לפח כי לא יכלתי לטעום את השמן זית!!!

    1. את יודעת שיש אינספור סוגים וזנים של זיתים שיוצרים שמני זית שונים?
      יש אינספור זנים עדינים מאוד בלי טעם של שמן זית.

    1. אפשר. את הבצק יש לשים בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.

  6. ערב טוב תודה רבה רבה על מתכונים מושלמים
    את מסדרת לי כל חג
    רציתי לדעת בבקשה האם אני יכולה להכין הכול בבוקר ולאפות רק בערב?

  7. תודה רבה
    יצא מעולה ומלא מחמאות..

    לטעמי כמויות המלח היו קטנות, אני הוספתי מעט בעיקר בבשר.
    כמו כן הוספתי מעט (שליש כפית) סוכר לבשר.

    תודה גם על שאר מתכונים שימושיים..

  8. ואו יצא מהממם שידרגתי את המנה עם חצילים מטוגנים יצא מדהים ושיבחו את המנה ברמות לא הפסיקו לדבר איתה

    1. היי אפרת,
      אם הכוונה לחזה עוף טחון אז אפשר להכין את זה עם עוף טחון במקום הבשר.

  9. היי, אפשר להשתמש בפטרוזיליה יבשה? אם כן כמה לשים? ובמקום רסק עגבניות אפשר עגבניות מרוסקות? תודה!

    1. היי מיטל,
      אפשר לשים חצי כפית פטרוזיליה יבשה.
      שימי כף עגבניות מרוסקות במקום כפית רסק.
      יום נפלא 🙂

    1. היי קרן,
      אפשר להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם). יש לפורר את השמרים ולערבב עם חצי כף סוכר עד לקבלת מרקם של משחה ואז להוסיף רבע כוס מים ולערבב. להניח בצד ל10-15 דקות עד שהתערובת תוססת ונוצר קצף עדין ואז להשתמש בזה למתכון. יש לזכור להפחית מהמתכון חצי כף סוכר ורבע כוס מים.

  10. קודם המתכונים טעימים אין מילים אני כל הזמן בודקת באתר לפני שאני מכינה, רציתי לשאול זה משנה הסדר בהכנת הבצק?

    1. היי רונית,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      במקרה של בצקים שמכינים משמרים חשוב לעבוד לפי הסדר.
      חג שמח!

  11. יצא מעולה התפחתי את הבצק יותר מ- 10 דקות , כך מקבלים פריכות משגעת .

    תודה רבה על מתכון מנצח 🙂

  12. טעים בטרוף! כולם כל כך נהנו
    בצק מצוין!
    הכנתי 500 גרם בשר
    והכפלתי את הבצק,
    ונשאר לי עדיין מהבשר
    הכנתי היום שוב בצק
    כפולה כפולה
    תודה רבה על מתכון מעולה !!!

    1. היי לינור,
      לכמות של חצי קילו יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, כולל של הבצק.

  13. אני מבשלת מלא..ולפי דעתי זה המתכון הכי טעים שהכנתי ואכלתי!!!
    איזה טעמים בפה!
    גרף מלא מחמאות

    1. היי נורית,
      רק אם אין לך קמח רגיל וכמובן לא לוותר על השמרים.
      אין שינוי במתכון.

  14. היי מה נשמע ? המתכונים שלך מככבים אצלי!
    רציתי להכין רק את הבצק בלי הבשר. מה אפשר לשים מעל? חצילים? שום? תודה

    1. היי רעות,
      אפשר לשים חצילים קלויים מעל (זאת אומרת חצילים קלויים שכבר טוגנו או נאפו). מומלץ לערבב את שמן הזית עם 1-2 שיני שום כתושות ואז למרוח על הבצק ומעל לשים את החצילים.
      שבת שלום!

  15. היי,
    יש לי שמרים טריים של שמרית,
    האם אפשר להדשתמש בזה, ואם כן כמה לשים?

    תודה ושבת נהדרת

    1. היי טובה,
      אפשר להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם). יש לפורר את השמרים ולערבב עם חצי כף סוכר עד לקבלת מרקם של משחה ואז להוסיף רבע כוס מים ולערבב. להניח בצד ל10-15 דקות עד שהתערובת תוססת ונוצר קצף עדין ואז להשתמש בזה למתכון. יש לזכור להפחית מהמתכון חצי כף סוכר ורבע כוס מים.
      שבת שלום 🙂

  16. היי…האם אפשר להכין את הבצק ביום חמישי- לשים במקרר\ בהקפאה.
    להכין את המלית בשר- לשים במקרר
    וביום שישי לפני שבת לאפות??

    1. היי עדי,
      אפשר להכין את תערובת הבשר והבצק מראש ולשמור במקרר (אין צורך להקפיא).
      יום מקסים 🙂

    1. היי בתיה,
      אני לא יודעת אם זה אותו בצק בדיוק אבל את יכולה לפתוח אותו עם קצת שמן.
      שבת שלום 🙂

  17. היי! הכנתי אתמול את הלחמג'ון. יצא טעים!
    רק שהבצק בזמן העבודה היה דביק מאוד(הוספתי מים).
    מאמצת את המתכוןץ
    טיפ: תערובת הבשר יוצאת מן הכלל הזו, יכולה להתאים גם לטורטיה! טעים!
    תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים

    1. היי יקירה,
      שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן!
      פעם הבאה שימי פחות מים בבצק.
      יום נפלא 🙂

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. צריך לקחת בחשבון שאולי המאפה ייצא קצת יותר דחוס במרקם.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי מעיין,
      כמויות לחצי קילו בשר טחון:
      לבצק:
      3.5 (שלוש וחצי) כוסות קמח לבן
      כף שמרים יבשים
      2 כפות סוכר
      כוס מים פושרים
      4 כפות שמן זית
      כפית מלח
      לתערובת הבשר:
      500 גרם בשר טחון
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      4 שיני שום קצוצות
      עגבניה קצוצה
      2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      כף רסק עגבניות
      תיבול לבשר: כפית שטוחה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור

    1. היי שרית,
      אני מניחה שכן, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.

    1. היי מירה,
      מידת הכוס היא לפי כוס זכוכית סטנדרטית (עם הידית) בנפח של 240 מ"ל.
      שבוע נפלא 🙂

  18. הי, האם הלחמג'ון האם אפשר פשוט להשתמש בקמח תופח? במקום הקמח הלבן עם השמרים?
    תודה

    1. היי מאיה,
      אפשר להשתמש בקמח תופח אם זה מה שיש לך אבל לא מומלץ לוותר על השמרים. זה ישנה לגמרי את המרקם של הבצק.

  19. נגלה ראשונה נשרף (התנור היה על חום גבוה)
    נגלה שניה הבצק לא יצא רק אלא קשה ואולי הסיבה לכך שהזמן בתנור צריך להיות יותר קצר?
    בנוסף השתמשתי בשמרים טריים ולא יבשים
    הבשר יצא פצצה טעים ממש
    הבצק איכזב
    איפה טעיתי

    1. היי נעמי,
      לפי מה שאת מתארת התנור שלך מאוד חזק ובתנורים חזקים צריך תמיד לאפות בלפחות 10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ולפעמים גם פחות זמן. בשתי הפעמים התנור היה מחומם על 190 מעלות והאפיה הייתה 20 דקות?

  20. שאלה מצחיקה, אבל אשכנזיותי בוערת בי.
    איך אוכלים את זה? קורעים? חותכים? או כמו שאוכלים משולש פיצה?

    1. היי קרן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, הבצק מתאים גם לפיצה או לכל מילוי אחר.

    1. היי הילה,
      את מתכוונת שאת רוצה לסגור את הבצק כמו סמבוסק? לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר