מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לכדורי פירה ותירס

מתכון לכדורי פירה ותירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 21, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

מתכון לכדורי פירה ותירס אפויים בתנור בציפוי פריך (מתכון טבעוני, ללא גלוטן)

מתכון קל וטעים להכנת כדורי פירה ותירס

מצרכים (15 יחידות):

3 תפוחי אדמה בינוניים

3 כפות קורנפלור/ קמח לבן

5 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)

חצי כפית מלח

לציפוי: פירורי לחם (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

מבשלים את תפוחי האדמה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר, מכסים במים ומחממים על אש גבוהה עם מכסה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק עם מזלג האם ננעץ בקלות בתפוחי האדמה).

-מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים בעזרת מועך פירה. מצננים מעט ומוסיפים גרגירי תירס, קורנפלור (או קמח), מלח ומערבבים היטב.

-יוצרים כדורים עם הידיים (בקוטר של כ-4 ס"מ) ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר אפיה משומן ומרססים/מברישים מעל מעט שמן.

-אופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


85 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת בוקר טוב
    ארוחת הערב אתמול היתה מהמתכונים שלך. מרק קולרבי (עשיתי חצי כמות, טרפתי לבד מרוב שטעים…) והכדורי פירה האלה (עם סלט חי).
    טעים מאד!! הכדורים נטרפו וחוסלו למרות שעשיתי כמות כפולה מראש.
    תודה על המתכונים!

  2. משתמש בשאריות פירה וקשה לי להעריך כמה תפו"א זה. מה היחס צריך להיות בערך במשקל או נפח בין הרכיבים?

  3. מאוד היתרשמתי מהמתכון.
    אני חייבת לציין שאפילו חשבתי שהמסה תצא יבשה מאוד והכדורים יתפוררו אך הם לא, הם יצאו מצויינים וכולם טרפפו לי אותם. זה מתכון שמאוד מתאים לארוחות בניים.
    מתכון שקל להכנה וטוב למתחילים או לילדים.משביע, ומתאים במקום חטיף ויותר טעים ובריא. ואפשר לאכול את זה כשבא לנו לנשנש
    המראה משגעה, הריח נהדר. זה פריך ומלא בטעם וזמן ההכנה קצר ביותר. ממליצה בחום
    תודה רבה על המתכון.

  4. היי נראה מעולה..
    קניתי מולטיקייק ולא כל כך יודעת להשתמש בו…
    האם ניתן לעשות את המתכון הזה במולטיקייק? וכמה זמן אפיה אם כן? והאםצריך גם אז להפוך?

    1. היי רוית,
      יש לחבר את המכשיר לחשמל כשהוא סגור במשך כמה דקות (אמורה להיות נורה שדולקת כשהמכשיר חם מספיק).
      לאחר מכן, פותחים בזהירות את המכשיר ומשמנים אותו בספריי שמן בשקעים העליונים והתחתונים. יוצקים את הבלילה לשקעים התחתונים וסוגרים את המכשיר ל 5-7 דקות (בממוצע), זה מאוד תלוי באיזה מתכון מדובר.
      לגבי המתכון הזה, אני מניחה שאפשר להכין במכשיר. פשוט להניח את הכדורים המצופים במכשיר ולסגור למשך כ-7 דקות. אח"כ להרים ולבדוק את זה מוכן. אם לא אפשר לסגור ל 2-3 דקות נוספות. אין צורך להפוך.
      בהצלחה 🙂

  5. שלום רציתי לדעת אם במקום בתנור אפשר לטגן אותם? כמו קציצות

    ועוד שאלה אפשר במקום קמח רגיל קמח מצה?

  6. היום הכנתי יצא ממש טעים. הכנתי חצי מהכמות כפי שרשום במתכון ולחצי השני הוספתי גבינה צהובה.. יצא מעולה.מומלץ!!

    1. היי לילך,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה/פירה. המרקם והטעם משתנה לאחר הפשרה.

  7. שלום!
    רציתי לשאול אם אפשר פשוט להכין את הכדורים רק מתפוח אדמה ובלי מילוי אחר כלשהו?( בלי תירס )

  8. היי! רציתי לומר שהאתר פשוט מדהים והמתכון הזה במיוחד אני אופה אותו כול יום שני לילדים שלי והם פשוט טורפים אתזה, רציתי לשאול אני אופה מתלמדת ורציתי לדעת אם אפשר להחליף בכול מתכון שיש בו אבקת אפיה וקמח רגיל בקמח תופח?

    1. היי אירית,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להמיר כמעט בכל מתכון קמח רגיל ואבקת אפיה לקמח תופח. היחס צריך להיות כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      חג חנוכה שמח!

  9. היי. תמיד נהנת לחפש כאן מתכונים. תודה.
    האם ניתן להכין את הכדורים עם הציפוי ולהקפיא כשאינם מוכנים ,וכשמתחשק פשוט להכניס לתנור?

    1. היי שרי,
      לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפוח אדמה כי המרקם משתנה לאחר הפשרה והופך לנוזלי ולא טעים (נכון שיש מוצרים קנויים עם תפוח אדמה שניתן להקפיא אבל במוצרים המעובדים מכניסים כל מיני חומרים משמרים לתפוח האדמה כדי שיהיו ניתנים להקפאה).
      שבת שלום 🙂

    1. היי דנית,
      יותר טעים עם תירס משימורים אבל אפשר להשתמש גם בתירס קפוא.
      ואין לי מתכון לפלפל שושקה 🙂

    1. היי יפה,
      לא ניסיתי אבל אם אוהבים זה דווקא יכול להשתלב.
      אפשרות אחרת היא להגיש את הצ'ילי המתוק כמטבל עם כדורי הפירה.

  10. היי אפרת

    עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מאוד טעים הילדים פירקו הכל באותו הערב.
    הבעיה היתה לאחר שהכנסתי לתנור הכדורים איבדו צורה ופשוט השתטחו וקיבלו צורה
    של לביבות איך אפשר למנוע את זה?
    תודה

    1. היי בועז,
      זה נורמלי שבמהלך האפיה הכדורים משנים מעט את צורתם אבל אם הם השתטחו לגמרי זה בגלל שהתערובת הייתה רכה מידי או שהייתה עדיין מעט חמה. אגב, מעכת את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה רגיל? האם נכנסו נוזלים לתערובת הפירה שאולי ריככו אותו כמו מים או מעט מהנוזלים של התירס?
      פעם הבאה אפשר להכין את התערובת כמה שעות מראש, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר כי בקירור התערובת בדר"כ מתייצבת ומעט מתקשה ואז הכדורים מחזיקים יותר מעמד באפיה. אם אתה רואה שגם אחרי קירור התערובת מאוד רכה, פשוט תוסיף עוד כף גדושה קמח.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

  11. היי
    ברצונ י להודות לך על האתר המקסים
    רציתי לדעת אם אפשר להכין את זה מבעוד יום ולהגיש בחימום פלטה
    האם זה יצא עסיסי וקריספי?? או שזה מאבד את הטעם?
    אודה לתשובתך

    1. היי תמי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      בחימום על הפלטה הכדורים יאבדו מהקריספיות שלהם, עדיף להכין אותם באותו יום.
      שבוע נפלא

  12. הכנתי וגלגלתי ומחר אאפה. נראה לי שבצל ירוק יתקבל בשמחה בעיסה הזאת.
    תודה רבה ושבת מבורכת.

  13. אפרת שלום רב אני ואחותי ניסינו את המתכון לכבוד יום נישואין 15 להורינו . ממליצות להוסיף עוד מלח … כ 2-3 כפיות

    1. היי אליה וסשה,
      תודה על ההמלצה 🙂
      מי שאוהב יותר מלוח בטח ישים יותר כשיקרא את המלצתכן.
      יום נעים ומזל טוב 😉

  14. שלום אפרת, זו פעם ראשונה שאני רואה את התר שלך ונראה לי שאני אבלה בו לא מעט.
    רציתי לשאול אם יש לך רעיון למילוי אחר שיכול להתאים. פשוט לא אוהבים אצלי תירס.
    תודה, עטרי

    1. היי עטרי,
      שמחה שהגעת לאתר שלי 🙂
      אפשר לשים במקום בצל מטוגן, זיתים קצוצים (חשוב לאהוב את הטעם), פטריות קצוצות שטוגנו מעט לפני או גבינה מלוחה (בולגרית או פטה).
      אם אתם לא טבעוניים/ בעלי רגישות לביצים- מומלץ להוסיף חלמון של ביצה (הצהוב) כדי להעניק רכות לתערובת.
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי אלישבע,
      אין צורך להוסיף ביצים אבל אם רוצים לאוורר מעט את העיסה ולהעניק לה יותר רכות אפשר להוסיף חלמון ביצה (הצהוב) או ביצה קטנה.

  15. אהבתי את המתכון מאוד, אבל לא כל כך הבנתי קודם מבשלים את התפו"א ואז חותכים , או שחותכים קודם את התפן"א ואז מבשלים?
    בתודה מראש הילה!!

    1. היי הילה,
      קודם חותכים את תפוח האדמה לקוביות ואז מבשלים אותו במים. הסיבה היא שכשמבשלים את תפוח האדמה שהוא שלם לוקח לו המון זמן להתרכך ואם חותכים אותו לפני לקוביות הוא מתרכך מהר 🙂

  16. שלום אפרת.
    כדורי התפו"א יצאו מושלמים. הופתעתי לגלות שבני בן ה- 4 אכל זאת בשמחה וציין: "אמא, זה ממש טעים!!"
    אז תודה על המתכון.
    הוספתי לכדורי התפו"א כפי ששוש כתבה. בצל מטוגן ועישבי טיבול בהחלט זה מדהים. ואני מרצוני האישי הוספתי ביצה כדי לתת לכדור להיות רך. כי העיסה שלי הייתה כבדה במקצת.

    עכשיו שאלה, אם אכין לזה רוטב פיטריות ואגיש מעל כדורי התפו"א זה מתאים מספיק חזק כדי לקבל רוטב מבלי שיתפורר?
    אשמח לקבל תגובה במייל.

    1. היי רות,
      שמחה מאוד שיצא טעים ואהבתי את השדרוג שעשית 🙂
      לגבי שאלתך- שלחתי תשובה במייל.

  17. נשמע מעולה!!!
    אפשר להשתמש בתירס קפוא?
    אם כן, צריך לבשלו לפני או מספיק להשרות מעט במים?
    תודה רבה!

    1. כן אילנה, אפשר להשתמש בתירס קפוא. מספיק להשרות אותו לפני במים חמים רק כדי שיפשיר.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »