מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי קוואקר ושוקולד

כדורי קוואקר ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 24, 2018
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

כדורי קוואקר ושוקולד ללא אפיה – תחליף בריא וטעים לכדורי השוקולד הרגילים.

כדורי קוואקר ושוקולד

מצרכים (כ-15 כדורים):

1 כוס (95 ג') קוואקר/ שיבולת שועל דקה (לרגישים לגלוטן – ניתן להשתמש בקוואקר ללא גלוטן)

חצי כוס (45 ג') קוקוס טחון

חצי כוס (60 ג') אגוזים טחונים

50 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה או שמן קוקוס מומס

3 כפות (45 ג') סירופ מייפל טבעי

1 כף (16 ג') טחינה גולמית (ניתן להחליף בממרח שקדים או חמאת בוטנים)

אופן הכנה:

-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחמאה/שמן קוקוס וממסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מייפל וטחינה גולמית ומערבבים. מוסיפים לקערה את  הקוואקר, הקוקוס והאגוזים הטחונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בצלחת שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

כדורי קוואקר ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה!
    הכנתי לפי המתכון ויצא פשוט טעיםםם!
    הרגשה כיפית לאכול ממתק טעים ויותר בריא!!
    תודה רבה רבה על מתכונים מלאי אנרגיה:)

  2. יצא מצוין, השתמשתי בשמן קוקוס.
    הייתי צריכה להוסיף כף וחצי מים כדי שלא יתפורר. לטעמי אפשר להוריד קצת מתיקות אפילו.

  3. מה זה שני שליש כמעט כוס שלמה של 240 מל?
    מקודם הכנתי והתערובת יצאה מימית אולי שמתי יותר מידי מים כי בהתחלה בכלל היה מאוד מתפורר ?

    1. אם את מחלקת את הכוס ל-3 חלקים שווים אז שני שליש זה שניים מתוך שלוש.
      תוסיפי עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת תהיה יציבה.

  4. רשמת שבמקום הקוקוס הטחון אפשר להוסיף ביסקווטים שני שליש כוס מה הכוונה?
    אפשר להוסיף שוקולית גם ?

    1. היי ספיר,
      במקום האגוזים+הקוקוס אפשר לשים שני שליש כוס ביסקוויטים מפוררים.
      אם זה רק במקום הקוקוס אז מספיק לשים 1-2 ביסקוויטים מפוררים ואפשר גם לא לשים שום דבר.
      אפשר להוסיף כפית שוקולית.

    1. היי חני,
      עדיף להשתמש במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
      אולי אם תמיסי עוד כ-25 גרם שוקולד מריר זה יכול להיות במקום החמאה (כי גם השוקולד מתקשה בקירור).

  5. הי אפרת, יצא ממש טעים, אבל התערובת מתפוררת לי..מה אפשר לעשות כדי להכין ממנה כדורים? שמתי 2 כפות טחינה. תודה, מיכל

  6. היי , הכנתי ויצא טעים ברמות !!! הבעיה היא שזה לא התגבש אז פשוט שיטחתי את זה על תבנית . ושאלה ניתן לעשות את זה עם שוקולד לבן ??

  7. היי אפרת
    זה משנה באילו אגוזים להשתמש פשוט לטחון אותם במטחנת קפה ?

    שמן קוקוס מומס הכוונה לחמם או שפשוט שיהיה בטמפרטורת החדר נוזלי ולא מוצק ?

    והאם אפשרי להחליף את הנייר הנצמד בנייר אפייה?

    תודה רבה.

    1. לא משנה סוג האגוזים.
      הכוונה לשמן קוקוס נוזלי. אם כרגע הוא במצב נוזלי אין צורך לחמם אותו.
      ואפשר לעטוף בכל דרך.

  8. היי אפרת
    המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!
    חפשתי בתגובות את השאלות שלי ומה שיצא זה תערובת

    אני פשוט לא רוצה את זה חלבי, אפשר לשים מרגרינה?
    וגם מייפל או דבש אין לי – אפשר כמו שכתבת – להוסיף 20 גר' שוקולד + כף נוספת של טחינה גולמית?
    וזה עדיין יצא טעים?

    1. היי רינה,
      אפשר לשים 25 גרם מרגרינה.
      מספיק להוסיף 20 גרם שוקולד. רק אם התערובת במקרה יבשה או מתפרקת אז אפשר להוסיף כף טחינה נוספת.
      אני ממליצה גם לטעום אם התערובת מתוקה מספיק. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר. אם אין לך שימי סוכר רגיל אבל יהיה כדאי להמיס אותו עם כף מים רותחים.

    1. היי שירן,
      זה לא ייצא מספיק מתוק בלי מייפל. אם אין לך מייפל אפשר לשים 2 כפות דבש במקום.
      30 גרם יוצא 6 כפות שמן קוקוס מומס.

  9. היי,

    האם אפשר לשים יותר אגוזים טחונים במקום הקוקוס הטחון?
    כמה זמן הכדורים יחזיקו במקרר?

    תודה!

  10. הי, האם ניתן להחליף את הקוואקר בפצפוצי אורז ללא גלוטן? (אסור לבני גם שיבולת שועל…). או- אולי יש לך מתכון דומה עם פצפוצי אורז? המון תודה על המתכונים המהירים והטעימים!

    1. אם את מכפילה כמויות ב-3 זה אמור להספיק לכ-45 יחידות. אולי תכיני אותם קטנים יותר וזה יגיע ל50.

  11. היי אני לא מצליחה ליצור כדורים, הם מתפרקים לי עשיתי כפי שרשום, מה עושים?
    מענה דחוף לפני שבת.
    תודה

    1. היי לאה,
      תוסיפי לתערובת כף נוספת של טחינה או ממרח ו 1-2 כפות מים לפי הצורך.

  12. אני מכינה אותם עם סילאן, ויוצא נהדר!
    (יותר נהנית לאכול אותם ישר מהמקפיא, הטעם יותר מעודן)

    1. היי אורה,
      ניתן למצוא היום שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן. רשמתי הערה בסוגריים.

    1. היי,
      בכדור יש בסביבות 100 קלוריות.
      אני בהחלט חושבת שכן. שיבולת שועל מומלצת בדיאטה שכן היא מכילה סיבים תזונתיים וטובה לעיכול.

    1. היי הודיה,
      עדיין אין לי מתכון אבל בקרוב אני מתכננת להכין ולפרסם.

  13. היי, תודה רבה על המתכונים המצוינים!
    כמה כפות שמן קוקוס מוצק זה 30 גרם?
    והאם זה יוצא מתוק גם ללא הסירופ?
    תודה!
    מיכל.

    1. היי מיכל,
      כף וחצי שמן קוקוס מוצק = 30 גרם.
      בלי מייפל זה יוצא במתיקות מאוד מעודנת. לדעתי כדאי לשים לפחות כף אחת של מייפל. המייפל גם תורם להדבקת התערובת לכן אם מפחיתים כמויות יש להשלים בטחינה גולמית במקרה שהתערובת יוצאת יבשה.

  14. המתכונים שך נהדרים נפלאחם ממש
    הכל יוצא מצוין
    והאם כל המתכונים שמפורסמים מידי חמישי גם נמצאים בספרים שלך?
    אני פשוט רוצה הכל \ גם מה שמופיע פה וגם חדשים
    תודה רחלי

    1. היי רחלי,
      כרגע יש ספר מתכונים אחד שיש בו מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
      בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
      יום מקסים 🙂

  15. אין לי שמן קוקוס, ואני לא רוצה להשתמש במרגרינה או חמאה.
    אם אשים שמן קנולה רגיל, זה לא יהיה מספיק טוב?

    1. היי אטי,
      אני חושבת שבמקרה שאת מוותרת על החמאה עדיף לשים 1-2 כפות נוספות של טחינה גולמית וקצת יותר שוקולד מריר (כ-70 גרם במקום 50) כדי שידביקו את החומרים.
      יום מקסים 🙂

  16. סליחה, יש לי עוד שאלה:
    מה זה קוקוס טחון, הקוקוס הרגיל שקונים בסופרים או שצריך לטחון אותו אכשהוא.

    1. היי רבקה,
      הקוואקר לא צריך להיות טחון.
      הכוונה לקוקוס רגיל.
      יום נפלא 🙂

    1. היי הדס,
      פחות מומלץ מאחר ותערובת השוקולד מדביקה את החומרים ומייצבת את הכדורים (מאחר והשוקולד מתקשה בקירור).

    1. היי בלה,
      אפשר לוותר על הקוקוס למרות שהוא מוסיף לטעם.
      צריך מרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.

  17. הכוונה לקוואקר פשוט להכנה מהירה? אין לי טחון, זה נורא להשתמש ככה או שעדיף לבשל איכשהו קודם?
    וגם, האם אפשר ביסקוויטים במקום האגוזים והקוקוס? אם כן אז כמה?
    תודה רבה!

    1. היי ענת,
      הכוונה לקוואקר רגיל (שיבולת שועל דקה). אין צורך לבשל או לטחון.
      במקום האגוזים והקוקוס אפשר לשים כשני שליש כוס פירורי ביסקוויטים.

    1. היי צילה,
      אפשר לשים דבש (2.5 כפות כי הוא יותר מתוק) או סילאן. לגבי סילאן צריך לקחת בחשבון שלעיתים הטעם שלו מורגש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר