מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק עלים במילוי חצילים

בצק עלים במילוי חציליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 27, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון לבצק עלים ממולא בתערובת חצילים, גמבה ועגבניה – תוספת פרווה מושלמת לאירוח

בצק עלים במילוי חצלים

תבנית מלבנית קטנה 18X29 או תבנית עגולה 22

מצרכים:

500 גרם בצק פילאס או בצק עלים

1 בצל קטן קצוץ

1 חציל בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ1 ס"מ)

חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות

עגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

1 שן שום שמנה קצוצה

רבע כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

להברשה וציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כפית מים

לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את החצילים, השום ורבע כוס מים רותחים, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-משמנים קלות את התבנית בשמן וחותכים את בצק העלים לגודל התבנית כולל הדפנות. מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות בתחתית ובדפנות.

-יוצקים מעל הבצק את תערובת החצילים ומשטחים לגובה אחיד.

-חותכים מהבצק רצועות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים על המלית לאורך ולרוחב (משאירים רווח גלוי של כ-2 ס"מ בין רצועה לרצועה).

-מערבבים חלמון ביצה+כפית מים ומברישים את הרצועות בחלק העליון.

-מכניסים לתנור (שחומם מראש ל190 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
בצק עלים במילוי חצליםבצק עלים במילוי חצלים

*ניתן להכין את התערובת יום-יומיים לפני וביום ההגשה למלא בבצק עלים לאפות.

אם נשארו לכם שאריות של בצק עלים אפשר להכין מקלות קינמון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, הכנתי אתמול עם בצק פילאס ויצא מעולה! אפיתי את התחתית עשר דקות קודם. יצא מצוין מבחינת הטעם, אבל כל העסק לא היה ממש דבוק יחד. בעיקר הבצק מלמעלה כאילו לא החזיק את כל המאפה. אני לא רוצה להוסיף ביצים כדי לא לקלקל את הטעם. רעיון אחר לפעם הבאה? אגב, הקינוח היה קראמבל התפוחים שלך שהתחסל וקצר מחמאות רבות!

    1. היי ורד,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המאפה לא יוצא יציב ואמור להתפרק מעט בחיתוך.

    1. היי מיקי,
      כדי להפטר ממרירות החציל מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
      חג שמח 🌺

  2. היי, האם אפשר לגלגל את המלית בתוך הבצק שיצא כמו רולדה? אני נוהגת לעשות עם בצק כזה רולדת בשר טחון, ובא לי לגוון עם מלית חצילים כפי שאת מציעה במתכון זה.
    תודה
    כרמלית

    1. תכיני אותן כמויות. קחי בחשבון שזה לא אמור לצאת גבוה בכל מקרה.

  3. היי, בחלק הראשון של המתכון… אחרי שמזהיבים את הבצל.. רשום להוסיף עגבניה וגמבה ולבשל… אני מניחה שצריך להוסיף מים . (או שאני טועה…?) כמה מים צריך להוסיף?? תודה

    1. היי מיכל,
      אם את משתמשת במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק בדר"כ אין צורך להוסיף מים. אם את משתמשת במחבת עם ציפוי אחר או שבמקרה את רואה שזה מתייבש אז כדאי להוסיף כרבע כוס מים.
      יום מקסים 🙂

  4. היי אפרת, תיכננתי לעשות את זה מאז שהעלית את המתכון, וסוף סוף מקווים לנסות היום בעז"ה.
    אפשר לעשות את זה עם מלאווח?
    פשוט יצאתי מקודם לקניות ומשום מה חשבתי שהמתכון עם מלאווח אז זה מה שקניתי.
    עוד שאלה,
    מבשלים את כל התערובת במחבת?
    תודה מראש
    שרה

    1. היי שרה,
      אפשר להכין עם מלוואח למרות שלדעתי עם בצק עלים או פילאס יוצא יותר מוצלח.
      את התערובת יש לבשל במחבת או סיר.
      בהצלחה 🙂

    2. שלום אפרת!
      כמו שהבטחתי אני מעדכנת:
      פשטידה מהממת!!! טעימה, ויפה והעיקר… לא קשה!!!
      אין מילים!
      אלפי תודות על כל המתכונים
      שרה וברכי

  5. עשיתי עם בצק פילס טורקי והיה טעים מאוד אבל…דק מאוד שהיה קשה להוציא מהתבנית .הבצק בתחתית ניראה לא אפוי ולא קריספי כמו החלק העליון והקצוות שהיו עשויות נהדר.האם נה שרואים בתמונה זה מבצק עלים?אפיתי בחלק התחתון שח התנור וב 190 מעלות ו50 דקות …מבקשת התיחסות כי זה באמת טעים אבל כשפורסים חתיכה זה לא יציב.ניראה חי שהתחתית דקה.תודה

    1. היי ענת,
      בצק פילאס הוא קצת יותר דק מבצק עלים. אם את רוצה שכבה עבה יותר מומלץ פעם הבאה שתשתמשי בבצק עלים רגיל.
      החלק התחתון לא יכול להיות קריספי מאחר ומונחת עליו מלית שמרטיבה אותו ולכן הוא מרגיש כאילו לא אפוי. יכול להיות שכדאי להכניס את התחתית לאפיה של 15-20 דקות לפני שיוצקים לתוכה את המלית (כך הבצק יוכל להאפות בנפרד).
      בתמונה זה דווקא מבצק פילאס.
      מקווה שפעם הבאה התחתית תצא מוצלחת יותר 🙂

    2. תודה רבה על התגובה המהירה.הפילס שאת השתמשת הוא טורקי?איזה סוג את משתמשת?כי אצלך זה ניראה מהמם שלי לא היה יציב יש לי ארוח גדול ואני עושה ניסיונות שלא יהיה פשלות.המון תודה☺

    3. אני חושבת שזה היה בצק פילאס טורקי של שלושת האופים.
      אולי לא שימנת את התבנית מספיק?
      בכל מקרה, ממליצה לך לנסות את השיטה של אפית הבצק קודם בנפרד ואז להוסיף את המלית ולהמשיך לאפות. קחי בחשבון שהבצק בתחתית בכל מקרה לא ייצא פריך כמו בחלק העליון.

    4. שוב תודה על המהירות האם גם את עשית אפיה מוקדמת ?ניראה לי אקבל את ההמלצה שלך לאפיה מוקדמת של התחתית.בכל מיקרה זה היה טעים אש

    5. במתכון הזה ספציפי לא עשיתי אפיה מוקדמת אבל יצא לי לעשות במתכון דומה וזה עזר קצת.

  6. היי נראה טוב, יש לי שאלה: האם צריך לטגן את החצילים לפני שמוסיפים את המים? כי כתבת שם להוסיף את החצילים עם המים והשום, אין צורך בטיגון לפני המים של שניהם?

    1. היי דניאל,
      אפשר לטגן את החצילים והשום כדקה בנפרד ואז להוסיף את המים.

    1. היי הודיה,
      אפשר. את הבשר הטחון הייתי ממליצה לטגן בנפרד לכמה דקות (עד שמשנה צבע) ולהוסיף בסוף לתערובת החצילים, לתבל ולערבב 1-2 דקות.

  7. הכנתי את הבצק עלים במילוי חצילים יצא נהדר טעים ומשביע , קל להכנה מתאים לאירוח.

    פשוט נהדר ממליצה מכל הלב.

  8. האם אפשר להכין יומיים קודם ולשמור בקירור או בהקפאה? יוצא טוב אחרי הקפאה? או שחייבים שיהיה טרי?

    1. כן חנה, אפשר להכין מראש ולשמור עטוף במקרר (עדיף מאשר להקפיא).
      שנה טובה 🙂

    1. היי אודיה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. זה בהנחה ורוצים שהתערובת בפנים לא תתפרק בחיתוך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר