מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז שוקולד וקצפת

בראוניז שוקולד וקצפתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 9, 2017
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לבראוניז שוקולד עם קצפת בלי ביצים (פרווה) – טבעוני, ללא גלוטן וכשר לפסח.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

מצרכים (כ-12 יחידות):

בראוניז:

רבע כוס רסק תפוחים (70 גרם) (*למי שרוצה בכל זאת להשתמש בביצה- ראו הערה בתחתית המתכון).

רבע כוס שמן (50 מ"ל)

50 גרם שוקולד מריר

חצי כוס סוכר (100 גרם)

כפית תמצית וניל (לא חובה)

2 כפות גדושות קורנפלור (40 גרם)

כף גדושה אבקת קקאו

3/4 כוס אגוזי מלך טחונים – 80 גרם (אפשר להשתמש בכל אגוזים אחרים או שקדים)

קצפת:

חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה/קוקוס

*לקישוט: 2-3 קוביות שוקולד מגורדות (לא חובה)

אופן הכנה:

הכנת הבראוניז:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-ממיסים במיקרוגל כמה שניות את קוביות השוקולד עם השמן ומערבבים.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את רסק התפוחים עם תערובת השוקולד. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו והאגוזים ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת בתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

-מקציפים קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שעוגת הבראוניז התקררה לגמרי יוצקים מעליה את הקצפת, מפזרים מעל שוקולד מגורד ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

*ניתן להכין מראש, לעטוף היטב ולהקפיא. להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.

הערה: ניתן להמיר את רסק התפוחים בביצה גדולה, לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים. זמן האפיה עשוי להתקצר לכ-30 דקות.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


31 תגובות

הוסף תגובה
  1. רוצה לומר לך תודה באופן אישי, אני מאוד נהנת מהמתכונים באתר ומההסברים הפשוטים !
    ניסיתי את הבראוניז ומשום מה זה לא נאפה לי טוב,מעל הבלילה היתה שכבה עבה של שמן ..
    והבלילה לא התגבשה למשהו אחיד בחום, נשארה נוזלית . בדקתי מספר פעמים אם פעלתי על פי כל ההוראות ואכן פעלתי.האם יודעת מדוע זה קרה כך ?

    1. היי שיר,
      הכנת עם רסק תפוחים? כמה זמן אפית?
      לתחתית לוקח זמן להאפות. יש לאפות עד שהתחתית מוכנה, כמה זמן שזה לוקח.

  2. הי אפרת,
    אני רוצה רק לראות שהבנתי.. 🙂
    לוותר על רסק תפוחים וקורנפלור ולהוסיף ביצה ומים במקום, אבל מה בעצם יגרום לעוגה לתפוח מעט?..
    ושאלה נוספת- בתמונה זה נראה ריבועים קטנים.. איך זה יוצא ככה מתבנית אינגליש קייק?
    תודה!

    1. נכון. למעשה המתכון של התחתית הוא:
      1 ביצה
      רבע כוס שמן
      50 גרם שוקולד מריר
      חצי כוס סוכר
      כפית תמצית וניל
      כף גדושה אבקת קקאו
      3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
      כף מים
      *העוגה לא תופחת יותר מידי כי זה בראוניז. התחתית יוצאת רכה ופאדג'ית אך יציבה.
      לגבי הריבועים, הכנתי בתבנית אינגליש קייק. חציתי את העוגה לאורך ואז לריבועים.
      חג שמח 🙂

  3. תודה אפרת על המתכונים המוצלחים אחד אחד! את מדהימה, שה' יחזיר לך בשפע רב על כל העזרה בכל כך הרבה בתים… 🙂

    המתכון מושלם וטעים.
    הכנתי שבת שעברה וקיבלתי אינספור מחמאות, היום מכינה שוב, וכמובן מכפילה כמויות!

  4. רציתי לומר שהעוגה יצאה ממש טעימה!!!

    ובלי קשר רציתי לשאול שאלה. בכל המתכונים באתרים רשום לשפוך את הבלילה של העוגה על תבנית קפיצית או 26 או 24 . רציתי לדעת איך אני ממירה את זה לתבנית חד פעמית ז"א איזה מהתבניות החד פעמיות זה 24 ו26?

    1. היי אורטל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המתכונים באתר הם דווקא מתייחסים לתבניות חד פעמיות ולא לקפיציות שהן יותר גדולות בנפח.
      המתכון הזה למשל יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי להכין בתבנית עגולה 24 חד פעמית.
      המשך יום נפלא

    1. אז את יכולה לוותר על הסויה ולתבל רק בסילאן, תבלינים וכמובן מלח.
      את יכולה לגרד גם 2-3 שיני שום אם את אוהבת, זה מוסיף לטעם.

  5. כן, לא לגמרי קיררתי אבל אולי לא נכון כך לעשות.

    מ'תאומרת על שוקולד ממולא?

    אגב, בבישול של עוף מה יכול להחליף רוטב סויה בפסח?

    תודה, תודה ושוב תודה!

    1. אז לא אמורה להיות בעיה להכין משוקולד ממולא בקרם. דווקא יכול להיות יותר טעים.
      לגבי העוף, זה תלוי מה עוד מרכיבי התיבול שלו? חוץ מהסויה.

  6. בוקר אור ומועדים לשמחה,

    קצת דחוף, עשיתי מוס שוקולד ללא ביצים רק עם שוקולד, מים וסוכר.

    נראה לך שאפשר לעשות אותו דבר בשוקולד ממולא קרם אגוזים, או שהקרם לא מתאים?

    תודה, אפרת וחג שמח!

  7. וואו!!!
    ניראה מושלם!!! 🙂
    אפשר להשתמש בחלב רגיל, נכון?
    תודה על המתכונים, כרגיל……
    ופסח כשר ושמח!!!!!!

      1. בכל אופן לא ניראה לי שאני אכין את זה הפסח כי יש פה יותר מדי חומרים שמחמירים כמונו לא אוכלים 🙁
        לא נורא, יש לנו מספיק דברים טעימים לאכול ומקסימום נצא קצת רזות מהחג הזה……. 😉

    1. היי לריסה,
      אם מכינים עם ביצה במקום רסק יש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים.
      חג שמח 🙂

  8. היי,
    איך ניתן להמיר את החלב סויה לחלב רגיל?
    וכמו כן את הביצה עדיין להוסיף עם מים או עם חלב?

    1. היי לימור,
      אין בעיה להשתמש בחלב רגיל.
      אם את שמה ביצה השינויים היחידים הם שיש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף לבלילה כף מים או חלב.
      חג שמח 🙂

    1. ליאורה, קרם קוקוס, זה מוצר זהה לחלב קוקוס, ההבדל הוא באחוזי השומן, קרם קוקוס לרוב הינו על 17-19% שומן לעומת נוזל קוקוס/ חלב קוקוס שבדרכ נמצע עם 5-7% שומן,
      ולכן ברור שניתן להחליף בניהם

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר