מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 10, 2015
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון קל להכנה וטעים במיוחד: פרוסות חצילים אפויות בתנור עם עגבניות, גמבה, שום ושמן זית.

מומלץ להגיש עם טחינה.

חצילים עם עגבניות, גמבה ושום

מצרכים (6-7 יחידות):

1 חציל גדול

עגבניה קטנה קצוצה קטן

גמבה קטנה קצוצה קטן

2 שיני שום קצוצות

3 כפות כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה (ניתן גם לשלב בניהם)

שמן זית

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את החציל לאורך לפרוסות בעובי כס"מ (מומלץ לפזר עליהם מלח גס ולהניח להן להזיע במשך כ-20 דקות, כך נפטרים מהמרירות של החציל. לאחר מכן שוטפים במים ומנגבים היטב).

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה. מערבבים בקערית את העגבניה, הגמבה, השום והעלים הקצוצים ומפזרים מעל כל פרוסה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור למשך שעה.

-מוציאים מהתנור, מסדרים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ועלים טריים קצוצים.

*מומלץ להגיש עם טחינה – מתכון לטחינה.

חצילים עם עגבניות, גמבה ושום

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

74 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר. זה עדיין יהיה טעים אבל יראה קצת פחות טוב 🙂

    1. אני יודעת שאפשר להקפיא חצילים קלויים. לא יודעת לגבי חצילים טריים.

  1. אפרת היקרה!
    הכנתי את החצילים (עם טחינה מעל) וגם את מאפה הגבינות ובזיליקום* למפגש משפחתי.
    כולם ליקקו את האצבעות!!!
    אין מילים!

    *לא היה לי בזיליקום,אז שמתי פטרוזיליה במקום.אל תגלי 😉

  2. שלום ותודה על המתכונים המענגים!
    אשמח לדעת האם יצא טעים גם ללא כוסברה\פטרוזיליה.
    תודה רבה

    1. היי חנה,
      הכוסברה/פטרוזיליה מוסיפים לטעם אבל זה ייצא טעים גם בלי.

    1. היי שרון,
      את החציל חוצים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זה יוצא 5-7 פרוסות, תלוי בעובי החציל.

  3. שלום; רציתי לשאול על המתכון הזה של החצילים, אני מארחת מחר האם כדי לעשות עכשיו או מחר לפניי ההגשה? כי יש לי הרבה מה להכין.. אשמח לתשובה מהירה.

  4. מתכון מעולה ומיוחד בטעמו, כל שבוע יוצא לי להכין שלושה מתכונים לפחות מהאתר, תודה ענקית.

  5. היכן למקם את התבנית ?
    למעלה אמצע או למטה ?
    על איזה מצב לאפות ? טורבו או אפייה ?

  6. מסכימה לגמרי עם התגובה של דסי למטה, היטיבה לבטא – פשוט כיף שיש את האתר הזה, במיוחד את המדורים של דיאטטי וכו' והכל מחולק יפה – כשרוצים בריא יש בריא כשרוצים מתוק יש מתוק
    ובמיוחד התגובות שמהן ניתן ללמוד עוד כל מיני טיפים, ותשובות לשאלות – ממש קורס בישול בחינם!

    ובהקשר לחצילים, מנה כזו קלה להכנה כל כך טעימה, ממש תענוג!

    תודה רבה!

  7. שלום אפרת.
    אני מכין לילדי מן מבחר המתכונים שלך והם פשוט קלים וטעימים בטירוף.
    כולם בבית עפים עליהם !!
    תודה רבה !!!!

  8. שלום אפרת! האם ניתן להכין מראש יום ולשים במקרר! אשמח לתשובתך שבת שלום ומבורך ! אוהבתתת את המתכונים המדויקים והמהירים שאני קוצרת מחמאות אין סופית ממשפחתי!!!

    1. תודה שילה!
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר אבל קחי בחשבון שיותר טעים כשזה טרי מאותו היום.
      שבת שלום 🙂

  9. אפרת, התנסיתי במספר מתכונים שלך לאחרונה, לגמרי בראש שלי. הקיצורי דרך והמינימום פעולות שלא סותר טעים… אין לי סבלנות להתקשקש שעות במטבח בשביל חמש דקות זלילה… ועוד זה לא נגמר, כל יום זה חוזר על עצמו.
    בקיצור אתר מתכונים היעיל וההגיוני ביותר שקיים.
    מעבר לזה מאד בולטת לי האנרגיה שלך באתר, בתגובות, את כל כך נעימה ומכבדת. עוד משהו שמשאיר אותי באיזור. (ולא אשווה כאן לאתרים אחרים)
    וסופסופ אתייחס למתכון הזה שנזלל, כולם השתגעו על זה. וכבר פרסמתי אותו במשפחה..

    תודה!!

    1. דסי היקרה,
      היה לי כיף לקרוא את תגובתך. שמחה שמצאת את האתר מועיל 😉
      תודה רבה!
      ערב נעים 🙂

  10. היי,
    אני בימים האחרונים ממש מככבת פה באתר עם השאלות חחח
    אני רוצה להכין את זה לארוחת שבת מחר אפילו גם יאכלו היום אבל זה יהיה בסדר למחר ? או שפשוט לחמם טיפה לפני הגשה ?
    מה המלצתך ?

    1. מעולה 😉
      אין בעיה להגיש את זה גם למחרת ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

    2. כן אפשר בהחלט. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כ10 דקות לפני סיום האפיה או לפזר גבינה בולגרית או פטה מפוררת לאחר שזה מוכן.

  11. הכנתי ויצא מעולה!!!!. היו לי אורחים והם טרפו הכל במהירות. לאור זאת רציתי לדעת האם אפשר לחתוך (דק) את החציל לרוחב ולא לאורך. פשוט ככה יוצאות פחות חתיכות וגדולות מדי. וגם אם חותכים את פרוסות החציל אחרי האפייה הן כבר לא נראות כ"כ טוב. אז למה בעצם לא לחתוך לרוחב?
    תודה

    1. היי מיכל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין שום בעיה לחתוך לרוחב.
      המשך יום מקסים!

  12. הי,
    החציל יצא טעים (גם הטחינה). אבל – אחרי חצי ארבעים דקות בתנור חלק מהחתיכות ממש נשרפו לדרגת פחם.

    אני תוהה אם שמתי על חום גבוה מדי או שזה כי חתכתי דק מדי. – אם כי עקבתי אחר ההוראות.

    החתיכות שלא נשרפו, יצאו טעים,רק מאד דקות. ממש ברמת של נייר, ופריכות מאד (לא בשרניות)- זו הכוונה? או, שוב, החיתוך שלי היה דק מדי?

    1. היי גלית,
      כנראה שהפרוסות היו חתוכות דק מידי כי הן אמורות לצאת בשרניות גם אחרי האפיה. פעם הבאה תחתכי אותן יותר עבה. שמחה שלמרות זאת הצלחת להנות מהטעם 🙂
      ערב נעים וחג חנוכה שמח

  13. תודה אפרת! הכנתי אמש כארוחת ערב קלה לי ולאיש שלי, שהלמה גם את הגשם והרוח. צירפתי ביצים קשות, טחינה כהמלצתך, ירקות חתוכים ולחם פרנה מרוקאי ספוגי קנוי. הוא ליקק את האצבעות :-).

    ולטובת כולם: אני הכנתי את המתכון הזה בדיוק לפי אותן הוראות, בחמגשית בטוסטר אובן, כי אנחנו זוג צעיר ואין לנו עוד תנור. אם מקפידים לבדוק מדי פעם את רמת והתאמת החום במהלך הצלייה, זה יוצא יופי.
    שוב תודה.

    1. היי ספיר,
      לדעתי עם חצילים זה יוצא הכי מוצלח מבחינת המרקם ושילוב הטעמים. לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה יילך גם עם קישוא.

  14. היי, 🙂

    נראה נהדר.
    מה ניתן במקום הגמבה?

    שאלה נוספת
    כתבת לחתוך לרוחב ובתמונה זה נראה לאורך?

    תודה מראש,
    אפרת

    1. היי אפרת,
      את צודקת! רשמתי לרוחב בטעות, מיד מתקנת 🙂
      אפשר לוותר על הגמבה ולהכין רק עם עגבניות, שום ועלים, זה יוצא טעים גם ככה.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר